Home » , » Δημοσκοπήσεις (Βίντεο)

Δημοσκοπήσεις (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 | 11:47 μ.μ.

Αν και δεν δίνουμε καμιά βαρύτητα στις δημοσκοπήσεις –άλλωστε στις τελευταίες εκλογές οι περισσότερες διαψεύστηκαν παταγώδικα- είναι πιθανόν όμως ότι δημιουργούν ένα κλίμα στο εκλογικό σώμα.

Απ’ αυτή την άποψη δημοσιεύουμε τα στοιχεία μιας δημοσκόπησης που είχε σήμερα το φως της δημοσιότητας από την τηλεόραση του Extra3, για την περιοχή της Αττικής και με την ευκαιρία παραθέτουμε τα αποτελέσματα πανελλαδικής δημοσκόπησης της εταιρείας Metron Analysis που δημοσιεύονται αύριο στην εφημερίδα «Επενδυτής», όπως και τα στοιχεία της εταιρείας Marc που παρουσιάστηκαν χτες στην τηλεόραση του Alpha.


Metron Analysis για τον «Επενδυτή» 

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου φτάνει το 20,2%. Η Ν.Δ. υποχωρεί στο 17,3%, το ΠΑΣΟΚ, ακόμα χαμηλότερα, στο 11,6%, το ΚΚΕ στο ιστορικό χαμηλό 4,2%, η ΔΗΜ.ΑΡ. στο 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 8,4% και η Χρυσή Αυγή στο οριακό 3,7%.

 Με την αναγωγή, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύονται στο 25,5%, έναντι 21,7% της Ν.Δ. -που και αυτή αυξάνει τη δύναμή της-, 14,6% του ΠΑΣΟΚ και 5,3% του ΚΚΕ.

 Marc για τον Alpha, 

• ΣΥΡΙΖΑ: 27,7%
 • ΝΔ: 20,3%
• ΠΑΣΟΚ: 12,6%
• Ανεξάρτητοι Έλληνες: 10,2%
 • ΚΚΕ:7%
• Χρυσή Αυγή: 5,7%
• ΔΗΜΑΡ: 4,9%
• ΛΑΟΣ:2,3%
• ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: 1,8%
• ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ:1,7%
 • ΔΗ.ΣΥ 1,5%
• ΔΡΑΣΗ:1,3%

Εδώ θέλουμε να κάνουμε μια παρατήρηση χωρίς να αμφισβητούμε την πολιτική διορατικότητα που έχουν τα στελέχη του ΚΚΕ. Ακούσαμε σήμερα να μας λέει, στέλεχος του ΚΚΕ - στην τηλεόραση του «902»- ότι στις ερχόμενες εκλογές θα τεθούν απ’ την αρχή νέοι όροι και η τωρινή προεκλογική περίοδος δεν θα μοιάζει σε τίποτα με την προηγούμενη, οπότε είναι πολύ εφικτό ο λαός «να διορθώσει την ψήφο του», όπως ζήτησε η Α. Παπαρήγα και το ΚΚΕ να βγει πολύ ενισχυμένο απ’ τις καινούργιες κάλπες. Ειλικρινά, πολύ θα θέλαμε να μαθαίναμε από πού προκύπτει αυτή η εκτίμηση. Οι αναλύσεις –και οι δημοσκοπήσεις- που παρακολουθούμε αυτόν τον καιρό λένε το εντελώς αντίθετο.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2012 στις 2:54 π.μ.

προκυπτει απο το γεγονος οτι ο συριζα εδω και καποιες μερες εχει στραφει ολοκληρωτικα προς τη σοσιαλδημοκρατια και δεν βλεπει οτι πισω απο το μνημονιο που καταδικαζει ή προσπαθει να διωξει σταδιακα για ενα νεο με πυρηνα την αναπτυξη (το δευτερο συμφωνα με επιστολη του τσιπρα στον μπαροζο) ειναι η εε.Δεν εμπνεει δηλαδη κατι διαφορετικο.Αυτο σιγουρα εχει απογοητευσει τους μαρξιστες του συριζα αλλα και πολιτες που το ψηφισαν ως δυναμη επαναστατικη,στρεφοντας τους προς το κκε,που κραταει ακομα το οραμα του σοσιαλισμου ζωντανο

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2012 στις 3:41 π.μ.

Πολύ ζωντανό, μμμ... Νεκροζώντανο!

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2012 στις 12:48 μ.μ.

συγγνώμη ρε παιδιά. αν υπάρχει μια πιθανότητα για αριστερή κυβέρνηση αυτό δεν προϋποθέτει και σχετικά ισχυρό ΚΚΕ;

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2012 στις 2:30 μ.μ.

Μπαίνουμε πάλι στα ίδια και στα ίδια παιδιά.Αρχίσαμε να μιλάμε για κυβερνήσεις.Αν όντως θέλετε πραγματική αριστερή κυβέρνηση υπάρχουν άλλες μέθοδοι.Ζούμε έναν ρεβιζιονισμό και ρεφορμισμό σε όλο του το μεγαλείο αυτή την στιγμή και έχει ξεφύγει η έννοια αριστερός.Συμβιβάζονται όλοι σιγά σιγά με μια "κοινοβουλευτική επανάσταση".Συγγνώμη, αλλά αλλιώς τα έμαθα τα γράμματα εγώ.

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2012 στις 6:00 μ.μ.

Αν το ΚΚΕ συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα χάσει μεγάλο ποσοστό. Αν δεν συνεργαστεί θα χάσει το ίδιο μεγάλο ποσοστό. Διαλέγει και παίρνει.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger