Το "φαινόμενο"

Από giorgis , Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 | 10:10 μ.μ.

 Του Γιώργου Σ.

Το «φαινόμενο», Ψαριανός αντιμετωπίζεται από πολλούς αριστερούς με ειρωνεία και χλευασμό. Και μπορεί πραγματικά να αξίζει και την ειρωνεία και τον χλευασμό κάποιος που προσπαθεί να παρουσιάσει τους ακροδεξιούς σαν "καλά παιδιά» και τον ελληνικό λαό σαν έναν «μαλακά» που εδώ και 40 χρόνια ψηφίζει του ίδιους και τους ιδίους, ενώ την ίδια στιγμή δεν παραλείπει να πει τα καλύτερα λόγια για τον τραπεζίτη πρωθυπουργό και να κλαψουρίσει για το κόμμα του που δεν πήρε μέρος στην κυβέρνηση και το εξοργιστικότερο όλων να δηλώνει ότι «Πριν καταργήσουμε τον καπιταλισμό ας κοιτάξουμε μήπως μπορεί να δουλέψει», αλλά τέτοια φαινόμενα χρίζουν βαθύτερου σχολιασμού.

Αλήθεια αυτός ο παμμέγιστος…θεωρητικός της αριστεράς δεν καταλαβαίνει ότι η σημερινή κρίση έχει προκληθεί, επειδή ο καπιταλισμός δεν μπορεί να δουλέψει άλλο αν δεν καταστρέψει αναγκαστικά μάζες από παραγωγικές δυνάμεις και αν δεν κατακτήσει καινούργιες αγορές και δεν εκμεταλλευτεί πιο βαθιά τις παλιές. Εδώ το ομολογούν έστω και "ντροπαλά" ακόμη και συστημικοί οικονομολόγοι. Ωστόσο τα λεγόμενα του θα ήταν αφελές να αιτιολογηθούν ως αποτέλεσμα της όποιας ιδιοτροπίας στον χαρακτήρα του, είτε ενός πηγαίου αυθορμητισμού.

Το πρόβλημα δεν είναι ο Ψαριανός και οι δηλώσεις που κάνει, ούτε ο τρόπος που τις κάνει. Το ζήτημα που θα μας απασχολήσει είναι οι «ψαριανοί»  και πως όλο το επόμενο διάστημα θα προωθούνται από τα ΜΜΕ για να εγκλωβίζουν σε συστημικές λογικές έναν κόσμο που αρχίζει να αντιδρά στις αντιλαϊκές πολιτικές ή να τον ωθούν σε ακίνδυνες μορφές ριζοσπαστικοποίησης.

Είναι αυτή η εικόνα του δήθεν ακομπλεξάριστου, μη επαγγελματία πολιτικού που έχει σπάσει τα  ιδεολογικά και κομματικά στεγανά και δεν διστάζει να μιλά για τον «Φασισμό» της αριστεράς, ενώ τολμά να αναβαπτίζει σε πιστούς της δημοκρατίας πρώην τσεκουροφόρους χουντοβασιλικών οργανώσεων. Η πολιτική του μεταμοντέρνου σε όλο της το μεγαλείο.. Τώρα για χάρη της «σωτηρίας», όλα επιτρέπονται και όλα δικαιολογούνται, αφού εκ των υστέρων θα βρεθούν οι τρόποι και οι λογικές που θα δώσουν άλλοθι στους σημερινούς ιδεολογικούς παραλογισμούς. Ο Γ. Βέλτσος, το είχε διατυπώσει ξεκάθαρα «Χρειάζεται να παραδεχτούμε, σε πείσμα όλων εκείνων «που θέλουν ακόμα να μιλούν για άνθρωπο, για τη βασιλεία ή για την απελευθέρωσή του», όλων όσων «βεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει φιλοσοφία χωρίς πολιτική επιλογή», ότι κάθε σκέψη δεν είναι υποχρεωτικά «προοδευτική ή αντιδραστική». Όμως ακόμη και αν δεν βρεθούν τα κατάλληλα γεγονότα για να «στήσουν» αυτά τα άλλοθι μην νοιάζεστε γιατί όπως είχε δηλώσει και ο Λυοτάρ «...δεν έχουμε να κάνουμε αληθινά με έναν σκοπό ζωής. Ο σκοπός αυτός έχει αφεθεί στην διάκριση του καθενός. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Και όλοι γνωρίζουν πόσο λίγος είναι τούτος ο εαυτός».
Εν ολίγοις αν οι «Ψαριανοί», επιτέλους αποφανθούν ότι ο καπιταλισμός δεν λειτουργεί ποια μην δώσετε καμιά σημασία στην νέα του άποψη, άλλωστε ένας ψαριανός είναι και τίποτα παραπάνω. Χθες έλεγε άλλα, σήμερα λέει αυτά, αύριο θα δούμε!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 10 σχόλια

Ανώνυμος
27 Νοεμβρίου 2011 στις 10:31 μ.μ.

Για να μην ξεχνιόμαστε: Τους διάφορους εμετικούς, σιχαμερά σκουλήκια Ψαριανούς κάποιοι τριμάλακες βλακοαριστεροί τους θυμιάτιζαν μέχρι πρότινος. Όχι τίποτε άλλο αλλά μην αφήσετε τους βλάκες αυτούς να γίνουν τώρα κατήγοροι σε αυτό το σκουλήκι!

Ανώνυμος
28 Νοεμβρίου 2011 στις 2:54 π.μ.

Ναί έχεις δίκο, για τους τριμάλακες μιλάς του 902 καιτου ΚΚΕ πού κάνανε μουσικές παραγωγές παρέα.

Ανώνυμος
28 Νοεμβρίου 2011 στις 11:52 π.μ.

ΣΤΗΝ ΔΗΜ. "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΝΙΑ ΠΟΥ ΟΣΦΡΑΝΘΗΚΑΝ ΠΤΩΜΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΣΙΜΠΟΥΣΙ. Η ΚΥΡΚΑΙΝΑ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ¨ΚΥΡΙΟ" ΑΥΤΟΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΞΕΡΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟΣ. Η ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;
ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ!!!

Ανώνυμος
28 Νοεμβρίου 2011 στις 3:26 μ.μ.

καποτε και ο μικης και η φαραντουρη και πολοι αλλοι περασαν απο το κκε! μηπως το κκε εχει ευθυνη για της τορινες τους μαλακιες? ας προσεχουμε τη γραφουμε και ασ αφησουν ορισμενοι το αντι κκε μισος τους στην ακρη .

Ανώνυμος
28 Νοεμβρίου 2011 στις 4:48 μ.μ.

2:54 Μήπως είσαι ΠΑΣΟΚ και φοβάσαι ότι θα σου κλέψει τον φασιστοΨαριανό το ΚΚΕ; Μήπως πιάστηκες Κώτσος και τον ψήφισες; Μήπως είσαι συγγνεής του; Τί σχέση έχεις τέλος πάντων με αυτό το σίχαμα;

Ανώνυμος
28 Νοεμβρίου 2011 στις 5:40 μ.μ.

ο τυπος ειναι μαλακας με κερατα και θα ηθελα παρα πολυ να διαβασει αυτο το σαιτ για να ξερει ποσο μαλακας σκατοψυχως φασιστας ειναι!φυσικα το ιδιο ειναι και αυτοι που τον εχουν βαλει στην βουλη να τρωει και να πινει και να παρουσιαζει τους χουντικους για...καλα παιδια!

28 Νοεμβρίου 2011 στις 6:14 μ.μ.

@Ανωνυμος 2:54
Ο Ψαριανος δεν ειχε ποτε σχεση με τον 902 και το ΚΚΕ. Τις πηγες σου διασταυρωνετες καλυτερα.

Τακης
28 Νοεμβρίου 2011 στις 6:55 μ.μ.

Να μην ξεχνάμε ότι αυτός ο τύπος βγήκε βουλευτής με τους ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ.Να δούμε και στις επόμενες εκλογές τι νέα φρούτα θα βγάλει ο μπαξές της Κουμουνδούρου (κοτζιάς μητρόπουλος κλπ )

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2011 στις 1:27 μ.μ.

Για όσους δεν το γνωρίζουν:
Ο Ψαριανός είναι αυτός που έχει γράψει το περιβόητο "στης βουλής τα έδρανα αχ κι εγώ να έκλανα".

Το καλύτερο για τέτοιους τύπους ίσως είναι να τους αγνοούμε...

Ανώνυμος
1 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:28 μ.μ.

Πρόσωπα: Γρήγορης Ψαριανός

Μπράβο ρε 2310net!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger