Home » , » Στην φυλακή πρώην αρχηγός Ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας (Βίντεο))

Στην φυλακή πρώην αρχηγός Ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας (Βίντεο))

Από giorgis , Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012 | 1:57 μ.μ.

Ο πρώην αρχηγός ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας Ιλκέρ Μπασμπούκ φυλακίστηκε με την κατηγορία παράνομης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Ιλκέρ Μπασμπούκ ήταν ο 26ος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και επί θητεία του είχε κατηγορηθεί ότι οργάνωνε πραξικόπημα ενάντια στην κυβέρνηση του Ερντογάν. Στις  έρευνες που είχαν γίνει στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, βρέθηκαν κάποιες εκθέσεις που ανέφεραν πώς θα εξουδετερωθεί η κυβέρνηση του Ερντογάν και πώς θα οργανωθεί το πραξικόπημα.

Ο Μπασμπούκ είχε αρνηθεί ότι τα έντυπα ανήκουν στο στρατό. Όμως πολλοί αξιωματικοί που βρίσκονται στην φυλακή με την ίδια κατηγορία είχαν ομολογήσει λέγοντας ότι επικεφαλής των δραστηριοτήτων αυτών ήταν ο Μπασμπούκ.

Ο Μπασμπούκ έδινε επί 7 ώρες κατάθεση στον εισαγγελέα. Το δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκιση του.

Η προφυλάκιση του Μπασμπούκ γίνεται σε στιγμή έντονων κατηγοριών ενάντια της κυβέρνησης που δολοφόνησε 35 Κούρδους ύστερα από στρατιωτική επιχείρηση. Στα σχόλια που υπάρχουν στα ΜΜΕ της Τουρκίας κυριαρχεί η άποψη ότι η προφυλάκιση του Μπασμπούκ έχει σκοπό τον αποπροσανατολισμό του κόσμου απ’ τις συζητήσεις γύρω απ’ τις δολοφονίες αλλά και ταυτόχρονα μία προσπάθεια της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσεις τις τεράστιες αντιδράσεις εκ μέρους των Κούρδων.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

6 Ιανουαρίου 2012 στις 11:22 μ.μ.

Και εδώ ο ΥΠΕΘΑ με τόσες λοβιτούρες τον αφήνουν ξύνει τα Δίδυμά του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger