Home » , » προετοιμάζεται το κλίμα για την διενέργεια επαναληπτικών βουλευτικών εκλογών. (2 Βίντεο)

προετοιμάζεται το κλίμα για την διενέργεια επαναληπτικών βουλευτικών εκλογών. (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 10 Μαΐου 2012 | 3:25 μ.μ.

Απ’ τις δηλώσεις που έκανε ο Ε. Βενιζέλος παίρνοντας την διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, (δείτε το βίντεο) αλλά και από το μπαράζ τρομοκράτησης του ελληνικού λαού που έχουν εξαπολύσει ξένοι αξιωματούχοι μιλώντας για χρεοκοπία της Ελλάδας, έξοδος από την ευρωζώνη κλπ, συμπεραίνει κανείς ότι προετοιμάζεται το κλίμα για την διενέργεια επαναληπτικών βουλευτικών εκλογών.

 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λαμβάνοντας την εντολή των διερευνητικών επαφών για σχηματισμό κυβέρνησης εξέφρασε την απαισιοδοξία του ότι είναι δυνατόν να «σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων» όπως επιθυμεί το κόμμα του και πρόσθεσε ότι θα απευθυνθεί αρχικά στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, και στη Δημοκρατική Αριστερά.


Και ενώ υπήρξαν δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων που εκτιμούν ότι το ποσοστό του Σύριζα θα ανέβει κατακόρυφα σε περίπτωση νέων βουλευτικών εκλογών, σε δηλώσεις τους, Βενιζέλος, Παπαρήγα και Κουβέλης ρίχνουν τα πυρά τους στο κόμμα του Α. Τσίπρα.


«Οι χειρισμοί του Σύριζα, όχι τώρα αλλά πολύ πριν είναι αυτό που λέμε να γίνω ΠΑΣΟΚ στην θέση του ΠΑΣΟΚ. Όχι όμως του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’70 και του ’80, του ΠΑΣΟΚ που έλεγε "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" κλπ., θα ‘νε ένα ΠΑΣΟΚ αστικής διαχείρισης, σύγχρονο», τόνισε η γ.γ του ΚΚΕ ζητώντας νέες εκλογές και από το λαό να «διορθώσει» την ψήφο του όσο αφορά το ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Φ. Κουβέλη σημειώνει: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνολο των χειρισμών της κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με πιθανό αποτέλεσμα την αναθέρμανση του δικομματισμού και τη συντηρητική μετατόπιση».

Το ίδιο οξύς στην κριτική του για τον Σύριζα ήταν και ο Ευ. Βενιζέλος που σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε το κόμμα του Α. Τσίπρα, για επικίνδυνες τυχοδιωκτικές αντιλήψεις.

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κ.Ο του Σύριζα μετά την παράδοση της διερευνητικής υποστήριξε ότι ο ίδιος εξάντλησε κάθε περιθώριο για το σχηματισμό κυβέρνησης, κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι αυτό που πραγματικά επιδιώκουν είναι να βρουν έναν «αριστερό Καρατζαφέρη» ώστε να «συνεχιστεί η λαίλαπα του μνημονίου». «Εμείς δεν πρόκειται να προδώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε σημαντική μερίδα του λαού, δεν θα ματαιώσουμε την ελπίδα του για να πάρουμε τρία υπουργεία» πρόσθεσε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger