Home » , , » Η σωτηρία είναι κοντά - μην ανησυχείτε για τίποτα

Η σωτηρία είναι κοντά - μην ανησυχείτε για τίποτα

Από ciaoant1 , Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 | 10:29 μ.μ.


Ακόμα και με βάση το αστικό δίκαιο, και μερικές στοιχειώδης αρχές αστικής δημοκρατίας όσοι συμμετείχαν στη πορεία προς τη χρεωκοπία, θα έπρεπε να είχαν πάει φυλακή, τα αντίστοιχα κόμματα θα έπρεπε να είχαν διαλυθεί, οι υπουργοί οικονομικών θα έπρεπε να είχαν φάει ισόβια, μαζί με τραπεζίτες, κτλ. Όπως πχ γίνεται στην Ισλανδία όπου πριν λίγες μέρες έκαναν άλλη μία σύλληψη τραπεζίτη.

Στην Ελλάδα όμως δεν υπάρχει αυτό - δεν υπάρχει ούτε καν η στοιχειώδης εκείνη αστική αίσθηση δικαιοσύνης, που τιμωρεί μερικούς (αφήνοντας βέβαια το σύστημα στο απυρόβλητο, ή έστω με μικρές αλλαγές). Ο ένας εξάλλου φοβάται ότι αν συλλάβει τον άλλο, αυτός θα τον καρφώσει και θα αποκαλύψει τις δικές του "βρομιές".

Σε λίγο θα φτάσουμε στο σημείο αυτοί που μας έχουν ρημάξει να ζητήσουν την "ψήφο του λαού" στις εκλογές, αν και όταν τις κάνουν, και δεν αποκλείεται καθόλου να την πάρουν (έστω και δύσκολα, με κυβερνήσεις συνεργασίας, κτλ). Ίσα ίσα που αυτό μοιάζει να είναι και το πιο πιθανό σενάριο.

Μόνο που αυτό έχει κάποια όρια, και όταν αυτοί βιάζουν την κοινωνία, τότε θα διαπιστώσουν ότι ισχύει το ρητό "μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις". Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να υπάρξει "κάθαρση", "ανάκαμψη" και όλα αυτά που συνεχώς μας τάζουν, χωρίς ποτέ να το πραγματοποιούν.

Και παρεμπιπτόντως δεν είναι τυχαίο που τα κυρίαρχα ΜΜΕ προσπαθούν να μας κάνουν να δεχτούμε τους Γερμανούς έπαρχους στη βάση του ότι "εδώ είμαστε μπουρδέλο, οπότε ας δεχτούμε τη γερμανική κυριαρχία μπας και μας βάλουν σε μια τάξη". Κατεβάστε τα βρακιά σας και μπορεί οι κατακτητές να σας λυπηθούν - όποιος λαός είναι τόσο ανόητος για να το πιστέψει αυτό, πραγματικά θα περάσει μαύρες μέρες στην ιστορία του.

Προσωρινά ελεύθερο ακόμη ένα πρώην στέλεχος του ΟΤΕ για την υπόθεση της Siemens
Και δεύτερος κατηγορούμενος για την υπόθεση της Siemens παραμένει προσωρινά ελεύθερος, μετά την απολογία του, καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας δεν συμφώνησαν επί του αν πρέπει, ή όχι, να προφυλακιστεί.

Πρόκειται για πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, που μετείχε σε επιτροπές, οι οποίες προέκριναν την πρόταση για σύναψη σύμβασης -8002- με τη Siemens το 1997 και τις επεκτάσεις, που ακολούθησαν την αρχική σύμβαση για την ψηφιοποίηση των κέντρων του οργανισμού.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι εφέτες, που διενεργούν την κύρια ανάκριση, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, την επίμαχη περίοδο, δέχθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό του 900.000 μάρκα από τη μητρική εταιρεία. 
Στα σκαριά νέο Βατοπέδι
Ο υπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) Γ. Παπακωνσταντίνου διάλεξε την 9η Νοέμβρη του 2011, μέρα που η προσοχή του κόσμου ήταν στραμμένη στα τσαλιμάκια του Γ. Παπανδρέου για το σχηματισμό κυβέρνησης, προκειμένου να προσφέρει σε αγγλικών συμφερόντων εταιρία ως δώρο το δάσος του Εξάρχου Φθιώτιδας, προκειμένου να το τσιμεντοποιήσει.

Ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ μπορεί μεν να μην πέτυχε ολοκληρωτικό τον αποχαρακτηρισμό του δάσους του ΕΞΑΡΧΟΥ και την ολοκληρωτική τσιμεντοποίησή του, πέτυχε όμως τη δυνατότητα μερικής τσιμεντοποίησής του, μέσω μιας τροπολογίας (στη σύνταξη της οποίας βοήθησε καταλυτικά), την οποία εισήγαγε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο νομοσχέδιο για την έκδοση των οικοδομικών αδειών ως τροπολογία βουλευτική

Μόσιαλος: Να μείνει μέχρι το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση Παπαδήμου
Παράλληλα, ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε την αναγκαιότητα να συνειδητοποιήσει ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας τα προβλήματα και να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου. Η στάση που θα τηρήσουν τα ελληνικά κόμματα, προσθέτει, θα επηρεάσει το επενδυτικό κλίμα αφού κανείς δε θέλει να ρίξει χρήμα σε μια χώρα με πολιτική αστάθεια. (σ.σ. έχει δίκιο - πρώτα θα σιγουρευτούν ότι οι εργάτες θα κατεβάσουν τα βρακιά τους, και μετά βλέπουμε)

«Ηθελα να ενοχοποιήσω τους αντιεξουσιαστές» δήλωσε ο 55χρονος καθηγητής
«Μισώ τους αντιεξουσιαστές και ήθελα να τους ενοχοποιήσω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 55χρονος καθηγητής Λυκείου που συνελήφθη στους Αμπελόκηπους για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε ΙΧ αυτοκίνητο.

Μετά το πέρας της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας ήταν υπεύθυνος για 21 εκρηκτικούς ή εμπρηστικούς μηχανισμούς στις περιοχές του Παλαιού και Νέου Ψυχικού, στο Χαλάνδρι, στη Φιλοθέη και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, ενώ ο ίδιος ομολόγησε ότι το τελευταίο τρίμηνο είχε τοποθετήσει πάνω από 30 τέτοιους μηχανισμούς και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, οι οποίες διερευνώνται. 

Ψάχνουν αδήλωτα πολιτικών
Βουλευτές που ενδεχομένως έχουν βγάλει αδήλωτα χρήματα στην Ελβετία αναζητεί η επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών
Φοροφυγάδες βουλευτές που έχουν βγάλει αδήλωτα χρήματα στο εξωτερικό αναζητεί η αρμόδια επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής. Το θέμα ανέκυψε ύστερα από δήλωση στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega "Ερευνα" με τον Παύλο Τσίμα του Ελβετού βουλευτή (ελληνικής καταγωγής) Ιωσήφ Ζησιάδη ότι "οι πιο πολλοί βουλευτές, δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ, έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία".

Η Πελοπόννησος έτοιμη για τη γερμανική αποικιοποίηση;
Ειδικές Οικονομικές Ζώνες: το επόμενο βήμα της εξαθλίωσής μας

Αφού λοιπόν μετέτρεψαν τη χώρα σε προτεκτοράτο της ντροπής ακολουθεί άμεσα το τελικό σχέδιο εξόντωσης που ενδεχομένως να συνδυαστεί και με το διαμελισμό της πατρίδας μας σε τιμάρια διαφορετικών εδαφών μέσω της εφαρμογής των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών εξαθλίωσης, όπως τα έχουμε γνωρίσει στις 3.000 τέτοιες περιπτώσεις που λειτουργούν σε 120 τριτοκοσμικές κυρίως χώρες.

Ειδικά καθεστώτα εργασίας εκτός εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με άθλια μεροκάματα, συνθήκες και ωράρια, με μηδαμινές ή χωρίς ασφαλιστικές εισφορές, προκλητικές φοροαπαλλαγές των ξένων επενδυτών, καμία σύνδεση των δραστηριοτήτων με την εγχώρια οικονομία, ελεύθερος εξαγωγικός προσανατολισμός με εξάντληση των εθνικών πρώτων υλών και φυσικών πόρων προς όφελος της οικονομίας των επενδυτών και ελεύθερος επαναπατρισμός κερδών.

Για τον λόγο αυτόν νομοθέτησαν το δικαίωμα επιφανείας, ώστε οι επενδυτές να έχουν ένα εξαιρετικό και απόλυτο ιδιοκτησιακό καθεστώς χωρίς περιττές δεσμεύσεις.

Η Πελοπόννησος, βέβαια, έχει ήδη λειτουργήσει, ως προπομπός των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Ελλάδα, με την περιβόητη ΠΟΤΑ Μεσσηνίας (Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης) στον Όρμο Ναβαρίνου, όπου ασκήθηκαν ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές πιέσεις (σε μία προστατευόμενη περιοχή), ενώ η κοινωνία δεν ωφελήθηκε καθόλου από την «επένδυση» αυτοί, αφού ελάχιστοι Έλληνες εργαζόμενοι εργάστηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες εργασίας (ανασφάλιστη εργασία, 12ωρη εργασία κλπ) για την περάτωση του έργου. 

Τα δισ. έφευγαν έξω σαν... χαλάζι
Αποκάλυψη-βόμβα έκανε χθες στη Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι μόνον το διάστημα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου του 2011 διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό περίπου 13-14 δισ. ευρώ από τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες. 

Και γιατί να έχετε αυτοκίνητα; Σιγά μη σας δώσουμε μισθούς για να αγοράζετε αυτοκίνητα. Εμείς πάμε Κίνα - εκεί επενδύουμε, και όσο για τις πωλήσεις των αυτοκινήτων, θα τα πουλάμε στην αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη της Κίνας, που έχει ένα σχετικά ικανοποιητικό εισόδημα για να αγοράζει αυτοκίνητα

Αγορά ΙΧ: Βόμβα 7 δισ. ευρώ έτοιμη να σκάσει!
Σε ωρολογιακή βόμβα που είναι έτοιμη να σκάσει χαρακτηρίζουν την αγορά αυτοκινήτου στελέχη του τραπεζικού κλάδου καθώς ο συνολικός δανεισμός των εισαγωγέων, αντιπροσώπων και εμπόρων ανέρχεται σε 7 δισ. ευρώ! 
Καταθέτουν μαζικά τις πινακίδες Ι.Χ. στις εφορίες

Pεκόρ αναμένεται να καταγραφεί φέτος στην κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας καταρρίπτοντας εκείνο που είχε σημειωθεί το 2009 που υπολογίζεται πως 200.000 ιδιοκτήτες I.X. αναγκάστηκαν σε προσωρινή ακινησία των οχημάτων εξαιτίας των υπέρογκων Tελών Kυκλοφορίας.

Το καθστώς φοβάται το λαό - γιατί ούτε οι ίδιοι οι κυβερνώντες, πολιτικοί, βιομήχανοι, τραπεζίτες, κτλ είναι σίγουροι για το αν μπορούν να συνεχίσουν να μας κλέβουν ανενόχλητοι

Αύξηση 60% των πωλήσεων στα θωρακισμένα αυτοκίνητα
Η κρίση, ως γνωστόν, έχει αυξήσει την εγκληματικότητα και έχει οδηγήσει πάρα πολλούς Ελληνες επώνυμους και μη στην απόκτηση ενός θωρακισμένου Ι.Χ., που σίγουρα δεν μπορούν να αποκτήσουν οι απλοί πολίτες καμιάς χώρας.

Το αξιοσημείωτο, ωστόσο, για την ελληνική αγορά θωρακισμένων Ι.Χ. είναι πως καταγράφει αύξηση 60% σε σχέση με πέρσι, ενώ ο χρόνος παράδοσή τους μπορεί να αγγίξει ακόμη και τους εννέα μήνες! 

Στα όρια κοινωνικού κραχ η χώρα
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τον αριθμό των Ελλήνων που καταφεύγουν στα συσσίτια των δήμων και των ενοριών. Τουλάχιστον 10.000 μερίδες διανέμει καθημερινά η Αρχιεπισκοπή και άλλες 3.500 διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων στο Ιδρυμα Αστέγων, στο οποίο γίνονται καθημερινά τρία συσσίτια. Πρώην επιχειρηματίες, μισθωτοί που απολύθηκαν από τη δουλειά τους, άνθρωποι που λίγους μήνες πριν δεν τους είχε απασχολήσει ποτέ η επιβίωση, σήμερα συνωστίζονται για ένα πιάτο φαγητό στις ουρές των συσσιτίων. 

Κοινωνικές παροχές μόνο για όσους εισέρχονται στο τελευταίο στάδιο του AIDS
Δραματικό είναι το κλίμα που μεταφέρουν οι εκπρόσωποι των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων «PRAKSIS» και «ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ» από τους φορείς του ιού του AIDS, μετά την απόφαση να τους αφαιρεθούν κοινωνικές παροχές και αναπηρικές συντάξεις. Πλέον, μόνο όσοι βρίσκονται σε τελικό στάδιο της νόσου θα έχουν τις εν λόγω παροχές. 

Δε σας χρειαζόμαστε - ούτε εσάς ούτε τα παιδιά σας. Έχουμε βρει αλλού πιο "ανταγωνιστικούς" εργάτες. Πρώτα θα αλλάξετε μυαλό, και θα δεχτείτε να ζήσετε ή να πεθάνετε μέσα στη φτώχεια, και μετά τα ξαναλέμε

Έδιωξαν από νοσοκομεία ετοιμόγεννες που δεν είχαν χρήματα
Άνεργες, ανασφάλιστες, χαμηλόμισθες ετοιμόγεννες γυναίκες δεν έγιναν δεκτές σε δημόσια νοσοκομεία, εξαιτίας της αδυναμίας καταβολής των 950-1.500 ευρώ που κοστολογείται η γέννα. 
Αύξηση-σοκ 900% στις τιμές στα δημόσια νοσοκομεία!
Πιο ακριβά ακόμη και κατά 900% πληρώνουν τα ασφαλιστικά Ταμεία και πλέον ο ΕΟΠΥΥ τη νοσηλεία των ασθενών καθώς όπως αποκαλύπτουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ) εδώ και 2 μήνες οπότε και ισχύουν νέες τιμές για τα νοσήλια των δημόσιων νοσοκομείων και των συμβεβλημένων ιδιωτικών κλινικών υπάρχει «αστρονομική» αύξηση στις τιμές αυτές.

Δύο αυτοκτονίες σε δύο μέρες λόγω χρεών!
Δυο απανωτά κρούσματα αυτοχειρίας, μέσα σε δυο ημέρες, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην κοινωνία της Πτολεμαΐδας που βιώνει πια έντονα τις οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης. 

Είστε μια χαμένη γενιά - ψοφήστε, δε μας νοιάζει. Σιγά μη ξοδέψουμε λεφτά για να σας εκπαιδεύσουμε.

Χωρίς θέρμανση τα σχολεία - υπό την απειλή της εφεδρείας οι εκπαιδευτικοί
 Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία καθηγητών μέσης εκπαίδευσης) κατήγγειλαν πριν λίγο ότι οι σχολικές επιτροπές σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν πάρει ελάχιστα χρήματα, με αποτέλεσμα να μην έχουν ούτε να αγοράσουν πετρέλαιο (ένας φόβος που εγκαίρως είχε επισημανθεί), ενώ την ίδια επισήμανση έκανε και η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ακίνητα: Εξι νέοι φόροι το 2012

Το 2012 εκατομμύρια νοικοκυριά μαζί με το Ειδικό Τέλος Ακινήτων για τα έτη 2011 και 2012 που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα κληθούν να καταβάλουν πάνω από 3,5 δισ. ευρώ συνολικά, για να εξοφλήσουν έως και έξι φόρους για την ακίνητη περιουσία τους.
«Βόμβα» για την κτηματαγορά τα 180.000 απούλητα σπίτια

Σύμφωνα με τον κ. Μητράκο, υπάρχει στην αγορά ένα σημαντικό απόθεμα απούλητων σπιτιών που σταθεροποιήθηκε το 2010 και το 2011 στα επίπεδα των 150-180 χιλιάδων μονάδων. Φυσικά, ούτε αγοραστές υπάρχουν ούτε οι εργολάβοι προχωρούν σε νέες επενδύσεις προτού πωλήσουν το στοκ.

Οπως είπε ο κ. Μητράκος το γεγονός ότι οι τιμές δεν υποχωρούν βίαια οφείλεται κυρίως στο ότι η αγορά είναι κατακερματισμένη με 10-15 χιλιάδες εργολάβους οικοδομών, οπότε αντιστοιχούν γύρω στα 15 απούλητα ακίνητα στον καθένα, αριθμός που μπορούν να αντέξουν μέχρι στιγμής. Επίσης, η μικρή έκθεση σε δάνεια και το γεγονός ότι οι Ελληνες δεν θεωρούν επενδυτικό προϊόν το ακίνητο, έχουν κρατήσει τις τιμές. Ομως, όλα τα στοιχεία είναι εξαιρετικά άσχημα γι' αυτό η ΤτΕ και οι ειδικοί εκτιμούν ότι το 2012 θα υπάρξει μεγάλη υποχώρηση των τιμών καθώς οι κατασκευαστές θα αναγκαστούν να πουλήσουν χαμηλότερα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger