Home » , » «Το βάθος του ουρανού είναι κόκκινο»: Ο σ. Θανάσης Τσιριγώτης μιλάει στο ρ/σ μας

«Το βάθος του ουρανού είναι κόκκινο»: Ο σ. Θανάσης Τσιριγώτης μιλάει στο ρ/σ μας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 | 3:52 μ.μ.

Ακούστε την Δευτέρα το βράδυ στις 10.00 την νέα μας εκπομπή από τη σειρά των εκπομπών «Το βάθος του ουρανού είναι κόκκινο». Μιλάει το μέλος της Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ Θανάσης Τσιριγώτης.

Συζητάμε για τις καταβολές του μαρξιστικού – λενινιστικού ρεύματος στην Ελλάδα, το περιοδικό «Αναγέννηση», την επέμβαση στα εσωτερικά του ΚΚΕ το 1956, για τις συγκρούσεις της Τασκένδης.
Ο σ. Θανάσης μιλάει ακόμη στο ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ για τον Νίκο Ζαχαριάδη, για την Πολιτιστική Επανάσταση στην Κίνα του 1966, για τον Χούα Κούο Φενγκ, τον Ντενγκ Χσιάο Πίνγκ και την «Συμμορία των τεσσάρων», όπως απαξιωτικά αποκλήθηκε η «τάση της Σαγκάης».

Μιλάμε ακόμη για το Πολυτεχνείο του ’73 στην Αθήνα και στα Γιάννενα, τους εργατικούς αγώνες της μεταπολίτευσης καθώς και για το κίνημα του εργοστασιακού συνδικαλισμού.

Τέλος, με την αφορμή της συμπλήρωσης 24 χρόνων από το πρώτο τεύχος των Αντιτετραδίων της Εκπαίδευσης, ο Θ. Τσιριγώτης κάνει μια κριτική αποτίμηση της συμβολής του περιοδικού αυτού στο κίνημα των εκπαιδευτικών.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:20 μ.μ.

Στο από πάνω ποστ για την τυποεκδοτική, για άλλη μια φορά στο όνομα των εργατών πέφτει άφθονη λάσπη στο ΚΚΕ που σέρνει από πίσω του και καμιά 500000 εργάτες. Για τον δημοκράτη "κομμουνιστή" καλεσμένος σας, θα μας πει κανείς πως γίνεται ένας κομμουνιστής να είναι καμιά 40 χρόνια ο απόλυτος άρχων ενός χώρου? Το άλλο με το Χότζα το ξέρετε? Αμάν πια με τους ισόβιους ιδιοκτήτες και καταχραστές συνθημάτων. Δηλ τι κατάφερε ο Τσιριγώτης, άντε να τον ψηφίζει και κανά ΠΑΣΟΚος από τα παλιά....

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:49 π.μ.

ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΒΡΙΣΚΑΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΟ ΛΟΓΟ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΠΤΟΥΝ ΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.ΤΟ ΨΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ - ΚΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΩΝ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΠΡΟΔΟΤΩΝ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ.ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΑΝΘΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ . . .

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:56 μ.μ.

Σιγά ρε λόγιε κομμουνιστή που θίξαμε τον αρχηγό σου από το 1970. Άλλωστε και εσύ ο ίδιος με την αστεία γλώσσα σου το επιβεβαιώνεις. Άντε με τα απολιθώματα!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger