Home » , » Αγάπες ...

Αγάπες ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 | 3:19 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Σήμερα είναι η μέρα των ερωτευμένων. Γιορτάζουν επομένως το ζευγάρι της χρονιάς ο Γεωργάκης με τον Αντωνάκη. Από τη μεριά μου να τους ευχηθώ χρόνια πολλά στα κάτεργα που θα τους ρίξει ο λαός.

Θα μου επιτρέψετε να μιλήσω γι’ αυτό το θερμό ειδύλλιο.

Ο Γιωργάκης, γόνος πασίγνωστης πολιτικής οικογένειας, σπούδασε στο εξωτερικό. Εκεί έγινε φίλος με ένα άλλο παιδί από πλούσιο σόι. Οι δύο νέοι, μέσα στο ειδυλλιακό περιβάλλον της σχολής υποταγμένων ηγετών, ανακάλυψαν τον έρωτα. Ευτυχισμένοι κάνανε παρέα, αντάλλασσαν απόψεις, δωράκια, ευχετήριες κάρτες ότι κάνουν δηλαδή όλα τα ερωτοχτυπημένα κολεγιόπαιδα.

Η τύχη ως τότε, τους φέρθηκε ευγενικά. Με τις βασικές τους ανάγκες να τις καλύπτουν οι εκατοντάδες υπηρέτες των οικογενειών τους και οι λογαριασμοί των γονιών στις ξένες Τράπεζες, τίποτα δε φαίνονταν να μπαίνει ανάμεσα τους.

Όμως η μοίρα πολλές φορές παίζει παιχνίδια. Οι δικοί τους βρίσκοντανσε αντίπαλες παρατάξεις. Όπως στο Ρωμαίο και την Ιουλιέτα ο γάμος τους θα προκαλούσε πολιτικό σεισμό. Που ακούστηκε ένας σοσιαλιστής (λέμε τώρα), να αγαπήσει ένα δεξιό;

Ο κόσμος δεν ήταν ακόμη έτοιμος για τόσο προχωρημένα πράγματα.

Αλλά «σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός»…

Το πρώτο βήμα το έκανε ο Αντώνης. Παράτησε στα κρύα του λουτρού το κόμμα του και έφυγε μακριά, αναζητώντας μόνος του την υπέρβαση.

Για να δείξει μάλιστα στον πατέρα του καλού του φίλου, τα αγνά του συναισθήματα, τον βοήθησε σε μια δύσκολη στιγμή. Αδιαφορώντας για την τύχη αυτών που τον ακολούθησαν έβγαλε στα καλλιστεία για «Μίστερ Πρόεδρος Δημοπρασίας»,  τον υποψήφιο που υπέδειξε ο πατέρας του Γιώργου.

Πολλοί συγγενείς του τον κατηγόρησαν. Τον είπαν προδότη. Είπαν ότι πληρώθηκε για να το κάνει. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν τον πόθο που βασάνιζε τον «αγνό» αυτό νέο. Ο πλατωνικός έρωτας φούντωνε. Έφτασε στο σημείο να βρίζει τους συγγενείς του, να αρνιέται την καταγωγή του και να κλαίει σε σκοτεινά δωμάτια ολομόναχος με αναφιλητά.

Το αίμα νερό δε γίνεται. Τα πράγματα άλλαξαν. Ο νέος πάτερ φαμίλιας ο Κώστας ο χοντρός, τον κάλεσε κοντά του. Λέγεται μάλιστα ότι τον έχρισε διάδοχο κρυφά από τη Θοδώρα, την κόρη προηγούμενου αρχηγού, την οποία σιχαίνονταν.

Ο Γιωργάκης από την άλλη μεριά ποτέ δεν ξέχασε τον Αντώνη. Μπορεί όλα τα άλλα να τα ξέχασε, λόγω χρήσης μαριχουάνας, αλλά αυτόν ποτέ!  Και τα ναρκωτικά γιατί νομίζετε ότι τα δοκίμασε; Γιατί έκαψε το λίγο του μυαλό; Για τον μοναδικό, τον μονάκριβο Αντώνη! Υπέφερε, αλλά έκανε υπομονή. Υπομονή, μέχρι να αρπάξει το δαχτυλίδι από τον Κινέζο νονό του και να γίνει αυτός ο αρχηγός της συμμορίας.

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν ξανά. Με άσπρα ή καθόλου μαλλιά, κοίταζαν ο ένας τον άλλο με χαμόγελα και λάγνο βλέμμα. 

Παρόλα αυτά ο Γιωργάκης κινδύνευε. Όσοι εποφθαλμιούσαν τη θέση του, ήθελαν να τον ρίξουν, όπως έπεσε από το ποδήλατο του. Είναι αλήθεια ότι δεν ήταν και ο πλέον ικανός. Μάλλον εντελώς ανίκανος ήταν. Ο Αντώνης όμως αντέδρασε ξανά. Έσπασε τα ταμπού και εξομολογήθηκε τα πραγματικά του αισθήματα. Θα τον στηρίξω είπε. Τον αγαπώ!

Η ώρα έφτασε! Η ένωσή τους θα ήταν το μεγαλύτερο γεγονός. Με τον καλό τους κουμπάρο τον Καρατζά, που ήρθε με φέρυ μποτ, τέλεσαν το γάμο τους με κάθε επισημότητα. Μάλιστα το ΔΝΤ και η ΕΕ οι προστάτιδες θεές, τους ευλόγησαν με ένα παιδί, το Λουκά.

Πολύ συγκινητικός ο γάμος. Να φανταστείτε πως όλος ό λαός κλαίει ακόμα.

 mitsos175
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger