Home » , » Ποινικοποιούν τη λαϊκή παρέλαση

Ποινικοποιούν τη λαϊκή παρέλαση

Από giorgis , Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 | 8:30 μ.μ.

 ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ στην αντεπίθεση με κατηγορίες κατά αγωνιστών

Το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ ανέλαβε δράση και στρέφεται ενάντια στο μαχόμενο λαό, κινητοποιώντας την ποινική καταστολή με αρχή τη Θεσσαλονίκη. Παραμονές του Πολυτεχνείου, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πως «αναγνωρίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν» δεκα επτά άτομα που κατηγορούνται ως υπαίτιοι για τη ματαίωση της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για «έκνομες δραστηριότητες».

Η «λίστα» της Ασφάλειας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αγωνιστές των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, οργανώσεων της Αριστεράς, του κινήματος των πλατειών και των κινήσεων γειτονιάς. Ανάμεσα τους στοχοποιούνται και μέλη του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Αμεση ήταν η αντίδραση κοινωνικών και πολιτικών φορέων που καταδίκασαν τις κυβερνητικά καθοδηγούμενες ενέργειες της Ασφάλειας, στρέφοντας ένα δριμύ λαϊκό κατηγορητήριο ενάντια στους πολιτικά υπεύθυνους για την εφαρμοζόμενη κυρίαρχη πολιτική και αντιστρέφοντας τους όρους διώκτη - διωκόμενου.

Το ΝΑΡ σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «η συγκυβέρνηοη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ αυταπατάται αν θεωρεί πως θα ανακαλύψει "υποκινητές" και "δράστες" στα πρόσωπα συγκεκριμένων αγωνιστών. Την υπογραφή του στις μαζικότατες, αποφασιστικές και ταυτόχρονα ειρηνικές διαδηλώσεις, που συγκλόνισαν όλη την Ελλάδα σης 28 Οκτώβρη, την έχει βάλει η συντριπτική αγωνιζόμενη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Γελιούνται αν νομίζουν πως θα βρουν "ενόχους" ψάχνοντας μεταξύ διαδηλωτών, πολιτών ή πολιτικών οργανώσεων. Ο μεγάλος ένοχος είναι η ίδια η πολιτική του μαύρου κυβερνητικού μετώπου, που υλοποιεί την πολιτική ξεκληρίσματος κοινωνικών και δημοκρατικών των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, που απαιτούν ΕΕ, ΔΝΤ και κεφάλαιο». Το ΝΑΡ καλεί σε αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής για να σαρωθεί ο αυταρχισμός της χούντας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει πως «οι διαδηλωτές της 28ης Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα αποκατέστησαν το πραγματικό νόημα του "Όχι". Στη Θεσσαλονίκη ειδικά έκανε "παρέλαση" ο ίδιος ο λαός, που διατράνωσε το σύγχρονο "Όχι" στα μνημόνια, στην τρόικα, στη δικτατορία των τραπεζών και των αγορών [...] Η κυβέρνηση δεν αποσκοπεί κυρίως να "κάτσει στο σκαμνί" τις πιο ανατρεπτικές τάσεις του λαϊκού κινήματος, αλλά να βάλει στο γύψο τις λαϊκές ελευθερίες και το δικαίωμα όλου του λαού να διαδηλώνει».

Άμεση ήταν και η απάντηση του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της κινητοποίησης στις 28 Οκτωβρίου. Στην ανακοίνωση τους τα σωματεία χαρακτηρίζουν το σχηματισμό δικογραφίας παραμονές Πολυτεχνείου ως κορυφαίο και πιο αποκρουστικό παράδειγμα της απόπειρας της καινούργιας εθνοσωτήριας κυβέρνησης να εκφοβίσει και κυρίως να ανακόψει καινούργιες αντιστάσεις και προσθέτει: «Οι χιλιάδες διαδηλωτές δεν σταμάτησαν καμιά παρέλαση. Αντίθετα, έδωσαν στην επέτειο το πραγματικό της νόημα. Παρέλαση εκείνη τη μέρα έκανε ο λαός! Είπε "όχι" στη σύγχρονη εισβολή και κατοχή που επιβάλλουν οι πολυεθνικές, οι τράπεζες, τα "τανκς" της αγοράς και της παγκοσμιοποιημένης βαρβαρότητας».

Με αντίστοιχο τρόπο καταγγέλθηκαν οι επιχειρούμενες διώξεις οτην πορεία του Πολυτεχνείου, όπου το ιδιαίτερα μαζικό μπλοκ της Πρωτοβουλίας των Σωματείων έδινε τον τόνο της κλιμάκωσης του αγώνα,κόντρα σε κάθε αυταρχισμό.

«Ήμουν κι εγώ εκεί!», αυτό είναι το κλίμα ανάμεσα στον κόσμο του αγώνα που τέτοιες μεθοδεύσεις όχι απλά δεν τον τρομοκρατούν, αλλά δυναμώνουν την αλληλεγγύη και το πείσμα για την ανατροπή.

Την ίδια στιγμή τα κατεστημένα ΜΜΕ επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τις κυβερνητικές - δικαστικές μεθοδεύσεις για να συκοφαντήσουν τους κοινωνικούς αγώνες. Προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία της μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης σης 28 Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας μια συγκεχυμένη εικόνα ακροαριστερών, ακροδεξιών και χουλιγκανισμού. Αυτό που αποκρύπτουν είναι ότι οι φίλαθλοι του Ηρακλή που επίσης είναι στη «λίστα», κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν στην Αυτόνομη Θύρα 10 που είχε εκδώσει ανακοίνωση μετά τα γεγονότα τονίζοντας ότι θα βρίσκονται σε κάθε κοινωνική εκδήλωση «για τη ν ανατροπή αυτού του καθεστώτος το οποίο έχει διαλύσει τόσο τη ζωή μας, όσο και την ομάδα μας». Οι δε ακροδεξιοί ουδέποτε βρέθηκαν στο ίδιο σημείο με τους λαϊκούς φορείς και τα σωματεία και ουδέποτε «παρέλασαν» μαζί με τον κόσμο που εξέφρασε το μεγάλο λαϊκό «Όχι». Οπότε, όσο κι αν προσπαθούν να βγάλουν «λάδι» τους επίσημους και να σπιλώσουν τους αγωνιστές, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν.

Όπως άλλωστε δήλωσε σης 16/11 ο Ηλίας Σμήλιος, δάσκαλος και μέλος του ΝΑΡ, «εις εκ τον κατηγορουμένων» (όπως θα λεγαν και επί χούντας): «Να 'ναι σίγουροι πως όπως το ένα εκατομμύριο διαδηλωτές οτην απεργία στις 19-20 Οκτώβρη και οι χιλιάδες άνθρωποι, που βροντοφώναξαν "Όχι" στις παρελάσεις, έριξαν την κυβέρνηση του Παπανδρέου, έτσι και αύριο στις μεγαλειώδεις πορείες του Πολυτεχνείου και με τους αγώνες μας κάθε μέρα σε κάθε χώρο θα ανατρέψουμε και τη νέα εθνοσωτήρια κυβέρνηση. Κι αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται οι κυβερνώντες, γι' αυτό και ποινικοποιούν κάθε αγώνα, από την απεργία ως τη διαδήλωση. Τρέμουν γιατί τα όνειρα μας είναι οι εφιάλτες τους!».

Πηγή: Εφημερίδα "Πριν" 20/11/2011
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
20 Νοεμβρίου 2011 στις 9:09 μ.μ.

Μπατσοκικός Πανικός! Καλά ρε σεις της κυβέρνησης! 17 άτομα ΜΟΝΟ είναι δυνατόν να ακυρώσουν παρέλαση εκατοντάδων οπλισμένων; Για μετρήστε καλύτερα. Τους ανασκολόπισε ο κόσμος με το ΟΧΙ του στις 28/10/2011. Τους χάλασε η προπαγάνδα για το λαοπρόβλητο ΓΑΠ. Τι περιμένουμε; Συμπαράσταση με κάθε τρόπο στους συλληφθέντες. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Και το χειρότερο για σας: Είμαστε εκατομμύρια και όχι δεκαεφτά. Εκτός αν ξέρετε να μετράτε ως εκεί. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger