Home » , » Σκόρπιες ειδήσεις από την καθημερινή μας αθλιότητα.

Σκόρπιες ειδήσεις από την καθημερινή μας αθλιότητα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 | 9:36 μ.μ.

Του Β.Α

Ανακοινώσανε μαζί το πετσόκομμα των κοινωνικών παροχών για την υγεία υλοποιώντας τις προσταγές της τρόικας για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και εγγυήθηκαν λέει την ενότητα σε όσο ΠΑΣΟΚ απέμεινε από τα αποτελέσματα της πολιτικής τους.

Για τον Ε. Βενιζέλο και τον Α. Λοβέρδο πρόκειται που δήλωσε:  «Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί το δύσκολο αγώνα για την επίτευξη των στόχων της πατρίδας. Τόσο μέσα από τις τάξεις της κυβέρνησης, όπως ήδη καθημερινώς έχουμε κάνει, όσο και μέσα από τις τάξεις του πολιτικού μας χώρου, του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε ότι αφορά όλες τις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας. Θα πορευτούμε μαζί. .Μας συνδέουν κοινοί αγώνες, μια φιλία 40 ετών».

Και εμείς τους απαντάμε: Μας ενώνει  η φτώχια και η εξαθλίωση που μας οδήγησε η πολιτική σας υπηρετώντας τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπείτε. Η ακατάσχετη  μπουρδολογία σας, η αλητεία σας και το μίσος μας που έρχεται σαν τσουνάμι και θα σας σηκώσει.
 Σίτιση με κουπόνια στα σχολεία:
Δεν πάει πολύς καιρός  που σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου  Παιδείας με συντονιστή την Ευρώδουλη και φανατική του οικονομικού ολοκληρωτισμού Άννα, λοιδορούσε  δασκάλους, γονείς και όσους άλλους μιλούσαν για εκτεταμένα κρούσματα  υποσιτισμού των μαθητών σε αρκετές περιοχές της χώρας, ως αναχρονιστές που θέλουν να γυρίσουν την χώρα στην δεκαετία του, 50. Και να που σήμερα μαθαίνουμε ότι το υπουργείο δια στόματος της υφυπουργού Χρισοφυλοπούλου  ανακοινώνει πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης ενός γεύματος που θα κοστίζει 1-2 ευρώ την ημέρα και  περιλαμβάνει γάλα, μπισκότα με δημητριακά και φρούτα και θα διανέμεται από τα κυλικεία των σχολείων, και θα χρηματοδοτείτε  από το ΕΣΠΑ.
 Κοροϊδία και ψηφοθηρία με γλειφιτζούρια και καραμέλες πάνω στον πόνο και στα αποκαΐδια που δημιούργησαν οι πολιτικές τους και  παλαιοκομματισμός  της δεκαετίας του πενήντα  που λέει και η υπουργός για να θυμηθούμε και την ΟΥΝΤΡΑ.

Αυτά ακούμε από τα καθάρματα και εξακολουθούμε να έχουμε ακόμα τα παλούκια παραπόδας;
Αυτό τον πόλεμο ποιός τον έχει ξεκινήσει;

Με δηλώσεις του ο αρχιμαφιόζος του με πολιτικό άρωμα (όπως λένε οι φήμες) κυκλώματος της Θεσσαλονίκης είπε πως έχει στην κατοχή του βίντεο στα οποία έχουν καταγραφεί συναντήσεις και συναλλαγές με πολιτικούς, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κράτους γενικότερα, αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ., ακόμη και δικαστικούς λειτουργούς. «Αν βγάλω αυτά τα βίντεο, θα εξαφανιστεί η Βουλή» φέρεται να είπε. Και ο υπουργός της «ανεξάρτητης» και τυφλής της εξουσίας  Μ.Παπαϊωάννου  ζήτησε την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα.
Λέτε να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών;
Είδομεν.

Και για να μην ξεχνιόμαστε
Στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2011, ο δείκτης ανεργίας ανήλθε στο 19,2%. Τον ίδιο μήνα, η Ελλάδα κατέγραψε τον δεύτερο υψηλότερο δείκτη ανεργίας στην Ε.Ε. για τους νέους κάτω των 25 ετών, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 47,2%, μετά την Ισπανία (48,3%). Στους άνδρες, ο δείκτης ανεργίας στην Ελλάδα έφτασε το 17,2% και στις γυναίκες το 22,1%.

Και για να αναθαρρέψουμε λιγάκι:
Τόσοι πολλοί άνεργοι μόνο στους δρόμους μπορούμε να χωρέσουμε και πρέπει  να γίνει. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 10:40 μ.μ.

Άλλο ένα καλό άρθρο. Όμως υπάρχει και άλλη είδηση: Ο καρατζαφύρερ και ο σαμαράς προσπαθούν να βρουν αφορμή για να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια ή τουλάχιστο να πείσουν άδικα τους ελάχιστους χαχόλους τους ότι δεν είναι και τόσο μνημονιακοί,όσο φαίνονται. Χα! Ξέρουν τον όλεθρο που μας οδηγούν, ξέρουν ότι ο λαός τους φτύνει και σκέφτονται τι είναι χειρότερο: να κάτσουν να φθαρούν και άλλο, ώστε να ακολουθήσουν το μπατσοκ σε μονοψήφιο και εκτός βουλής, ή να δυσαρεστήσουν τους ξένους και ντόπιους αφέντες. Αυτά τα διλλήματα, δεν τελειώνουν ποτέ...mitsos175.

1 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:52 π.μ.

Ρε συ Μήτσο γιατί δεν γράφεις κανένα κείμενο για το μπλοκ μας. Τον τελευταίο καιρό είχαμε δυο σημαντικές απώλειες από την Συντακτική Ομάδα του μπλοκ - ο ciaoant1 λόγω ανεργίας ετοιμάζεται για Αυστράλια και ένας άλλος σύντροφος απολύθηκε και είναι στις ..μαύρες του-. Οι υπόλοιποι μαζί με την συμμετοχή μας στις κινηματικές διαδικασίες, τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε να λειτουργούμε παράλληλα διαδικτυακό ρ/σ, ιστοσελίδα και μπλοκ.

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:23 π.μ.

Μεγάλη μου τιμή. Κάνετε καλή δουλειά και φοβάμαι μην τη χαλάσω γιατί δεν είμαι δημοσιογράφος. Θα προσπαθήσω. mitsos175.

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:26 π.μ.

Μήτσο πάρε "βήμα κι Έλα στο χορό" και κανόνισε για να τα πούμε
Β.Δ

1 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:09 π.μ.

Τι λες ρε σύντροφε; Ολοι που γράφουμε εδώ εργάτες είμαστε. Στην επόμενη ανοιχτή συντάντηση που θα κάνουμε σαν μπλοκ έλα να μας γνωρίσεις.
Κι αυτό το άρθρο κάτω απ' το οποίο γράφουμε ένας άνεργος εργάτης το έχει γράψεί από την Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου.
Αν έχεις ταξική συνείδηση δεν χρειάζονται δημοσιογραφικές γνώσεις για να γράψεις καλά.

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:28 π.μ.

Ευχαριστώ και πάλι. Κάτι σημαντικό. Στη Στυλίδα είχαμε μια δολοφονία. Ένας καταστηματάρχης φαίνεται να σκότωσε έναν άνδρα Αλβανικής καταγωγής. Είναι ολοφάνερη η προσπάθεια των όλων μέσων να "δικαιολογήσουν" το δράστη. Δεν ξέρω αν ήταν προσωπικές οι διαφορές, ή ρατσιστικά τα κίνητρα, ξέρω όμως ότι η ζωή, η ασφάλεια, η ελευθερία, του κάθε ανθρώπου είναι ένδειξη αν είμαστε πολιτισμένοι ή θηρία. Οι μετανάστες σαν σύνολο, έχουν βοηθήσει τη χώρα μας. Το μίσος γεννά εγκλήματα. Η πολιτική πλήττει κυρίως τα φτωχά στρώματα, Έλληνες και ξένους. Θέλουν κάποιοι να διώξουν την ενοχή τους και να τη φορτώσουν στους ξένους. Φταίνε όλοι, πλην δημοσιοκάφρων, πλουτοκρατών πολιτικών! Χαρακτηριστικά σήμερα, βρίζανε τους ανάπηρους, χτες βρίζανε τους υπαλλήλους, προχθές τα ταξί κλπ... mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger