Home » , » Ανέβαλαν την δίκη των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των συμπαραστατών τους

Ανέβαλαν την δίκη των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των συμπαραστατών τους

Από giorgis , Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 | 6:43 μ.μ.

Σήμερα 30/11/2011 ώρα 15:00 οι Δικαστές, ανέβαλαν τη δίκη (στην ουσία με εντολή άνωθεν), για την κατάληψη του μηχανογραφικού κέντρου της ΔΕΗ στο Χολαργό από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και χιλιάδες εργαζόμενους.
Το κοινοβουλευτικό ολοκληρωτικό καθεστώς του ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ & Ε.Ε. – ΔΝΤ, φοβούμενο την λαϊκή οργή και αντίδραση, δεν προχώρησε στη διεξαγωγή της δίκης. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 10/1/2012.
Εκατοντάδες οι συγκεντρωμένοι από τις 9 το πρωί, έδωσαν το παρόν, αρνούμενοι να αποδεχτούν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και υπερασπίζοντας το δικαίωμα του λαού να κινητοποιείται και να διεκδικεί το δίκιο του. Μεταξύ τους και τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».



Οι επιτροπές αγώνα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» από την πρώτη στιγμή της κατάληψης, έδωσαν δυναμικό παρόν, όλες τις ημέρες της κατάληψης, υπερασπιζόμενες την ανάγκη της δωρεάν παροχής όλων των κοινωνικών αναγκών δωρεάν, σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες .

Η κατάληψη της ΔΕΗ στο Χολαργό (και το κατέβασμα του συστήματος ΕΡΜΗΣ)καθώς και κάθε άλλη κατάληψη και μορφή εναντίωσης στην πολιτική του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού που ζούμε, δεν είναι νόμιμη ή παράνομη πράξη που μπορεί να δικαστεί, είναι δίκαιη και εξυπηρετεί τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού.

Η διοίκηση της ΔΕΗ καθώς και το Μαύρο ολοκληρωτικό κυβερνητικό Μέτωπο , που καταστείλανε την κατάληψη, όχι μόνο έχουν σαν στόχο την απόλυτη εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, όχι μόνο συνδέουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με τα χαράτσια, όχι μόνο αυξάνουν κατά 19% το ρεύμα, όχι μόνο εξαθλιώνουν τον λαό, αλλά δηλώνουν και αποφασισμένοι να επιβάλλουν με ΜΑΤ, βία και δικαστήρια αυτήν την πολιτική.

Η αλληλεγγύη των επιτροπών αγώνα Δεν Πληρώνω είναι ουσιαστικά αλληλεγγύη και υπεράσπιση του αγωνιζόμενου λαού και όχι προσώπων που όλο το προηγούμενο διάστημα στήριξαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τις αναδιαρθρώσεις στις ΔΕΚΟ. Όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι του αστικού συνδικαλισμού ίσως νιώθουν τώρα να επιβεβαιώνεται η ρήση «Ο Κρόνος τρώει τα παιδιά του».

Οι επιτροπές αγώνα Δεν Πληρώνω θα ξαναβρεθούν στα δικαστήρια στις 10/1/2011 υπερασπιζόμενες μαζί με δεκάδες πολίτες τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζόμενων, ενάντια στην κυβέρνηση και την κρατική καταστολή. Θα συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην δημιουργία ανεξάρτητων επιτροπών, σωματείων, και συλλογικοτήτων σε κάθε χώρο που θα αναλάβουν τον συντονισμό για την ανατροπή της κυβέρνησης και αυτού του συστήματος.

ΌΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

www.denplirono.info denplirono@hotmail.gr
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2011 στις 7:44 μ.μ.

Aφηστε τις ανευθυνοτητες και τους αριστερισμους.
http://www.red-pep.blogspot.com/2011/11/blog-post_28.html
Ετσι θα παμε για συγχρονη αριστερα...

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2011 στις 9:53 μ.μ.

@30 Νοεμβρίου 2011 7:44 μ.μ.

Σε πάω. Έχετε και άλλους κωμικούς εκεί? Ο Ψαρριανός είναι στην δημοκρατική αριστερά ή πρόλαβε να μπει στο ΠΑΣΟΚ? Γρηγορα μπείτε και εσείς τώρα που γυρίζουν "υπεύθυνες θέσεις" σε ΓΓ, υπουργεία κλπ κλπ

Ανώνυμος
1 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:02 μ.μ.

@30 Νοεμβρίου 2011 7:44 μ.μ.
Κάτι για το link που έβαλες
Ακόμα και οι φυλλάδες των γνήσιων αστών σας "δουλεύουν" για την Κεντροαριστερά.

Ρίξε μια ματιά παρακάτω

Pasok Plus με κόκκους υπεύθυνης Αριστεράς


Οπως κάθε άνθρωπος με μυαλό που του επιτρέπει να καταλαβαίνει τον ιστορικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή χρεοκοπία, ο οποίος όμως έχει χτίσει την καριέρα μιας ολόκληρης ζωής μέσα σε αυτό το κόμμα, η Αννα Διαμαντοπούλου δείχνει να τα έχει ελαφρώς χαμένα. Ανθρωπος οξείας αντιλήψεως και ανοικτός στην πραγματικότητα, η υπουργός Παιδείας πρέπει να αντιλαμβάνεται πλήρως το πολιτικό αδιέξοδο ενός σοσιαλιστικού κόμματος, το οποίο είναι υποχρεωμένο να εφαρμόζει δεξιές πολιτικές. Φαντάζεται, όμως, ότι το πρόβλημα θα ξεπερασθεί αν το στραπατσαρισμένο ΠΑΣΟΚ επανεφεύρει τον εαυτό του ως «Πασόκ πλας», όπως είπε, με τη συμμετοχή κάποιας «υπεύθυνης και σκεπτόμενης Αριστεράς που θέλει να κυβερνήσει».[..]

[..] Η σκεπτόμενη και υπεύθυνη, όμως, ποια ακριβώς είναι; Μήπως του Φώτη Κουβέλη; Μα μόλις προσφάτως τους είδαμε να κλείνουν τα μάτια μπροστά στο ενδεχόμενο να μείνει η χώρα χωρίς χρήματα για συντάξεις, επειδή τους θάμπωσε ένα αμφίβολο 9% των δημοσκοπήσεων! Τέτοια υπευθυνότητα εννοεί η υπουργός; Διότι αν το ζητούμενο είναι η παραμονή της χώρας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς και η μελλοντική έξοδός της στις αγορές, μία πολιτική μόνον υπάρχει: της μείωσης του κράτους και της απελευθέρωσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με σκοπό την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας. [..]

[..] Οι σκέψεις της υπουργού, όπως τουλάχιστον τις εξέθεσε τελευταία, δεν έχουν αξία παρά μόνον ως απόδειξη του πλήρους πολιτικού αδιεξόδου του ΠΑΣΟΚ.[..]

Ομως από την «προχώ» γλώσσα που χρησιμοποιεί η Αννα Διαμαντοπούλου, εικάζω ότι οι αναζητήσεις της μάλλον δεν υπερβαίνουν τη σφαίρα του συνήθους προβληματισμού των κομματικών επιτελείων, κάθε φορά που το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο.

Μάλλον για έναν διαφημιστή ψάχνει. Κάποιον «μάγο», που με έναν μοναδικό συνδυασμό λέξεων θα μεταμορφώσει το γνωστό προϊόν σε κάτι καινούργιο και θελκτικό. Εξ ου το Pasok Plus, όπως Canal Plus ή Megaron Plus [..]

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger