Home » , » Αποστομωτική απάντηση σε κυβέρνηση-κεφάλαιο έδωσαν οι ναυτεργάτες

Αποστομωτική απάντηση σε κυβέρνηση-κεφάλαιο έδωσαν οι ναυτεργάτες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 10 Απριλίου 2012 | 3:40 μ.μ.

 Αποστομωτική απάντηση έδωσαν με την καθολική συμμετοχή στην απεργία τους οι ναυτεργάτες –κάτι που αναγκάστηκαν να παραδεχθούν και τα καθεστωτικά ΜΜΕ στα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων- σε όλους αυτούς που τόσες μέρες ανακάλυπτα «ρήγματα» και διαφωνίες ανάμεσα στους απεργούς. Μαζικά και δυναμικά από σήμερα τα χαράματα περιφρούρησαν την κινητοποίησή του σε όλα τα λιμάνια της χώρας με αποτέλεσμα να μην λύσει κάβους ούτε ένα πλοίο.

Ούτε ο «κοινωνικός αυτοματισμός» που προώθησαν όλα τα ΜΜΕ που ανήκουν σε εφοπλιστές και μεγαλοεργολάβους, ούτε οι κατηγορίες για «πολιτικά υποκινούμενη απεργία» μπόρεσαν να έχουν το αποτέλεσμα που θα ήθελαν οι δυνάμεις του συστήματος.

Ολη η επίθεση που έχει ξεκινήσει εδώ και μια βδομάδα, τόσο απ’ τα κόμματα της πλουτοκρατίας, όσο και από μερίδα των ΜΜΕ που συνεπικουρούταν από εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχους κλπ, έπεσε στο κενό.

Την ίδια τακτική παρακολουθήσαμε και σήμερα. Ο νεκροθάφτης της δημόσιας υγείας Α. Λοβέρδος μας είπε σήμερα από το βήμα της βουλής ότι η απεργία οφείλεται  «σε πολιτικές ασκήσεις από πολιτικές δυνάμεις μέσα στα συνδικάτα».  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «κόμματα κινούν για καθαρά πολιτικούς λόγους, τα νήματα μιας απεργίας» για να τον διαδεχθεί  ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να συμφωνήσει μαζί του χαρακτηρίζοντας την απεργία «πολιτικά κατευθυνόμενη». Στην ίδια ρότα κι αυτοί, δηλαδή, με τις χθεσινές δηλώσεις της Αννας Διαμαντοπούλου που χαρακτήρισε την απεργία «προαποφασισμένη κίνηση λόγω σκοπιμοτήτων του ΚΚΕ». Τον οχετό τους έριξαν ενάντια στον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών και η Ντόρα Μητσοτάκη, ο Καρατζαφύρερ, χωρίς να απουσιάσει απ’ αυτή την συγχορδία και ο Κουβέλης. (Λεπτομέρεια: το 75% των μελών του Δ.Σ της ΠΝΟ πρόσκειται σε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ).

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι η επιτυχημένη απεργία των ναυτεργατών είναι ένα χαστούκι στην επίθεση που δέχτηκαν από κυβέρνηση-κεφάλαιο. Ούτε οι απειλές για επιστράτευση, ούτε και η γκεμπέλικη προπαγάνδα στάθηκαν ικανά να ανακόψουν τους ναυτεργάτες απ’ το να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
13 Απριλίου 2012 στις 10:45 π.μ.

Μουγκα οι υπερ-επαναστάτες του πληκτρολογίου της φλυαρίας και της
ανωνυμίας ,αντι για τα λιμανια κατάληψη στα καφε και στα χαιδολογηματα
των "εικαστικών" παρεμβάσεων.
Αμ τα λογια ειναι εύκολα λουκουμακια μου

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger