Home » » Εκπομπή για το Πολυτεχνείο με τον σ. Στέργιο Κατσαρό

Εκπομπή για το Πολυτεχνείο με τον σ. Στέργιο Κατσαρό

Από giorgis , Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 | 12:58 π.μ.

Από αύριο και κάθε μέρα μέχρι την Πέμπτη στις 10 μ.μ θα κάνουμε εκπομπές, απ' τον διαδικτυακό μας ρ/σ αφιερωμένες στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στην πρώτη μας εκπομπή φιλοξενούμε τον σύντροφο Στέργιο Κατσαρό.

Ο σ. Στέργιος στρέφεται στο παρελθόν, με το βλέμμα στο σήμερα και κυρίως το αύριο του επαναστατικού κινήματος. Μιλάει με συμπυκνωμένο λόγο για την εξέγερση του Νοέμβρη του ’73, τι προηγήθηκε και τι αυτή άφησε για το κίνημα, κάνοντας ενδιαφέρουσες αναφορές και σε άλλες εξεγέρσεις καθώς και στον συγγραφέα του βιβλίου «La Revolution dans la Revolution» («H Eπανάσταση μέσα στην Επανάσταση»)  Ρεζίς Ντεμπρέ.

Όπως είναι φυσικό, αναφέρεται και στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις που σηματοδοτούν το τέλος της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας καθώς και στο ιδιαίτερο πλέον βάρος που έχει στην κοινωνία ο κόσμος της ανεργίας και στις δυνατότητες συλλογικής του έκφρασης.

Στο τέλος της εκπομπής, μέρες που είναι, ακούμε τον Νίκο Ξυλούρη στο τραγούδι που τραγούδησε ο ίδιος μέσα στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του ’73, το «Πότε θα κάνει Ξαστεριά»
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger