Home » , » Προσπαθεί να αναστηλωθεί το σμπαραλιασμένο αστικό πολιτικό σκηνικό

Προσπαθεί να αναστηλωθεί το σμπαραλιασμένο αστικό πολιτικό σκηνικό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 | 6:21 μ.μ.


 Να αναστηλωθεί με κάθε τρόπο προσπαθεί το σμπαραλιασμένο αστικό πολιτικό σκηνικό. Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο κόμμα του Πάνου Καμένου και όπως ακούσαμε χτες τον Γ. Μανώλη – στην τηλεοπτική εκπομπή του Τράγκα- χιλιάδες συνδικαλιστικά στελέχη και οπαδοί της Ν.Δ προβλέπετε ότι θα στελεχώσουν το νέο κόμμα. Ερωτηματικό παραμένει φυσικά αν με παλιά υλικά μπορείς να φτιάξεις νέο οικοδόμημα.

 Και αν έχει νόημα αυτή η ανάρτηση είναι γιατί κυκλοφορεί ότι στο κόμμα του πρώην βουλευτή της Ν.Δ  εκτός από διαγραμμένους βουλευτές της Ν.Δ –αναφέρονται τα ονόματα των Δ. Σταμάτη, Γ. Βλάχου, Ζ. Τζηκολόγια, Π. Μελά, Μ. Γιαννάκη, Σ. Γαληνού και Γ. Βαγιωνά- θα ενταχτεί πέρα από τον Πασοκογενή δήμαρχο Λέσβου Δ. Βουνάτσο,  ένα πρόσωπο με μακρά διαδρομή στον χώρο της αριστεράς. Δεν θέλουμε να γίνουμε ποιο συγκεκριμένοι γιατί αυτές οι πληροφορίες  μπορεί να είναι «ράδιο αρβύλα».  Αν όμως αυτές οι φήμες επιβεβαιωθούν θα μιλάμε για τα … ύστερα του κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως μια αυτοδυναμία της Ν.Δ έχει καταντήσει άπιαστο όνειρο και το πιο πιθανόν είναι ότι απ’ τις ερχόμενες εκλογές θα προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας των αστικών κομμάτων. (Δεν φανταζόμαστε να έχετε πάρει στα σοβαρά την «δέσμευση» Σαμαρά στην ΔΕΘ ότι θα προσφύγει σε επαναληπτικές εκλογές αν η Ν.Δ δεν έχει αυτοδυναμία;).

Όπως και να ‘χει αυτά είναι παιχνίδια κορυφής και από ταξική πλευρά δεν έχουν καμιά σημασία. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει ένα μαχητικό εργατικό κίνημα που θα σταθεί ανάχωμα στην ολομέτωπη επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι πλουτοκράτες και το πολιτικό τους προσωπικό στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger