Home » , » Μερικές διεθνείς "ειδησούλες"

Μερικές διεθνείς "ειδησούλες"

Από ciaoant1 , Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 | 5:14 μ.μ.


Μερικές διεθνείς "ειδησούλες", σε τηλεγραφική μορφή:

- Στη Φουκοσίμα, η TEPCO ανακοίνωσε ότι δε μπορεί να αποθηκεύσει το νερό που έχει μολυνθεί με ραδιενέργεια, οπότε...το ρίχνει στη θάλασσα. Η μάλλον ΔΕΝ το ρίχνει, διότι τελικά αναγκάστηκε να κάνει πίσω όταν αυτός ο εκνευριστικός παράγοντας που λέγεται λαός την ανάγκασε -άκουσον άκουσον- να αγοράσει περισσότερες δεξαμενές αποθήκευσης νερού αντί να το ρίχνει στον ωκεανό. Αίσχος δηλαδή, μιας και αντί να ξεφορτωθεί το μολυσμένο νερό χωρίς να πληρώσει τίποτα, τώρα πρέπει να πληρώσει για δεξαμενές, για την τοποθέτηση αυτών των δεξαμένων, και άλλα τέτοια "αχρείαστα' πράγματα, μειώνοντας το κέρδος της. Ε όχι. Ευτυχώς πάντως που η κυβέρνηση της Ιαπωνίας επιβράβευσε την Tepco για την "ηρωική" αυτή στάση της, και ετοιμάζεται να τις δώσει 13 δισεκατομμύρια δολάρια, ώστε να αποφύγει τη χρεωκοπία με όλες αυτές τις ζημιές που έχει, κρατικοποιώντας την παράλληλα. Οι κάτοικοι της Φουκοσίμα εννοείται ότι έχουν αφεθεί να ψοφήσουν, αυτό δεν το συζητάμε καν.

- Μια και αρχίσαμε με τα περιβαλλοντολογικά, δείτε και κάτι ακόμα, με τη Βραζιλία να ανακοινώνει ότι επιτέλους μπορούμε να ισοπεδώσουμε και το δάσος του Αμαζονίου. Αμάν πια με όλο αυτό το πράσινο, εννοείται ότι πρέπει να κόψουμε όλα αυτά τα δέντρα, και να αμνηστεύσουμε όσους ήδη το έχουν κάνει τα προηγούμενα χρόνια, μιας και αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερα κέρδη για τις εταιρίες που θα εκμεταλλευτούν τη γη αυτή, και όχι περισσότερο οξυγόνο ή άλλες τέτοιες σαχλαμάρες.

- Καλά νέα και από την Αμερική, καθώς βρέθηκε ένας τρόπος να μειωθεί ο αριθμός αυτών που σιτίζονται με κουπόνια σίτισης: Συγκεκριμένα, μερικοί δεν τα δικαιούνται (λόγω γραφειοκρατίας, κτλ), αν και είναι φτωχοί, και έτσι οδηγούνται στην ασιτία. Μια γυναίκα λοιπόν που έμεινε χωρίς φαγητό, τελικά σκότωσε τα δυο της παιδιά και μετά αυτοκτόνησε και αυτή. Αυτή είναι προφανώς μία πολύ ευχάριστη είδηση, διότι όπως είπαμε και πριν, μειώνει των αριθμό αυτών που ζουν με κουπόνια σίτισης. Ελπίζουμε και πολλοί ακόμα να ακολουθήσουν το παράδειγμα της συγκεκριμένης κυρίας, βοηθώντας έτσι ενεργά στην "καταπολέμηση της κρίσης".

- Η Goldman Sachs ακύρωσε επίσκεψη στο Χάρβαρντ και σε άλλα ιδρύματα έπειτα από κινητοποιήσεις φοιτητών του κινήματος Occupy Wall Street. Αίσχος, πώς θα αναπαραχθεί η φιλοσοφία της εκμετάλλευσης αν κάποιοι την παρεμποδίζουν; Και που είναι η ελεύθερη διάδοση των ιδεών; Πώς τολμούν να μας σταματούν; Να συλληφθούν άμεσα και παράλληλα να δωθεί και ένα ακόμα πακέτο σωτηρίας προς τη Goldman Sachs ως αποζημίωση για "ψυχική οδύνη".

- Ώσπου να δωθεί το "πακέτο σωτηρίας" στη Goldman Sachs, δείτε και μερικές ακόμα ιστορίες φοιτητών στις ΗΠΑ, που χρωστούν τεράστια ποσά και τόκους σε σπουδαστικά δάνεια, και τώρα κινδυνεύουν με κατασχέσεις σπιτιών, ή και με φυλάκιση μιας και δε μπορούν να τα ξεπληρώσουν.

- Μπορεί ο λαός να βυθίζεται στη φτώχεια [και] στις ΗΠΑ, αλλά τουλάχιστον "φεύγουμε από το Ιράκ με το κεφάλι ψηλά", όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Μπ. Ομπάμα, εννοώντας ότι δολοφόνησαν όσους χρειαζόταν να δολοφονήσουν, και ξόδεψαν όσους στρατιώτες, πόρους και λεφτά χρειαζόταν ώστε να κάνουν τη χώρα προτεκτοράτο τους και να θέσουν υπό έλεγχο τα πετρελαϊκά της κοιτάσματα.

- Αυτοί οι ενοχλητικοί του Occupy Wall Street, που η σατανική τους ιδεολογία αντιτίθεται στο δημοκρατικό τους άρμεγμα από τις τράπεζες και τους βιομηχάνους, τώρα έχουν πάρει φόρα, και προχωρούν πλέον ακόμα σε καταλήψεις λιμανιών. Πρωτόγνωρα πράγματα βέβαια για τις ΗΠΑ των τελευταίων χρόνων, αλλά από την άλλη έχουν δρόμο μπροστά τους μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι πέρα από τις κινητοποιήσεις που μπλοκάρουν τη σημερινή λειτουργία του συστήματος, πρέπει να υπάρχει και ένα όραμα που θα δείχνει στις μάζες το πώς αλλιώς θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα, με την παραγωγή να οργανώνεται πλέον από την εργαζόμενη πλειοψηφία.

- Την ίδια ώρα, υψώθηκε και επίσημα η σημαία της Παλαιστίνης στα γραφεία της UNESCO, καθώς παρά τη διαφωνία των ΗΠΑ, οι υπόλοιπες χώρες-μέλη του ΟΗΕ την αναγνώρισαν ως κράτος. Η απάντηση ενός Ρεπουμπλικάνου σε όλα αυτά ήταν ότι...οι Παλαιστίνιοι είναι..."επινοημένος λαός".

- Πάμε και στην Αγγλία, όπου η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χτυπά τους διαδηλωτές με όπλα-lazer που προκαλούν έως και τύφλωση. Έτσι, αν δεν καταφέρει να σε τυφλώσει ιδεολογικά μέσω των media, των σχολείων, της Εκκλησίας, κτλ, θα σε τυφλώνει -κυριολεκτικά- στις διαδηλώσεις, αν τολμήσεις και βγεις στο δρόμο εναντίον της.

- Και για να μη νομίζετε ότι η τεχνολογική πρόοδος στον καπιταλισμό χρησιμοποιείται από την άρχουσα τάξη για το "δικό μας" καλό, στην Αγγλία παράλληλα με τα όπλα που τυφλώνουν, έφτιαξαν και τουαλέτες με βιντεοπαιχνίδια και διαφημιστικά μηνύματα, που ενεργοποιούνται όταν κατουράς μέσα σε αυτές, και κινούνται ανάλογα με την κίνηση των ούρων. Κατούρα εσύ, και η τύχη σου δουλεύει.

- Μετά από πολλά χρόνια, έχουμε μια σημαντική απεργία στην Αγγλία στην εταιρία Unilever, όπου οι εργαζόμενοι για κάποιον "ακατανόητο" λόγο δε δέχονται να τους μειωθούν οι συντάξεις τους έως και κατά 40%. Δε φτάνει που δεν τους σκοτώνουμε όταν φτάνουν σε ηλικία συνταξιοδότησης, οι αχάριστοι θέλουν να πάρουν και "αξιοπρεπή σύνταξη" και άλλα τέτοια πράγματα που "μειώνουν την ανταγωνιστικότητα" της βρετανικής οικονομίας. Σα δε ντρέπονται λιγάκι.

- Στην Ιταλία, η FIAT που είχε απειλήσει ότι θα μετέφερε την παραγωγή σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αν οι εργαζόμενοι δε συμφωνούσαν σε μειώσεις μισθών, τελικά τα κατάφερε, καθώς οι εργαζόμενοι δέχτηκαν τις μειώσεις. Και όσο δεν υπάρξει οργάνωση του αγώνα για να δωθεί "μέχρι τέλους", μέχρι δηλαδή οι εργάτες να ανατρέψουν την άρχουσα τάξη και να πάρουν τον έλεγχο της παραγωγής στα χέρια τους, αυτή θα είναι η γενική τάση των πραγμάτων.

- Άλλο ένα θέμα από την Αμερική, με ευρύτερες όμως συνέπειες, καθώς ένα δικαστήριο έριξε πρόστιμο 2.5 εκατομμυρίων ευρώ σε μια blogger, επειδή αρνήθηκε να αποκαλύψει την πηγή για ένα άρθρο που δημοσίευσε στο blog της. Αν ήταν επίσημη δημοσιογράφος, θα μπορούσε να επικαλεστεί το απόρρητο των πηγών της, και δε θα έτρεχε τίποτα. Τώρα όμως που είναι ανεπίσημη δημοσιογράφος ("blogger"), δεν καλύπτεται από τίποτα, κι ας κάνει στην πραγματικότητα δημοσιογραφική δουλειά. Πρόκειται για καραμπινάτη αδικία, που οφείλεται στην απαρχαιωμένη αντίληψη ότι μόνο οι "ειδικοί' και "επαγγελματίες" δημοσιογράφοι μπορούν να έχουν τα δικαιώματα του δημοσιογράφου, να ζουν από αυτό, κτλ. Και αυτή η αντίληψη αφορά και τους νόμους τους κράτους, αλλά και την άποψη του κόσμου, που πχ αρνείται να αναγνωρίσει-στηρίξει οικονομικά ένα blog, αλλά στηρίζει χρεωκοπημένες εφημερίδες, περιοδικά, κτλ, διότι "μόνο αυτά" είναι δημοσιογραφία.

- Στη Ρωσία, η κυβέρνηση επιθυμεί να κάνει μερικές "αλλαγούλες" στο ίντερνετ... λογοκρίνοντας το. Είδε ότι τα πράγματα ζορίζουν για αυτήν, με τις κινητοποιήσεις του κόσμου, και έτσι ως "δημοκρατική" κυβέρνηση...θα περιορίσει το ίντερνετ. Ως παράδειγμα θα έχει την Κίνα και τις ΗΠΑ, όπως η ίδια δήλωσε (αν και η Κίνα είναι μάλλον πολύ πιο "μπροστά" από τις ΗΠΑ στον τομέα αυτόν)

- Την ίδια ώρα, ως αντίπαλος του Πούτιν ανακοίνωσε ότι θα κατέβει ένας δισεκατομμυριούχος. Οι μαφίες αρχίζουν να τσακώνονται μεταξύ τους, σαν τις φατρίες στο Νονό που τσακώνονται ποιος θα πρωτοπάρει τι.

- Στη Γαλλία, η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Areva έχει πλέον σημαντικές οικονομικές ζημιές, γιατί μετά τη Φουκοσίμα ο κόσμος δεν πολυθέλει πυρηνικά.

- Στην Κίνα, νέες ειδήσεις για σπίτια και κτίρια που κατασκευάζονται αλλά μένουν άδεια, μιας και ο λαός δεν έχει λεφτά για να τα αγοράσει. Έχουμε ξαναπεί ότι η Κίνα οδεύει προς μια "στεγαστική φούσκα", οπότε δεν τα ξαναλέμε.

- Η Κίνα πάντως προχωρά προς το παρόν σε νέες συμμαχίες - εδώ δίνει δάνειο προς τη Βενεζουέλα, με την οποία συμμαχεί -κυρίως- λόγω του πετρελαίου της. Παρεμπιπτόντως, ο Τσάβεζ πρόσφατα διοργάνωσε και συνέδριο των χωρών της Λατ. Αμερικής για εμπορικές συμφωνίες μεταξύ τους, χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ.

- Επιστρέφοντας στην Κίνα, σκέφτεται να φτιάξει μια ακόμα ναυτική στρατιωτική βάση στις Σευχέλλες, ενώ ο Κινέζος πρόεδρος προετοιμάζει το ναυτικό για πολεμικές ασκήσεις. Παράλληλα, η Κίνα βράβευσε τον Πούτιν με το "Βραβείο Ειρήνης Κομφούκιος", στηρίζοντας τον τώρα που ζορίζεται με τις λαικές κινητοποιήσεις. Και μην απορείτε για τα βραβεία ειρήνης, εδώ ο Ομπάμα πήρε Νόμπελ Ειρήνης, ενώ αιματοκυλά τη μισή Μέση Ανατολή.

- Το Ιράν έκανε ένα μίνι-αποκλεισμό των στενών του Χορμούζ, απ' όπου περνούν τα τάνκερ με το πετρέλαιο της Μ. Ανατολής για να το εξάγουν στη Δύση. Ο αποκλεισμός ήταν σύντομος, και στα πλαίσια μιας στρατιωτικής άσκησης, αλλά αρκούσε για να ανεβάσει απότομα την τιμή του πετρελαίου. Προφανώς το Ιράν ήθελε να τρομάξει τη Δύση, στέλνοντας την ένα μήνυμα. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι 'δεν πιστεύει' ότι η Ευρώπη θα του επιβάλλει αποκλεισμό πετρελαίου, γιατί χρειάζεται το πετρέλαιο του Ιράν (δεν έχει και πολύ άδικο - τουλάχιστον σε ότι αφορά τα πιο αδύναμα μέλη της).

- Η Γερμανία εξάγει ολοένα και περισσότερα όπλα - μερικά από αυτά και στην Ελλάδα, αλλά τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι "οι δουλειές πάνε καλά" για το εμπόριο όπλων (γιατί άραγε; )

- Στην Ινδία, όπως και όλες τις χώρες που έχουν χρήμα για ξόδεμα, εισάγουν ολοένα και περισσότερο χρυσό. Στην Κίνα, οι πωλήσεις χρυσού της μεγαλύτερης αλυσίδας χρυσαφικών στη χώρα αυξάνονται κατά 50% κάθε χρόνο.

- Στη Λετονία, που πλασάρεται ως "πρότυπο μεταρρυθμίσεων" μιας και ο λαός δέχτηκε να ρημαχθεί μέχρι αηδίας χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις, τώρα είχαμε πανικό σε μια τράπεζα, μετά από φήμες για κατάρρευση της.

- Μη ανησυχείτε και μην ψυχοπλακώνεστε όμως, το σύστημα λειτουργεί αρκετά καλά και πετυχαίνει άψογα τους πραγματικούς τους στόχους. Ιδού ένα παράδειγμα: Η Πάρις Χίλτον θα έχει να ξοδεύει.

- Ακροδεξιός άνοιξε πυρ κατά Αφρικανών μικροπωλητών στη Φλωρεντία - όπως λέγαμε και πριν, "όλα πάνε καλά", καθώς αντί οι λαοί να ανατρέπουν τους εκμεταλλευτές τους, χτυπούν τους Εβραίους, Μουσουλμάνους, Αφρικάνους, Τσιγγάνους και γενικώς "κάποιον ξένο", ακόμα και αν αυτός είναι απλά ένας εργαζόμενος.

- Το γνωστό χέβι μέταλ συγκρότημα Metallica αλλά και οι Red Hot Chili Peppers αλλάζουν το πρόγραμμα των συναυλιών τους φοβούμενοι την κρίση του ευρώ. Ο Manager των τελευταίων, Cliff Burnstein, δήλωσε "Είμαστε ένα εξαγώγιμο αμερικανικό είδος, όπως και η Coca Cola. Κοιτάζουμε για τις καλύτερες αγορές".
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

14 Δεκεμβρίου 2011 στις 5:22 μ.μ.

Εξαιρετική δημοσίευση. Τέλεια και τόσο πικρή... Είναι η άλλη όψη του συστήματος...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger