Home » , » Περιμένω να μας πουν "προβοκάτ​ορες"...

Περιμένω να μας πουν "προβοκάτ​ορες"...

Από giorgis , Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 | 10:40 μ.μ.

 -Οι τυπικοί φιλήσυχοι του καναπέ, των Αυτιάδων, Πρετεντέρηδων, Παπαδάκηδων, του «δες τα χάλια μας»…
- Οι «αστικοδημοκράτες» κυβερνήτες με τις φασιστικές εφεδρείες τους (άλλωστε το πολυτεχνείο …δικαιώθηκε!.. ΠΑΣΟΚ- Λ.Α.Ο.Σ. και ΝΔ στην εξουσία…»)…
- Τα «ευαίσθητα» κανάλια τους- όχι μόνο τα τηλεοπτικά, μα όλα τα κανάλια ενσωμάτωσης και διαμεσολάβησης…
- Το ΚΚΕ των νέων Ο.Π.Λ.Α. – ΠΑΜΕ και η Αριστερά της νομιμότητας και των λιτανειών. Έτσι δεν ήταν και «παλιά»;

- Όταν Φοιτητές, Εργάτες- σκέτα ο Λαός κράταγαν το Πολυτεχνείο!…
Για «300 προβοκάτορες του Ρουφογάλη» μίλαγε κάποια «Πανσπουδαστική –Νούμερο 8».
- Όταν το’80 ΜΑΤ, ασφαλίτες και θωρακισμένες «αύρες» δολοφονούσαν Κουμή και Κανελλοπούλου, τσάκιζαν την πορεία του Πολυτεχνείου, που ΝΑΙ, τότε δεν πήγαινε ν’ ανέβει τελετουργικά στη πρεσβεία, μα σπάζοντας καθεστωτική απαγόρευση!..

«Προβοκάτορες» κατήγγειλαν ο φέρελπις «σοσιαλιστής» Αντρέας και τα μπόσικα της Κομμουνιστικής- Αριστερής «αντιπολίτευσης».
- «Προβοκάτορες» στα Χημεία, «προβοκάτορες» στο «Κάραβελ» των Λεπέν- ΕΠΕΝ και τωρινού υπουργού Βορίδη…
«Προβοκάτορες» παντού… και στην παγίδα αυτή πέφτουν συχνά ακόμα και ωραίοι Αγωνιστές, ανυπόταχτοι μεν στους Δρόμους, στους Χώρους δουλειάς, ανεργίας, στην Κοινωνία, τις Γειτονιές… όταν τους «επαναφέρουν στην τάξη» οι Γραφειοκρατίες…
Ε... ετούτη τη φορά, ας αρνηθούμε όλοι τις «επαναφορές» τις περιφορές και τις κηδείες κάποιου «παλιού» Νοέμβρη, που υποτίθεται ότι «ζει».

- Γιατί ο Εχθρός είναι σκέτα Εσωτερικός!.. Διότι, ό,τι και να μας αναμασσάνε από παλιά τσιτάτα, δε ζούμε στην «ελλάδα της εξάρτησης», οι τρόικες, ΔΝΤ, Ε.Ε. και λοιπά «θηρία» δεν είναι υλικά, μεταφυσικά, απόκοσμα ή μακρινής προέλευσης «εξωτερικά» φαντάσματα… Βαφτίζονται «ξένα»… όσο «ξένος» είναι ο εγχώριος διεθνοποιημένος καπιταλισμός …τόσο ξένα όσο ο «μετακληθείς» από την «ξενητειά» των Τραπεζών Παπαδήμος και οι νταβατζήδες- ελληναράδες του ΛΑΟΣ…

- Γιατί ο Εχθρός είναι στις τράπεζες, στα υπουργεία, τις επιχειρηματικές έδρες και τα «λόμπυ» του ελληνικού Κέντρου… Διότι το Πολιτικό του Προσωπικό δεν είναι σε καμιά «πρεσβεία», μα επίσης στο ελληνικό κέντρο, αυτοεπιβεβαιώνει δικές του εμπιστοσύνες σε «αστικοδημοκρατική» βουλή τόσο φτυστή- κατάπτυστη με την ίδιας κτηριακής χωροταξίας «συμβουλευτική» της «παλιάς» Χούντας…

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΛΟΙΠΟΝ!...

Θ. (Ένας από τις χιλιάδες που αύριο θα τους λεν «προβοκάτορες») 

Πηγή: "Εφημερίδα Δράση"
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 39 σχόλια

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 12:14 π.μ.

Όχι φίλε μου δεν είσαι προβοκάτορας. Βέβαια μαζί με εσένα, δίπλα σε εσένα θα βρίσκονται και πολλοί άλλοι με κουκούλες και μολότοφ, από ακροδεξιούς μέχρι ασφαλίτες!
Μια επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε όλους και σε όλα και η ισοπεδωτική-μηδενιστική λογική μαρτυρά μια ανώριμη ακόμη συνείδηση που εκδηλώνει την οργή της με πράξεις τυφλής βίας. Ακόμη το αντι κομμουνιστικό μένος σου ίσως εξηγείται από τις ιστορικές ανακρίβειες που λές ( π.χ. για το φ. Πανστουδαστική ν. 8). Τέλος μία απορία. Για ποιους χιλιάδες λες; Μιλάμε για καμιά 300 κουκουλοφόρους που πάντα προσπαθούν να δημιουργήσουν επεισόδια και η συντριπτική πλειοψηφία των διαδηλωτών τους βρίζει!

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 12:41 π.μ.

ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ!ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ Ο ΤΥΠΟΣ.ΒΡΕ ΔΕ ΓΕΜΙΖΕΤΑΙ ΤΑΞΙ!

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 12:51 π.μ.

Αυτά πάντως είναι προβοκατόρικα:
«Ας το χτυπήσουμε λοιπόν με όσα μέσα διαθέτουμε, με συνεχή αντιπληροφόρηση (αφίσες, τρικάκια, παρεμβάσεις), με επιθέσεις στα γραφεία τους και στα στελέχη του, με ετοιμοπόλεμη περιφρούρηση που θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει πιθανά νταβατζιλίκια του σε επόμενες πορείες. Ο κατασταλτικός ρόλος του ΚΚΕ πλέον αναβαθμίζεται εκτός από ιδεολογικό και σε πρακτικό, κάτι που σημαίνει ότι η δεξαμενή των ανθρώπων που το ψηφίζει και συμμετέχει στις διαδηλώσεις του πρέπει να λάβει μια σαφή και ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτό, όπως εκβιαστικά απαιτεί η τωρινή κοινωνική συνθήκη και η καθεστωτική κατασταλτική πολιτική του ΚΚΕ»

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1352328

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 1:09 π.μ.

Mόνο καλέ μου κνιτάκο υπάρχει το φύλλο 8 της πανσπουδαστικης του Νοεμβρίου 1973 κάνε μια έρευνα στο Internet όπως και τι δηλώσατε το 1979 με τους Κουμή, Κανελοπούλου.Βλέπεις δεν είναι εδώ Σταλινική Σοβιετική Ενωση να φτιάχνουμε την ιστορία κατά το πως θέλει ο αρχηγος του κόμματος
Aλλά τι γράψεις, που ανθρώπους σαν το Πλουμπίδη και το Βελουχιώτη ακόμα και τον Ζαχαριάδη του θεώρησαν πράκτορες και προβοκάτορες και μετά τους αποκατάστησαν. Κρίμαι καλοί μου Σταλινικοί, για το αν βρίζει η πλεοψηφία δείχνει ότι έχεις άγνοια τι γίνεται και είναι χιλιάδες μα χιλιάδες αυτοί που εξεγείρονται και συγκρούονται με τους φίλους σας τους μπάτσους.
Και πραγματικά κρίμα που εσείς βλέπετε προβοκάτορες ότι δεν προέρχεται από εσάς όπως την καταγγελία που κάνατε για προβοκάτορες επειδή κάποια άλλα κόμματα έκαναν συγκέντρωση όταν είχε το ΚΚΕ τις προάλες.
ΚΝΑΤ=ΜΑΤ=ΜΠΑΤΣΟΙ=ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ=ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ για να σου αντιστρέψω την δικιά σου λογική.
Κάποιος αριστερός και όχι αναρχικός

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 1:12 π.μ.

http://www.youtube.com/watch?v=RdRohmrlx_g

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 1:40 π.μ.

Σωστά. Μην περιμένεις απάντηση όμως, το τσουβάλιασμα ξεχαρμανιάζει και καθαγιάζει. Είναι αθωωτικό για εκείνους που το παραγγέλλουν και αποενοχοποιητικό για εκείνους που το εκτελούν. Με άλλα λόγια μπλέκουμε επίτηδες σώβρακα με κάλτσες, παριστάνουμε και λίγο τον κατατρεγμένο αγωνιστή και όλο και κάποιοι θα τσιμπήσουν.

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 2:03 π.μ.

Καλα ρε φιλε δεν θα σε πούμε προβοκάτορα θα σε πω τυρόπιτα

σου αρέσει.

Α και που σε κοίτα μην κανεις κανα λαθος και πας Παρασκευή την

Πέμπτη ειναι η πορεία

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 7:16 π.μ.

Θα σε πουν προβοκατορα?βρε τους αθλιους...παλι ετοιμαζεστε μου φαινεται...και παλι μεσα στο πληθος οι μαγκιες σας..

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 11:07 π.μ.

2:03 τελικά αφού πλέκεται φαγώσιμα θα σας πούμε και εμείς μπάμιες γιατί μόνο από τέτοια κατλαβαίνεται.
Τελικά αν είμαστε προβοκάτορες και παρακρατικοί εσείς τι είστε που απαγορεύεται απεργίες, απολύεται εργαζόμενους στον 902. Αυτά δεν τα κάνει το κεφάλαιο; άρα είστε κράτος.
Τώρα το αν γεμίζουμε ταξί, άλλο ένα σύνθημα γυπεδικού τύπου που μόνο από τέτοια μπορεί να επεξεργαστεί το απλοΙκό μιαλουδάκι σας.
Και πήγαιντε γλύφτε κάνα κανάλι για λίγο τηλεοπτικό χρόνο.
Βρε χαλβάδες, άλλο ένα έδεσμα, δεν σας κάνει εντύπωση που τα ίδια επιχειρήματα κατά του α/α με εσάς, χρησιμοποιούν δημοσιοκάφροι σε μεγάλα κανάλια τύπου ΣΚΑϊ, ΜEGA, Αnt1.Και αν λέτε τα ίδια με τους εκπρόσωπους τις ιδεολογίας της αστικής τάξης κάτι πάει να πει αυτό.
Ακόμα και ο μπουκούκος σας έδωσε συγχαρητήρια για την στάση σας.Αλήθεια τι θα έλεγε ο Λένιν για αυτό, αν ζούσε; και ξέρετε είχε κατηγορήθει από άλλους αριστερούληδες, αυτός και οι μποσλεβίκοι σαςν πράκτορες των Γερμανών και άλλων σκοτεινών δυνάμεων.
Όσο για σένα που βλέπεις το σχόλιο του Indymedia σαν προβοκατόρικο άλλο τόσο είναι και του ΚΚΕ
Περαστικά λοιπόν και συνεχίζουμε την κουβέντα μας με άλλα φαγώσιμα

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 11:25 π.μ.

Σε όσους έχουν το κουράγιο για "αντικουμουνισμο" έχω να πω:χαίρομαι που υπάρχουν συμπατριώτες που δεν "εμπιριαστικαν" από την οικονομική κατάσταση της τώρα Ελλάδος.. Σας εύχομαι, να μην κοπούν ποτε τα κονδύλια ως προς τον "αντικουμουνισμο"!

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 2:40 μ.μ.

Ο Αντικομμουνισμός έγινε πάλι της μόδας αυτη τη φορά απο μικροαστούς αναρχικούλιδες,,,,αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά!!!

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 2:49 μ.μ.

@ ανώνυμο 11:07 π.μ.: φυσικά και είναι προβοκατόρικα αυτά στο ίντυ. Δηλαδή αν η πορεία του Πολυτεχνείου γίνει αρένα θα ήττα της κυβέρνησης;
Η κοινωνία περιμένει να σπάσουν να κεφάλια των κνιτών για να ξεσηκωθεί; Ή αν καούν τα γραφεία του ΚΚΕ στη γειτονιά σου θα βρεις δουλειά;
Αυτό είναι ο κοινωνικός πόλεμος; Να αφήνεις στην απέξω ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΔ και να κανεις εκστρατίες ενάντια στο ΠΑΜΕ;
Ότι η αναρχία δεν μπορεί να διαχωριστεί από αυτή την αυτοκτονία δείχνει ανεπάρκεια, για να το πω με όμορφα λόγια

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 2:50 μ.μ.

Nα ρωτήσω τον σύντροφο του ΚΚΕ που λέει για κονδύλια, πως πάνε οι μετοχές των εταιριών που είναι μέτοχος το ΚΚΕ. Σκεφτόμαστε να επενδύσουμε εκεί τα λεφτά που μας δίνουν για αντικομμουνισμό.
Και για σένα πανάσχετε που λες για μαγκιές το κείμενο είναι από την εφημερίδα δράση που έχει σχέση με την ΑΚ η οποία κατεβαίνει με δικό της μπλοκ και τις σημαίες της. Τόσο άσχετος λασπολόγος είσαι που με αυτά που λες δείχνει δεν έχεις κατέβει ποτέ σε πορεία και βαθιά νυχτωμένος είσαι με το κίνημα.
Αντε γεια λοιπόν
υ.γ. Με αυτά που κάνεται κοίτα που στρέφεται τόσο κόσμο να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 3:27 μ.μ.

2:49 αν είδες έγραψα όσο προβοκατόρικο είναι το δημοσιεύμα του indymedia αλλά τόσο είναι του ΚΚΕ.Λογική ίσον αποστάσεων λοιπόν, που πολλοί αριστεροί την έχουν.
Και για να κλείνουμε το προβοκατόρικο είναι εκεί που λέει για επιθέσεις σε γραφεία γιατί όλα τα άλλα δεν είναι και ειδικά η πολιτική αντιπαράθεση.

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 3:59 μ.μ.

Εισαι τοσο οξυδερκής και "αντικαθεστωτικός" που χρησιμοποιείς

ολα τα καθεστωτικά "επιχειρήματα"

βρε αντι-κράτιστες το ινδιμιδια σε κρατικό χωρο και με κρατικη ανοχή δεν υπάρχει ?

Ολα αυτα δεν χρειάζονται και δεν βγαζουν πουθενά, για την ωρα ο

στόχος ειναι προφανής και ΕΝΑΣ τα υπόλοιπα μπωρουν να περιμένουν η μαγική λεξη επίσης

ειναι ΜΙΑ μαζικοποίηση, χωρις αυτη ολα τα αλλα ειναι χωρις νόημα.

Και ο ντενεκες που μας παρουσιάζει την παραπάνω θεση απο το ινδιμιδια με την

κρατικη ανοχη , εχω να πω ενα, βγηκε μολις άρχισε ενας πόλεμος απέναντι στο

ΛΑΟΣ και τους κρυφοναζι και μπαίνει σφήνα σε οσους με τον δικο τους τρόπο επιλέγουν

διαμαρτύρονται κινηματικα στον δρομο με σκο[πο να μεταφέρει την συζήτηση σε μια

εδνοκινηματικη διαμάχη ,βάζοντας και εναν χαιρετισμό μίσους απο μια χωρα σαν την

Ρωσία του πουτιν που ελέγχει τα παντα με όλους τους τροπους και ειναι η ιδια χωρα

που οι κρυφοναζι εχουν ως σημειο αναφοράς μαζι με την Πολωνία.

Δεν εννοώ πως υπαρχει άμεση σχεση αλλά γνωρίζοντας καποιοι τα αναντανακλαστικα μιας

μερίδας φροντίζει να τα ερεθίζει.Ενα πχ ειναι πριν την 20 οκτ. άρχισαν ξαφνικά μεχρι και τα περί

κροστανδης - χημειο- μεχρι και τα μουστάκια του σταλιν ενω οι πιο ακραιφνείς σταλινικοι ειναι

παρέα τους κοντρα, μ-λ

F.O.
17 Νοεμβρίου 2011 στις 4:03 μ.μ.

ενταξει παραβλεπω τα αλλα και παω κατευθειαν στο σημειο που δειχνει ποσο μικρος(οχι απαραιτητα ηληκιακα) ειναι ο συγγραφεας...
"Για «300 προβοκάτορες του Ρουφογάλη» μίλαγε κάποια «Πανσπουδαστική –Νούμερο 8»"

Φτανει το ψεμμα.το ξερασε η ιστορια.

και μαλιστα καποιος απο κατω το αναπαραγει.
κυριοι.γελοιοποιειστε. ας μην γραψω ενα κατεβατο.θα παραθεσω ενα λινκ που σε οδηγει και στο περιφημο φ.8 της πανσπουδαστικης,Εφημεριδας της αντι-εφεε(και οχι της κνε.λογικο οι μωροι να την συγχεουν με την πκσ η οποια τοτε απλα δεν υπηρχε).λοιπον αυτα.καλο διαβασμα σε οσους σκεφτονται.
http://e-globbing.blogspot.com/2011/11/8-12.html

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 5:57 μ.μ.

ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΓΛΥΦΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...... ΣΑΣ ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ..... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ...... ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ.... ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ, ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΑΣ..... ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΔΡΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ..... ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΚΛΠ, ΚΛΠΛ, ΚΛΠ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ, ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.... ΟΣΟ ΤΗ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ....

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 6:21 μ.μ.

Kρατικό χώρος λοιπόν είναι το πολυτεχνείο ρε στουρνάρι εκεί που υπάρχει το ιντυμίντια και γιατί ρε τρολ υπάρχουν κοι φοιτικές παρατάξεις στο πολυτεχνείο;Για το πολυτεχνείο και τα συμβάντα καλό είναι να συμβουλευτήται και το βιβλίο του Σ.Κατσαρού, για το φύλο 8.

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 7:10 μ.μ.

Eσύ με τα κεφαλαία γράμματα και το έντονα οργισμένο μπαχαλάκικο ύφος έχεις δίκιο. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΦΟΡΑΓΑΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ 25 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΑΤΟΜΑ ΑΠΌ ΤΟΝ 902 ΝΑ ΧΑΡΩ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕς ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Ξυδάκι που λέει και ο κολλητός σας ο Άδωνις, αυτός που σας έδωσε μπράβο Ξυδάκι μελλοντικέ κουκουλοφόρε μου και ήρωα του α/α χώρου.

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 8:06 μ.μ.

Για πολλά χρόνια στο κτήριο του Πολυτεχνείου τέτοια μέρα κλείνονταν "αντιεξουσιαστές". Σήμερα που με το νέο νόμο δεν ισχύει το άσυλο δεν έγινε κάτι τέτοιο και έτσι δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στην εθνοσωτήρια κυβέρνηση. Μήπως αυτό αποδείχνει ποιοι ήταν αυτοί οι "αντιεξουσιαστές" ή τουλάχιστον οι αρχηγοί τους;

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 8:51 μ.μ.

Κάποτε ήταν άσυλο το πολυτεχνεί. Επίσης τα τελευταία χρόνια περιξυκλώνεται ολόκληρο από το 1995 και μετά.
Ρε δε πάτε στο καλό σύντροφοι των ΚΝΑΤ που μόνο εσείς κάνετε σχεδιασμούς με τους μπάτσους όπως παραδέχτηκε και ο Πάγκαλος. Και επειδή δεν είστε το κόμμα που ελέγχη το κράτος είστε παρακράτος.
Να μην ξεχαστεί ότι ακόμα και στην κεντρική επιτροπή σας είχατε πράκτορες όπως ανακαλύφθηκε το 1985. Ποιος μου λέει ότι δεν υπάρχουν και σήμερα.
Και πόσο με το σύστημα είστε φαίνεται ότι έχεται τις ίδιες θέσεις με συστεμικούς δημοσιογράφους όπως και τους ακροδεξιούς. To ίδια άλλωστε γράφουν και αυτοί

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 11:01 μ.μ.

red1917. προς τους υποτιθεμενους αναρχικους . αν θελουμε να γραφουμε βλακειες ειναι ευκολο πραγμα αλλα αν θελουμε να γραψουμε σοβαρα δεν νομιζω οτι τα καταφερνετε!επιτρεψτε μου μια ερωτηση .βασικο στοιχειο διαφωνιας αναμεσα σε κομουνιστες και αναρχικους ειναο ο ρολος του κρατους μετα την επανσταση . φυσικα και οι δυο πιστευουν οτι το καπιταλιστικο συστημα πρεπει να καταστραφει απο την συνηδειτη παλη της εργατικης ταξης . ακριβως για αυτο τον λογο το αναρχικο κινημα δρουσε μεσα την εργατικη ταξη(α διεθνη) παρα τον μικροαστισμο του για αυτο πολεμησε στον ισπανικο εμφυλιο!ερωτηση .ποια σχεση εχουν οι αποκαλουμενοι αναρχικοι με την εργατικη ταξη στην ελλαδα? ποια σχεση εχουν με την ταξικη παλη στο πλευρο της εργατικης ταξης μεσα απο σωματεια η αλλεσ οργανωσεις και ποια η παρεμβαση τουσ σε αυτην? η απαντηση ειναι ευκολη και φυσικα γινετε αμεσως κατανοητο οτι οι σημερινοι αναρχικοι μονο αναρχικοι δεν μπορουν να ειναι!θα ειταν σαν να ειχαμε ενα κομουνιστικο κομα χωρισ μαρξισμο χωρισ καμια επαφη με την εργατικη ταξη ιδεολογικα και πρακτικα . θα ηταν κομουνιστικο?ψαξτε λοιπον οσοι θελετε να λεγεστε αναρχικοι την ιστορια σας και την θεωρια και τα ξαναλεμε!red1917

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 11:42 μ.μ.

Τα ξαναλέμε red 1917 όπου θες αν και διαβάζεις την ιστορία με την κομματική σου λογική. Στην Ισπανία λόγου χάρη οι αναρχικοί δημιούργησαν κουμούνες στα εργασία και στις αγροτικές περιόχες με την συμπαράσταση και του Poum. Αντίθετα το ΚΚ Ισπανίας δήλωσε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν και υποστήριξε την ατομική ιδιοκτησία. Γη και Ελευθερία αν έχεται δει την ταινεία όπου δεν μιλάει για Αναρχικούς αλλά για πραγματικούς Μαρξιστές.
Οσο αναφορά την θεωρία μας εμείς την ξέρουμε εσύ θα κανεις καλό να διαβάσεις τον Μαρξ και όχι τσιτατα που σας μαθαίνουν οι καθοδηγητές σας.
black red 1936

Y.γ για τα 1.500.000 μέλη της CNT στην Ισπανία τι έχεις να πεις το 1936 όπως και ότι το 90% των βιομηχανικών εργατών ήταν οργανωμένα σε αυτήν;

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2011 στις 12:13 π.μ.

μαζι με την πεαρεα του αδωνη επιτεθηκατε στο ΠΑΜΕ.... ασε ξερουμε τον ρολο σας..... γλυφτες και γυναικουλες ειστε... φουστανακια φορατε και για αυτο κρυβετε τα προσωπα σας..... βγαλε την κουκουλα και ελλα να μας κρινεις εσυ..... οσο φορας κοκουλα εισαι γλυφτης του συστηματος.......

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2011 στις 12:25 π.μ.

Κνίτες: Που πήγε ρε η επίδειξη δύναμης στο φετινό Πολυτεχνείο, που πήγε ο στρατός σας; τα κράνη και τα παλούκια σας; Εσείς δεν ήσασταν που κάνατε το χώρο κατεχόμενη ζώνη των παλληκαράδων οικοδόμων; Τσαμπουκάδες της πορδής με τις πλάτες του κράτους νομίζατε ότι θα τρομοκρατείτε τους ανυπόταχτους αγωνιστές για να ηγεμονεύετε στην ψηφοθηρία των εκλογών. Όπως διαπιστώσατε και εμπράκτως τα ψέματα τελειώσανε. Στρατιωτικού τύπου αντιπαραθέσεις με τους αποφασισμένους τέλος. Μόνο εκλογές και κ-υ-νοβούλιο σας ταιριάζει γιατί οι δρόμοι ανήκουν στους εξεγερμένους.

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2011 στις 12:53 π.μ.

Σιγα βρε φαε πρώτα την τυρόπιτα σου και μετα εξέγερση οχι με

άδειο στομάχι.

Καλες οι "μαγκιες" οταν εχει κοσμο στους δρομους αλλα οταν δεν εχει

τζίφος διοτι κουραμπιεδακια μου.πετρα και τρεχάλα ειναι εύκολο,σε κανα συνδικάτο

ομως δεν εχουμε δει το κωλαράκι σας

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2011 στις 12:54 π.μ.

Eσάς δεν έδωσε μπράβο ο Αδωνις 12:13 σαν κόμμα που ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ Και επειδή το παίζεις άντρακλας φαλοκράτης εσείς παληκάρια της φακής κρύβεστε πίσω από μπάτσους και κρατικές νομιμότητες. Αντε κολογλύφτη τον αστών που απολύεται εργαζόμενους κάνοντας το ίδιο με αυτούς που υποτίθεται πολεμάτε αλλά στην ουσία προσκηνάτε.
Και επειδή φαίνεσαι και μεγάλος άντρακλας κατούρα και λίγο γιατί χανόμαστε.

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2011 στις 1:13 π.μ.

Τα αδιέξοδα του αναρχισμού τόσο στην ιδεολογία, όσο και στην δράση είναι πολλά. Αυτά οφείλονται βασικά στις ταξικές καταβολές, αλλά και στις ταξικές στοχεύσεις της θεωρίας. Προερχόμενοι από μη προλεταριακά κοινωνικά στρώματα(Το προφίλ των «κουκουλοφόρων»...όπως σημειώνεται στην έκθεση. Στις αντιεξουσιαστικές ομάδες αναφέρεται ότι «συμμετέχουν γόνοι πλουσίων οικογενειών αλλά και παιδιά δικαστών,κρατικών παραγόντων, πολιτικών προσώπων και άλλων.http://krisaion.pblogs.gr/tags/koykoyloforoi-gr.html». οι αναρχικοί μιλούν γενικά και αόριστα για την ανάγκη ανατροπής του συστήματος << εδώ και τώρα >>, ωστόσο δεν μπορούν να ξεφύγουν ούτε καν από τον εγωισμό τους (που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη μιας ταξικής συνείδησης) και να δουν την αναγκαιότητα μιας οργανωμένης ταξικής δράσης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρω παρακάτω
Στο ερώτημα, "Ποιος θα κάνει την αναρχική επανάσταση;" οι Ερλιτς, Ντελεόν και Μόρρις απαντούν με το εντελώς αόριστο :
"Όλοι (!). Κάθε μέρα (!) στην καθημερινή τους ζωή".
Στο ερώτημα "Μπορεί να πραγματοποιηθεί η αναρχία;" ο Γούντγουωρθ απαντά :
"Ακόμα και μεταξύ των αναρχικών το φάσμα των απόψεων ποικίλει από τους ακραίους πεσιμιστές... ως τους εύθυμους οπτιμιστές... Και συνήθως οι σημερινοί πεσιμιστές είναι αυτοί που ήταν οπτιμιστές δύο χρόνια νωρίτερα"!
Ενώ, ο Νίκολας Ουώλτερ αναγκάζεται να παραδεχτεί :
"Η δυσκολία έγκειται στο ότι αυτό που θέλουν οι αναρχικοί είναι επαναστατικό, αλλά μια επανάσταση δεν είναι αναγκαστικό, ούτε ακόμα και πιθανό (!), ότι θα φέρει αυτό που θέλουν οι αναρχικοί. Γι' αυτό οι αναρχικοί έχουν πάντοτε την τάση να καταφεύγουν σε πράξεις απελπισίας ή να ξαναπέφτουν σε μια μάταιη αδράνεια"!

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2011 στις 9:22 π.μ.

εδω δεν γινεται διαλογοσ αλλα παρτουζα

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2011 στις 10:45 π.μ.

Κνίτη:Τα αδιέξοδα του αναρχισμού τα διαπιστώνεις τρομάρα σου.Στην ήττα και τα χάλια του "υπαρκτου"κλείνεις τα μάτια και θέλεις να σου δώσει η ιστορία την ευκαιρία με τις ¨ταξικές" καταβολές και τις στοχεύσεις του κομματος σου να ξαναυπογράψεις καινούριες Βάρκιζες αναλυτή της ναφθαλίνης,

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2011 στις 12:35 μ.μ.

Tελικά τόσα ξέρουν από αναρχισμό κάποιο, όσο ξέρουν να οδηγούν διαστημόπλιο......Και το προφίλ των "κουκουλοφόρων" είναι παιδιά κατά κύριο λόγο παιδιά της εργατικής τάξης. Για αυτό και οι καθε λογής " δήθεν αντκειμενικοί" και αυτοκλητοι κοινωνιολόγοι εφευρίσκουν τέτοιες έρευνες που τις παπαγαλίζουν και οι αστοί.Και μήπως πόσοι κουμουνιστές και αριστεροί είναι παιδιά αστικών οικογενειών; πάρα πολλά και θα έβαζα και ονόματα γνωστών. Ακόμα και ο Χ. Φλωράκης ήταν από μεσόαστική οικογένεια.... Οσο για τους θεωρητικούς που αναφέρει ο καθοθηγητής της κνε; θα τουν συμβούλευα να διαβάσει τους κλασικούς αναρχικούς ή να διαβάσει καλύτερα αυτούς που αναφέρει και όχι αποσπάσματα από το διαδίκτυο.
Αυτά για να μαθαίνεις δύσμοιρε καθοδηγητή.
Και μια 1) ερωτήση ποιος/ποια αργηγος κόμματος πήγε το παιδί του στο Αμερικάνικο κολλέγιο;
Αστα καθοδηγητάκο της συμφοράς....

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2011 στις 4:11 μ.μ.

red 1917 προς blac red. καταρχην θα απανταω μονο σε αυτους που γραφουν σε εμενα γιατι αλλιως θα χασουμε την μπαλα . απο οσα εχεις γραψει βγαινει το εξεις συμπερασμα 1)δεν διαφωνησα με την δυναμικη του αναρχισμου στην ισπανια(ο ιδιος το ανεφερα)αλλα με την δυναμικη του αναρχισμου στην συνχρονη κοινωνια πχ ελλαδα και σε αυτο δεν ελαβα καμια απαντηση ισως γιατι καταλαβαινεις οτι εχω δικαιο .στην ισπανια το κκ δεν ηταν υπερ τησ ατομικης ιδιοκτησιας αλλα θεωρουσε ατοπο το να ασχολουμαστε με αυτο το ζητημα οταν η επανασταση δεν ειχε καν εξασφαλιση την επιβιωση της .ουσιαστικα ο αναρχισμος ειναι ενα νεκρο γραμα για τους εξεις λογους α)ο αναρχισμος δεν μπορεσε να κρατηση επαφη με την εργατικη ταξη και ουσιστικα περιθωριοποιηθηκε β) δεν μπορεσε ποτε παγιδευμενος μεσα στον μικροαστισμο του να λυση ενα βασικο προβλημα δηλαδη της οργανωσης τησ κοινωνιας μετα την επανασταση .οργανωση οχι μονο ως προς τα πλαισεια της παραγωγης αλλα και της αυτοαμυνας της ιδιας της επαναστασης . η λογικη οτι ολες οι κρατικες εξουσιες ειναι ιδιες του αφαιρει το δικαιωμα να εχει ενα δυνατο κοινωνικο σχημα καταληλο για την λυση των προβληματων .πχ.. ειναι εντελως παραλογο να πιστευει καποιος οτι η αστικη ταξη θα κατσει με κατεβασμενα τα χερια για να της αφαιρεση ο λαος οτι εκλεψε τοσες δεκαετιες .τα παραδειγματα απειρα!αυτο συμαινει οτι θα χρειαστη μια λαικη κρατικη οργανωση(στρατοσ )ικανη να αντιμετωπιση καθε ξενη επεμβαση .ουσιαστικα το τελος του προλεταριακου κρατους θα ερθει γιατι η εργατικη ταξη βαζει της βασεις για να γινει αυτο μεσω της δικιας της δικτατοριας.πωσ λοιπον θα λυσει ο αναρχισμος αυτο το βασικο προβλημα? απλα δεν μπορει !φυσικα ειναι και αλλα τα προβληματα που δεν μπορει να δωσει λυση αλλα ας σταθουμε σε αυτο !υστ. οταν θες να συνομιλισεις με καποιον φροντισε να αφησεις της προσβολες .ακριβως για αυτο τον λογω δεν απανταω στα γραφωμενα σου για τσιτατα και καθοδηγητες .red 1917

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2011 στις 4:38 μ.μ.

1ον Δεν είμαι καθοδηγητής κανενός
2ον Δεν είναι πορίσματα των κοινωνιολόγων, αλλά έκθεση της ασφάλειας του 2009.
3ον Για τους κλασικούς του αναρχισμού έχω να γράψω πολλά. Ωστόσο θα περιοριστώ σε αυτό.Η βασική διαφορά αναρχισμού-μαρξισμού είναι η οπτική για το κράτος. Για τον αναρχικό, το κράτος και κάθε μορφή εξουσίας είναι η πηγή όλων των κακών. Πιστεύει ότι, άμα καταργηθεί η εξουσία, οι άνθρωποι θα κινηθούν από μόνοι τους στην κατάργηση των ταξικών αντιθέσεων. Ο Μαρξισμός εμφανίστηκε σαν ένα από τα πολλά ανατρεπτικά ρεύματα μετά την βιομηχανική επανάσταση.Ο λόγος που ο Μαρξισμός επιβίωσε απέναντι σε όλα αυτά τα ρεύματα, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία εξαφανίστηκαν είναι η δυνατότητα που έχει να δίνει επιστημονική εξήγηση για τον τρόπο με τον οποίο αναπτύχθηκαν ιστορικά οι κοινωνίες, για τον τρόπο με τον οποίο εμφανίστηκε ο καπιταλισμός και για τον τρόπο με τον οποίο ο καπιταλισμός θα ανατραπεί και θα κτιστεί η σοσιαλιστική κοινωνία.
Ούτε το κράτος, ούτε η ταξική κοινωνία έπεσαν από τον ουρανό, αλλά ήταν το αποτέλεσμα της ίδιας της ανάπτυξης των μέσων παραγωγής.Η ύπαρξη του κράτους αποτελεί αντανάκλαση της ταξικής κοινωνίας και δε μπορεί να καταργηθεί παρά μόνο αν καταργηθεί η ταξική κοινωνία. Όμως η ταξική κοινωνία δεν μπορεί να εξαλειφθεί μέσα σε 24 ώρες, από κανενός είδους επανάσταση. Έτσι το καθήκον το οποίο προκύπτει, σε πρώτη φάση, είναι, όχι γενικά μιλώντας η ανατροπή του κράτους, αλλά συγκεκριμένα η ανατροπή του καπιταλιστικού κράτους και η αντικατάσταση του από ένα εργατικό κράτος. Η ανατροπή, δηλαδή, του κράτους που βρίσκεται στην υπηρεσία του κεφαλαίου και η αντικατάσταση του από ένα κράτος που να βρίσκεται στην υπηρεσία των εργαζομένων.
το Κράτος δεν γκρεμίζεται με πετροπόλεμους.Αλλά, χρειάζεται μια πολύ μεγαλύτερη δύναμη για να γκρεμιστεί ένας μηχανισμός που έχει μετατρέψει την καταστολή σε επιστήμη.
Για να πετύχει αυτό, χρειάζεται η πρωτοπορία να οργανωθεί, να μελετήσει την ιστορική εμπειρία του κινήματος, να βρει τα συνθήματα και το πρόγραμμα που θα οδηγήσουν τη μεγάλη μάζα του καταπιεσμένου πληθυσμού να συνειδητοποιήσει την ανάγκη για ριζικό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Να δώσει τη μάχη της "υπομονετικής εξήγησης" για να πείσει τη νεολαία και την εργατική τάξη για αυτά τα συνθήματα.

Η άρνηση κάποιων "επαναστατών" να δουν αυτό τον οφθαλμοφανή ιστορικό συνδυασμό παραγόντων το μόνο που μπορεί να σημαίνει είναι άρνηση να δουν τα καθήκοντα τους πριν την επανάσταση. Οι Μαρξιστές δεν αρνούνται την πρόκληση. Δεν αρκούνται στην εύκολη λύση της πέτρας και της μολότωφ. Δεν θέλουν απλά μια ηρωική οδομαχία, δεν θέλουν απλά το θάνατο του ενός ή του άλλου αστού. Θέλουν τη μεταμόρφωση ολόκληρης της σύγχρονης κοινωνίας. Τέλος όσο αφορά για την ΕΣΣΔ, βλέπω με τι αυταρέσκεια κάποιοι ΄επαναστάτες΄ αντιμετωπίζουν το 1ο ιστορικό εγχείρημα για την οικοδόμηση μιας διαφορετικής κοινωνίας και σκέφτομαι αν πρέπει να κάνω του ίδιου επιπέδου κριτική στην στάση των αναρχικών στον Ισπανικό εμφύλιο. Αν και δεν είμαι τροτσκιστης τα παρακάτω λόγια του τρότσκι είναι ιδανικά για να περιγράφουν το αδιέξοδο των αναρχικών "Το να αποκηρύξεις την κατάκτηση της εξουσίας σημαίνει να αφήσεις την εξουσία στα χέρια αυτών που ήδη την ελέγχουν, των εκμεταλλευτών. Η ουσία κάθε επανάστασης ήταν και είναι η τοποθέτηση μιας νέας τάξης στην εξουσία, που θα της επιτρέψει να υλοποιήσει το δικό της πρόγραμμα στις πραγματικές συνθήκες. Είναι αδιανόητο να κάνεις τον πόλεμο και να αρνείσαι τη νίκη. Είναι αδύνατο να καθοδηγείς τις μάζες στην εξέγερση χωρίς να τις προετοιμάζεις για την κατάκτηση της εξουσίας.

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2011 στις 5:14 μ.μ.

red 1917: Ο Αναρχισμός έχει χαμένη την επαφή και ο Κομμουνισμος διεστραμένη την προοπτική. Την αστική τάξη την νίκησες προσωρινά, της ξαναέδωσες την διευθυνση της παραγωγής για 70 χρόνια,έκανες κομματική δικτατορία, έκτισες σιδηρούν κράτος "πάλεψες" μέσα απο τα αστικά κοινοβούλια από την γέννεση του επαναστατικού -πάλαι ποτέ-κομμουνιστικού ρεύματος και να που τα κατάντησες.Πάλι με την πεπατημένη καλοπροεραιτέ μου RED θα ξαναεπιχειρήσουμε;

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2011 στις 6:25 μ.μ.

red1917. καλοπροαιρετος? γιατι οχι!αν πεπατημενη θεωρητε ο μαρξισμος δεν νομιζω να υπαρχει αλλη θεωρια και δρομος!κοματικη δικτατορια? δεν νομιζεις οτι ειναι ασαφες? για την παλη και μασα απο τα αστικα κοινοβουλια πρεπει να διαβασεισ τον λενιν . απο την αλλη εμεις θα αξιοποιουμε καθε ευκαιρια που θα εχουμε ακομα και στα αστικα κοινοβουλια! σκεψου να μην ειχαν ουτε μια φωνη αντιστασης μεσα στα αστκα κονοβουλια ποσο πιο ευκολα θα ειταν τα πραγματα για αυτους! η αστικη ταξη σιγουρα δεν ειχε την εξουσια 70 χρονια αλλα αρχισε να εμφανιζετε μετα το 1953 και για να ακριβολογω μετα το 1956!αυτο για την ..διεστραμανη προοπτικη..πραιπει να το αναλυσεις ξανα! αν θα ξαναπροσπαθησουμε? θελει και ρωτημα? ο ανωνυμος 4,38 ειναι εξερετος! μπραβο!περιμενω απαντηση στα ερωτηματα για το κρατος!

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2011 στις 9:11 μ.μ.

Οι αναρχικοί καθε απόχρωσης καλο θα ειναι οσο αναφορά αυτη εδω την χωρα να μην

λενε και πολλα διοτι ειναι φρούτο της μεταπολίτευσης ενω στα πέτρινα χρόνια είχαν

παει εκδρομή και υπάρχουν διοτι τους το επιτρέπει αυτη εστω η ας την

πούμε δημοκρατία που αναγκαστικέ να κανει παραχωρήσεις λογο του

αγωνα και του αίματος των παλαιότερων συντρόφων κομμουνιστών που

μερικοί απο αυτους ειναι ακομα στην ζωη και ποτέ τους δεν αναλώθηκαν

σε παιχνίδια με την καταστολή γιατι δεν ηταν εγωιστές ουτε ελιτιστες και

αφιέρωσαν την ζωη τους και των οικογενειών τους στην εργατική ταξη και

μαρτύρησαν για Χάρη της .Οσο για την ανωτερότητα του μαρξισμού πέρα απο

αυτα που εχουν ειπωθεί σε αυτο το περιορισμένο μεσο και ειναι ενδεικτικά να

βαλω και εγω ενα κλασμα χωρις να ειναι δικο μου φυσικα αλλα του ίδιου.


Το μίσος είναι ανθρώπινο συναίσθημα, γιατί όλα τα συναισθήματα είναι ανθρώπινα. Από την άλλη μεριά, και ο Μένγκελε, αν τον εξέταζες βιολογικά, ήταν άνθρωπος. Μόνο που τα πειράματα που έκανε τον κατέτασσαν στα κτήνη, γι’ αυτό μπορούσαμε να τον πούμε κτηνάνθρωπο, όπως και τους άλλους χιτλερικούς εγκληματίες. Άρα, ενώ το μίσος είναι ανθρώπινο συναίσθημα, δεν είναι και τόσο ανθρώπινος ο άνθρωπος που έχει μίσος.

2) Πολλοί έχουν παρασυρθεί από την έκφραση «ταξικό μίσος». Ακόμα κι αν απορρίπτουν την πάλη των τάξεων, δέχονται την έκφραση αυτή και θεωρούν δικαιολογημένο το μίσος που νιώθουν ενάντια σε ανθρώπους που τους δυσκολεύουν τη ζωή. Μονάχα που ο μαρξισμός στην έννοια «ταξικό μίσος» δίνει μια πολύ διαφορετική ερμηνεία από αυτή που δίνουν πολλοί στον αριστερό και αναρχικό χώρο.

Ο μαρξισμός με τη φράση ταξικό μίσος εννοεί το μίσος ενάντια στους θεσμούς της καπιταλιστικής κοινωνίας και όχι ενάντια στους ανθρώπους που ενσαρκώνουν αυτούς τους θεσμούς. Ο μαρξιστής μισεί τον καπιταλισμό, όχι τους καπιταλιστές, μισεί την αστυνομία και όχι τους αστυνομικούς.

Αυτό το εκφράζει πολύ παραστατικά ο Μαρξ στον Πρόλογο της πρώτης έκδοσης του Κεφαλαίου :

«Λίγα λόγια για να αποφευχτούν ενδεχόμενες παρεξηγήσεις. Τις μορφές του κεφαλαιοκράτη και του τσιφλικά δεν τις ζωγραφίζω καθόλου με ρόδινα χρώματα. Εδώ πρόκειται όμως μονάχα για τα πρόσωπα, εφόσον αποτελούν την προσωποποίηση οικονομικών κατηγοριών, που είναι φορείς καθορισμένων ταξικών σχέσεων ή συμφερόντων. Η δική μου η άποψη, που αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη των οικονομικών κοινωνικών σχηματισμών σα φυσικοϊστορική διαδικασία (προτσές), μπορεί λιγότερο από κάθε άλλη άποψη, να καθιστά υπεύθυνα τα ξεχωριστά άτομα για σχέσεις, των οποίων σχέσεων αυτά τα ίδια άτομα αποτελούν προϊόντα, όσο και αν μπορούν να υψωθούν, υποκειμενικά, πάνω από αυτές».

3) Έτσι, ο μαρξιστής δε θα επιτεθεί σε έναν αστυνομικό στα καλά καθούμενα, ενώ στη μάχη μπορεί και να τον σκοτώσει. Θα κάνει αυτό που είναι αναγκαίο να κάνει και όχι επειδή έχει μίσος.

Τους καπιταλιστές δε θα τους εκτελέσει κανείς την επόμενη της νίκης, όπως δε θα εκτελεστούν οι αστυνομικοί, οι παπάδες, οι δεσμοφύλακες ή οι δικαστές.

4) Τη βία τη χρησιμοποιούν οι μαρξιστές όταν είναι απολύτως απαραίτητη, χωρίς να την αγαπούν. Μπορεί να σκοτώσουν, αλλά δε θα το κάνουν με μίσος, ούτε θα χαίρονται για το φόνο, ούτε θα καμαρώνουν γι’ αυτό που έκαναν, ούτε θα βρίζουν, ή θα κάνουν καλαμπουράκια για τους νεκρούς αντίπαλους.

5) Αντίθετα, αυτοί που μισούν ανθρώπους και όχι θεσμούς, θα μπορούσαν να κάνουν τα φριχτότερα κακουργήματα και δεν πρόκειται να τους εξιλεώσει η επίκληση καμιάς ιδεολογίας. Αυτός που σκοτώνει και χαίρεται γι’ αυτό, έχει αρχίσει να απομακρύνεται από την έννοια του ανθρώπου.

Ανώνυμος
19 Νοεμβρίου 2011 στις 1:21 π.μ.

Πραγματικά εξαιρετικό το σχόλιό σου ανώνυμε περί "ταξικού μίσους" και ξεχωρίζει την ήρα από το στάρι...Δυστυχώς κάποιοι εδώ μέσα απαντούν με συγκεκριμένα επιχειρήματα και κάποιοι άλλοι απαντούν με τσιτάτα αστικής αντικομμουνιστικής προπαγάνδας που θα ζήλευαν και οι κάθε λογής Πρετεντέρηδες και Καρατζαφύρερ...Εγώ πάνω απ όλα δεν έχω καταλάβει ακόμα τι επιδιώκουν οι κάθε λογής "αντιεξουσιαστές" , αναρχικοί και λοιπές δυνάμεις...Ας μας εξηγήσουν πως θα ανατρέψουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα..Μετά την εκτόνωση της πέτρας και της μολότωφ τι???!!!Ως δια μαγείας ο καπιταλισμός θα πέσει από μόνος του???Η περιμένουν το μυστικο σχέδιο με κωδική ονομασία ¨ Κατάληψη τάχα μου της βουλής αλλά μας εμποδίζει αυτό το άτιμο το ΠΑΜΕ και οι κομμουνιστές που την περιφρουρούν όποτε εμείς θέλουμε να κάνουμε το ντου" για να εκτονώσουν την αγωνιστικότητά τους???Μπράβο παλικάρια μου ως προς τον αντικομμουνισμό σας είστε απόλυτα συνεπείς και αγωνιστές τρανοί!!!Μέσα στην εργατική τάξη και τις πλατιές λαικές μάζες δεν σας βλέπω να παρεμβαίνετε ανοιχτά , εκεί ποιος σας εμποδίζει άραγε???

Ανώνυμος
19 Νοεμβρίου 2011 στις 10:18 π.μ.

ΤΟ ΚΚΕ έχει πει από καιρό και το δίχνει κάθε μερα: Ο καπιταλισμός θα πέσει "χωρίς να σπάσει ούτε ένα τζάμι" και με απανωτές εκλογές μέχρι να κερδίσουμε την πλειοψηφία στην εργατική τάξη και να υψωσουμε την σημαία της επανάστασης στην Μ.Βρετάνια και απέναντι.Ο οπλισμένος λαός με επικέφαλής την εμπροσθοφυλακή του ΠΑΜΕ θα αγρυπνά και θα περιφρουρεί τις λαικές κατακτήσεις απο τους κουκουκουλοφόρους προβοκάτορες και τους άλλους εχθρούς της νέας μας εποχής. Φωτισμένα μέλη της Κ.Ε θα εμψυχώνουν τα εξεγερμένα μέλη με αυθεντικά λεννινιστικά προτάγματα της εποχής.

Ανώνυμος
19 Νοεμβρίου 2011 στις 2:58 μ.μ.

Έχουν γίνει βαρετές πια οι χαζομαριτσες απο υπερ-επαναστάτες της πλακας

που θεωρούν τον κοινωνικό μετασχηματισμό κατι που υπάρχει ανάμεσα στην

πενταημερη της 3ης Λυκείου και λιγο πριν πανε να κανουν το μικροαστικό τους

καθήκον παντα μεσα σε αποστειρωμένο περιβάλλον ασύλου μακρια απο αφεντικα στον

τοπο εκμετάλλευσης των εργατών, κατι που καταδεικνύει και ο μεσος ορος της

ηλικιας τους μεθυσμένοι απο αυτοπροβολή τους στα βιντεακια του διαδικτύου

που εχουν γινει πια αυτοσκοπός .αδυνατώντας να δουν τον κοινωνικό μετασχηματισμό

ως καθήκον και σταση ζωης νομίζοντας πως ειναι θεμα ταχύτητας με την ανεδαφική

αριστερίστικη βιασύνη,μη κάνοντας τον κοπο να πλησιάσουν τον εγκλωβισμένο

βιομηχανικό εργατη και περιμένοντας εκείνον να τους συναντήσει ποιος ξερει που.μη

δίνοντας του προοπτική παρα μονο εφήμερη εκτόνωση,με κοστος χωρις αποτελεσμα

Και αντι να διαλέξουν εκείνοι το αδύνατο σημειο του κρατους επιμένουν να επιλέγουν

εκει που διαλέγει το κρατος για αυτους έτοιμο να τους καταπιεί κάνοντας απλα τον

θεσμικό του ρολο να επιβάλει τον νομο.

Μάλιστα τον τελευταίο καιρό ακούσαμε αυτο που πραγματικά ξεφεύγει απο καθε λογική

πως ο εχθρός ειναι μονο εσωτερικός.

Και για τον τζαμά παραπάνω αφου πρέπει να λεμε και τα αυτονόητα ανόητος το μη σπασμένο

τζαμι προσπαθεί να μην τρομάξει τον καθημερινό άνθρωπο ώστε να ασχοληθεί με τα

ζητήματα που αφορούν τον τρόπο με τον όποιο θα ζησει την ζωη του και που τελικά ειναι

εκείνος που θα αποφασίσει το πως και το πότε.

.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger