Home » , » Ακούστε εσείς δημοσιοκάφροι

Ακούστε εσείς δημοσιοκάφροι

Από mitsos175 , Τρίτη 8 Μαΐου 2012 | 5:15 π.μ.


Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, εκτός του δημοσιοκάφρου και του βολευτή. Ξανάρχισαν τις κουταμάρες οι σαλτιμπάγκοι των καναλιών. Όχι, που θα μας άφηναν. Κατάπιαν τη στενοχώρια τους, κλάψανε στα κρυφά το συχωρεμένο το Βαγγέλη, σκούπισαν τα δάκρυα μην φύγει το μακιγιάζ, κι αρχίσανε: Οι αγορές τρομάξανε, δεν είναι υπεύθυνο να αφήσουμε Αντώνη και Βαγγέλη χωρίς κουτάλα, λαϊκισμός το να θες μισθό, θα μπουν μέσα οι Τούρκοι και αν δεν μπουν αυτοί θα έρθουν οι εξωγήινοι, θα πτωχεύσουμε, καταστροφή, λήγει ομόλογο, θα ανοίξουν οι ουρανοί και θα γίνει η Β΄ Παρουσία, τα γνωστά.

Δε βάζετε μυαλό παπαγαλάκια έτσι;

Καταρχήν ψάχνετε το μήνυμα της κάλπης. Να σας το πω ξεκάθαρα δημοσιοκάφροι: πάρτε το χέρι σας, γυρίστε την παλάμη προς εσάς, ανοίξτε τα δάκτυλα, μουντζώστε το σιχαμένο σας εαυτό. Είναι 5 φάσκελα στο μνημόνιο και τα κόμματα του. Αν δεν το καταλάβατε, επαναλάβετε.

Τρόμαξαν οι αγορές. Γι αυτό με τρώγανε. Κι έλεγα τι συμβαίνει. Καλύτερα να τρομάξουν οι αγορές, παρά εμείς, κάθε φορά που θα μας βάζετε μια έκτακτη συμφορά. Δε με νοιάζει. Νοιάστηκαν αυτοί που σαν άνεργος δεν είχα να πληρώσω το ρεύμα (το χαράτσι ακόμα να το δώσω); Παρόλα αυτά, να κοιτάξω το «χαρτοφυλάκιο» μου. Καμιά μεταβολή. Άδειες τσέπες όπως πάντα.

Να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Η φράση που έχει μέσα τη λέξη «εθνικός» κρύβει συνήθως την μεγαλύτερη ζημιά για τη χώρα. Συγκυβέρνηση με ποιους; Με τον Αντώνη, το βράχο σταθερότητας; Γνωστό ακροβάτη και πρωταθλητή της τούμπας; Αυτός στις 12:00 λέει ναι και στις 12:05 λέει όχι. Με το Μπενύτο; Τον αξιαγάπητο φορομπήχτη; Με δοσίλογους;

Ανεξάρτητα, λένε, από τον αν θέλει ή όχι το μνημόνιο να συμμετέχει στην κυβέρνηση. Απίστευτοι! Τότε ρε σεις, γιατί θα γίνει κυβέρνηση; Να αποφασίσει τι χρώμα κουρτίνες θα έχει η Βουλή; Σε ποιόν πουλάτε φούμαρα; Το μνημόνιο είναι το ζήτημα.   

Έχουν λέει ομόλογο και λήγει. Και μένα έληξε γιαούρτι. Το φυλάω για πολιτικό. Έληξε και μένα γραμμάτιο και εγώ δεν έχω, κάποιοι τα έφαγαν. Κι όχι μαζί μου. Αν θέλετε φράγκα, ρωτήστε το Μπενύτο, να σας πει πόσο έκαναν τα χαρτάκια στο Σύνταγμα, οι αφίσες, διαφημίσεις κλπ. Πάρτε απ αυτόν.

Τώρα ρε Βαγγελιώ, που το θυμήθηκα. Εκείνα που δανείστηκε το ΠΑΣΟΚ την επιχορήγηση, τα δάνεια, με εγγύηση τα ποσοστά του, δεν πρέπει να τα επιστρέψεις; Δεν είσαι στο 44 αλλά στο 13. Φουκαρά σε βλέπω να λες «ελεήστε τον αρχηγό». Καλά στην έφερε το χαζό. Ακόμα γελάει η «μαμά».

Λένε για λαϊκισμό! Εντάξει εδώ δε γελάνε απλά, πέφτουμε κάτω από τα γέλια. Λαϊκισμός να θες το μισθό και τη σύνταξη! Λαϊκισμός να θες δουλειά, να μην σου πάρουν το σπίτι.

Ποιοι τα λένε; Αυτοί που γκάριζαν και γάβγιζαν στα κανάλια. Που έλεγαν «λεφτά υπάρχουν» επειδή το είπε ο Γιώργος. Που έδειχναν το βενζινοπώλη με χειροπέδες, επειδή έβαλε μερικά λεπτά παραπάνω το πετρέλαιο από τη διατίμηση.  Που έβγαλαν τις φουκαριάρες με AIDS και τις κατηγορούσαν για το ΕΣΥ.

Μη σας πετύχει ο λαός χωρίς μπράβους. Θα σας ασπρίσει. Εσείς, ρε τομάρια, λέτε ένα σωρό αποπροσανατολιστικά για να μην κατηγορήσουμε πολιτικούς. Γλύφετε πισινούς αναλόγως με το ποιος είναι κυβέρνηση. Ξεκολλάτε τη διχαλωτή σας γλώσσα από τη σόλα του προηγούμενου, για να την κολλήσετε στα οπίσθια του επόμενου.

Πόσα παίρνετε ρε λαμόγια, για να τα λέτε; Βρίσατε όλο τον κόσμο. Σπιλώσατε ανθρώπους χωρίς αποδείξεις και όταν οι άνθρωποι δικαιώθηκαν, ούτε ένα συγγνώμη δεν είπατε. Συκοφάντες, ψεύτες, αχρείοι. Φτύνετε ρατσιστικό δηλητήριο και μετά κλαίτε υποκριτικά για την άνοδο των ναζί.

Φιμώσατε, λοιδορήσατε, κόψατε κάθε φωνή που δεν άρεσε στο μνημόνιο. Σπιλώσατε κάθε κοινωνική τάξη, ιδιαίτερα τις φτωχές, υπερασπιζόμενοι αφεντικά. Αποσιωπήσατε την οργή και μας οργίσατε περισσότερο.

Θυμάμαι τα κοπρόσκυλα, να κατηγορούν τους συμβασιούχους ότι έκλεβαν τον προϋπολογισμό! Τους ανέργους, μισθωτούς, συνταξιούχους κλπ. Κάθονταν όμως σούζα στον Μαντέλη, τον Άκη (ατυχία αγόρι μου, δεν μπορούν να σε βγάλουν τώρα, καταλαβαίνεις…), σ όλους αυτούς που κατηγορήθηκαν ότι άρπαξαν τα ταμία.

Πράξεις τραμπουκισμού αστυνομικών, σωματοφυλάκων, χαχόλων, βουλευτών, θάφτηκαν. Επίσης δεν έδειξαν πράξεις αντίστασης και μεγάλες συγκεντρώσεις. Αφόδευσε η αντικειμενικότητα και φύτρωσαν οι δημοσιογράφοι.  

Θα γίνει χαμός, θα γίνει πανικός, θα φύγουμε από το ευρώ, θα έρθουν φαντάσματα να μας κάνουν «μπου» και άλλα τέτοια μας λένε. Τίποτα δε θα γίνει. Καμιά καταστροφή. Απλά είναι κακόκεφοι, που μπορεί να σταματήσουν το πλιάτσικο. Θα τους περάσει. Ας πάρουν ξίδι.

Θα πρότεινα η Αριστερά, ενωμένη, να καταδικάσει τα κανάλια. Επίσης να γίνει έλεγχος λεπτομερής σε όλους. Για να δούμε αν είναι τόσο παρθένες όσο λένε. Ή μπαίνουν τρένα με χρήματα, από πίσω πόρτες.

Θυμάστε, λέγατε "ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις κουκούλες", "το ΚΚΕ έβλαπτε τον τουρισμό" και άλλα τέτοια.

Τώρα τι θα πείτε;

Ο λαός δεν σας ακούει πλέον. Μάλιστα, σας περιφρονεί.  

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2012 στις 10:17 π.μ.

Μπράβο ρε mitsos175

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2012 στις 8:01 μ.μ.

καταπληκτικο κειμενο.Εκφραζεις τις σκεψεις χιλιαδων ανθρωπων.Φτανουν πια τα ψεματα, οι εκβιασμοι,τα ψευτοδιλημματα.Το βραδυ των εκλογων πιο πολυ κι απο την καταβαραθρωση των ΝΔ. και ΠΑΣΟΚ.,ενιωθα μια αγρια χαρα βλεποντας τις φατσες των γνωστων δημοσιοκαφρων των καναλιων,και κοιμηθηκα για πρωτη φορα μετα απο εκλογες τοσο ωραια!!!!!!!!

8 Μαΐου 2012 στις 8:55 μ.μ.

Mπράβο κι από μένα στον mitsos175.
Θα ήθελα μέσα από το φιλόξενο αυτό blog,όπου συναντιώνται όλες οι αποχρώσεις της αριστεράς,μαρξιστικής και μη,να πω τη γνώμη μου για τα αποτελέσματα.Πρώτο κόμμα αναδείχθηκε η αποχή με σχεδον διπλάσιο ποσοστο απο το ''πρώτο'' κόμμα.Αυτό δείχνει την απαξίωση του κόσμου για την ""αντιπροσωπευτική'' ''δημοκρατία'',που έχουμε.Το 35% της αποχής είναι εν δυνάμει νέοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής,όπως και κάποιο ποσοστό που τώρα ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ή Καμμένο,αν απογοητευτεί κι από αυτούς,που έτσι θα γίνει, κι αν δεν έχει άλλη πραγματικά εναλλακτική λύση.Να σημειώσω εδώ οτι το πατρονάρισμα της Χ.Α είναι κι ένα κρυφό γκάλοπ του συστήματος για την δυνατότητα χούντας και με το 7% που πήρε + το 35% της αποχής θα τρίβουν τα χέρια τους.Μην απορήσουμε λοιπόν αν δούμε τανκς στους δρόμους,γιατί οι επιδοξοι Παττακοί θα λένε οτι έχουν το 42% μαζί τους.Και η ΧΑ δεν πήρε 7% για τους μετανάστες,γιατί πήρε ψηλά ποσοστά πανελλήνια,και στην επαρχία που δεν υπάρχει μεταναστευτικό πρόβλημα.Και τα πήρε γιατί μίλησε για προδότες πολιτικούς,κάψιμο της βουλής και για κρεμάλες.Αντί λοιπόν να ξορκίζουν φραστικά τα ''δημοκρατικά κόμματα'' την Χρυσή Αυγή"" καλύτερα να αλλάξουν την ''δημοκρατία'' που έχουμε ώστε τουλάχιστον να γίνει στοιχειωδώς αντιποροσωπευτική.Γιατί καλό είναι να λέμε τους Χρυσαυγίτες φασίστες,θα έπρεπε όμως να πούμε φασίστες και τον Παυλόπουλο,την Νέα Δημοκρατία κι όσους ψήφισαν τον φασιστικό εκλογικό νόμο με το bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και το όριο του 3% για να μπεις στη βουλή.Το bonus σημαίνει οτι αν ένα κόμμα βγει πρώτο για 1 ψήφο παίρνει τσαμπουκά 50 βουλευτές παραπάνω σαν δώρο!!! Το 3% σημαίνει οτι με 1 ψήφο ένα κόμμα μπορει να πάει στο 3% και χωρις αυτή την 1 ψήφο να μείνει στο 2,99 κι εκτός βουλής.Με ένα τέτοιο εκλογικό νόμο ΕΙΝΑΙ υπεύθυνη στάση η αποχή.Όχι η πιο υπεύθυνη,αλλά είναι υπεύθυνη.Θυμίζω οτι με αυτόν τον νόμο-έκτρωμα το 20% του λαού,δηλαδή ο 1 στους 5 Έλληνες δεν εκπροσωπείται στη βουλή,θεωρείται πολίτης Β' κατηγορίας.
Όσον αφορά τη νίκη της ''αριστεράς''.Αν θεωρήσουμε αριστερά και την ''αριστερά'' της διαχείρισης,τότε είναι μια νίκη.Επειδή όμως εγώ δεν θεωρώ την σοσιαλδημοκρατία πρόοδο,κρίνω οτι το 90% οσων ψήφισαν,κινήθηκε σε πλαίσια διαχείρισης του καπιταλισμού κι αυτό για μένα είναι αρνητικό.Το σύνολο της μαξιστικής αριστεράς(ΚΚΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,Μ-Λ,ΕΕΚ,ΟΚΔΕ) είναι μόνο 10% κι αυτό λέει πολλά ιδίως σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης του καπιταλισμού κι αμφισβήτησης του εδώ στην Ελλάδα.Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει πολυ.Κατά τη γνώμη μου δεν σημαίνει οτι ο λαός δεν θέλει να κινηθεί σε αυτη την ρότα,δεν σημαίνει οτι δεν υπαρχουν προτάσεις για αυτή τη ρότα.Απλά το σύστημα τις αποκρύπτει προβάλλοντας σαν μόνη πρόταση για σοσιαλισμό τον "υπαρκτό'' του σταλινικού ΚΚΕ,που όλοι οι λαοί έχουν απορρίψει.Πόσο προβλήθηκε πχ στα ΜΜΕ το ΚΚΕ(που όλο το σύστημα δεν σταματάει να δηλώνει οτι σέβεται και εκτιμά ξέροντας οτι είναι νεκρό σαν πρόταση στη συνείδηση του λαού-τους νεκρούς τους σέβονται όλοι) και πόσο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ,που μιλάει για έναν άλλο σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατια?
Ο εναλλακτικός πόλος στην μαρξιστική αριστερά,που να πιστεύει στο σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία,είναι αναγκαίος,ήδη υπάρχει,τριπλασίασε τις δυνάμεις του αποκλεισμένος από όλα τα ΜΜΕ,πρέπει να ζυμωθεί πιο πολύ εξελισσόμενος σε ενιαίο κόμμα και να γίνει μαζικός,να πάρει μαζί του ένα μεγάλο κομμάτι του λαού που είναι έτοιμο να έρθει μαζί του.Ξέρουμε οτι στα ΜΜΕ του συστήματος δεν πρόκειται να ακουστεί η φωνή μας.Θα ακουστεί όμως στο δρόμο,αν κι εκεί θα προσπαθήσουν να μας εμποδίσουν.Αυτό όμως δεν θα τους περάσει.Εμείς θα μιλήσουμε στο λαό,θα παλέψουμε με το λαό,μαζί και με τους αυριανούς κοψοχέρηδες,στους δρόμους.Εκεί θα είναι τα μεγάλα ραντεβού.

8 Μαΐου 2012 στις 8:56 μ.μ.

Κάτι ακόμα για τα αποτελέσματα των εκλογών.Τα πραγματικά ποσοστά των κομμάτων στο σύνολο του λαού δεν είναι αυτά που μας προβάλλονται.Αυτά είναι τα ποσοστά στο σύνολο όσων ψήφισαν.Τα πραγματικά ποσοστά βγαίνουν αν πολλαπλασιάσουμε τα ποσοστά στο σύνολο των ψηφισάντων με το 65(ποσοστό συμμετοχής) κι ότι βρούμε το διαιρέσουμε με το 100.Έτσι το πραγματικό ποσοστό της ΝΔ είναι 12,25,του ΣΥΡΙΖΑ 10,91,του ΠΑΣΟΚ 8,56,του Καμμένου 6,89,του ΚΚΕ 5,51,της ΧΑ 4,53,της ΔΗΜΑΡ 3,97.Κι αυτό κανένας από τους εκλογολόγους του κώλου,που μας τα πρήξανε τόσες ώρες στο γυαλί,δεν βγήκε να το πει.
Κάτι άλλο που θα ήθελα να σχολιάσω και θα ήθελα και την άποψη κι άλλων εδώ στο blog είναι για την απλή αναλογική.Πιστεύω οτι ακόμα και με απλή αναλογική δεν θα γίνει αντιπροσωπευτική η δημοκρατία μας.Και δεν θα γίνει για τον εξης απλό λόγο.Στις εκλογές,όπως είναι,δεν διαλέγει ο λαός απευθείας τους αντιπροσώπους του αλλά επιλέγει απο λίστες υποψηφίων που άλλοι έχουν προεπλέξει για αυτόν.Τα κόμματα δηλαδή διαλέγουν τους υποψήφιους και σου λένε αυτοί είναι,διάλεξε.Αν σου αρέσει.Αλλά για στάσου,ρε φίλε,γιατι να είναι αυτοί, δηλαδή,δεν το κατάλαβα.Πιστεύει κανεις οτι αν διάλεγε ο λαος κατευθείαν τους αντιπροσώπους του,θα διάλεγε τον Πύρρο Δήμα,την Βάνα Μπάρμπα,τον Γιάννη Μπέζο?
Θα μου πείτε τα κόμματα δεν είναι εκφραστές του λαού.Ο λαός δεν εκφράζεται μέσα απο αυτά?Δεν έχουμε παρα να κοιτάξουμε ποιανών τα συμφέροντα εξυπηρετούν τα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα απο την Επανάσταση του 21 και μετά,για να καταλάβουμε οτι μάλλον τα κόμματα του Δασκαλόπουλου και των ομοίων του ήταν,είναι(και θα είναι κε Τσίπρα οτι και να βγει μέσα απο αστικές εκλογές τέτοιου τύπου).Γιατί,οπως είπε κι ο Ενγκελς,αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν το σύστημα,θα ήταν παράνομες.
Ας γυρίσουμε λοιπόν στην πατροπαράδοτη,άμεση δημοκρατία,την μόνη γνήσια δημοκρατία,των αρχαίων μας προγόνων.Λαικές συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά,σε κάθε χωριό και πόλη,σε κάθε δήμο κι επαρχία.Προτείνω κάθε νομός να αυτοδιοικείται,να έχει χωριστό κοινοβούλιο.Κάθε δήμος σε αυτό το νομό θα έχει 2 αντιπροσώπους,1 για τα εργατικά θέματα κι 1 για τα δημοτικά.Αυτοί θα εκλέγονται μέσα απο λαικές συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά του δήμου(κάθε ενορία πχ) που θα συνεδριάζουν συχνά και θα εκλέγουν τους δικούς τους αντιπροσώπους στην δημοτική συνέλευση κι αυτή μετά θα εκλέγει τους2 δημοτικούς αντιπροσώπους μέσα απο τα μέλη της.Το ίδιο και στις επαρχίες των νομών.Κάθε χωριό της επαρχίας θα εκλέγει 2 αντιπροσώπους για την επαρχιακή συνέλευση κι αυτή μετά μέσα από τα μέλη της θα εκλέγει 2 επαρχιακούς αντιπροσώπους,Μεγάλες πόλεις όπως Πάτρα,Λάρισα θα εκλέγουν παραπάνω απο 2 αντιπροσώπους κι ακόμα μεγαλύτερες,όπως Αθήνα,Θεσσαλονίκη θα θεωρούνται νομοί με εκπροσώπηση απο κάθε συνοικία και προάστιο τους.Στο τέλος οι δημοτικοί κι επαρχιακοί αντιπρόσωποι κάθε νομού στην νομαρχιακή συνέλευση(τη νομαρχιακή βουλή) θα εκλέγουν 2 αντιπροσώπους για την εθνική βουλή.Σε αυτήν θα στέλνουν αντιπρόσωπο και όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι.Εργάτες,αγρότες,βιοτέχνες,γιατροί,δικηγόροι,έμποροι,ελέυθεροι επαγγελματίες,επιστήμονες,καλλιτέχνες,φοιτητές,μαθητές.
Αυτό είναι πραγματική δημοκρατία για μένα.Αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο,θα πρέπει πρωτα να σπάσουμε τις αλυσίδες μας,να πάψουμε να είμαστε δούλοι και να γίνουμε ελεύθεροι άνθρωποι.Να σταματήσει η μισθωτή εργασία-σκλαβιά,η παραγωγή,μέσα παραγωγής και προιόντα παραγωγής,να περάσει σε αυτούς που παράγουν,πρώτα και κύρια,γιατί τα προιόντα που παράγουν,αρα και τα μέσα παραγωγής κι όλη η παραγωγή σαν διαδικασία υπάρχει για εναν και μόνο λόγο.Να ικανοποιήσουν τις ανθρώπινες ανάγκες,τις κοινές ανάγκες όλων των ανθρώπων,άρα πρέπει να ανήκουν σε όλους τους ανθρώπους,
Αυτό βέβαια δεν θα γίνει από μόνο του.Ο κόσμος δεν αλλάζει απο μόνος του.Εμείς πρέπει να τον αλλάξουμε.Αυτό είναι πολύ εύκολο να γίνει,αρκεί να ξυπνήσουμε.Να καταλάβουμε δηλαδή τι κόσμο έχουμε και τι κόσμο θέλουμε.Εκεί είναι το δύσκολο,στο ξύπνημα.Και καθήκον όσων έχουν ήδη ξυπνήσει είναι να παλέψουν για να ξυπνήσουν και τους άλλους.Μέχρι να γίνει αυτό,απλά θα είμαστε δούλοι και θα μας φέρονται σαν σε δούλους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger