Home » , » Μόδα οι… προεκλογικές συλλήψεις!

Μόδα οι… προεκλογικές συλλήψεις!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 24 Απριλίου 2012 | 6:00 μ.μ.

Στο αυτόφωρο ο  Γ. Κουρής για χρέη προς το δημόσιο

Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται λέει η λαική ρήση, ωστόσο στην περίπτωση  του κεφαλλονίτη εκδότη Γιώργου Κουρή  η μοίρα του επιφύλασσε μια σύλληψη και ένα αυτόφωρο στο βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων των δύο μνημονιακών συνεταίρων.

Αίφνης η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο της προσοχής με μια ακόμη θεαματική κίνηση. Παλιοί γνώριμοι άλλωστε Τσοχατζόπουλος και Κουρής από τις  αλήστου μνήμης εποχές του «αυριανισμού», τα ξεπεσμένα και γέρικα άλογα τα οποία μπορούν πια να τα βάλουν στο χέρι εύκολα οι  εταίροι της μνημονιακής βαρβαρότητας προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις  και να παρουσιάσουν έργο σε ότι αφορά την κάθαρση και την αυτοκάθαρση. Τι ειρωνεία για τον Γ. Κουρή  ο οποίος μέσω της Αυριανής στήριζε και τους δύο.

Από την άλλη παραμύθιαζε τους εργαζόμενους στον Άλτερ στον οποίο είναι μεγαλομέτοχος, ότι τα έχει βρει με τον Βενιζέλο για τα χρέη ή ότι τα βρήκε και με το Σαμαρά για να ανοίξει κάποια στιγμή το κανάλι.

Αυτή η επιλεκτική ευαισθησία των δικαστικών αρχών για τα χρέη του Κουρή προκαλεί ασφαλώς εντύπωση. Ο ίδιος εργοδότης  ο οποίος χρωστάει στους εργαζόμενους του Άλτερ πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ  γεγονός το οποίο αποτελεί εξίσου ποινικό αδίκημα. Όπως και η μη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων του 2011 για το οποίο οι εργαζόμενοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη κρούοντας όμως σε θύρες μη ακουόντων.
Τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να καταφθάσει στον ανακριτή φορώντας  «βραχιόλια»  μετά τη σύλληψη του το πρωί της Τρίτης ο Γ. Κουρής. Ο εκπρόσωπος ότι πιο σάπιου, αρπακτικού και τυχοδιωκτικού δημιούργησε η μεταπολιτευτική Ελλάδα του Παπανδρεικού ΠΑΣΟΚ και των επιγόνων του, διώκεται τώρα για χρέη προς το δημόσιο ύψους 307.000 ευρώ όπως αναφέρουν επίσημες πηγές.

Ο ίδιος αμετανόητος και αυθάδης όπως πάντα  αντιλαμβανόμενος την παρουσία δημοσιογράφων και φωτογράφων στον δρόμο για τον ανακριτή, ύψωσε από μόνος του τα χέρια δείχνοντας τις χειροπέδες και διακωμωδώντας ουσιαστικά την κατάσταση, προσπαθώντας και αυτός με τη σειρά του μετά τον «σύντροφο Άκη» να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα.
Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά :  «στους πολιτικούς που κλέβουν, δεν φορούν χειροπέδες, φορούν σε αυτούς που δουλεύουν και δημιουργούν. Το δημόσιο μου χρωστάει 15 δισ. δραχμές».

Εκουσίως ή εκουσίως ο  Γ. Κουρής έστω και ως κομπάρσος πλέον στη φαρσοκωμωδία με την ονομασία επιχείρηση «καθαρά χέρια» που έχουν στήσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Πέρα από κάθε αμφιβολία ωστόσο ο  ίδιος είναι πλέον η στυμμένη λεμονόκουπα του συστήματος την οποία δεν θα διστάσουν για λόγους εντυπωσιασμού να αλέσουν στη δικομματική μέγγενη. 

Επειδή ωστόσο κάποιες πάγιες αρχές δεν εγκαταλείπονται ούτε στη… Δευτέρα παρουσία, ο εκδότης ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος. Όσο για το… αυτόφωρο, αυτό καλώς εχόντων των πραγμάτων ορίστηκε για τις 30 Απριλίου. Έτσι για να μην ξεχνάμε και την «ανεξαρτησία» και την «αμεροληψία».

Για τον βίο και την πολιτεία του Γ. Κουρή θυμηθείτε μια περασμένη ανάρτησή μας
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger