Τι άλλο;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 | 11:16 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Το έχουμε πει πολλές φορές. Αν δεν τους ρίξουμε θα μας γδάρουν ζωντανούς. Μας ρωτούν, μα δεν πρέπει να γίνουν αλλαγές; Να μειωθούν πχ σπατάλες; Αν σπατάλες εννοείτε τους μισθούς και τις συντάξεις; ΟΧΙ. Για να υπάρξει αποτέλεσμα πρέπει να αλλάξει το σύστημα. Να υπάρξει δικαιοσύνη, ισότητα. Αν προσπαθείς να γεμίσεις νερό πιθάρι δίχως πάτο, ματαιοπονείς. Να κοπούν πρώτα τα ξερά αυτών που κλέψανε λεφτά, να γίνουν αλλαγές που εξασφαλίζουν τις λαϊκές κατακτήσεις. Η μόνη σπατάλη για μένα είναι οι μισθοί των βουλευτών και τα κονδύλια στους "ημετέρους". Και αυτά δεν κόβονται από την τρόικα. Γιατί; Η υγεία, η παιδεία, οι μισθοί και οι συντάξεις είναι απαραίτητα.

Ας δούμε τώρα τι μας ζητάνε και την υποκρισία των πολιτικών.

Πρώτα απ όλα ζητάνε παράταση της κυβέρνησης. Αυτό είναι απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά μας και ωμή προσβολή. Ρωτώ ποίος πρέπει να αποφασίζει; Ο Λάος ή οι ξένοι. Και μόνο γι αυτό ο λαός οφείλει να ξεσηκωθεί. Φτύνουν κατάμουτρα την ανεξαρτησία μας.

Ζητάνε να μειωθεί ο βασικός μισθός. Σαν να κοπεί η ρίζα στο φυτό. Βάσει του κατώτατου μισθού υπολογίζονται δώρα συντάξεις κλιμάκια τα πάντα. Στη διαιτησία θα μπαίνουν μόνο οι βασικοί μισθοί! Για την τελική απόφαση θα λαμβάνεται υπ’ όψιν η οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Δηλαδή αν το αφεντικό πει δεν βγαίνω, την έβαψες.

Ο κουτοπόνηρος Σαμαράς δέχεται μείωση 22% σε όλους αλλά λέει ότι δεν δέχεται περαιτέρω μείωση στους νεοπροσλαμβανόμενους 10%. Ψεύδεται. Όπως είπα, ο βασικός λέγεται έτσι, γιατί αποτελεί τη βάση υπολογισμού. Μείωση στο βασικό σημαίνει μείωση παντού, ανεξάρτητα αν είναι νέοι ή παλιοί. Ρωτήστε όποιον λογιστή θέλετε.

Μείωση κύριων συντάξεων ως 20% και επικουρικών ως 35%! Οι συντάξεις είναι ήδη πληρωμένες από τις εισφορές εργαζομένων. Ακόμα και μικρότερη μείωση για να χρυσωθεί το χάπι αποτελεί ΚΛΟΠΗ.

Κατάργηση επιδομάτων. Οι κυβερνήσεις έδιναν επιδόματα για να μην αυξήσουν τους μισθούς. Ζητάνε λοιπόν και άλλη μείωση μισθού με άλλο τρόπο.
Οι συλλογικές συμβάσεις να ισχύουν το πολύ 3 χρόνια.
Η μετενέργεια, η οποία προβλέπεται από το άρθρο 9 του Ν.1876/1990 καταργείται ή μειώνεται. Μετενέργεια είναι οι κανονιστικοί όροι συλλογικής σύμβασης, που έληξε ή καταγγέλθηκε και  εξακολουθούν να ισχύουν για ένα διάστημα. Κατάργηση μετενέργειας, συλλογικών συμβάσεων, σημαίνει ότι ο εργαζόμενος θεωρείται στο εξής RES, πράγμα, σκλάβος που θα υπακούει στον αφέντη.

Άρση μονιμότητας για όλους. Απολύσεις 150.000 - 300.000. Ισούται με καταστροφή των ταμείων και τραπεζική κρίση, λόγω αδυναμίας πληρωμής των δανείων.
Βάζουν χέρι στα σπίτια και τα χωράφια. Αύξηση ίσως τριπλασιασμός χαρατσιού ΔΕΗ (το σκέφτονται), και νέο χαράτσι στα οικόπεδα κτήματα κλπ.
Δέσμευση περιουσίας του κράτους ως εγγύηση ότι οι βρικόλακες δε θα χάσουνχρήματα. Απώλεια δηλαδή εδάφους και υπεδάφους! Εσχάτη Προδοσία.

Και άλλα μέτρα που δεν τα αναφέρω για οικονομία χώρου.

ΑΝ ΔΕΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ, ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!!!

Η πολιτική αυτή έφερε ύφεση, χρεοκοπία, πείνα, εξαθλίωση, θάνατο. Δηλαδή νέα κατοχή.
Οι αρχηγοί έχουν συμφωνήσει. Προσπαθούν να δουν πως θα το σερβίρουν. Δίνουν μερικά καμένα χαρτιά στο λαό, όπως τον Τσοχατζόπουλο (Διατάχθηκε η δέσμευση του ακινήτου της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου). Ελπίζουν να χορτάσει ο λαός και να στρέψει την προσοχή του εκεί. Γελιούνται. Μαζί τα κλέψατε πολιτικοί.

Προσπαθούν ακόμη να δημιουργήσουν σύγχυση και φόβο. Ο φύρερ του ΛΑΟΣ είπε "Ο αρνηθείς δεν μετανιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι -το σωστό- εις όλη την ζωή του". Διφορούμενη έκφραση: σημαίνει ότι μπορεί να πει όχι αλλά και ότι το όχι είναι επικίνδυνο.Πονηρός, ξέρει ότι αν πει ναι ο Αντώνης μπορεί ακόμα και να αποχωρίσει, αφού ούτως ή άλλως πλειοψηφία υπάρχει. Ποιός θα πάρει τους νεοδημοπράτες από τη διάλυση της ΠΟΛΑ;
Ο Σαμαράς έχει δίλλημα. Ξέρει ότι δεν θα πείσει κανένα αν παραμείνει.
Να υπογράψω τώρα να σωθεί ο Γιώργος και να βγει ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ το 2013 ή να το παίξω αντιστασιακός και να υπογράψω μετά, φορτώνοντας τα στο Τζέφρυ; Έτσι κι αλλιώς οι δοσίλογοι είναι στη βουλή. Ακόμα κα να φύγει, οι 153 του ΠΑΣΟΚ οι καλοθελητές της ΝΔ, η Ντόρα ο μπουμπούκος ακόμα και ο Κουβέλης αν χρειαστεί, φτάνουν με το παραπάνω.

Λαέ έχω μια απορία. Τι άλλο πρέπει να κάνουν για να μπεις στην κρεβατοκάμαράτους να τους κάνεις αυτό που σου κάνουν όλον αυτό τον καιρό;

 mitsos175.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger