Home » , » Προεκλογική συγκέντρωση Σύριζα στην Ομόνοια (Βίντεο)

Προεκλογική συγκέντρωση Σύριζα στην Ομόνοια (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 4 Μαΐου 2012 | 12:44 π.μ.

Στην κεντρική ομιλία του Σύριζα στην Ομόνοια μίλησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.
Σε μια μεγάλη συγκέντρωση -για τα δεδομένα αυτού του κομματικού σχηματισμού- ο πρόεδρος του Σύριζα έκανε μια έντονα συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία με αναφορές στην Εθνική Αντίσταση και σε όλους τους μεγάλους αγώνες της Αριστεράς.

Σύμφωνα με τον Τσίπρα την ερχόμενη Κυριακή δεν αναμετράται απλά και μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ με το πολιτικό κατεστημένο του Μνημονίου, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά αναμετράται ο λαός με τη ζωή του.

Στο κάλεσμά του προς τους αριστερούς ο Α. Τσίπρας υπογράμμισε ότι μόνο το κατεστημένο και οι τοκογλύφοι ωφελούνται από την διαίρεση της αριστεράς και κάλεσε «κάθε κομμουνιστή και κάθε κομμουνίστρια να δώσει τη μάχη της ενότητας. Να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο, μετεκλογικό, συνασπισμό εξουσίας για την ανατροπή».

Αντίπαλός μας δεν είναι το ΚΚΕ, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίπαλός μας είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και για να τους ανατρέψουμε πρέπει να ενωθούμε, υπογράμμισε.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

4 Μαΐου 2012 στις 2:25 π.μ.

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ “ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ” ΤΟΥ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SKOPELOS NEWS Στους κωλοτούμπες εκεί στην Κουμουνδούρου!!!
Όσο για την περιβόητη συνεργασία των δυνάμεων του ευρύτερου χώρου της Αριστεράς, αυτήν θα την επιβάλει ο ίδιος ο λαός, με συγκέντρωση στο σύνταγμα.σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας
κ.Αλέξη Τσίπρα
Με τους 500.000 "αγανακτισμένους" του ΣαββατοΚύριακου έπεσε η Κυβέρνηση ?
Γιατί δεν λέτε απλά ότι είσαστε κωλοτούμπες εκεί στην Κουμουνδούρου;

Και μέσα στο Ευρώ - Ναί στην ΕΕ - όχι στην μονομερή διαγραφή του χρέους, όχι στην εθνικοποίηση με εργατικό έλεγχο και ακολουθάτε την ουρά της ΓΣΕΕ;

Αφού ψηφίσατε Μάαστριχ και Σέγκεν, τώρα γιατι διαμαρτύρονται τα "συνασπιστίρια";
ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΛΟΙ ΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΡΕΚΛΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΑ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΟΙ ΔΑΜΑΝΑΚΗΔΕΣ ΜΠΙΣΤΙΔΕΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΔΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ?

perdikas
4 Μαΐου 2012 στις 3:52 π.μ.

Κανείς δεν είναι τέλειος.....

Αλλά τουλάχιστον δεν είναι γέρος(και στο μυαλό και στο σώμα).....
Ποιο εύκολα θα συνεννοηθώ μ' αυτόν παρά με τα σάψαλα αλέκα,κουβέλη !!
για το "μικρό κκε" μη μιλήσω καλύτερα....

Λες και οι άλλοι δεν θέλουν τις καρέκλες ??
Λες και βγήκαν στο κλαρί !!

ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΡΕ ΖΟΜΠΙ !!

ΟΛΟΙ ΤΣΙΠΡΑ !!

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2012 στις 7:42 π.μ.

ΚΚΕ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΨΩΜΗ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΨΑΛΟ ΚΑΙ ΖΟΜΠΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΟΤΡΟΦΑΓΟΣ

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2012 στις 7:59 π.μ.

ΈΝΑ ΠΡΆΓΜΑ ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ, ΈΝΑ ΠΡΆΓΜΑ ΤΡΈΜΟΥΝ!!!
μην βγει η Αριστερά στο προσκήνιο και φανεί ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για τη χώρα
μην η ουτοπια γινει πραγματικοτητα
ΟΧΙ ΤΗΝ ΔΕΎΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΊΑ, ούτε ΘΕΩΡΗΤΙΚΆ!
Όσο για το σχόλιο του άρθρου και τους παραπάνω χαρακτηρισμούς ΤΣΙΠΑ κτλ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ.......
Ή ΕΜΕΙΣ ή ΑΥΤΟΙ
ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!
Working Men of All Countries, Unite!

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2012 στις 9:06 π.μ.

Σύντροφοι η αλήθεια είναι ότι η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ χτες μου θύμισε λίγο από παλιό ΠΑΣΟΚ ρε γαμώτο.Δεν έλειψε ο "ήλιος" και το κάλεσμα για πανστρατιά.Ο λόγος του δυναμικότατος και πορωτικός, αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου.Ψοφάει για καρέκλα τελικά ή όντως θέλει να εξαριστερίσει την Ελλάδα; κάπως έτσι δεν είχε ξεκινήσει και ο Αντρέας ή κάνω λάθος ρε παιδιά;

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2012 στις 11:14 π.μ.

αν μπεί κάποιος στο blog του skopelosnews θα καταλάβει πολλά απο τις αναρτήσεις του...
χυδαιότητα,ύβρεις και μηδέν επιχειρήματα.
κάποιοι ή το παίζουν κομμουνιστές για να καλύψουν τη φασιστική τους νοοτροπία ή νομίζουν πως άμα πάρεις μια κόκκινη σημαία και γίνεις ένα φανατισμένο ανθρωποειδές,αμέσως καταχωρήθηκες ως κομμουνιστής...
ο κομμουνιστής έχει ήθος,φυσική ευγένεια και γνώσεις μάγκες. κι εσείς εκεί στο skopelosnews μόνο αυτά δεν έχετε...κάτι άλλους θυμίζετε που νοσταλγούν το Χίτλερ!

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2012 στις 12:27 μ.μ.

ας διαβασουμε τι λεει ο Βαρουφακης στο protagon-ειναι πολυ κατατοπιστικος οσο αναφορα τα προγραμματα των κομματων της αριστερας...ΣΥΡΙΖΑ η μονη επιλογη που εχουμε για την επιβιωση μας!!!!!!

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2012 στις 1:47 μ.μ.

Ολα τα λεφτα!!!

Σοσιαλδημοκρατια-αγαπη μου:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2y4QHops2Bc#

Στο 6:04

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2012 στις 5:34 μ.μ.

ναι ρε σοσιαλδημοκρατια θελετε να το πειτε? πειτε το ο,τι θελετε - βγαλτε κι αλλη χολη, ολες οι επαναστατικες φιγουρες με απηχηση στο 0.4%. Μεγαλη συγκεντρωση, ηγετικη παρουσια ενος νέου ανθρωπου, που σιγα σιγα χτιζεται, ειλικρινες καλεσμα με στοχο να πιασει εξουσια (πες το καρεκλα, δε με νοιαζει) φως στο τουνελ και οχι προβολες σε ενα αλλο μελλον, που ούτε εγω ούτε καν τα παιδια μου δεν θα προλαβουν να ζησουν.
κοινως: καιρος να προτεινετε πραγματα εποικοδομητικά και ρεαλιστικα, γιατι κι εσας θα κρινει η ιστορία στις μαχες που ερχονται, οχι μονο τον νεαρο τσίπρα που τοσο γουσταρετε να λοιδορειτε σα γεροντοκορες.

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2012 στις 6:56 μ.μ.

Αν θες φως στο τούνελ να βλέπεις,Χαρδαβέλα!
Μόνο έκρηξη στον τούνελ μπορεί να γίνει...να το διαλύσουμε...ΑΝΤΑΡΣΥΑ μάγκες...!

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2012 στις 7:07 μ.μ.

@4 Μαΐου 2012 5:34 μ.μ.
“Όταν σε χειροκροτούν οι εχθροί σου, ψάξε να βρεις ποιο λάθος έχεις κάνει” (B.I. Λένιν)

Άρης Πορτοσάλτε
04/05/2012 Ο Ανδρέας του ‘77
http://portosalte.skai.gr/post/22374544999/77

Αν αναδεικνύει κάποιον, στη σημερινή φάση, το μπάχαλο στην πολιτική και νομίζω αναδεικνύει, αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ειδικοί και μη αναγνωρίζουν ότι συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού που μάχεται να πιάσει στασίδι αρχηγικό στην πολιτική σκηνή και όχι στην απέναντι γωνία της διαμαρτυρίας.

Με λίγα λόγια, θα έλεγα ότι γεννήθηκε ο Ανδρέας του ΄77! Κουβαλώντας όλα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού που δηλώνει και με την Ευρώπη, και με ευρώ, αλλά φυσικά και με τη διατήρηση του κρατισμού που πήρε θηριώδεις διαστάσεις με την κομματική-συνδικαλιστική αντίληψη της αριστεροδεξιάς στα τιμημένα χρόνια της Πασοκονεοδημοκρατίας. Από τη δική του σκοπιά ο κ. Τσίπρας κινείται σωστά. Αγκαλιάζει όλο τον κόσμο που ζητά στοργή και προστασία. Λέει ναι σ’ όλα. Ποια μεταρρύθμιση και αλλαγές, διερωτάται τμήμα της κοινωνίας, όταν για χρόνια το πολιτικό σύστημα γαλούχησε πλειονότητες πολιτών με την ιδέα του Κράτους που τα κάνει όλα και συμφέρει. Που και τη διαπλοκή εξυπηρετεί και τη διαφθορά τακτοποιεί και το χρέος δεν πληρώνει και στο τέλος μοιράζει ο, τι περισσεύει. Η σκέψη και μόνο πως η χρεωκοπία μας μπορεί να καταπιεί αυτό το μοντέλο κάνει πολλούς να αγωνιούν και άλλους να αναρωτιούνται αν μπορεί να έρθει ποτέ ανάπτυξη στην Ελλάδα με την προσκόλληση στο κομματικό κράτος.

Πρώτη φορά, η πολιτική ζωή κτύπησε την πόρτα του Τσίπρα το 2007. Το κάψιμο της Αθήνας την επόμενη χρονιά μπορεί να τον φρέναρε. Αλλά να που η κατηφόρα λόγω του μνημονίου του δίνει πάλι τη φόρα. Θα την κρατήσει και πως; Απλώς σαν κόμμα διαμαρτυρίας ή μήπως θα επιλέξει μια άλλη στάση της ευθύνης; Θα το δούμε. Εξαρτάται από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο Αλέξης Τσίπρας μπαίνει δυναμικά μπροστά και μαζεύει οργή, αγανάκτηση, διαμαρτυρία. Μαζεύει ΠΑΣΟΚους, για το ΠΑΣΟΚ που γκρέμισε τη γλυκιά ζωή και τα όνειρα που χάριζε το Κράτος σαν πατέρας και μάνα και αδελφός. Μαζεύει επαγγελματίες για τους φόρους του Γιώργου και του Βαγγέλη. Μαζεύει δεξιούς για το «Ναι» του Σαμαρά στη δεύτερη δανειακή. Μαζεύει γενικώς. Στη λογική να τους «δείξουμε εμείς»! Και Κολωνάκι και προάστια. Και αστούς και επαναστάτες.

Φαντάσου μια αξιωματική αντιπολίτευση με τον Αλέξη αρχηγό, σα να είμαστε σ’ ένα καινούργιο ΄80 και γράφουμε τη μετά μεταπολίτευση.

Μπορείς να αποκλείσεις εάν μια μέρα, μας πει ο Αλέξης πως βγαίνουμε από το μνημόνιο εφαρμόζοντας, εννοείται, τις διατάξεις του; Διότι όταν παίρνεις μαζί σου πολλούς θα πρέπει μ’ έναν τρόπο να διαχειριστείς τα άκρα. Για αυτά όμως είναι ακόμη νωρίς…

Φτάνοντας στο τέλος της πρώτης διαδρομής μερικές παρατηρήσεις:

Σαν καλοί χαρτοπαίκτες δείχνουμε εξαιρετικοί στη μπλόφα. Κι ας μην έχουν πιάσει πολλοί από μας τράπουλα στη ζωή τους. Σαν τραπουλόχαρτα τους παίζουμε τους πολιτικούς και τους σιγοψήνουμε. Μπλοφάρουν αυτοί κατά την άποψη μας; Μπλοφάρουμε κι εμείς.

Φυσικά, συζήτηση σοβαρή για σοβαρά πράγματα δεν γίνεται. Ακούς παράλληλους μονολόγους. Ακούς, πχ για ανάπτυξη και όλοι εννοούν κάτι διαφορετικό. Αλλά και αυτοί που λένε σχετικά τα ίδια, όπως η Ντόρα, ο Μάνος και ο Τζήμερος είναι τρία κομμάτια. Κινδυνεύουν να μην πιάσουν το όριο όταν και οι τρείς σ’ ένα κόμμα θα έδινε τη δυνατότητα σε πολλούς να τους ψηφίσουν χωρίς τον ενδοιασμό μήπως χαθεί η ψήφος τους.

Άλλοι αισιοδοξούν ότι στο τέλος κάτι θα γίνει, άλλοι φοβούνται ότι η Ελλάδα πάει κανονικά για τα βράχια, άλλοι δεν πιστεύουν πως μπορεί να συμβεί το κοινοβουλευτικό ατύχημα και άλλοι πως όλα τα δυσάρεστα λέγονται για φοβηθούν και να εκβιαστούν οι ψηφοφόροι. Όλα αυτά δημιουργούν μια κατάσταση μπλόφας. Δύσκολο να ξεχωρίσεις την καθαρή αλήθεια από το ψέμα και τις πραγματικές προθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση εύχομαι καλό βόλι σ’ όλους. Θα τα ξαναπούμε στην επόμενη φάση. Από βδομάδα…

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2012 στις 11:17 μ.μ.

Καλα θα δείτε οταν ο Αλέξανδρος Ιλιτς Τσιπρας θα ανοιξει τις διαδικασίες
του 1ου επαναστατικού συμβουλίου και θα αποδοθεί δικαιοσύνη στους
αντεπαναστάτες που τον κατηγορούσαν ως νεο Κερένσκι και πλάι του
αγέρωχος θα στέκεται ο τσε Καμενος τοτε θα βουλόσουν πολλα στόματα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger