Home » , » Μια πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων

Μια πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων

Από mitsos175 , Δευτέρα 7 Μαΐου 2012 | 12:59 π.μ.


Κατ αρχήν, θέλω να συγχαρώ το ΣΥΡΙΖΑ για την θεαματική του άνοδο, και τη δεύτερη θέση. Παραλίγο μάλιστα να έρθει πρώτος. Μπράβο Αλέξη.
Τα επόμενα συγχαρητήρια είναι στο ΚΚΕ, που έδωσε έναν αγώνα έντιμο, μέσα σε συνθήκες απίστευτης προπαγάνδας και κατάφερε να διατηρήσει και να αυξήσει τις δυνάμεις του.
Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα άλλα Αριστερά κόμματα, που είχαν επίσης αύξηση, λυπάμαι που δεν μπήκαν στη βουλή. Θα ήταν μια πολύ χρήσιμη φωνή.

Φώτη, σε άκουσα κατά του μνημονίου σήμερα. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτό και να μην υποκύψεις σε πειρασμούς. Θα δούμε όμως.

Το τι σημαίνει για το κάθε κόμμα το μήνυμα των εκλογών και τις εκτιμήσεις για τις επόμενες κινήσεις, θα παρουσιάσω αναλυτικά σε άλλο άρθρο.

Πέρα από τον προβληματισμό μου και την πικρία μου, για την άνοδο της ρατσιστικής – ναζιστικής Χρυσής Αυγής που μαζί με το λάος αποτελούν όνειδος, θα μιλήσω για το μήνυμα των εκλογών.

Οι εκλογές αυτές, παρά τη διασπορά ψήφου, ήταν δημοψήφισμα. Τα κόμματα της υποτέλειας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ είχαν πριν 83%. Σήμερα έχουν λιγότερο από το μισό ποσοστό. Η ΝΔ 20% το ΠΑΣΟΚ 14% το ΛΑΟΣ κάτω από 3%. Μαζί με ένα συνολικό 4% της Ντόρας, του Μάνου κλπ, το μνημόνιο και οι ΕΠΙΣΗΜΟΙ εκφραστές του, αποδοκιμάστηκαν πλήρως. Παρόλο τον εκβιασμό, την τρομοκράτηση, τα ψέματα. Ξέρω ότι υπάρχουν και τα μαξιλάρια. Γι αυτούς στο επόμενο άρθρο.

Το δεύτερο ασφαλές συμπέρασμα, είναι η πολυπόθητη συντριβή του δικομματισμού. Επιτέλους! Τα κόμματα εξουσίας δεν είναι πλέον κόμματα εξουσίας, αλλά διαρκώς συρρικνωμένα μορφώματα. Δείξαμε ότι δεν είμαστε γίδια (οι περισσότεροι τουλάχιστον).

Δεν θα έχουν καμιά νομιμοποίηση σχηματισμού κυβέρνησης, δεν είναι παρά ένα μειοψηφικό συνονθύλευμα αντίθετων προσωπικών συμφερόντων.
 
Κι αν ακόμη, καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, αυτή θα καταρρεύσει αμέσως από την Αντίσταση του Λαού. Και αυτό ακριβώς είναι η μεγάλη μας νίκη. Δεν θα περάσουν εύκολα αντιλαϊκούς νόμους. Αν τους κυνηγούσαμε πριν, σκεφτείτε τώρα. Θα αναγκαστούν να συρθούν σε νέες εκλογές, αργότερα ίσως, πιο φθαρμένοι, πιο μισητοί. Και θα διαλυθούν εντελώς, μένοντας εκτός βουλής.

Έχουμε μια νέα αφετηρία. Ο λαός λέει όχι σε μνημονιακές πολιτικές, όχι στην κατοχή.
Τις επόμενες μέρες χρειάζεται να ετοιμαζόμαστε για το νέο γύρο συγκρούσεων με το σύστημα. Άλλωστε οι εκλογές είναι ένας μόνο τρόπος δράσης. Η επανάσταση παραμένει ο κατ εξοχήν τρόπος ανατροπής του καπιταλισμού. Τίποτα όμως δεν είναι πια το ίδιο. Έγιναν βήματα σημαντικά. Πετύχαμε πάρα πολλά και είμαστε υπερήφανοι για τους αγώνες μας. Είμαστε πιο δυνατοί από πριν. Και πιο σίγουροι.
Ένα τρίτο πολύ σημαντικό. Δεν νικήθηκαν μόνο τα κόμματα. Νικήθηκε, όχι εντελώς αλλά σε μεγάλο βαθμό, η προπαγάνδα των καναλιών.
 
Ιστοσελίδες μας έπρηξαν, για το δήθεν 30% της ΝΔ, το δήθεν 20+ του ΠΑΣΟΚ, δημοσιογράφοι οργίαζαν εναντίον του ΚΚΕ και των άλλων κομμάτων της Αριστεράς. Κανάλια έλεγαν τα γνωστά παραμύθια, φήμες και τρίχες κατσαρές. Γελοιοποιήθηκαν και φάνηκαν ψεύτες.  
 Είχα προτείνει υπομονή. Τώρα, προτείνω να μην αφήσουμε τα τσιράκια των καναλιών και βέβαια τα αφεντικά τους, σε χλωρό κλαρί. Να θυμίσουμε στα κάθε λογής φερέφωνα, πως λοιδορούσαν, ούρλιαζαν, ψεύδονταν. Τι έλεγαν πριν.

Είμαι σίγουρος ότι θα ξαναβγάλουν τη διχαλωτή τους γλώσσα, για να γλείψουν το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλους νικητές. Αλέξη πρόσεχε. Μην τους αφήσεις. Κατέστρεψαν έφαγαν και σα σκουλήκια που είναι, θα προσπαθήσουν να τραφούν πάλι. Ξεφωνίστε τους. Το αξίζουν. 

Αλήθεια προσέξατε τις φάτσες τους; Ακόμα να το χωνέψουν. Με λίγη σόδα ίσως;

Προς το παρόν όμως, ας απολαύσουμε αυτή την ιστορική στιγμή. Είναι η μερική δικαίωση των κόπων μας. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη.     

____________________________

Αμηχανία και παγωμάρα στα επιτελεία των αστικών κομμάτων με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών. Η συντριβή του δικομματισμού ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη και οι αστοί αναλυτές κάνουν λόγω για τεκτονικό σεισμό που δημιούργησαν τα εκλογικά αποτελέσματα.

Η εκρηκτική άνοδο του Σύριζα, ο καταποντισμός του ΠΑΣΟΚ, η ολοσχερής αποτυχία των στόχων της Ν.Δ που έφτασε στο μικρότερο εκλογικό της ποσοστό από το 1974, η διακριτή παρουσία στο πολιτικό σκηνικό του κόμματος Καμμένου, με σημαντικό ποσοστό, η ουσιαστική στασιμότητα του ΚΚΕ, η καταβαράθρωση των ποσοστών του ΛΑΟΣ και η εκλογική επιτυχία των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, όπως και η αναμενόμενη κοινοβουλευτική παρουσία της ΔΗΜΑΡ, ήταν αυτά που σημάδεψαν τις χθεσινές εκλογές.
Εκτός κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης φαίνεται ότι είναι ο ΛΑΟΣ, το κόμμα της Μπακογιάννη και οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

Η εκλογική επίδοση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αν και ήταν πολύ καλύτερη απ’ τις προηγούμενες εκλογές δεν φαίνεται να δικαιώνει τις προσδοκίες των στελεχών της.

Αν και τα εκλογικά ποσοστά των κομματικών σχηματισμών αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν, το τοπίο για την επόμενη μέρα εξακολουθεί να παραμένει θολό. Ο Σαμαράς ξεκαθάρισε στις πρώτες δηλώσεις του ότι δεν πρόκειται να προκαλέσει καινούργιες εκλογές –άλλη μια κωλοτούμπα του από τις περασμένες δεσμεύσεις του- ενώ ο Βενιζέλος φανερά σοκαρισμένος από το αποτέλεσμα των εκλογών έκανε αναφορά ότι χρειάζεται ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε σε ένα διφορούμενο άνοιγμα προς τον Σύριζα και ακολουθώντας την πάγια τακτική του δήλωσε πολλά χωρίς να είναι ξεκάθαρος σε τίποτα.
Ανοίγει, επίσης και μια σελίδα για τα τεκταινόμενα στον χώρο των κοινοβουλευτικών κομμάτων της αριστεράς.

 Θα επανέλθουμε, φυσικά, με πιο ολοκληρωμένες αναλύσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως και τι σημαίνει η πρωτοφανή αποχή που είχαμε από τις εκλογές.

ΒΑΘΥ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2012 στις 2:29 π.μ.

Oti kai na pei kapoios, einai ligo giayta ta zwa

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=liRz6EZh_E4#!

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2012 στις 2:36 π.μ.

Τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν μια σαφή ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας μεν, χωρίς όμως να έχει γίνει κατανοητός ο ρόλος της ΕΕ δε. Σημαντικό επίσης είναι και το ότι η αποχή αυξήθηκε αρκετά κάτι το οποίο προφανώς πρόκειται για πολιτική επιλογή και συνειδητή αποδοκιμασία του πολιτικού συστήματος και σίγουρα μέσα σ αυτή συμπεριλαμβάνεται στο ένα βαθμό ή στον άλλο και η πολιτική στάση του αντιεξουσιαστικού χώρου απέναντι στις εκλογές. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή κατά την άποψή μου, είναι το κατά πόσο μια αριστερή κυβέρνηση όπως την φαντάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ θα σπρώξει τα πράγματα προς την ουσιαστική κοινωνική επανάσταση ή όχι. Το βασικό δίλημμα που δεν είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή, είναι το πια μεριά θα επιλέξει η αριστερή αυτή κυβέρνηση, στην αντίφαση στην οποία από τη μία βρίσκονται η ΕΕ και το ΕΥΡΩ και από την άλλη τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα. Θετικό κατά την άποψη μου είναι το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται προς το παρών κατά κύριο λόγο στο ΚΚΕ για το σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης, κάτι το οποίο δείχνει σ ένα βαθμό την διάθεσή του για την προάσπιση των συμφερόντων του λαού και σύγκρουση με την ΕΕ. Μια θετική στάση του ΚΚΕ απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έδινε και μια άλλη δυναμική σ αυτή την προοπτική. Φυσικά θα είναι απολυτά κατανοητή και θεμιτή η ενδεχόμενη άρνηση του ΚΚΕ σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει την ΕΕ απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα. Όμως θα είναι λάθος το ΚΚΕ να προδικάζει την στάση που θα έχει στο μέλλον ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνοντας υπ όψιν και την θέση που έχει η αριστερή πτέρυγα του Λαφαζάνη κλπ. Μια αριστερή κυβέρνηση η οποία θα προέτρεπε τον εργαζόμενο να κινητοποιηθεί, να αυτοοργανωθεί και να πάρει αυτά που του ανήκουν, θα έσπαγε σε ένα βαθμό τον φόβο που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή και ίσως να άνοιγε το δρόμο για την πραγματική αλλαγή εξουσίας, δηλαδή την κατάληψη και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής από την εργατική τάξη. Το σημαντικότερο πάντως, πέρα από εκλογές και κυβερνήσεις, είναι να υπερβούν όλοι τους εγωισμούς και να συμβάλλουν στο να διαμορφωθεί ένα δυναμικό Αντικαπιταλιστικό Μέτωπο από τις δυνάμεις της αριστεράς και τα συνεπή κομμάτια των Αναρχικών με στόχο την ανατροπή του Καπιταλισμού και όλων των εκφάνσεων του, όπως τα φασιστικά αποβράσματα που μας αρρωσταίνουν στην ψυχή, και να ζυμωθούμε όλοι μέσα σ αυτό. Η ιστορία μας ανοίγει το δρόμο σύντροφοι και οφείλουμε να υπερβούμε τους εαυτούς μας με μια ξεκάθαρη και νικηφόρα στρατηγική υπεράνω της ηττοπάθειας και των καταστροφικών συμπλεγμάτων, τα οποία εάν δεν υπερβούμε ΤΩΡΑ, στο μέλλον θα μιλάμε για άλλη μια χαμένη ευκαιρία και θα μαζεύουμε και πάλι τα κομμάτια μας. Όλοι να συμβάλλουμε όσο περνάει από το χέρι μας στην υπόθεση του Αντικαπιταλιστικού Μετώπου! Αν όχι τώρα πότε;

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2012 στις 3:58 π.μ.

Δυστυχώς το ΚΚΕ έχει σχεδόν τα ίδια ποσοστά σε μία περίοδο βαθύτατης κρίσης. Δεν μπορεί κανείς να το θεωρήσει επιτυχία. Ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή να μη βοηθήσει τη δεξιά αρνούμενο τη συνεργασία και να μη προδώσει τους ανέργους και τους εξαθλιωμένους εργαζόμενους και να βάλει νερό στο κρασί του. Μέσα από συνεργασία μπορεί να προσφέρει πολλά γιατί έχει φοβερές δυνάμεις για μια επιτέλους αριστερή κυβέρνηση. Επίσης καλό είναι να σκέπτονται αλλαγή της Παπαρήγα η οποία είναι καλή για άλλο πόστο αλλά όχι πλέον ως γενική γραμματέας. Λυπούμαι πολύ για το ότι δεν μπήκε το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι σημαντική απώλεια. Πάντως πρόκειται για μια μνημειώδη νίκη της αριστεράς και εύχομαι σε όλους τους αγωνιστές καλή δύναμη, όντως οι αγώνες τους δικαιώνονται αλλά υπάρχει ακόμη δρόμος και ο κίνδυνος να καταντήσει η αριστερά αυτή ένα νέο ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2012 στις 6:10 π.μ.

νικάμε αδέρφια !!

που και να ΕΝΩΘΟΥΜΕ κιόλας !!

δίδυμο Μπογιό-Αλέξης και φύγαμε μπροστά !

λαϊκά απλά....

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2012 στις 6:10 π.μ.

Για το ΚΚΕ το μόνο που μπορεί να ευχηθεί κανείς είναι να διαλυθεί το συντομότερο και έτσι να απεςγκλωβιστούν όσα μέλη του έχουν ακόμα λίγο μυαλό και κυρίως οι μάζες που σέρνει μαζί του μακριά από τους υπόλοιπους Κανένα μέλλον δεν υπάρχει με αυτόν τον μηχανισμό.Από,ρποδοσία σε προδοσία πηγαίνει.Να τελειώσουμε με αυτή τη αντίδραση

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2012 στις 6:24 π.μ.

Για την αποχή μην κάνετε έτσι Δεν είναι 35%
Είναι πολύ λιγότερο.Οι εγγεγραμμένοι είναι κοντά συα 10 εκατομμύρια σε πληθυσμό έστω 11 με την απογραφή του 2001.Απλώς υπάρχουν κάμποσες χιλιάδες πεθαμένοι που δεν διαγράφονται και κάμποσοι διπλογραμμένοι που κανείς δεν διαγράφει επίσης.Έτσι η αποχή θα είναι πάντα μεγαλύτερη και σε άνοδο,χωρίς να ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Οι αντιεξουσιαστές καλά θα έκαναν να έπαιρναν μέρος σε αυτές τις εκλογές ώστε να βοηθούσαν στο άνοιγμα του δρόμου ξεφεύγοντας από τον αυτοπεριορισμό τους στον κύκλο τους. Αλλά πού μυαλό σε δογματικούς.Σαν ΚΝΑΤ από την άλλη όψη.
Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν σήμερα..

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2012 στις 9:24 π.μ.

Καλημέρα σύντροφοι.Θα παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερή δύναμη ή μας βρήκε νέος Παπανδρέου; Άκουγα στελέχη του στα κανάλια, όπως ο Τατσόπουλος να μιλάει πλέον με υφάκι στην Λιάνα και να της μιλάει αφ' υψηλού.Φοβάμαι, φοβάμαι πολύ.Μακάρι να διαψευστώ και να μην συνεργαστεί ο Αλέξης με κανένα δεξιό κόμμα. Το ΚΚΕ έχει ένα μεγάλο δίκιο. Ότι δηλαδή το δίλλημα δεν είναι μνημόνιο και αντιμνημόνιο.Ευελπιστώ πια με μάχιμες μεθόδους και μέσα από όλο αυτό το συνοθύλευμα να έρθει η ανατροπή.

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2012 στις 10:14 π.μ.

Να το τονίσω, χωρίς εμπάθειες και ειρωνίες: Παταγώδης η αποτυχία του ΚΚΕ.

Το κόμμα που υποτίθεται παλεύει για το συμφέρον του λαου, μετά απο 2 χρόνια μνημειωδων μαζικών κοινωνικών κινητοποιησεων ανεβαίνει oριακά μια μονάδα! - ενώ με το ζόρι ξεπερνα τις 517.000 ψηφους του 2009... Τι δείχνει αυτό, αν όχι άρνηση?
Κι ολα αυτά μετά το πέραν σχολιασμού κοσμοιστορικό άλμα του Συριζα, την σαφώς καλή επίδοση της Ανταρσύα αλλά & των ΜΛ- κλπ, που δίνουν πνοή και όραμα για περαιτέρω δράση.
Γι αυτό: αλλαγή μυαλών και φρεσκάρισμα στον Περισσό, γιατι η Ιστορία σας ξεπερνά. Και ναι, η ηττοπαθής και άνευρη φυσιογνωμία της Αλέκας δεν βοηθά:
Απωθεί πλέον....

φιλικά, ενας χαρούμενος ανένταχτος αριστερός.

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2012 στις 3:16 μ.μ.

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2012 3:58 π.μ

Δηλ. όποιος δε συμφωνεί με το ΣΥΡΙΖΑ προδίδει το λαό; Αν θεωρείς εαυτόν αριστερό, πάψε να φασίζεις και μην κατεβάζεις αμάσητο τα επικοινωνιακά παιχνίδια των επιτελείων των κομμάτων.

Η ενότητα θα ξεκινήσει από τη βάση. Και εκεί δυστυχώς υπάρχουν μεγάλα χάσματα που πρέπει να γεφυρωθούν.
Η Βουλή είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας. Αν δε μας δείξει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δείγματα γραφής που να επιδιώκουν την ενότητα στην κοινωνία, πώς να τον εμπιστευτούμε; Δηλ.: γιατί πρέπει να στηρίζει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το διαχωρισμό των εργαζομένων στα σωματεία σε συμβασιούχους και μονίμους; Γιατί πρέπει να διαδηλώνει μαζί με τη ΓΣΕΕ, που όλοι ξέρουμε το ρόλο της; Απλά πράγματα.

Άγνωστος Χ

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2012 στις 3:25 μ.μ.

Η ιστορία μας έδειξε οτι η ανοδος της σοσιαλδημοκρατίας και παράλληλα του φασισμού,ειναι οραγματικό τσάκισμα για τους αριστερούς αγωνιστές!!!
Ας ελπίσουμε να μην επιβεβαιωθεί είδαλλως σύντροφοι ας ετοιμαστούμε για τα χειρότερα!!!

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2012 στις 8:02 μ.μ.

Μην ταράσσετε τον τον μακάριο ύπνο της αλέκας
σύντροφοι, εγώ πάντως το έριξα σύριζα αυτή την φορά, γιατί έβαλε ως βασικό μια ενωτική απάντηση στα μνημόνια από αριστερά. Δεν με έπεισε όχι 100% αλλά ούτε 60 %, αλλά το θεωρώ απείρως προτιμότερο από το να περιμένω να αφομοιώσει ο κόσμος τα άπαντα του Μαρξ και του Λενιν και μετά να έρθει στο ΚΚΕ για να αλλάξουμε τον κόσμο.
Όποιος θεωρεί ότι το μνημόνιο και το χρέος σήμερα είναι ζητήματα υποδεέστερα και δεν αξίζει γι αυτά να ενωθεί η αριστερά και να απαντήσει από την πλευρά των λαικών συμφερόντων το μόνο που κάνει είναι να στέλνει κόσμο στον Μιχαλολιάκο, απλά και ξάστερα.
Κατά την γνώμη μου ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ μπορούν πολύ απλά να τα βρουν:
Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει ανοιχτό το ζήτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παλεύουμε για την ανατροπή του μνημονίου και την μη αναγνώριση του χρέους, μα αν αυτό στα πλαίσια της Ε.Ε. δεν είναι εφικτό(που κατά την γνώμη μου δεν είναι) δεν έχουμε και κανέναν έρωτα μαζί της, το πρώτο μας ζητούμενο είναι να υπάρχει και αυριο ο λαος όχι η ΕΕ, φεύγουμε από αυτή την λυκοσυμαχία, το δε ΚΚΕ να πει εντάσσομαι σε ένα μέτωπο με τους παραπάνω στόχους χωρίς να θέτω ως προαπαιτούμενο την αποκήρυξη από τους άλλους της Ε.Ε., έτσι κι αλλιώς πάλι στην δική του την γραμμή θα καταλήξουμε. Χωρίς αυταπάτες χωρίς να αλληλομαχαιρωνόμαστε για το ποιά γραμμή είναι η αλάνθαστη...Απλά πράγματα γαμώ την πουτάνα μου
Έτσι κι αλλιώς η κοινωνία δεν έχει ξεκάθαρο το θέμα της Ε.Ε., κάποιοι νομίζουν ότι αν φύγουμε από εκεί θα γίνουμε Κορέα και Αλβανία.
Στην πράξη να λυθούν αυτά και όχι στις κομματικές νομενκλατούρες. Μόνο που θα πρέπει αν και οι δυο σχηματισμοί εκπροσωπούν όπως λένε τα συμφέροντα των λαικών στρωμάτων, αυτός ο διάλογος να γίνει με τιμιότητα, ειλικρίνια και πάντα προς όφελος δικό μας
Αλλιώς να τους χέσω και τους δυο και να ψηφίσουμε Σαμαρά να τελειώνουμε,να συμβιβαστούμε με την σκλαβιά μας

γι
8 Μαΐου 2012 στις 8:36 μ.μ.

Σιγά ρε παιδιά τι έγινε? Τι απογείωση είναι αυτή?
Τι κοινοβουλευτικός κρετινισμος είναι αυτός.
"...να τους χέσω και τους δυό να τελειώνουμε , να συμβιβαστούμε με τη σκλαβιά μας " λέει ο αποπάνω. Τόσο πια κουράστηκε ? Τι έκανε, ψήφους μάζευε. Τόσο κουραστικό είναι ?
Εγινε απλά ένα πρώτο βηματάκι, τι βιασύνη είναι αυτή? Εντάξει ο λαός είπε απλά ότι δεν τους θέλει. Αλλά και δεν ξέρει τι θέλει. Και προπαντός δεν έχει ούτε καν ξεκινήσει για να φτιάξει κάτι άλλο.
Ο λαός με την καθοδήγηση της αριστεράς μας οπισθοχωρεί εδώ και κάμποσες δεκαετίες. Πίσω μας είναι γκρεμός και από ένστιχτο σταματήσαμε ένα βήμα πρίν. Σαν τον πνιγμενο που από τα μαλλιά του πιάνεται, έτσι και ο λαός στο ζόρι του αρπάζεται από ένα Τσίπρα , μια καρικατουρα του Αλλιέντε.
Εχουμε τόσο δρόμο να κάνουμε , τόσο χαμένο έδαφος να ξανακερδίσουμε.
Ζούμε πραγματικά ιστορικές στιγμές. Μετά τη βίαιη αποκάλυψη και ξανά επιβεβαίωση των αδιεξόδων του καπιταλισμού που έγινε τα προηγούμενα δυό χρόνια , τώρα πρόκειται να ζήσουμε τη πανηγυρική επανεπιβεβαίωση για το αδιέξοδο του ειρηνικού περάσματος. Παρόλο που θεωρητικά αυτά τα ζητήματα ήταν λυμένα και η ιστορία πολλές φορές το έδειξε , παρόλα αυτά ο λαός είναι απαραίτητο να το δοκιμάσει και πάλι και να έχει άμεση εμπειρία.
Αντί εμείς οι αριστεροί να φαντασιωνόμαστε μπροστά στις τηλεοράσεις με εύκολες και ταχύρυθμες "λύσεις" καλά θάναι να συνέλθουμε και να δούμε τους πραγματικούς συσχετισμούς.
Αρκετά μπερδέψαμε τον κοσμάκη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger