Home » , » Θυσία και Επανάσταση

Θυσία και Επανάσταση

Από mitsos175 , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 | 12:37 π.μ.


Σήμερα ένας συνάνθρωπός μας δολοφονήθηκε. Μπορεί να πάτησε ο ίδιος τη σκανδάλη, αλλά τον οδήγησαν σε αυτή του την πράξη οι επαγγελματίες δολοφόνοι της Βουλής. 
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους φίλους του αγωνιστή. 
Ο θάνατος του τρομάζει το σύστημα. Ήταν μια πολιτική πράξη, την οποία σέβομαι, θαυμάζω, αλλά και διαφωνώ. Σέβομαι τον αγώνα του αδικοχαμένου να ζήσει αυτός και η οικογένεια του έντιμα, θαυμάζω την αξιοπρέπεια και την αυτοθυσία του. 
Όμως είμαι υποχρεωμένος να πω ότι η αυτοκτονία, έστω και σαν πολιτική πράξη, δεν είναι η λύση. 

Αγαπητοί φίλοι. Η λύση δεν είναι να χάσουμε τη ζωή μας. Η λύση είναι η επανάσταση.
 
Η αλαζονική και κυνική συμπεριφορά δολοφόνων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η ναζιστική λογοκρισία των καναλιών, κυρίως όμως η αχαρακτήριστη διαταγή να μην αφήσουν οι μπάτσοι να τιμηθεί από τον κόσμο ο νεκρός, δείχνουν την ενοχή των ηθικών αυτουργών.
Δείχνει ακόμα ότι δεν ενδιαφέρονται, αν θα ζήσουμε ή θα πεθάνουμε. Δείχνει ότι πάνω από την ανθρώπινη ζωή, μπαίνει γι’ αυτούς η εξουσία, το χρήμα. Για να κρατηθούν στην εξουσία, θυσιάζουν τα πάντα. Συνείδηση, άποψη, ελευθερία, ζωή, ανθρωπιά. 
Η έκθεση του ιατροδικαστή, θα αναφέρει ότι πέθανε από πυροβολισμό. Όλοι όμως ξέρουμε, ότι δεν τον σκότωσε η σφαίρα. Τον εξόντωσαν τα κυβερνητικά οικονομικά μέτρα, αποτέλεσμα της πιο αδιάλλακτης και απάνθρωπης πολιτικής. 

Ο ίδιος το λέει καθαρά στο σημείωμα που έγραψε:
Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά την δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι' αυτή.
Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου
.  

Είναι κρίμα, χιλιάδες συνάνθρωποι μας να βάζουν τέλος στη ζωή τους, για πράγματα που δεν είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι. Χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο εξ’ αιτίας της φτώχειας την οποία μας επέβαλαν ακούσια. 


Θα ήθελα να πω δύο κουβέντες για όσους έχασαν τη ζωή τους από τα ματωμένα χέρια των δημίων. Σε όσους σκέφτονται παρόμοιες πράξεις, επίσης, θέλω να τους παρακαλέσω να με ακούσουν.

Αγαπητοί μου φίλοι. Σας χρειάζομαι. Εγώ, ο λαός μας, οι δικοί σας. Έχετε μια μεγάλη αρετή, η οποία είναι πολύ χρήσιμη για την οικοδόμηση της κοινωνικής ευημερίας. Το φιλότιμο. Λέξη άγνωστη για τα πολιτικά αποβράσματα, πολύ γνωστή όμως στον απλό λαό. 
Γνωρίζω από πρώτο χέρι τι σημαίνει ανεργία και χρέη. Γνωρίζω τι σημαίνει το βλέμμα ενός παιδιού που περιμένει από σένα. Γνωρίζω τι σημαίνει να σε λοιδορούν και να σε εμπαίζουν στα κρεματόρια των Τραπεζών. Ξέρω τι θα πει να κοπιάζεις και να βλέπεις να χάνονται κόποι μιας ζωής, καταλήγοντας σε υπεροπτικούς κηφήνες. 

Για όλα τα παραπάνω, πιστεύω ότι κανένας άνθρωπος εργαζόμενος, άνεργος ή συνταξιούχος δεν έχει την παραμικρή ευθύνη. Κανείς μας δεν θέλει την ανέχεια, τη φτώχεια, την ανεργία, τα χρέη. Εξαναγκαστήκαμε να πάρουμε δάνεια, να κλείσουμε τα μαγαζιά μας, να δουλεύουμε για λιγότερα. 

Οι βιαστές ενός λαού κάθονται στα μέγαρα και φυλάσσονται από μπάτσους. Ίσως αυτό να σας απογοητεύει και να σας κάνει να απελπίζεσθε. Μην χάνετε το κουράγιο σας. Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, λέει η λαϊκή σοφία. Η χούντα αυτή θα περάσει. Όπως πέρασαν όλες οι προηγούμενες χούντες, όλοι οι κατακτητές. Φυσικά δεν θα φύγει από μόνη της. Όσο πιο πολύ αντισταθούμε, με κάθε τρόπο, τόσο πιο γρήγορα θα φύγουν.

Βλέπετε, είναι κρυμμένοι σαν τις κατσαρίδες, μέσα στα σπίτια τους. Τάζουν έντρομοι, άλλοι προσπαθούν να το σκάσουν, ψεύδονται, απειλούν, παρακαλούν. Οι μέρες τους είναι μετρημένες. Όλοι εμείς ξέρουμε. Και θα τους στείλουμε στο διάολο και ακόμα πιο πέρα. 

Οι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι χάθηκαν, ήταν βαρύτατες απώλειες. Είχαν ήθος, εντιμότητα, θάρρος. Έχασαν όμως αυτό που ο μακαριστός συνάνθρωπος μας είπε ο ίδιος:

"Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πίατσα πορέτο του Μιλάνου)".

Θέλετε να χάσετε μια τόσο όμορφη ιστορική στιγμή, που οι ξεφτιλισμένοι βουλευτές, θα απολογούνται στα λαϊκά δικαστήρια ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλον; Δεν πρέπει.
Ας αγωνιστούμε, τώρα που η νίκη είναι κοντά, να διώξουμε τους αχρείους από την πολιτική ζωή. Εφόσον έχετε αποφασίσει τη ζωή σας , όπως πολλοί άλλοι, ας καθαρίσουμε την κόπρο της Βουλής. Η αποφασιστικότητα σας είναι αναγκαία για την αντίσταση. Άλλωστε με την αυτοκτονία κανένα πρόβλημα δε λύθηκε. Και σκεφτείτε, τον πόνο των δικών σας.

Νοιαζόμαστε για τη ζωή σας, σας θέλουμε ζωντανούς και υγιείς. Όσοι ενδιαφέρονται για σας το ίδιο. Αυτή η ύψιστη πολιτική πράξη θάρρους, δεν πρέπει να πάει χαμένη. Ο ίδιος ο εκλιπών, αν ήταν πιο νέος, λέει ότι θα αντιστέκονταν διαφορετικά. 
Φίλοι, κάθε ηλικία και κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από την κατάστασή του, την ηλικία και το φύλο του, μας είναι απαραίτητος.
Στον πόλεμο που διεξάγουμε εναντίον των καπιταλιστικών ορδών, ο καθένας ας πολεμήσει όπως μπορεί. Το μεγάλο μυστικό που οδηγεί στην επιτυχία, είναι η συμμετοχή. Να γνωρίζετε, ότι δεν είστε μόνοι σας. Ένας ολόκληρος λαός αποτελούμενος από ανθρώπους το ίδιο οργισμένους μ' εσάς και το ίδιο αδικημένους, μάχεται δίπλα σας. Ακριβώς επειδή δεν είμαστε λίγοι αλλά η συντριπτική πλειοψηφία και επειδή έχουμε δίκιο, θα νικήσουμε. Καλή αντάμωση. Στις πορείες, στους αγώνες, στους πανηγυρισμούς της νίκης.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
5 Απριλίου 2012 στις 10:59 π.μ.

Ο συνάνθρωπός μας δολοφονήθηκε
αλλά χτες αυτοκτόνησε η αριστερά...

Ανώνυμος
5 Απριλίου 2012 στις 3:37 μ.μ.

ετσι δολοφονια ηταν...οσο για την αριστερα ντρεπομαι ειλικρινα για αυτα τα κομματα που υπαρχουν στη βουλη

Ανώνυμος
5 Απριλίου 2012 στις 4:44 μ.μ.

Ακριβώς 10.59,αλλά θα αργήσει λίγο να το καταλάβει.........

5 Απριλίου 2012 στις 5:50 μ.μ.

Χαμένοι τέτοιοι θάνατοι δὲν πᾶνε.
Γιατί μονάχα ἐκεῖνοι π᾿ ἀγαπᾶνε
τὴ ζωὴ στὴ μυστική της πρώτη ἀξία,
μποροῦν καὶ νὰ θερίσουνε μονάχοι
τῆς ὕπαρξής τους τὸ μεγάλο ἀστάχυ,
ποὺ γέρνει πιά, μὲ θείαν ἀταραξία!
(A.Σικελιανός)

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2012 στις 5:29 μ.μ.

Τον ΜΑΡΤΥΡΑ αυτόν,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΙ κάποιοι να τον πιάνουνε στο στόμα τους για να βολέψουν τα εσωκομματικά τους.Ο Καζάκης,πχ,που τον έχουνε πάρει ΦΑΛΑΓΓΙ στο Συνέδριο οι σοβαροί άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί και που τσιρίζει 'σκασμός' σε όσους διαφωνούν με το πραξικόπημα που στήνει,ας τον ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΚΡΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ.
ΣΚΑΣΜΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ.ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΑΓΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΗΣΕΙ,ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΣΚΟΥΖΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ.
ΤΟΝ ΞΕΣΚΙΣΕ Ο ΠΑΤΕΛΗΣ,ΤΟΝ ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ,ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΖΑΦΤΙ.
ΚΑΖΑΚΗ,ΜΑΓΑΖΙ ΤΕΛΟΣ!
ΤΑ ΣΚΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΕΙΣΑΙ...ΚΑΙ ΑΝ!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger