Home » , » Ενας μπουμπούκος τσιράκι των εφοπλιστών

Ενας μπουμπούκος τσιράκι των εφοπλιστών

Από giorgis , Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 | 4:25 μ.μ.

Καθώς η παγκόσμια καπιταλιστικήκαι ιμπεριαλιστική κοινότητα αποφασίζει να δράσει ακόμη περισσότερο πολεμικά εναντίον των ανθρώπων που έσπρωξε στην Πειρατεία  ώστε να προστατεύσει τα τεράστια καπιταλιστικά συμφέροντα που έχουν να κάνουν με τις μεταφορές και το εμπόριο, αλλά και να εκμεταλλευτεί το φαινόμενο αυτό για να επιβάλλει την ιμπεριαλιστική της κυριαρχία στην περιοχή, ένας Ακροδεξιός Μπουμπούκος αναλαμβάνει να κάνει όλα τα χατίρια των εφοπλιστών. Αποκαλύπτοντας για μια ακόμη φορά ότι η αστική πολιτική της εξυπηρέτησης των απαιτήσεων του κόσμου του πλούτου έχει απόλυτη συνέχεια εντός και εκτός κρατικών συνόρων!

Στο πλαίσιο αυτό ο ακροδεξιόςυφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι η Άρση του Καμποτάζ και η αντιμετώπιση της πειρατείας αποτελούν τις προτεραιότητες της άθλιας συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που προέκυψε μετά το Πραξικόπημα του ελληνικού κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Στόχος του υφυπουργού είναι η ψήφιση μέχρι την 20η Δεκεμβρίου  του νομοσχεδίου για την κρουαζιέρα όπου προβλέπεται αφαίρεση των υπόλοιπων περιορισμών στην άρση του καμποτάζ, δηλαδή της υποχρέωσης υπογραφής ειδικών συμβάσεων απόπλοιοκτήτριες εταιρείες που θέλουν να έχουν ελληνικό λιμάνι ως αρχικό λιμάνι επιβίβασης. Επίσης, σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της πειρατείας θα προβλέπεται η παρουσία ενόπλων φρουρών στα ελληνόκτητα ποντοπόρα πλοία.

Την ακόμη μεγαλύτερη λεηλασία των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών και την ανατροπή του Διεθνούς Δικαίου που απαγόρευε την παρουσία ενόπλων Μισθοφόρων στα ιδιωτικά πλοία ανακοίνωσε ο άνθρωπος των εφοπλιστών στο Λονδίνο κατά την διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ). Επιπλέον ο Α. Γεωργιάδης συναντήθηκε, με την Επιτροπή των Ελλήνων εφοπλιστών του Λονδίνου κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της Χ.Ι. Φαφαλιού, όπου οι εφοπλιστές για άλλη μία φορά διατύπωσαν τον προβληματισμό τους για την κατάργηση του αυτόνομου υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν από δύο σχεδόν χρόνια.

Τα κατασταλτικά αυτά μέτρα που επέβαλε ο ελληνικός εφοπλιστικός κόσμος στην συγκυβέρνηση, οι απατεώνες και διαφθαρμένοι τυχοδιώκτες του κέρδους που εμπλέκονται σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την καταστροφή του λαού της Σομαλίας κατακλέβοντας τις θάλασσες τους και ποτίζοντας τες με τα βιομηχανικά απόβλητα των κρατών της δύσης που οι ίδιοι μεταφέρουν, ακολουθούν σειρά αντίστοιχων μέτρων που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις της «φιλάνθρωπης και πολιτισμένης Ευρώπης», που αδυνατεί να κρύψει το αποκρουστικό ιμπεριαλιστικό και εκμεταλλευτικό της πρόσωπο.

Δημοσίευμα της 11 Οκτωβρίου 2011αποκαλύπτει ότι Δυνάμεις του στρατού θα τοποθετήσει η Ιταλία στα πλοία του εμπορικού της στόλου, προκειμένου να τα προστατεύουν από τις επιθέσεις Σομαλών πειρατών, σύμφωνα με πηγές του ναυτιλιακού κλάδου. Ο υπουργός Άμυνας Ινιάτσιο Λα Ρούσα επρόκειτο να υπογράψει συμφωνία με το σύνδεσμο των Ιταλών πλοιοκτητών για την τοποθέτηση στρατιωτικών φρουρών σε πλοία που πλέουν στην αχανή θαλάσσια περιοχή του Ινδικού Ωκεανού και τα οποία διατρέχουν κίνδυνο από ενέργειες Σομαλών πειρατών, που έχουν επιτεθεί σε πολλά ιταλικά πλοία. Για μια ακόμη φορά ο Μπερλουσκόνι αποδεικνύεται πρωτοπόρος αφού αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο του στρατού καθιστώντας τον Σεκιούριτι των Ιταλών εφοπλιστών!

Άλλο άρθρο αποκαλύπτει ότι πλοίαπου βρίσκονται υπό βρετανική σημαία θα μπορούν στο εξής να μεταφέρουν ένοπλους φρουρούς, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.Ο Κάμερον δήλωσε πως θέλει να καταπολεμήσει τους κινδύνους που απειλούν τη ναυτιλία, ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, καθώς εκεί σημειώθηκαν οι 49 από τις 53 πειρατείες της περασμένης χρονιάς. Ο Βρετανός πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι οι φρουροί θα επιτρέπονται σε όσα σκάφη πλέουν σε επικίνδυνα νερά, όπως η Ερυθρά Θάλασσα ή ο Κόλπος του Άντεν. Βρετανοί αξιωματούχοι υπολογίζουν ότι τουλάχιστον100 πλοία, εκ των 200 που πλέουν στην περιοχή, θα αιτηθούν άμεσα για τη σχετική άδεια.

Αξίζει να διαβαστεί το κατατοπιστικό κείμενο του Λάμπρου Καραγεώργου στην ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2011) μετίτλο «Με ιδιωτικούς στρατούς αντιμετωπίζουν την πειρατεία». ...

Στο κυνήγι του κέρδους και του θανάτου εμπλέκονται πλέον Ιδιωτικοί Στρατοί και Ιδιωτικές Εταιρείες Σεκιούριτι,αποδεικνύοντας ότι η βιομηχανία της Άμυνας και Ασφάλειας είναι χρυσοφόρα. Μεγάλη και η εμπλοκή των ελληνικών εταιρειών σεκιούριτι με επικεφαλής αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετείχαν σε τέτοιου είδους ιμπεριαλιστικές αποστολές και αξιοποιούν πλέον την πολεμική τους εμπειρία για το ατομικό τους συμφέρον. Δεν έχουν λείψει βεβαίως οι κατηγορίες για διαπλοκή μεταξύ ανδρών και αξιωματικών των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού με αυτές τις εταιρείες, όπου παίρνουν άδεια για να πεταχτούν μέχρι το Άντεν για να βγάλουν ένα καλό χαρτζιλίκι ως μπράβοι των εφοπλιστών!

Εμείς πιστεύουμε ότι δεν είναι η Καταστολή και η Ιμπεριαλιστική Επέμβαση λύση στο πρόβλημα, αλλά η αιτία του!

Απαιτείται τώρα να φύγουν όλες οι ξένες δυνάμεις και οι πολυεθνικές από αυτές τις χώρες αφήνοντας τους λαούς ελεύθερους να αποφασίσουν και να ευημερήσουν απολαμβάνοντας τον πλούτο που τους προσφέρει η γη και οι θάλασσες τους. 

Υπάρχουν όμως και δύο πολύτιμα συμπεράσματα για το εργατικό κίνημα:

Σε εποχές παγκοσμιοποίησης το πεδίο της ταξικής πάλης ξεπερνά τα όρια του κράτους-έθνους και απαιτεί όρους εργατικού διεθνισμού εντός και εκτός συνόρων. Κανένα Καμποτάζ δε μπορεί μακροπρόθεσμα να διαφυλάξει τα εργατικά δικαιώματα. Μόνη η κοινή πάλη του κόσμου της εργασίας που θα θέσει ζήτημα συνολικής υπεράσπισης και κατοχύρωσης των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων και αναγκών για το σύνολο των εργαζομένων, ανεξάρτητα τη φυλή-εθνικότητα-γλώσσα-θρήσκευμα του καθενός.

Ένας αγώνας που έχει απαραίτητα όρο την προβολή της συνολικής αντικαπιταλιστικής αμφισβήτησης και της αναγκαιότητας Ανατροπής του εκμεταλλευτικού και καταπιεστικού καπιταλιστικού συστήματος.

Η πάλη επομένως απέναντι στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ-Εργοδότες δε μπορεί να δοθεί με όρους «εθνικής ενότητας», αλλά με όρους ενότητας του έθνους των εργαζομένων, εντός και εκτός συνόρων.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτείται η σύνδεση και αλληλοτροφοδότηση εργατικού-αντιμιλιταριστικού-αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘEΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger