Home » , » Ψάχνοντας απαντήσεις ....

Ψάχνοντας απαντήσεις ....

Από giorgis , Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 | 4:32 μ.μ.

 Και η ιστοσελίδα απ’ το «Ποντίκι» ασχολείται σήμερα με την αποκάλυψη που έκανε χτες ο Νίκος Μπογιόπουλος από τον «Ριζοσπάστη». Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «Δυστυχώς αποτελούν τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα οι φορολογικές δηλώσεις των τριών κορυφαίων παραγόντων της οικονομικής ζωής της χώρας, τις οποίες δημοσιεύει (χωρίς τα ονόματά τους, καθώς καραδοκεί η δικαιοσύνη, που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα ακόμη και ενός μεγιστάνα ο οποίος δεν ντρέπεται ούτε φοβάται να δηλώσει εισόδημα 1.800 ευρώ) στον "Ριζοσπάστη" και στη σελίδα Ημεροδρόμος ο Νίκος Μπογιόπουλος» συμπληρώνοντας 


«Δεν είναι, λοιπόν, μόνο οι εξ Εσπερίας προερχόμενοι τοκιστές - σουλατσαδόροι τοποτηρητές και επόπτες. Μαζί τους κάνουν πάρτι και τα εγχώρια μεγάλα αφεντικά. Πίνουν στην υγειά του κορόιδου, που πληρώνει φόρους, κι αλλους φόρους, ακόμη περισσότερους φόρους. Που δουλεύει ανασφάλιστα και ευέλικτα. Που είναι άνεργος και ως εκ τούτου υποχρεωμένος να δουλέψει ακόμη και τζάμπα. Που μπορεί να βγάζει 300 ευρώ το μήνα αλλά θα πληρώνει στο εξής φόρο...

Για να μπορούν να δηλώνουν εφοπλιστές, καναλάρχες, τραπεζίτες ή προμηθευτές 12 χιλιάρικα ετήσιο προσωπικό εισόδημα.

Κι αν αυτοί περνούν καλά και περιμένουν να περάσουν ακόμη πλουσιότερα, το ερώτημα για μας τους υπόλοιπους είναι απλό: Τι κάνουμε; Αλλά και τι κάνει η κυβέρνηση; Μπορεί με αυτές τις προκλητικές αδικίες να ζητάει θυσίες από τους πολίτες;»

Εμείς πάντως σε ανάρτησή μας θέσαμε ένα ερώτημα αν ισχύει δηλαδή ότι το ένα εκαθαριστικό απ' αυτά που δημοσιεύονται στον "Ριζοσπάστη" ανοίκει στον "τραπεζίτη των φτωχών".
Φυσικά απάντηση δεν περιμένουμε αλλά θα προσπαθήσουμε να πληροφορηθούμε περισσότερα για να θέσουμε ανάλογα ερωτήματα και σε … λοιπούς πλουτοκράτες.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

23 Σεπτεμβρίου 2011 στις 4:46 μ.μ.

Καλά ο Μπογιόπουλος το καταλαβαίνω να μην δημοσιεύει τα ονόματα διότι είναι πρόσωπο και θα πάει φυλακή. Ολόκληρο κόμμα όμως που είναι και επαναστατικό (sic) δεν είχε το θάρρος να αναλάβει τέτοια ευθύνη; Τι είναι στο κάτω κάτω σοβαρότερο, τα προσωπικά δεδομένα των λαμόγιων ή ο εξευτελισμός και η καταλήστευση της κοινωνίας;
Για μια ακόμα φορά το περήφανο "ένα είναι το κόμμα" αποδείχτηκε κόμμα της ... φραντζόλας. Κότες !
.

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:26 μ.μ.

Η μη δημοσίευση ονομάτων κρατά το θέμα στην ουσία του, δηλαδή πως η τάξη η οποία βρίσκεται στην εξουσία, δεν πληρώνει φόρους ! Διότι δεν είναι ζήτημα μερικών προσώπων, αλλά κοινωνικής τάξης και κοινωνικού συστήματος.

Πετρος
23 Σεπτεμβρίου 2011 στις 6:09 μ.μ.

--> grsail: Αυτο που μετραει ειναι το ντοκουμεντο. Η μη δημοσιευση των συγκεκριμενων ονοματων, απο τη μια μερια, χρησιμευει ως μια γενικοτερη αποδειξη για το ποιον της ταξης των καπιταλιστων. Δηλαδη οτι ειναι, οχι μονον κοινωνικοι εγκληματιες, μα και λειτουργουν εμπρακτα ως μισεροι και αθλιοι απατεωνες ακομα και σε προσωπικο επιπεδο. Απο την αλλη μερια, ποιο θα ηταν το επιπλεον πολιτικο κερδος αν ο Ριζοσπαστης και το ΚΚΕ μπλεκονταν σε μια ανουσια πολιτικα δικαστικη διαμαχη εξαιτιας τυπικων νομικων ζητηματων ασχετων με το θεμα?

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7:09 μ.μ.

petro to kerdos tha itan oti tha epairne para polu kosmo me to meros tou to kke an ekane kati tetoio ,tha edeixne sunepeia me tis theseis tou kai epairne perissoteri dhmosiothta to thema outws wste na katalavei perissoteros kosmos ti ginetai...

A.A.

23 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8:22 μ.μ.

Συμφωνώ με τον Α.Α.
Ας μην ξεχνάμε και την κοινή λογική. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να "κρατάμε το θέμα στην ουσία του".

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:50 μ.μ.

RED. ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ .ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΥΜΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΗΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ Η ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ Η ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΟΙΟΣ! ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΤΗΝΟ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger