Home » , , » Τιιιιιιι; Ποιος τολμά να μας κόβει την κρατική επιδότηση;

Τιιιιιιι; Ποιος τολμά να μας κόβει την κρατική επιδότηση;

Από ciaoant1 , Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 | 11:03 π.μ.


Τιιιιιιι; Ποιος τολμά να μας κόβει την κρατική επιδότηση;

Σε ένα χθεσινό άρθρο του "Βήματος" γινόταν μια καταγραφή της ομοβροντίας των μέτρων που ζητά η τρόικα. Μέσα στην ατελείωτη λοιπόν λίστα περικοπών, απολύσεων, φόρων, κτλ, υπήρχε σε μία μικρή γωνίτσα και η εξής πρόταση:
Αξιοσημείωτο είναι ότι στο πακέτο των μέτρων εξακολουθούν να βρίσκονται οι προτάσεις για μείωση κατά 50% των μισθών των κληρικών που καταβάλλονται από το Δημόσιο. Η τρόικα προτείνει να αναλάβει η Εκκλησία την αναπλήρωση των απωλειών.
Εννοείται ότι ήδη οι δεσποτάδες έχουν αρχίσει να "τρελαίνονται", μιας και το συγκεκριμένο μέτρο που προτείνει η τρόικα είναι όντως ένας προοδευτικός "αστικός εκσυγχρονισμός", που όμως εδώ στην Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει, με την Εκκλησία να εξακολουθεί να αποτελεί "κράτος εν κράτη".

Το amen.gr, ένα εκκλησιαστικό site ήδη αναφέρει ότι "Η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους του Ιερού κλήρου και δεν αποκλείεται να τεθεί προς συζήτηση στην επικείμενη σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα συνεδριάσει από την ερχόμενη Τρίτη στο Συνοδικό Μέγαρο".

Μην τους υποτιμάτε - το συγκεκριμένο μέτρο είχε προταθεί και πριν 3 μήνες. Τότε όμως ο είμαι-αντιπρόεδρος-αλλά-εγώ-κάνω-κουμάντο Βενιζέλος είχε επισκεφτεί τον Αρχιεπίσκοπο και τον είχε διαβεβαιώσει ότι δε θα περάσει ένα τέτοιο μέτρο. Μάλιστα, είχε δηλώσει ότι
...από ένα τέτοιο ενδεχόμενο [περικοπής της κρατικής επιχορήγησης προς της Εκκλησία] το ποσό που θα εξοικονομούσε το Κράτος δεν θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό!
Φαίνεται πως τα μόνα ποσά που όντως είναι σημαντικά για το κράτος είναι αυτά που αφορούν τους εργάτες και τους μικροαστούς, ώστε να τα αρπάξει και να δώσει "πακέτα σωτηρίας" στους τραπεζίτες και ακόμα πιο φτηνό εργατικό δυναμικό στους βιομήχανους. Αντίθετα, οντότητες όπως η Εκκλησία εξαιρούνται από τέτοιους είδους περικοπές (πρόσφατα μάλιστα η Εκκλησία εξαιρέθηκε και από το νέο χαράτσι ακινήτων για τους ναούς της).



Όπως είχαμε σχολιάσει τότε (6 Ιουλίου) για την κίνηση αυτή του Βενιζέλου:
...Εκτός όλων των άλλων, ενδιαφέρον έχει να σταθούμε λίγο παραπάνω στις δηλώσεις του Βενιζέλου, σχετικά με το τι περιμένει από την Εκκλησία ως αντάλλαγμα (εκτός και αν πιστεύετε ότι όντως ο λόγος που δεν τους φορολογεί, τους δίνει επιδοτήσεις, κτλ είναι "ηθικός"). Στο σχετικό ρεπορτάζ του Βήματος λοιπόν διαβάζουμε το εξής ενδιαφέρον:
«Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα και την κοινωνική μας συνοχή», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος «άρα και ο λόγος και η πράξη της Εκκλησίας είναι καθοριστικής σημασίας».
Ειδικά σε μια περίοδο όπως αυτή, η άρχουσα τάξη δυσκολεύεται πολύ να πείσει τον κόσμο το γιατί "πρέπει" να τον ρημάξει, ώστε μια μικρή ολιγαρχία να καλοπερνάει, έχοντας συσσωρεύσει όλο τον πλούτο.

Από τη στιγμή που κινδυνεύει, προφανώς και χρειάζεται όλους τους ιδεολογικούς μηχανισμούς που έχει στη διάθεση της για να κοροϊδέψει τον κόσμο. Και άρα χρειάζεται και την Εκκλησία, που κρατά τον κόσμο παθητικό και υποταγμένο ("αν σε χαστουκίσουν στο μάγουλο, γύρνα και το άλλο μάγουλο ώστε να σε χαστουκίσουν σε αυτό, και μην ανησυχείς που ζεις ή πεθαίνεις στη φτώχεια, διότι θα ανταμειφτείς πλουσιοπάροχα για αυτή σου την υποταγή στην άρχουσα τάξη όταν πεθάνεις, "σε μια άλλη ζωή". Σε αυτή τη ζωή φαίνεται ότι "πρέπει" να υποφέρεις για χατίρι των ολιγαρχών, όπως ο Χριστός υπέφερε για χατίρι μας").

Μην υποτιμάτε τη δύναμη της Εκκλησίας - σίγουρα έχει χάσει την "αίγλη" του παρελθόντος (εξ ου και η ακροδεξιά επίθεση της εκκλησίας προς το κεντρικό κράτος, που "περιθωριοποιεί την εκκλησία και τη θρησκεία", μιας και έχει βρει πιο αποτελεσματικούς ιδεολογικούς μηχανισμούς, όπως τα ΜΜΕ, κτλ), αλλά από την άλλη η εκκλησία έχει 2.000 χρόνια ζωής. Υπήρχε και βασίλευε πριν τον καπιταλισμό, και επί 2.000 χρόνια πουλάει επιτυχημένα τα ίδια ψέματα, παίζοντας με το φόβο του ανθρώπου για το θάνατο, και παρέχοντας πάντα σημαντικές υπηρεσίες στην άρχουσα τάξη, προωθώντας τον σκοταδισμό, και έχοντας απολέσει σχεδόν όλα τα προοδευτικά στοιχεία που πράγματι είχε ο χριστιανισμός όταν πρωτοεμφανίστηκε.

Είναι προφανές ότι ένας σύμμαχος που επέζησε για 2.000 χρόνια, και εξακολουθεί να ελέγχει τα μυαλά και τις καρδιές πολλών ανθρώπων δεν είναι μικρό πράγμα για την κυβέρνηση, ειδικά σε μια κρίσιμη στιγμή όπως αυτή. Και γι' αυτό δεν ακουμπά την εκκλησιαστική περιουσία για να τη δώσει στο λαό (για τους πιστωτές μπορεί και να το σκεφτόταν είναι η αλήθεια).

Αυτό (το να "ακουμπήσουμε την εκκλησιαστική περιουσία", αλλά και τα υπόλοιπα προνόμια της εκκλησίας, το αφορολόγητο, κτλ) είναι ένα από τα πράγματα που θα πρέπει να κάνει το λαϊκό κίνημα στο μέλλον, καθώς καλείται να αναμετρηθεί με όλες τις μερίδες της άρχουσας τάξης. Και αυτό περιλαμβάνει προφανώς και την Εκκλησία...


"Εμείς δε χρειαζόμαστε το κίνημα "Δεν πληρώνω", διότι έτσι και αλλιώς δεν πληρώνουμε. Για την ακρίβεια, όχι μόνο δεν πληρώνουμε, αλλά μας πληρώνουν κιόλας για το θεάρεστο έργο του να κρατάμε τις μάζες υποταγμένες"

Le Monde: «Ταμπού η περιουσία της ελληνικής εκκλησίας»
Σύμφωνα με το άρθρο η εκκλησία της Ελλάδος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας, μετά από το ίδιο το ελληνικό κράτος, με 130.000 εκτάρια γης στην κατοχή της και εμπορικά καταστήματα στις ακριβότερες περιοχές των Αθηνών, ενώ διαθέτει εκπρόσωπο στο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο ο οποίος σύμφωνα με το περιοδικό Forbes έλαβε αμοιβή 24.000 ευρώ το 2008 για τη συμμετοχή του στα συμβούλια.

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρεται στα προνόμια που απολαμβάνει η ελληνική εκκλησία και την απαλλαγή της από το τέλος ακινήτων, καθώς και στον πολιτικό λόγο που εκφράζει κατά καιρούς σε μια χώρα «όπου ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας δεν υφίσταται». Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα το ελληνικό κράτος μισθοδοτεί περισσότερους από 100.000 κληρικούς κάτι που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με 220 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο! (σ.σ. σιγά, μωρέ, αυτά είναι "λίγα" λεφτά - σύμφωνα τουλάχιστον με το Βενιζέλο. Άλλωστε, "αξίζει τον κόπο" να τους ταίζουμε, διότι προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στο κράτος)

Το δημοσίευμα καυτηριάζει και τη στάση της Ιεράς Συνόδου απέναντι στα μέτρα σταθερότητας που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα και δεν διστάζει να αναφερθεί στην «κατήχηση» που υφίστανται οι νέοι μαθητές οι οποίο αναγκάζονται να διδάσκονται το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολειά.

Και για να μη νομίζετε ότι μόνο η Εκκλησία πάει καλά, υπάρχει και ένας ακόμα κλάδος που ανεβαίνει και προσφέρει θέσεις εργασίας ε μέσω κρίσης: Η ταρωμαντεία, και οι κάθε λογής χαρτορίχτρες, καφετζούδες, ως απαραίτητο συμπλήρωμα της "επίσημης" πίστης. Πέρα από την επίσημη θρησκεία, πάντα υπάρχει και η δεισιδαιμονία. Ειδικά σε "σκοταδιστικούς" καιρούς, όπως αυτοί, που μας γυρνούν σε μεσαιωνική εκμετάλλευση, ο κόσμος έχει χίλια-δυο προβλήματα και βάσανα, αλλά δε ξέρει τι γίνεται, ούτε έχει την απαραίτητη ιδεολογική συγκρότηση για να μπορέσει να καταλάβει. Οπότε το ρίχνει...στις κάρτες ταρώ.

Και μιλάμε και για ανθρώπους που έχουν πάει σε σχολεία και πανεπιστήμια, αποδεικνύοντας πως οι περισσότεροι από αυτούς είναι "προσοντούχοι αμόρφωτοι" - είναι παραγωγικοί στο αντικείμενο τους, αλλά πέρα από αυτό δεν καταλαβαίνουν και πολλά. Ή τουλάχιστον δεν καταλαβαίνουν αρκετά για να ανατρέψουν αυτούς που τους εκμεταλλεύονται, και -πολύ περισσότερο- να μπορούν να ασκήσουν οι ίδιοι εξουσία, χωρίς άλλους πάνω από το κεφάλι τους:

Στα ταρό δεν έχει ανεργία
Άνεργοι, απολυμένοι και συμβασιούχοι ρωτούν για το μέλλον τους

 Η τηλεπαθητικός Νοραλί βλέπει οράματα. Η χαρτορίχτρα κυρία Τασούλα χρειάζεται μόνο το όνομα, το χρώμα των μαλλιών και την ηλικία μας για να διαβάσει τα πάντα για το τι μάς περιμένει στη ζωή. Η κυρία Ρένα από το Αϊβαλί ασκείται στην «επανασύνδεση» προσώπων χρησιμοποιώντας αστρολογία, χαρτομαντεία και αριθμολογία.

Και μη βιαστείτε να ανασηκώσετε με ειρωνική προδιάθεση το φρύδι σας ούτε να μειδιάσετε ούτε να σχολιάσετε πικρόχολα αυτούς που ζητούν τη βοήθεια μέντιουμ και άλλων... πνευματικών δυνάμεων. Για τον απλούστατο λόγο ότι οι πελάτες είναι πολλοί, πάρα πολλοί, και ανάμεσά τους υπάρχουν άτομα «υπεράνω υποψίας» και μπορεί να πέσετε σε κανένα φίλο ή γνωστό σας.
...
Το τελευταίο διάστημα, η απελπισία αφήνει το αποτύπωμά της και στο πελατολόγιο αστρολόγων. Η κ. Κ.Β. διαβεβαιώνει ότι «άνεργοι, απολυμένοι, συμβασιούχοι έρχονται και ρωτούν τι προοπτικές υπάρχουν. Άλλοι ανησυχούν μήπως μείνουν άνεργοι. Υπάρχουν κι εκείνοι που ζητούν συμβουλές για το αν πρέπει να επενδύσουν σε ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα».

Τα συναισθηματικής φύσης θέματα, κατεξοχήν πεδίο δράσης των αστρολόγων, έχουν περάσει πια σε δεύτερη μοίρα...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

11 Νοεμβρίου 2011 στις 6:33 μ.μ.

Θα διαφωνήσω ως προς το επέζησε.. ο διαφωτισμός είχε ήδη ξεκινήσει το ξήλωμα της και πολύ επιτυχημένα μάλιστα.. απλά όταν η αστική τάξη έγινε από στοιχείο επαναστατικό και προοδευτικό που ξήλωνε κάποτε τη φεουδαρχία και περνούσε την ανθρωπότητα σε μια άλλη εποχή, σε αντιδραστική δύναμη, άρχισε να κάμπτει την κριτική του κατά της εκκλησίας και άρχισε να τη χρησιμοποιεί.

Όποτε θέλουν οι αστοί την ισοπεδώνουν. Στην εποχή του διαδικτύου μάλιστα αυτό γίνετε ταχύτατα, Γι’ αυτό και όποτε τους ενοχλεί η εκκλησία αμολάνε τους άθεους στα κανάλια και πολύ σύντομα την ξεφτιλίζουν.
Η εκκλησία είναι πλήρως υποταγμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας από το οποίο και εξαρτάτε η επιβίωσή της ΑΠΟΛΥΤΑ!
Ας μην τους χαρίζουμε νίκες που δεν τους ανήκουν.. είναι και οι παπάδες προλετάριοι είτε τους αρέσει είτε όχι. ΚΑΠΟΤΕ στη φεουδαρχία όπου η κατοχή της γης ήταν η πηγή πλούτου και όχι τα μέσα παραγωγής, ήταν ξεχωριστή κοινωνική τάξη..ΟΧΙ πλέον.

Και αυτά που έχουν με μια κίνηση τους τα παίρνουν αν θέλουν, δε θα τους σώσει κανείς. Η τηλεοράσεις ελέγχονται από την αστική τάξη πλήρως.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger