Home » , » Φασιστικό κουαρτέτο με φόντο μια δοτή κυβέρνηση

Φασιστικό κουαρτέτο με φόντο μια δοτή κυβέρνηση

Από giorgis , Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 | 12:08 π.μ.

Σίγουρα θα ’τριζαν τα κόκκαλα του νεκρών της χούντας και των δημοκρατικών αγώνων του λαού μας, την ώρα που ο Παπούλιας, χωρίς δάκρυ εδώ αλλά και χωρίς αιδώ, όρκιζε τέσσερις καραμπινάτους φασίστες ως υπουργούς στη νέα κυβέρνηση που παρήγγειλαν με αποικιοκρατικά τελεσίγραφα το ΔΝΤ,  η ΕΕ της Μέρκελ και του Σαρκοζί, οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι τραπεζίτες.
   
Αποτελεί μαύρη μέρα η 11η Νοεμβρίου, γιατί αυτός, ο κατά δήλωσή τους «άνθρωπός μας στην Αθήνα» Γ. Παπανδρέου, το κόμμα του και οι βο(υ)λευτές του, ύστερα από μία διετία κοινωνικής λεηλασίας, ερειπίων και στεναγμών που τους έκαναν μισητούς και επικηρυγμένους στο σύνολο της κοινωνίας, έστησαν ξανά το γαϊτανάκι των ωμών εκβιασμών περί χρεοκοπίας και μη πληρωμής των μισθών και συντάξεων και με ένα δεκαήμερο ρεσιτάλ οπερέτας, βυζαντινισμών και οβιδιακών μεταμορφώσεων κουρέλιασαν κάθε ίχνος συνταγματικής νομιμότητας.

Εθνικο-σοσιαλιστική κυβέρνηση

Έφεραν τους επιγόνους και τους υμνητές της χούντας στην κυβερνητική εξουσία-ως ανταμοιβή για την κρίσιμη στήριξη που παρείχαν στο αντιλαϊκό έργο, έδωσαν την πρωθυπουργία, με το λαό φιμωμένο, στον Λ. Παπαδήμο, εκπρόσωπο του εγχώριου αλλά και του διεθνούς τραπεζιτικού κεφαλαίου, που έτσι πια κυβερνά τη χώρα αδιαμεσολάβητα, έστησαν ένα μαύρο κυβερνητικό μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με συνεπικουρία της κόρης του Μητσοτάκη και της ευτελισμένης, της  πάντα «ναι σε όλα», Δημ.Αριστεράς.

Έχουν σαφή στόχο: να καταστείλουν τις  αγωνιστικές εκδηλώσεις της κοινωνίας, να φυλακίσουν το «όχι» του λαού απέναντι στα ιερά και τα όσια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας,  να εκφράσουν την εποχή  της ολοκληρωτικής επέλασης των δυνάμεων της αγοράς και της οριστικής συντριβής των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, να προβάρουν, τώρα που έπεσαν οι αντιμνημονιακές μάσκες της Ν.Δ, το μοντέλο μιας συντονισμένης και μόνιμης κυβερνητικής συνεργασίας όλων των κομμάτων της ολιγαρχίας στο μέλλον, να εφαρμόσουν τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και την οικονομική πολιτική που απορρέει απ’ αυτήν: της δια βίου λιτότητας, της απόλυτης εξαθλίωσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας  και της οικονομικής κατοχής της χώρας.

Το κατά Λουκάν «ιερό ευαγγέλιο»

Η κυβέρνηση Παπαδήμου κάτω από τους ίδιους εκβιασμούς θα αναλάβει την άμεση υλοποίηση, αλλά και τη νομιμοποίηση  όλων των βάρβαρων μέτρων που έφερε κατά κύματα η Τρόικα και η προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή:

Να ξεκινήσει τις δραματικές περικοπές του νέου μισθολογίου και τη μείωση των συντάξεων, να κόψει το ρεύμα και να μοιράσει απειλές και ποινές για να εισπράξει τα ποικιλόμορφα χαράτσια, να απολύσει τους «εφέδρους» και να δρομολογήσει τις επόμενες ανθρωποθυσίες στο Μινώταυρο της εφεδρείας (ποιος έχει σειρά;), να καταρτίσει προϋπολογισμό για το 2012 με νέα φορολογικά μέτρα, νέα χαράτσια, νέες κοινωνικές περικοπές, να ξεπουλήσει ότι απέμεινε από τη Δημόσια Περιουσία, να δρομολογήσει μια σειρά από νομοσχέδια που βρίσκονται στα υπουργικά συρτάρια με πρώτο και καλύτερο της φράου Άννας Διαμαντοπούλου για τη διοίκηση της σχολικής μονάδας, τον επιθεωρητισμό και την αξιολόγηση, την αύξηση του εργασιακού και διδακτικού ωραρίου.

Βασικός στόχος σύμφωνα με την γκαιμπελίστικη προπαγάνδα και τον τηλεοπτικό κανιβαλισμό των  ΜΜΕ είναι να ξεμπλοκάρει η 6η  δόση και να δρομολογηθεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, που παρουσιάζονται αμφότερες ως «η γη της επαγγελίας» για να μη χρεοκοπήσουμε. Μας δουλεύουν και μας εκβιάζουν διαρκώς με την έκτη δόση: από το μεσοπρόθεσμο στα χαράτσια, από κει στο πολυνομοσχέδιο και τώρα στη δανειακή σύμβαση. Κάθε φορά μας λεν ότι δε θα πληρωθούν μισθοί–συντάξεις, και μας κρύβουν την αλήθεια, πως η έκτη δόση των δανειστών θα πάει πάλι στους δανειστές, για να  πληρωθούν τα δανεικά του επαχθούς και τοκογλυφικού Χρέους!

Όσο για τη συμφωνία της 26ης  Οκτωβρίου-το κούρεμα, είναι μια διαδικασία που κάνει τους όρους εξόφλησης του χρέους επαχθέστερους, εξασφαλίζει στο ακέραιο τα συμφέροντα των δανειστών και την απρόσκοπτη τοκογλυφική τους δραστηριότητα, επισύρει συνακόλουθα νέα μνημόνια ώστε με τη διαρκή υποτίμηση της ζωής μας να πληρώνουμε το Χρέος, βάζει τη χώρα στον αυτόματο πιλότο της λιτότητας και της εξαθλίωσης μέχρι το 2025, εκχωρεί μόνιμα την κυριαρχία της στην Τρόικα δημιουργώντας συνθήκες αποικιακής διοίκησης, γεύση της οποίας παίρνουμε με την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Άμεσα, με τη μείωση των περιουσιακών στοιχείων των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων που τους κουρεύουν τα ομόλογα και δεν τα επαναχρηματοδοτούν όπως τις τράπεζες, την αύξηση της ανεργίας και της μαύρης εργασίας,  θα επιχειρήσουν νέα μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης μέχρι και τα 70 χρόνια!

38 Νοέμβρηδες …
κι η χούντα θα πάρει τη ρεβάνς;

Το κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας αντιλαμβάνεται ότι η αναμέτρηση με μια κοινωνία που εξαθλιώνεται και δεν έχει να χάσει τίποτα είναι επί θύραις. Με αυτό το φόβο μιας αγωνιστικής συνομωσίας των από κάτω, το φόβο της ανατροπής, αναδιατάσσεται και οργανώνεται. Σήμερα δε διστάζει να προχωρά σε εκτροπές σαν κι αυτή της δοτής «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας» που τη λιβανίζουν, ως κατοχικά εξαπτέρυγα,  τα ΜΜΕ.

Ακόμα πιο αποκρουστική και επικίνδυνη για το λαϊκό κίνημα είναι η κυβερνητική επιστράτευση της ακροδεξιάς και σηματοδοτεί-συμβολίζει το τοπίο συρρίκνωσης των δημοκρατικών  ελευθεριών και δικαιωμάτων, την ένταση της κρατικής καταστολής, το τσάκισμα των διεκδικήσεων και των αγώνων, ως τη μόνο οδό για την επικράτηση του καθεστώτος της κοινωνικής λεηλασίας.

Αυτή η κυβέρνηση είναι έκνομη στη συνείδηση του λαού μας και κυρίως αποτελεί προσβολή στους αγώνες του για δημοκρατία και ανεξαρτησία - ένας ακόμα λόγος να φύγει τώρα! Ο κύκλος της μεταπολίτευσης πράγματι κλείνει, μα δε θ’ αφήσουμε τη χούντα και τους φασίστες, 38 Νοέμβρηδες μετά, να πάρουν τη ρεβάνς!


ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ-ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

Οι εξελίξεις και τα γεγονότα που παρακολουθούμε είχαν, εκτός των άλλων και μια συγκεκριμένη στόχευση: Να ανασχέσουν την εισβολή του λαϊκού παράγοντα στις πολιτικές εξελίξεις, να σπείρουν πολύχρωμες εκλογικές και κοινοβουλευτικές αυταπάτες, να κρατήσουν τον κόσμο στον καναπέ να παρακολουθεί την πολιτική διαπάλη, ως πόκερ των ειδικών- και όχι ως έκφραση του κοινωνικού αναταγωνισμού και να μας πείσουν ότι δημοκρατία είναι μόνο να ψηφίζεις στα τυφλά  και όχι να διεκδικείς στα ίσια.

Αν η περίοδος που πέρασε έχει να μας δείξει κάτι, είναι πως η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, οι κομματικές γραμμές που επέλεξαν μια μακρόσυρτη περίοδο μετρημένων και συγκρατημένων μορφών δράσης, ακτιβισμούς του φαίνεσθαι και υπαγωγή του αγωνιστικού σχεδίου στις εκλογικές στρατηγικές, δεν οδηγούν στην ανατροπή. Ούτε η λύση δίνεται από μια Αριστερά που αντί να προκρίνει την ανάπτυξη των αγώνων, κλίνει σε όλες τις πτώσεις τη λέξη εκλογές (δια πάσαν νόσον) και έφτασε σε απίστευτη αμηχανία, φοβούμενη μήπως ο Παπανδρέου το εννοεί, κοκκίνισε και  έβαλε μπροστά στο ερώτημα «ναι ή όχι στη δανειακή σύμβαση και το ευρώ», σαν στρουθοκάμηλος το κεφάλι στην άμμο.

Γι΄αυτό και τώρα καμιά ανοχή και αναμονή δεν αρμόζει στη δοτή κυβέρνηση
. Με εξέγερση πρέπει να φύγουν! όλοι τους, μαζί με την πολιτική τους. Με το λαό στους δρόμους της ανατροπής, που δεν πρέπει να αφήσει χρόνο στο σάπιο πολιτικό σύστημα για αναδιάταξη και σενάρια εκλογικής εκτόνωσης. Να βγουν τώρα οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο, να χάσουν οι κυβερνώντες και το μαύρο μέτωπο τον ύπνο τους από μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας και ένα παλλαϊκό ξεσηκωμό.

Ξεσηκωμός, γιατί έχουμε πόλεμο και δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, χωρίς να πάρουμε πίσω όσα μας άρπαξαν, την ανατροπή της κυβέρνησης, την εκδίωξη της Τρόικα και την ακύρωση όλων των συνθηκών και των συμβάσεων που υπογράφτηκαν μαζί της, την έξοδο από την ΕΕ και την ΟΝΕ,  τη μη αναγνώριση-διαγραφή του Χρέους, την κοινωνικοποίηση των τραπεζών, τη φορολόγηση του Κεφαλαίου, την απόδοση στο λαό της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ξεσηκωμός και εξέγερση, για να δοθούν χρήματα σε όλο το κοινωνικό πεδίο για μισθούς – συντάξεις – Υγεία – Πρόνοια - Ασφάλιση, Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, κοινωνικές υποδομές, για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

Κάτω η δοτή κυβέρνηση της Τρόικας και του μαύρου μετώπου. Στους δρόμους του αγώνα και της ανατροπής, με αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη, η εργαζόμενη πλειοψηφία θα χαράξει την κοινωνική απελευθέρωση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger