Home » , » Τα WiKiLeaks και οι Anonymous «καίνε» το STRATFOR

Τα WiKiLeaks και οι Anonymous «καίνε» το STRATFOR

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012 | 12:35 π.μ.

ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΗΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ

Τα WiKiLeaks και οι Anonymous «καίνε» το STRATFOR

Το διάολο τους έχουν βρει κυβερνήσεις και συνεργαζόμενοι φορείς με τα WiKiLeaks και τους Anonymous που αυτή τη φορά επιτέθηκαν στo STRATFOR με τη δημοσιοποίηση εκατομμυρίων υποκλαπέντων  e-mails τα οποία χρονολογούνται από το 2004 μέχρι και το 2011.

Και τι βρωμιά δε βγήκε στη φόρα: παρακολουθήσεις ακτιβιστών, συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες, σχέδια για τον έλεγχο του προέδρου της Βενεζουέλα Hugo Chavez αλλά και πληροφορίες για την πραγματοποίηση από το Ισραήλ επιδρομών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, είναι μόνο κάποιες από τις πρώτες εκτιμήσεις των e-mail που αποκαλύφθηκαν και έπεται συνέχεια. Σύμφωνα με την αρθρογραφία  σε κάποια από αυτά αναλυτές του οργανισμού σχολιάζουν την άποψη μιας «πηγής» όπως την αποκαλούν και η οποία ισχυρίζεται πως η πυρηνική υποδομή του Ιράν έχει χτυπηθεί καίρια από μυστικές επιχειρήσεις του Ισραήλ. Από την εξέταση των e-mail ανάμεσα στους πελάτες του STRATFOR είναι η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ, η υπηρεσία πληροφοριών του Πενταγώνου (DIA), το σώμα των Πεζοναυτών αλλά και ιδιωτικές εταιρείες όπως η χημική βιομηχανία   Dow Chemical -υπεύθυνη για τη μεγάλη καταστροφή της Bhopal στην Ινδία το 1984 - από όπου διαφαίνεται ότι το STRATFOR κρατούσε στοιχεία και παρακολουθούσε ακτιβιστές οι οποίοι επιδίωκαν την εκδίκαση αποζημιώσεων για το δυστύχημα. Παράλληλα στους πελάτες του ιδιωτικού αυτού οργανισμού βρίσκονται και μεγάλες αμυντικές βιομηχανίες όπως η Lockheed Martin η Northrop Grumman και η Raytheon.

Σε ένα από τα e-mails από το Νοέμβριο του 2011, αναλυτές του STRATFOR σχολιάζουν την απάντηση μιας «πηγής» στο ερώτημα ποια η άποψή του για την  έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής πυραύλων στο Ιράν -η οποία είχε συμβεί τότε-  και αν οι Ισραηλινοί προετοίμαζαν επίθεση εναντίον της Τεχεράνης. Η απάντηση της «πηγής» ήταν πως η έκρηξη απλά ήταν ένας αντιπερισπασμός και ότι οι Ισραηλινοί είχαν ήδη καταστρέψει όλες τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν κάποιες εβδομάδες πριν.

Ένας από τους αναλυτές της εταιρείας αμφισβήτησε τις πληροφορίες αυτές ρωτώντας πότε και πως οι Ισραηλινοί κατέστρεψαν την υποδομή του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

«Θα μπορούσε κανείς να πιστέψει πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να κάνει τους Ευρωπαίους να ξεχάσουν την κρίση που αντιμετωπίζουν με το ευρώ κάτι που ασχολούνται κάθε ημέρα εδώ και ένα χρόνο;» συνέχισε στο ίδιο e-mail ο αναλυτής του STRATFOR για να αναρωτηθεί «δεν μπορώ να φανταστώ τι σκοπούς μπορεί να εξυπηρετεί η διάδοση αυτή ψεύτικων πληροφοριών».

Κάποιος άλλος αναλυτής εξέφρασε την άποψη πως το Ισραήλ θα μπορούσε να εκτελέσει μυστικές επιχειρήσεις στο Ιράν με την αποστολή ισραηλινών κομάντος που σε συνεργασία με Κούρδους αντάρτες αλλά και ιρανούς εβραϊκής καταγωγής οι οποίοι είχαν καταφύγει στο Ισραήλ μετά την πτώση του Σάχη.

Σε άλλα e-mail επίσημοι του STRATFOR εξετάζουν ένα σχέδιο εξαναγκασμού μιας ισραηλινής πηγής να ενημερώσει την εταιρεία για την ιατρική κατάσταση του προέδρου της Βενεζουέλας Hugo Chavez. «Πρέπει να πάρεις τον έλεγχο επάνω του. Έλεγχος θα πει οικονομικά, σεξουαλικά ή ψυχολογικά», φέρεται να γράφει ο CEO της εταιρείας George Friedman προς έναν προς τους αναλυτές του.

Σύμφωνα τέλος μετά από μια πρώτη εξέταση των e-mail πολλοί πληροφοριοδότες του STRATFOR είναι πρώην στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης και πληρώνονται με αδρά ποσά για να παρέχουν πληροφορίες.

Οι διανοούμενοι του αστικού συστήματος εξουσίας είναι εξίσου επικίνδυνοι και δόλιοι με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν και τα οποία φυσικά τους εκμισθώνουν ως προπαγανδιστικές πόρνες.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

28 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:41 π.μ.

Αυτή είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα είδηση...

Ανώνυμος
29 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:46 μ.μ.

Τελικά το πρόβλημα δεν είναι οι Anonymous και οι "ανώνυμοι κουκουλοφόροι", αλλά οι επώνυμοι πολιτικοί, τραπεζίτες, μεγαλοεκδότες, μεγαλοκαρχαρίες και μεγαλοδημοσιογράφοι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger