Home » , » Τι έκανες στα Βαλκάνια Α. Σαμαρά;

Τι έκανες στα Βαλκάνια Α. Σαμαρά;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 | 4:11 μ.μ.

Ο Αντώνης Σαμαράς, σημερινός αρχηγός της ΝΔ και με φιλοδοξίες πρωθυπουργού, μπορεί να διεκδικεί επάξια το προσωνύμιο κωλοτούμπας από τον ασυναγώνιστο στο είδος αρχηγό της Ακροδεξιάς, Γιώργο Καρατζαφέρη, αλλά έχει ένα πολύ ισχυρό πολιτικό παρελθόν, που παραλίγο να του κοστίσει συνολικά την πολιτική του καριέρα.
Ως υπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση της ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη πρόλαβε να γίνει γνωστός για τον ακραίο εθνικισμό του, διανθισμένο με μυστικά κονδύλια και επικίνδυνα αποσταθεροποιητικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά των γειτονικών κρατών, αλλά και για τη διαπλοκή του με «εθνικούς προμηθευτές».

 Ποιος ξεχνά άραγε τις καταγγελίες και το αιώνιο μίσος της οικογένειας Μητσοτάκη για την ανατροπή της κυβέρνησης τη δεκαετία του '90, με εξαγορά γαλάζιων βουλευτών και δημιουργία του κόμματος της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ! Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι! Και αυτό γιατί ο αρχηγός της ΝΔ δείχνει να αναζητά ξανά τις ακροδεξιές-εθνικιστικές του αναφορές, να σφραγίζει τη φυσιογνωμία της ΝΔ με το ακραίο-παρακρατικό ΔΙΚΤΥΟ 21 των αστέρων της μισαλλοδοξίας και της πολεμοκαπηλείας όπως ο Διονύσης Καραχάλιος, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Φαήλος Κρανιδιώτης, που παρουσιάζεται επικοινωνιακά ως ο επίσημος ερμηνευτής της ψυχής του προέδρου Σαμαρά.

Μάλιστα, λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη του Αμερικανού Αντιπροέδρου Μπάιντεν και της εκδίκασης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης της προσφυγής της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στο σπίτι του στενού του συνεργάτη Χρύσανθου Λαζαρίδη. Γίνεται σαφές ότι η δεξιά παράταξη, ΝΔ-ΛΑΟΣ, συμμέτοχη πλέον της πιο ακραίας ταξικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που διαλύει την κοινωνία και οδηγεί στην απόγνωση τον κόσμο της εργασίας, αναλογιζόμενη το πολιτικό κόστος επενδύει στα «εθνικά θέματα» παίζοντας το χαρτί του εθνικισμού!

Μάλιστα, ο Καρατζαφέρης απείλησε πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση συνεργασίας σε περίπτωση συμφωνίας για το όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με παράγωγο του όρου «Μακεδονία», ενόψει και της επίσκεψης του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, Τζον Μπάιντεν στην Αθήνα.

Για μια ακόμη φορά οι πλασιέ του εθνικισμού, του ρατσισμού και της πολεμοκαπηλείας, τα ιδανικά τσιράκια των ΗΠΑ και της Ε.Ε., αυτοί που ψήφισαν κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ, που εκπροσωπούν συγκεκριμένες πολεμικές βιομηχανίες, την άθλια πραγμάτεια των οποίων πλασάρουν για να εξασφαλίσουν τις νέες παραγγελίες του ελληνικού στρατού, παρουσιάζονται ως υπερασπιστές των «εθνικών δικαίων» για να σώσουν το πολιτικό τους τομάρι.

 Παίρνουμε την πρωτοβουλία να επιστρέψουμε στις αρχές της δεκαετίας του '90, παρουσιάζοντας τις επικίνδυνες πολεμοκάπηλες εθνικιστικές επιλογές με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Σαμαρά, που είχαν και συνεχίζουν να έχουν οδυνηρές συνέπειες στους λαούς των Βαλκανίων.

Διαβάστε:  Οι Ελληνικές Επεκτατικές βλέψεις στη Νότια Αλβανία

 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger