Home » , » Απλά .. έτσι δουλεύει το σύστημα ....

Απλά .. έτσι δουλεύει το σύστημα ....

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 | 5:17 μ.μ.

«Τέλος δεν έχει το φαινόμενο των αυτοκτονιών στο Ηράκλειο. Ένα 24ωρο μετά την αυτοκτονία του 61χρονου αγρότη από την Μεσαρά, ένας 72χρονος οικογενειάρχης βρέθηκε απαγχονισμένος σε λιόφυτο, κοντά στα Σταυράκια.

Τον τελευταίο ενάμιση μήνα πέντε συνάνθρωποι μας από το Ηράκλειο έδωσαν τέρμα στην ζωή τους, ενώ την τελευταία τριετία στην Κρήτη έχουν καταγραφεί περίπου 140 αυτοκτονίες στη μεγαλόνησο».

Εφημερίδα «Πατρίς»

Καθημερινά παρόμοιες ειδήσεις συναντάμε σε πολλές εφημερίδες, αν και οι αυτόχειρες συνάνθρωποι μας που πέφτουν δολοφονημένοι από τις σφαίρες τις ανέχειας και της μιζέριας τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν ούτε σε μονόστηλο στις μεγάλες καθημερινές φυλλάδες, ενώ τέτοιες ειδήσεις είναι απαγορευμένες για τα τηλεοπτικά κανάλια.

Η ανεργία που καλπάζει, η δραματική μείωση εισοδημάτων για τους «τυχερούς» που ακόμα έχουν δουλειά, οι πιέσεις που ασκούνται από τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρείες σε όσους έχουν πέσει στα νύχια των τοκογλύφων-τραπεζιτών είναι κάποιες απ’ τις αιτίες που αναγκάζουν κάποιους απ’ τα λαϊκά στρώματα να προβούν στην μοιραία πράξη.

Και αυτοί οι θάνατοι μπορεί σε κάποιες στατιστικές να καταγράφονται. Οι θάνατοι όμως που δεν υπάρχουν σε καμιά στατιστική και είναι πολλοί περισσότεροι, είναι αυτοί που προκαλούνται από την καπιταλιστική οικονομική κρίση και έχουν θύματα από τον κόσμο της δουλειάς. Είναι συγκλονιστική η δήλωση, σε ημερήσια εφημερίδα, μιας απολυμένης εργάτριας της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» του ομίλου Λαναρά: «Είμαστε με χάπια και έχουμε ήδη δύο θανάτους στους κύκλους μας από την ανεργία και τη στενοχώρια».
(Εδώ μια παρένθεση: ο επιχειρηματίας Λαναράς αφού χρεοκόπησε την επιχείρησή του και άφησε απλήρωτους τους απολυμένους εργάτες του, ο ίδιος με τις κομπίνες του έγινε πάμπλουτος.
 Ζει σαν κροίσος σε μια υπερπολυτελή και αχανή βίλα στο Παλαιό Ψυχικό , οδηγεί ένα πανάκριβο τζιπ, απολαμβάνει την πολυτελή θαλαμηγό του και γενικά περνάει περνάει μπέικα».

Δυστυχώς αυτά τα εγκλήματα του καπιταλιστικού συστήματος δεν έχουν ποτέ θύτες και ενόχους. Απλά γιατί … έτσι δουλεύει το σύστημα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

28 Μαΐου 2012 στις 5:30 μ.μ.

Κάπου διάβασα ότι αναλογικά η Κρήτη είναι πρώτη σε αυτοκτονίες...

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2012 στις 8:49 μ.μ.

θα εγκαταλείψουμε τον κόσμο να θλίβεται, να απογοητεύεται, να αυτοκτονεί, ή θα τον κάνουμε αγωνιστή προβάλοντας τα πραγματικά προβλήματα, με τιμιότητα, συνέπεια και ανθρωπισμό.
Η ψηφοθηρία των δεξιών, των κεντροαριστερών και των τάχα αριστερών, θα καθυστερήσει και θα εμποδίσει να αναπτυχθεί ένα κίνημα αντίστασης και μια όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ολική ανατροπή!

Μάρκομ Ξ
28 Μαΐου 2012 στις 11:00 μ.μ.

Δεν πρέπει να εγκαταληφθεί ο κόσμος που αυτοκτονεί και πεινάει. Και αν σήμερα έχουμε εμείς την "πολυτέλεια" να μην πεινάμε και να γράφουμε εδώ, να σχεδιάζουμε σε επιτελεία και να οραματιζόμαστε το απώτερο μέλλον, αύριο θα είναι αργά.
"Χθες ήταν νωρίς, αύριο θα είναι αργά. ΤΩΡΑ!"

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger