Home » , » Συζήτηση στην βουλή για τα επεισόδια 12/2. Τοποθετήσεις ΛΑΟΣ-Ν.Δ.-ΚΚΕ (Βίντεο)

Συζήτηση στην βουλή για τα επεισόδια 12/2. Τοποθετήσεις ΛΑΟΣ-Ν.Δ.-ΚΚΕ (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 | 4:11 μ.μ.

Στις 5 σήμερα το απόγευμα έχει οριστεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στην οποία θα συζητηθεί τα επεισόδια που έγιναν στην διαδήλωση της Κυριακής και δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι προτίθενται να κατοχυρώσουν νομοθετικά το «πλαίσιο» των διαδηλώσεων.

 Επειδή είναι πολύ ασαφείς οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι θα «εξεταστούν τρόποι περιορισμού των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας», θα περιμένουμε να υπάρξουν επίσημες κυβερνητικές δηλώσεις για να επανέλθουμε σ’ αυτό το θέμα.

Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε αποσπάσματα από την σχετική συζήτηση που έγινε στην βουλή κα επειδή έχουμε ήδη κάνει αρκετές αναρτήσεις σχετικά με τις κινητοποιήσεις τις Κυριακής και τα όσα συνέβησαν, δεν επανερχόμαστε στο θέμα.
Θυμίζουμε απλώς μια περασμένη ανάρτησή μας του συντρόφου Γ.Γ. που αναφερόταν στην θέση του ΚΚΕ να αποδίδει κάθε δυναμική αντίδραση διαδηλωτών σε προβοκάτορες.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:56 μ.μ.

Eσυ σε ποιους προτιμάς να αποδίδονται οι εμπρησμοί (ασε τις τράπεζες)
και το πλιάτσικο σε παρακρατικούς η¨σε διαδηλωτές

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:29 μ.μ.

καλά τι πίνει και δε μας δίνει ο Παφίλης; Καθόλου μα καθόλου τρομοκρατημένοι δεν ήμασταν το βράδυ της Κυριακής. Άλλοι ήταν σε πανικό, αυτοί και τα επιτελεία των σφογγοκωλάριων που τους υπηρετούν.

Αντιγραφή από ΒlackPanther, ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Πώς να τολμήσουν να τα δείξουν;

Να δείχνουν για ώρες τους μπάτσους να δέχονται διαρκή επίθεση, να μην μπορούν να σταθούν, να ρίχνουν ότι έχουν και δεν έχουν από χημικά και μετά να επιδίδονται σε πετροπόλεμο;

τον κόσμο για ώρες να χτυπά τις πέτρες του στα σιδερένια κάγκελα των πεζοδρομίων για να τις ακονίσει για καλύτερη ριψη και για να νίωσει την δύναμη του;

ολόκληρες διμοιρίες ΜΑΤ να οπισθοχωρούν πανικόβλητες και να ποδοπατούνται όπως ως τώρα συνέβαινε μόνο στο πλήθος όταν δεχόταν επίθεση από ΜΑΤ;

το κλίμα ανάτασης και εξεγερμέρνου θριάμβου;

τις γελαστές αποφασισμένες φάτσες που ήξεραν ότι συμμετέχουν σε ένα γεγονός που δεν ήταν μια από τα ίδια;( όπως ψευδώς και παραπλανητικά προσπάθησε να το παρουσιάσει ο ΣΚΑΙ) αλλά αντίθετα σε ένα γεγονός που δύσκολα βρίσκεις όμοιο του και πολύ πιο δύσκολα ξεχνάς αν έχεις συμμετάσχει σε αυτό;

Ένα γεγονός που ξεπέρασε την μαζικότητα του Ιούνη και την Εξεγερσιακότητα του Δεκέμβρη.

Αλλά και ένα γεγονός που μέσα στην αλληλουχία των ιστορικών γεγονότων δεν θα μπορούσε να υπάρξει αν δεν είχε υπάρξει ο Δεκέμβρης και ο Ιούνης.

Ένα γεγονός που μόνο όσοι το έζησαν ξέρουν την ευεργετική και απελευθερωτική επίδραση που είχε στις ψυχές τους, στα μυαλά τους και στα σώματα τους.

Ένα γεγονός που ήδη είναι το μεγαλύτερο ορόσημο αντίστασης που έχουμε στα πέτρινα του ΔΝΤ τα χρόνια…

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:06 π.μ.

αυτοι που συκοφαντουν τα λαικα κινηματα ειναι αυτοι που εχουν σαν προτυπο της σοβιετικη ενωση και τον σταλιν. αυτοι που απο τις επχειρησεις τους απολυουν κοσμο και ανουν πορειες μονοι τους για να "μη μολυνθουν" απο το λαο. αυτοι εχουν κανει τον κουμουνισμο βρισια..

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:22 π.μ.

Ωραία η μαντινάδα να πω και εγω τα κάλαντα

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:58 π.μ.

Εντάξει για τους δεξιοφασίστες χεστήκαμε, αλλά το ενδιαφέρον είναι στο 1:15 και μετά που μιλάει ο “σύντροφος” Παφίλης ο οποίος δεν είναι καλά πληροφορημένος. Για το “κ”κε και την ευρύτερη αριστερά το μικρό κειμενάκι παρακάτω.


Το κοινοβουλευτικό κατεστημένο ήταν τρομοκρατημένο και σε βαριά πίεση, έστω και για λίγες ώρες.
Ουσιαστικά, εσείς κύριε Παφίλη μας προσπαθείτε να τρομοκρατήσετε τον Λαό, στέλνοντάς τον σπίτι του, αφού όπως ανερυθρίαστα δηλώνετε, υπάρχει κόσμος που τρομοκρατεί πολίτες.
Γνωστός ο ρόλος του Περισσού σε ότι φεύγει από το κομματικό του μαντρί, πόσο μάλλον όταν αυτό το κάτι είναι και εξεγερσιακό, και μαζικό και πολυσυλλεκτικό, και κατά βάση του αριστερό.
Και αυτό δεν αφορά μόνο τον Παφίλη και το “κ”κε, αλλά το σύνολο σχεδόν της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Το σύνολο σχεδόν, εκτός από μερικές λαμπρές περιπτώσεις, εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων, που λιγότερο ή περισσότερο, είπαν τα πράγματα με το όνομά τους.
Και όσες οργανώσεις και κόμματα της ευρύτερης αριστεράς έκαναν το λάθος να θάψουν κάτω από τις στάχτες των πυρπολυμμένων κτιρίων, την μεγαλειώδη έκρηξη της ελληνικής κοινωνίας, εκτίθενται απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιζόμενων ανθρώπων που είδαν ζωντανά και όχι μέσα από παραμορφωτικούς κομματικούς καθρέφτες που αναπαριστούν την πραγματικότητα.
Είναι τρομερό αυτό που συνέβη το βράδυ της Kυριακής:
Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα όλα τα μέσα της ευρύτερη αριστεράς (και εξωκοινοβουλευτικής), είχαν κύρια καμπάνια με τον ένα ή άλλο τρόπο, για κυρίαρχο λαό, λαοθάλασσες, ανυπακοή, ποτάμι που θα τους πνίξει, και άλλα πολλά “επαναστατικά”, όταν αυτό συνέβη, σαν γνήσιοι δηλωσίες έσπευσαν να αποτινάξουν από πάνω τους τη ρετσινιά της αντισυστημικής λαϊκής αντιβίας, όπου το ποσοστό που γυρνάει πίσω και για λίγες ώρες, είναι πολύ μικρό απειροελάχιστο, απέναντι στους διαχειριστές της απόλυτης βίας: ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ. ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗΣ.
Η καθεστωτική αριστερά θα μπορούσε να σηκωθεί να φύγει από το άντρο των γκάνκστερς και να προκαλέσει εκλογές, και πάντως να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μην περάσουν τα νέα μέτρα.
Πεδίον δόξης λαμπρό θα έλεγε κάποιος για την αριστερά σήμερα μέσα στο νέο κύκλο κρίσης του καπιταλισμού.
Αλλά όχι. Αυτή η αριστερά είναι κατώτερη των περιστάσεων και έχει φτάσει σε σημείο να εξαφανίσει πληροφοριακά την εξέγερση της Κυριακής. Να εξαφανίσει σαν πραγματικότητα, τις πολύωρες συγκρούσεις από χιλιάδες κόσμου, τόσο στην “πρώτη” γραμμή της μάχης με τους πραίτορες του καθεστώτος, όσο και στα “μετόπισθεν”, που η οργή για την λεηλασία της ζωής μας περίσσευε…
Τα κόμματα της αριστερά, και οπωσδήποτε της καθεστωτικής, κούνησαν δηλώσεις μετάνοιας απέναντι στην εξέγερση, χωρίς μάλιστα να τους το ζητήσει κανείς. Κάτω από μερικά κάρβουνα αποκάλυψαν τον φυσικό τους ρόλο: να στηρίξουν με κάθε τρόπο το αστικό καθεστώς που υποτίθεται αντιπαλεύουν.
Δηλώσεις νομιμοφροσύνης απέναντι στις ορδές του κεφαλαίου, που διαπράττει πολύμηνες φρικαλεότητες πάνω στα πιο αδύναμα μέλη μιας κοινωνίας, επιχειρώντας την βίαιη προλεταριοποίηση μεγάλων τμημάτων της.
Η ευκαιρία για κάποιους υπήρξε, και η ιστορία έκλεισε πονηρά το ματάκι της…
Αυτοί επέλεξαν να φορέσουν τα γυαλιά του τυφλού και να ανακρούσουν πρύμνα.
Και άλλες ιστορικές ευκαιρίες θα δοθούν, αλλά το μήνυμα από, υποτίθεται φίλιες δυνάμεις, το έχουμε πάρει καλά: “ανατροπή” και κούφια λόγια στο εσωτερικό, πλάτη στην αστική νομιμότητα και τους λακέδες της στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Είναι πολλά τα ψηφαλάκια Άρη. Ή μήπως δεν είναι μετά απ’ όλα αυτά; Και σας πάρει και σας σηκώσει όλους μαζί, σαν τις δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος…
υγ1: και ο μικρός “μάο” Αλέξης, δεν πήγε πίσω, απλώς αυτός ο καψερός φρόντισε νωρίς νωρίς να την κάνει προς τα δεξιά μετά τον Δεκέμβρη του ΄08. Όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι. Και ο Αλέξης δεν είναι για μεγάλες συγκινήσεις. Που να τρέχεις τώρα να ρίχνεις το σάπιο αστικό σύστημα. Θα ωριμάσει και θα πέσει μόνο του σκέφθηκε. Σατανικό…
υγ2: Για τον δεκανικοΚουβέλη τίποτα. Ενός λεπτού σιγή…

autonomous

πνουρος
16 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:54 π.μ.

Οι "αντιεξουσιαστες" δεν το κρυβουν και το διαλαλουν οπου σταθουν και οπου βρεθουν: ο εχθρος τους ειναι ο "μπατσος". Βεβαια ειναι ειλικρινεις και συνεπεις. Ειναι ετοιμοι, απ' ο,τι φαινεται, καθε φορα που δινεται η ευκαιρια να μπουν στην αρενα. Σαν το ταυρο που βλεπει το πανι και χυμαει. Ισως κεντρισει με τα κερατα το αλογο και καμια φορα να πετυχει και τον ταυρομαχο. Στο τελος τον βγαζουν με τη γλωσσα να κρεμεται εξω, με κομμενα τα αυτια και τις οπλές στον αερα. Ειναι βεβαιο οτι ταυρος οταν εφορμα δεν καμωνεται οτι κανει, ας πουμε, πολιτικη παρεμβαση εναντια στις ταυρομαχιες, οτι αντιτιθεται στις αρενες, πως μαχεται ιδεολογικα τους εκτροφεις ταυρων και να επιζητα να εξανθρωπισει το διεστραμμενο κοινο. Στο τελος το κουφαρι του ταυρου παιρνει ενα ειρωνικο χειροκροτημα, ο ταυρομαχος την πληρωμη του και τη βεβαιοτητα οτι χαρη στην εκπαιδευση του και τον θαρρος του μπορει να κατανικα επιμονους (μα κουτους) ταυρους. Οι "αντιεξουσιαστες" εχουν να προτεινουν κατι πιο ουσιαστικο απο τη δεδηλωμενη θεληση τους να παιρνουν μερος σε ταυρομαχιες?

16 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:26 μ.μ.

Γιατι μπαινει ο μπατσος σε εισαγωγικα?

Μηπως δεν ειναι μπατσος,μηπως ειναι κατι αλλο?

Εν πασει περιπτωσει η προβοκατορολογια και πρακτορολογια αποδειχθηκε για ΑΚΟΜΗ μια φορα τι ειναι...δηλωση υποταγης στο αστικο κρατος και ΤΙΠΟΤΕ αλλο.

Τοσο πολυ ΦΟΒΑΣΤΕ πλεον εσεις της σωφρονος αριστερας το ΤΕΛΟΣ αυτης της γαμημενης μεταπολιτευσης?

Πνουρος
16 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:32 μ.μ.

Τη μεταπολιτευση την εχει τελειωσει απο καιρο η ιδια η αστικη ταξη. Δεν χρειαστηκαν οι πετρες (αληθεια, μερικοι ζουν ακομη στην εποχη της πετρας και το καυχωνται) και τα ασυντακτα τρεχαλητα μπρος-πισω των αδων πλην χοντροκεφαλων καλοπαιδων σε καθε διαδηλωση για να μπει τελος στη μεταπολιτευση. Ειναι καλη η παγιδα που τους στηνουν οι μηχανισμοι καταστολης και ετουτοι περηφανευονται τρομαρα τους για το ρολο που αναλαμβανουν. Ειναι θλιβερο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger