Home » » Κράτος, παρακράτος και προβοκάτορες

Κράτος, παρακράτος και προβοκάτορες

Από giorgis , Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 | 4:13 μ.μ.

Από τον "Ριζοσπάστη"

Κάποιοι δημοσιολόγοι τάχα αγανακτισμένοι από τους κουκουλοφόρους έβαζαν το ερώτημα: Μα δεν μπορεί η Αστυνομία να τους συλλάβει; Γιατί δεν αναρωτιούνται: Μήπως δε θέλουν να τους συλλάβουν; Ξέρουν πολύ καλά ότι μπορούν να τους συλλάβουν αλλά δεν το κάνουν. Γιατί έτσι θα αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της σχέσης κράτους - προβοκατόρων. Ετσι όμως που προβάλλουν το θέμα, αφ' ενός, συγκαλύπτουν την προβοκάτσια, δηλαδή τη δράση μηχανισμών που εξυπηρετεί το κράτος και την καταστολή ενάντια στο κίνημα, αλλά και τη συγκεκριμένη σχέση που μπορεί να έχουν κρατικοί μηχανισμοί και υπηρεσίες με ανθρώπους που δρουν μέσα σε τέτοιες δολοφονικές ομάδες.

Σήμερα στο «Ριζοσπάστη» δημοσιεύουμε δυο στοιχεία: Το ένα, η περίπτωση των τριών αστυνομικών που ντύθηκαν κουκουλοφόροι, το άλλο, οι πανηγυρισμοί αστυνομικών και κουκουλοφόρων ότι «τους κάψαμε», έξω από τη ΓΑΔΑ την Πέμπτη τα μεσάνυχτα. Αλλά υπήρξε και σε δημοσιογραφικό σάιτ στο ίντερνετ δημοσίευμα, την περασμένη Δευτέρα 17/10/2011, πως οι πληροφορίες που έφτασαν στην ΕΥΠ και από κει στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για χτύπημα κουκουλοφόρων την Πέμπτη το μεσημέρι. Το 'ξεραν, δηλαδή. Υπάρχει επίσης ένα ακόμη ζήτημα που τα αστικά κανάλια, το ίδιο βράδυ της επίθεσης, την Πέμπτη, αλλά και οι εφημερίδες την επόμενη μέρα, ενώ έχουν αναλυτικό ρεπορτάζ των γεγονότων, αποσιωπούν εντελώς τον εξοπλισμό τους. Δεν εννοούμε τις πέτρες, τα κομμάτια μάρμαρα, τους πυροσβεστήρες, που με αυτά άνοιξαν κεφάλια διαδηλωτών αγωνιστών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Λέμε για τις χειροβομβίδες κρότου - λάμψης που έριξαν, τα καπνογόνα και τα αστυνομικά κλομπ. Οι κρότου - λάμψης χρησιμοποιούνται από ΜΑΤ - ΕΚΑΜ, ενώ τα καπνογόνα και από το στρατό. Ποιος, λοιπόν, τους έχει δώσει όλα αυτά τα δολοφονικά εργαλεία; Πού τα βρήκαν; Και αν αυτό δε δείχνει σχέση με κρατικούς μηχανισμούς τι δείχνει;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2011 στις 4:19 μ.μ.

http://youtu.be/z6g9EPHyJnY
δειτε κιαυτο

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2011 στις 4:50 μ.μ.

"Αλλά υπήρξε και σε δημοσιογραφικό σάιτ στο ίντερνετ δημοσίευμα, την περασμένη Δευτέρα 17/10/2011, πως οι πληροφορίες που έφτασαν στην ΕΥΠ και από κει στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για χτύπημα κουκουλοφόρων την Πέμπτη το μεσημέρι."

Ποιος το υπεγραφε το δημοσιευμα?

Ο Χαρδαβελας!

Μπουαχαχαχαχαχαχαχα....Δεν εχετε το Θεο σας ρε σεις...

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2011 στις 5:17 μ.μ.

Σχετικά με την φωτογραφία για την μάσκα και το γκλομπ τα βρίσκεις πολύ εύκολα στο εμπόριο σε ανάλογα μαγαζιά με στρατιωτικά είδη ή στο διαδύκτιο. Για ψάχτε το λίγο. Θα έβαζα και συγκεκριμένα καταστήματα που τα πουλούν αλλά θα ήταν διαφίμηση.
Κάτι ποιο σοβαρό να παρουσιάσει ο Ριζοσπάστης και όχι ανώνυμες αοριστόλογες μαρτυρίες που μπορούν να σταθούν σε ένα δικαστήριο λόγου χάρη.

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2011 στις 7:43 μ.μ.

πολυ σοωαρα τα επιχειρηματα του ριζο. πανυγηρηζαν εξω απο τη γαδα οτι τους εκαψαν. ελεος ρε πσροβατα με τις ανοησιες. οι μονοι που ηταν εξω απο γαδα ηταν φιλοι και συγγενεις προσαχθεντων και συλληφθεντων.

επισης μαθαιτε να ξεχωριζεται τις κροτου λαμψης απο του δυναμιτες και τις σερβικες...

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2011 στις 9:19 μ.μ.

ας προσέχει η ηγεσία του ΚΚΕ όταν εκτοξεύει απειλές, γιατί τα γραφειοκρατικά του χέρια είναι κομμένα εκεί που υπάρχει οργανωμένο αυτόνομο κίνημα....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger