Home » , » Η ... "θεόθεν ἀποκεκαλυμμένη ἀλήθεια" του δεσπότη Ανθιμου

Η ... "θεόθεν ἀποκεκαλυμμένη ἀλήθεια" του δεσπότη Ανθιμου

Από giorgis , Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 | 4:58 μ.μ.

'Οξ' ο κοσμάκης φώναζε:
"Πεινάμε τέτοιες μέρες" 
γερόντοι και γερόντισσες,
παιδάκια και μητέρες 
κ' οι των επίγειων αγαθών σφιχτοί νοικοκυρέοι
ανοίξαν τα παράθυρα και κράξαν: 
"Είστε αθέοι". 

Κώστας Βάρναλης 

Ο θαυμαστής της χούντας γνωστός σκοταδιστής δεσπότης Ανθιμος ξαναχτύπησε. Πριν λίγο καιρό είχε εκδηλώσει δημόσια την λατρεία του για το καθεστώς της χούντας αναπολόντας την δικτατορία της επταετίας. ( «...και ενώ όλοι αποδοκιμάζουμε κάθε μορφή δικτατορίας, ήταν τότε που οι εκπαιδευτικοί εδίδασκαν στην εκπαίδευση, οι εφοριακοί εδούλευαν για το δημόσιο και οι πολίτες εκρατούσαν τα τρανταχτά σε αξία χαρτονομίσματα της δραχμής με υπογραφή "Ο υπουργός Νικ. Μακαρέζος"! Ήταν η εποχή της πιο ισχυρής οικονομίας της Ελλάδος», είχε δηλώσει στην εφημερίδα "Θεσσαλονίκη") σήμερα επανέρχεται ψάλοντας τα αντιδραστικά τροπάρια του μέσα από την ιστοσελίδα της μητρόπολης του.

«Εναντι κάθε θυσίας, που πρέπει να αντιμετωπισθεί από όλους μας με υπομονή και αλληλεγγύη, είναι απόλυτος ανάγκη, πολιτική ηγεσία και λαός, να κρατήσωμε την Ελλάδα σε μόνιμη θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με τους λαούς της οποίας έχομε κοινούς πνευματικούς, ιστορικούς και πολιτιστικούς σκοπούς, αλλά και νόμιμα κοινά συμφέροντα. Σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα θα βγη από την έξοδο του κινδύνου και θα περιφέρεται στην ερημιά και την στέρηση όπως ο "άσωτος υιός" του Ευαγγελίου, όταν εσκόρπισε και κατέφαγε την πατρική του περιουσία "ζων ασώτως". Μια τέτοια ταπείνωση και συμφορά, μια τέτοια απομόνωση και φτώχεια, ένας τέτοιος πολύμορφος αποκλεισμός, θα είναι καταλυτική δοκιμασία για το λαό μας (...)
Ο Θεός να μας φυλάξει από αυτή τη δοκιμασία και να μας αξιώση να μένωμε μόνιμοι και σταθεροί "εν οις εμάθομεν και επιστώθημεν" ως Ελληνες Χριστιανοί και Ευρωπαίοι πολίτες. Η θέση της Ελλάδος είναι μόνιμη και αμετακίνητη στην οικογένεια των ευρωπαϊκών κρατών, όπου πρέπει να συνεργασθούμε με τιμιότητα, μεθοδικότητα και συνέπεια, ώστε να διατηρήσωμε την κρατική και εθνολογική μας υπόσταση, και δεν θα γίνωμε "χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος" των τρικυμιών και των ναυαγίων ....
Γιὰ τὴν ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας δὲν ὑπάρχει κανένας φόβος ἀλλοιώσεως, διότι κατέχει τὴν θεόθεν ἀποκεκαλυμμένη ἀλήθεια καὶ τὸ ἱερὸ δεδομένο τῆς αἰωνιότητος.».

(Το παραπάνω απόσπασμα είναι από άρθρο του χριστέμπορα που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» και το αναπαράγει στον διαδικτυακό τόπο του μαγαζιού του. Κρατήσαμε την ορθογραφία του).

Αντι για οποιονδήποτε σχολιασμό –θα ήταν πλεονασμός μια και έχουμε γράψει τόσα σχετικά κείμενα για τον ρόλο του παπαδαριού- παραθέτουμε μια ρήση του Λένιν και ένα βιντεάκι.

"O μαρξισμός όλες τις σύγχρονες θρησκείες και εκκλησίες, όλες τις κάθε λογής θρησκευτικές οργανώσεις, τις βλέπει πάντα σαν όργανα της αστικής αντίδρασης, που χρησιμεύουν για την υπεράσπιση της εκμετάλλευσης και την αποχαύνωση της εργατικής τάξης".

Β.Ι. Λένιν 


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger