Home » , » Η Αλληλεγγύη η Συναδελφική στα Αφεντικά φέρνει Ταραχή

Η Αλληλεγγύη η Συναδελφική στα Αφεντικά φέρνει Ταραχή

Από giorgis , Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 | 2:28 μ.μ.

 ΨΗΦΙΣΜΑ

 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

 Εδώ και είκοσι μέρες οι 400 εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας βρίσκονται σε απεργία. Αυτή είναι η απάντηση τους στον εκβιασμό του βιομηχάνου Μάνεση. Η εργοδοσία απαίτησε από τους εργάτες να δουλεύουν ωρομίσθιοι με 5ωρο και μείωση των αποδοχών τους κατά 40%, αλλιώς θα προχωρήσει σε 150 απολύσεις. Οι χαλυβουργοί απέναντι σε αυτόν τον εκβιασμό, ενωμένοι σαν γροθιά έδωσαν την μόνη απάντηση που αρμόζει στους εργάτες ¨NO PASARAN- ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ¨.

Το αφεντικό της Ε.Χ. προχώρησε σε 34 απολύσεις προσπαθώντας να κάμψει την αγωνιστικότητα των εργατών. Στην επίθεση του ενάντια στους εργαζόμενους στηρίζεται στα πλούτη που έχει συσσωρεύσει από τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών (τα ατυχήματα στο εργοστάσιο είναι πολλά, ενώ πέρσι σκοτώθηκε ένας εργάτης). Στηρίζεται από την πολιτική και τους νόμους του μαύρου μνημονιακού μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με τις πλάτες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Στηρίζεται από τα Μ.Μ.Ε που αποσιωπούν και συκοφαντούν τους αγώνες των εργαζομένων.

Ο Σύλλογος μας δίνει και αυτός την μάχη ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τις απολύσεις στον Παπασωτηρίου, στον Ελευθερουδάκη κ.ά. Ξέρουμε και από την δική μας εμπειρία ότι η αλληλεγγύη είναι το δικό μας όπλο απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από τα αφεντικά. Γι΄ αυτό στεκόμαστε ολόπλευρα στο πλευρό των απεργών εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας και από το ¨φτωχό¨ ταμείο αλληλεγγύης του συλλόγου μας προσφέρουμε 200 ευρώ στο απεργιακό τους ταμείο. Είμαστε μαζί σας μέχρι την νίκη.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ  ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑΡΑΧΗ

Αθήνα, 18 Νοέμβρη 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger