Home » , » Ομιλίες Σ. Σακοράφα και Γ. Γκιόκα στην βουλή 3/11 (Βίντεο)

Ομιλίες Σ. Σακοράφα και Γ. Γκιόκα στην βουλή 3/11 (Βίντεο)

Από giorgis , Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 | 5:03 μ.μ.

Με τα περισσότερα έδρανα της βουλής άδεια, διεξάγεται η συζήτηση της πρότασης του ΓΑΠ για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησής του. (Εχει διακοπή και θα συνεχιστεί στις 7 μ.μ)

Οσοι βουλευτές από τα δυο κυβερνητικά κόμματα έχουν λάβει τον λόγο είναι «παγωμένοι», αναμασούν χιλιοειπωμένες εκφράσεις του τύπου «πρωτόγνωρη κρίση», «εθνική προσπάθεια», «να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» κλπ.

Ανούσια είναι και χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα η σχετική συζήτηση στην βουλή αφού οι αποφάσεις για την διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού έχουν ληφθεί ήδη στο παρασκήνιο.

Πέρα απ’ αυτό όμως παραθέτουμε δυο βίντεο. Το πρώτο με την πολύ καλή ομιλία που έκανε η ανεξάρτητη βουλευτίνα Σοφία Σακοράφα που τόνισε ότι: «Είχα πει ότι με την πολιτική της η Κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε προτεκτοράτο. Σήμερα επιβεβαιώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο. Δύο πρωθυπουργοί του προτεκτοράτου η Ελλάς, Μέρκελ και Σαρκοζί, ανακοίνωσαν θρασύτατα στον ελληνικό λαό και το πότε αλλά και με ποιο περιεχόμενο θα γίνει, αν γίνει, το δημοψήφισμα. Κι επειδή πλέον οι φήμες και οι διαδόσεις από συγκεκριμένα πρόσωπα παίζουν πρωταρχικό ρόλο, μάλλον πρότειναν και πρωθυπουργό στην κυβέρνηση συνέναισης που απαιτούν. Δυστυχώς ζούμε περιόδους παρελθόντος που άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην ιστορία του ελληνικού λαού».

Το δεύτερο βίντεο είναι με την ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα ο οποίος αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματός του για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος και για τους σχεδιασμούς του αστικού συστήματος. (Εχουμε αναφερθεί σε άλλη ανάρτησή μας για τις απόψεις του ΚΚΕ όπως αναφέρθηκαν από το γραφείο Τύπου του κόμματος)


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger