Home » , » Ο Νίκος Μιχαλολιάκος: Ο μελαχρινός Αρειος

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος: Ο μελαχρινός Αρειος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 10 Μαΐου 2012 | 10:22 μ.μ.

 Ο «χοντρός» ή «φίρερ», ο Λιάκος, ο Πειρίθους, παλιά ο Τοξότης, ο Περίανδρος και τόσοι άλλοι. Τελικά τι είναι το Εθνικό Λαϊκό Κίνημα-Χρυσή Αυγή; Ενα ακραίο μόρφωμα τραμπούκων οι οποίοι εξασκούνται σε «θανατηφόρους μορφασμούς», ένας σύγχρονος κομματικός μηχανισμός, η «Λάμψη» του Φώσκολου με  ίντριγκες, δολοπλοκίες και πλούσιο παρασκήνιο, ή μία έξυπνη μπίζνα με επίκεντρο το Real Estate και τις εταιρίες Security;

Της Γεωργίας Λιναρδου – HOT DOC

Μπορεί να είναι όλα, μπορεί και τίποτα. Το βέβαιο μέχρι τώρα, πάντως, είναι πως η Χρυσή Αυγή συμπαρασύρεται σε όλα από τον πληθωρικό γενικό γραμματέα της, τον μανιάτη Νίκο Μιχαλολιάκο.

«Χοντρός» ή «φίρερ»

Από τη δεκαετία του ’8ο έως και σήμερα η Χρυσή Αυγή δεν έχτισε την καριέρα της στην εμπιστοσύνη των «ψηφοφόρων» αλλά, όπως έχει καταγραφεί στις σελίδες της ιστορίας, σε απειλές, εκβιασμούς, «ξυλίκια» και, σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, στις «ρουφιανιές» στην ΚΥΠ και την κρατική ασφάλεια. Το ισχυρότερο άρωμα όμως στα γραφεία της οργάνωσης ήταν η ταύτιση με το ναζιστικό καθεστώς.

Με αφετηρία το κόμμα της 4ης Αυγούστου το 1973 του Κ. Πλεύρη, ο νεαρός Μιχαλολιάκος διάγει εκρηκτικό βίο. Εμπλέκεται συχνά σε σοβαρά επεισόδια μαζί με συναγωνιστές του που είχαν κοινές απόψεις -π.χ., Αρ. Καλέντζης- με τον οποίο φαίνεται να πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια της κηδείας Μάλλιου.

Όπως προκύπτει από το βιογραφικό του, για πρώτη φορά συλλαμβάνεται τον Ιούλιο του 1974 με αφορμή την εισβολή στην Κύπρο και τον ρόλο της Μεγάλης Βρετανίας. Ακολουθεί η σύλληψη του ’76 στην κηδεία του βασανιστή Μάλλιου και το 1978 -πάντα σύμφωνα με το βιογραφικό του- «καταδικάζεται σε ένα χρόνο φυλάκισης «μέλος ακροδεξιάς εξτρεμιστικής οργάνωσης για κατοχή όπλων και εκρηκτικών». Τις παραπάνω τρεις εμπλοκές του με τις Αρχές τις χρησιμοποιεί ιδιαίτερα κυρίως όταν μιλάει σε νέα μέλη
Η συνέχεια στην ιστοσελίδα μας
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

11 Μαΐου 2012 στις 1:59 μ.μ.

@ 42 Βέβαια η κυρία Λινάρδου έκανε και ένα βασικό ορθογραφικό λάθος γράφοντας "....Ο μελαχρινός Αρειος”.

Ίσως να νόμιζε ότι είναι οπαδός του Άρη ή ότι προέρχεται από τον πλανήτη Άρη!!!

Πάντως εάν εννοούσε ότι ανήκε στην Άρια φυλή θα έπρεπε να γράψει: "....Ο μελαχρινός Άριος”

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2012 στις 11:23 μ.μ.

ΑN NOMIZE OTI ΗΤΑΝ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΙΑΝΟΣ.

Η ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΔΙΟΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ.

ΑΡΕΙΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΟΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΡΙΑΝΟΣ.

ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger