Home » , » Η Λιάνα Κανέλη στον Ν. Χατζηνικολάου (Βίντεο)

Η Λιάνα Κανέλη στον Ν. Χατζηνικολάου (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 8 Μαΐου 2012 | 5:33 π.μ.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η πιο ενδιαφέρουσα διαδικτυακή «ζωντανή» πολιτική εκπομπή είναι αυτή που κάνει ο Ν. Χατζηνικολάου στην ιστοσελίδα του. Χτες ανάμεσα στους άλλους ήταν καλεσμένη και η Λιάνα Κανέλη.

 Η βουλευτίνα του ΚΚΕ (που σημειωτέον έχει την μεγαλύτερη αποδοχή απ’ τους ψηφοφόρους του κόμματος της, αν κρίνουμε από τους σταυρούς που έλαβε στις τελευταίες εκλογές) με την γνωστή δυνατότητα του πηγαίου λόγου της την ευστροφία που την διακρίνει και την αμεσότητα των απαντήσεων της έκλεψε τις εντυπώσεις.

Κάναμε μια συρραφή και φτιάξαμε ένα βίντεο με αυτή της την παρουσία. Την παρακολουθούμε να κάνει εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών, να αντιπαρατίθεται με πολίτες, καλεσμένους της εκπομπής, ενώ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντιπαράθεση που είχε με τον υποψήφιο του Σύριζα Στάθη Σταυρόπουλο.

Αν και το βίντεο κρατάει αρκετά, ξεπερνάει τα 30 λεπτά, πιστεύουμε ότι αξίζει να το παρακολουθήσει κανείς.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 10 σχόλια

Γιάννης
8 Μαΐου 2012 στις 12:56 μ.μ.

Τώρα που το ΚΚΕ θα συρρικνωθεί στις νέες εκλογές μέχρι και ο λαός θα γίνει προβοκάτορας. Ούτε τους ανέργους πια δε σέβονται ούτε το αίμα των κομμουνιστών που εξορίστηκαν αφού καμία θυσία δεν κάνουν ενώ οι προγόνοι τους μέχρι και τη ζωή τους θυσίασαν για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Την αριστερά που ονειρεύεται το ΚΚΕ επίτηδες τη βάζει ψηλά, πολύ ψηλά, όπως ο παππάς τη μέλλουσα ζωή ώστε στο μεταξύ να μη γίνεται ποτέ τίποτα και ο καπιταλισμός να δρα ανενόχλητος. Κατάντησε μια συστημική αριστερά που σιγοντάρει τη δεξιά και δίνει την ψευδαίσθηση της δημοκρατίας. Δικαίως πολλοί από τον αναρχοκομμουνιστικό χώρο τους έχουν στο γέλωτα.

Δεν το περίμεναν ότι θα έφτανε αριστερός τόσο κοντινός τους ιδεολογικά, να ζητήσει συνεργασία στην κυβέρνηση, το απεύχονταν, αλλά έγινε για κακή τους τύχη, και δυστυχώς έπεσε με πάταγο ο μπερντές.

Και το πρόσωπό τους τώρα φαίνεται εξαιρετικά ζορισμένο στα κανάλια γιατί έχουν να κάνουν με κάποιο εξαιρετικά όμοιό τους που πρέπει να αποδείξουν ότι είναι διαφορετικός.

Οι δικαιολογίες είναι ότι αυτοί είναι γνήσιοι, ενώ οι άλλοι φτηνές απομιμήσεις. Μία είναι η Αρία φυλή λένε και οι φασίστες. Μία είναι η ορθή πίστη λένε και οι παπάδες. 'Οταν αρχίζει αυτός ο διαχωρισμός σε γνήσιο και μη γνήσιο, ξεκινά το Ολοκαύτωμα. Κρίμα γιατί στο ΚΚΕ υπάρχουν τόσοι σπουδαίοι αριστεροί και κατάντησαν επίσκοποι της ορθοδοξίας. Κρίμα γιατί η αριστερά έφτασε τόσο κοντά στο στόχο της για κοινωνική δικαιοσύνη.

Τώρα για το να κάνει σπα ο σκουπιδιάρης αν ψηφίσει ΚΚΕ τι να πω... άντε καλό σπα, στην άλλη, τη μεταθανάτιο ζωή. Ως τότε να δούμε πού θα βρούμε το ψωμί.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2012 στις 2:12 μ.μ.

Φίλε ωραία και πολύ ποιητικά τα όσα αναφέρεις αλλά επί της ουσίας δεν μπορώ να δω τη στενή ιδεολογική συγγένεια όταν οι συγκεκριμένοι χώροι μάχονται για διαφορετικό αποτέλεσμα. Και στην προκειμένη περίπτωση οι διαφορές είναι ξεκάθαρες και αντικατοπτρίζονται στα εκλογικά προγράμματα (αν μπορεί να πει κανείς ως έτσι τα όσα παρουσίασαν τα δυο κόμματα εν όψει εκλογών).

Δεν έχω πρόθεση να επιτεθώ στο ΣΥΡΙΖΑ. Χαίρομαι για την εκλογική επιτυχία του. Αναμένω τις κινήσεις του αρχηγού του (μιας και που απο πολυσυλλεκτική οντότητα και τα περί "συνιστώσες" έχουν παραμεριστεί και ομογενοποιηθεί μπρος την κυβερνητική προοπτική) και θα ασκώ κριτική από τα αριστερά. Αν σκοπός του είναι ως λέει η πτώση του καπιταλισμού εκ των έσω και μέσω σταδιακών μεταρρυθμίσεων ώστε να διαμορφωθούν οι σωστές συνθήκες στην κοινωνία και το όποιο κίνημα, τότε θα είμαι εκεί να βοηθώ ώστε να αποφευχθεί το όποιο παραστράτημα.

Αν όμως σκοπός του και σκοπός μας είναι όπως λες να βρούμε ψωμί, θα σου υπενθύμιζα πως από ανάλογες ατάκες γνωρίζουμε και δε ξεχνούμε την παρόμοια ρητορική πως "με το ΠΑΣΟΚ φάγαμε ψωμί". Νέοι Ανδρέες και ΠΑΣΟΚ να μας λείπουν...

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2012 στις 2:50 μ.μ.

Τόση χολή για το ΚΚΕ και αναζητούν δήθεν συνεργασία. Ψεύτες, νεοπασόκοι. Τώρα που θα "αναδομήσουν" την Ε.Ε. παρέα με τον Παναγόπουλο και τον Δασκαλόπουλο, είναι σίγουρο ότι θα μας φέρουν τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης που έτσι κι αλλιώς ξέρουν πως γίνονται όταν ήταν δημοτικές και νομαρχιακές αρχές. Ο δικομματισμός απέθανε, ζήτω ο Συριζοκαπιταλισμός

8 Μαΐου 2012 στις 3:29 μ.μ.

Πολυ καλή εμφάνιση! Το ΚΚΕ χρειάζεται περισσότερες τέτοιες εμφανίσεις!

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2012 στις 5:23 μ.μ.

απόλυτα σύμφωνη με τον than vog σχετικά με την "συνεργασία" που ψάχνουν με τον αριστερό χώρο και ιδιαίτερα το ΚΚΕ!!!! από προσωπική πείρα ξέρω ποοοοοοόσο θέλουν τη συνεργασία...... κάνουν πλιάτσικο, απλά!
δεν αναζητάς τη συνεργασία κάποιου που σιχαίνεσαι...... απλά θες να τον συγχύσεις και να πάρεις από αυτόν!
εύχομαι πάντως να διατηρήσουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και να προχωρήσουν όλοι μαζί για μια νέα Ελλάδα.....
(και επιτέλους να μας βγάλουν από το μνημόνιο για αρχή και στη συνέχεια βλέπουμε!)

9 Μαΐου 2012 στις 12:32 π.μ.

Αυτισμός με ευφράδεια λόγου και μπόλικη ωραιοπάθεια.

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2012 στις 12:52 π.μ.

Δεύτερη κακή εμφάνιση για τη Λιάνα μετά από αυτήν στο ΕΧΤΡΑ 3.Αγχος να φανεί και κάποια ψεμματάκια για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα..

9 Μαΐου 2012 στις 2:02 π.μ.

Το ΚΚΕ είναι σαν ένα γιατρό που κάνει καλή διάγνωση για την ασθένεια αλλά προτείνει λάθος θεραπεία.Όλα αυτά που λέει για τον καπιταλισμό είναι πολύ σωστά και τα γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν μια στοιχειώδη πολιτική παιδεία και στοιχειώδη νοημοσύνη.Απλά ο λαός διαφωνεί,και πολύ καλά κάνει,με αυτά που μας προτείνει το ΚΚΕ.
Τον ''υπαρκτό σοσιαλισμό'' δηλαδή,το σοβιετικό μοντέλο,που μόνο σοβιετικό δεν ήταν.(Σοβιέτ σημαίνει στα ρωσικά λαικά συμβούλια,λαικές συνελεύσεις,που υποτίθεται οτι θα ήταν τα όργανα εξουσίας στο νέο κράτος,με αυτό το σύνθημα πήραν την εξούσια οι μπολσεβίκοι-όλη η εξουσία στα σοβιέτ).Τα σοβιέτ ατρόφησαν απο την εποχή του Λένιν και καταργήθηκαν τελείως με τον πατερούλη.Τα αντικατέστησε η κομματική εξουσία κι έτσι η δικτατορία του προλεταριάτου έγινε ένα πολύ ωραίο άλλοθι,ένας δούρειος ίππος για την δικτατορία του κόμματος.Αφού το κόμμα ήταν ο εκφραστής του προλεταριάτου,ποιός ο λόγος τώρα για δημοκρατικές διαδικασίες,το κόμμα θα αποφασίζει κατευθείαν για όλα και είναι σαν να αποφασίζει το προλεταριάτο.Κατά τα άλλα,τα μέσα παραγωγής τα πήραν απο τους καπιταλιστές αλλά δεν τα έδωσαν στους εργαζομένους(κοινωνικοποίηση) αλλά έγιναν κρατικά,διαχειριζόμενα φυσικά από το κόμμα
Τώρα τα γυρίζει το ΚΚΕ και μιλάει για κοινωνικοποιήσεις και για λαική εξουσία.Εγώ πάντως αμφιβάλλω ακόμα για τις πραγματικές τους προθέσεις.Κι αυτό γιατί ένα κόμμα που ακόμα έχει σαν ίνδαλμα του τον Στάλιν απλά δεν μπορεί να με πείσει.Να σημειώσω εδώ οτι ο σταλινισμός,αν και καταδικάστηκε απο το ΚΚΣΕ μετά το θάνατο του,συνεχίστηκε απο τους διαδόχους του.Μόνη διαφορά οτι αντί να δολοφονούν τους πολιτικούς αντιπάλους,τους έστελναν στα γκούλαγκ για αναψυχή στη Σιβηρία.
Στην δε κριτική που κάνει το ΚΚΕ για την πτώση του υπαρκτού δεν λέει κουβέντα για την λαική εξουσία,που αντικαταστάθηκε απο την κομματική,κουβέντα για το οτι τα μέσα παραγωγής δεν ανήκαν στους εργαζόμενους αλλά στο κράτος-κόμμα.
Αρα λοιπόν το ΚΚΕ,αν θέλει εγώ να το πιστέψω σε όσα λέει για λαική εξουσία,θα πρέπει να διαφοροποιήσει τη θέση του για τον υπαρκτό σοσιαλισμό στα θέματα που προανέφερα.Της απουσίας δημοκρατίας και ελευθερίας,της κομματικής χούντας που υπήρχε και το οτι τα μέσα παραγωγής δεν ανήκαν στους εργαζόμενους,που είναι ο ορισμός του σοσιαλισμού.
Αυτοί είναι λοιπόν οι λόγοι που ο κόσμος δεν έρχεται στο ΚΚΕ,τα πράγματα είναι πολύ απλά κι όσο συνεχίζουν να σκέφτονται έτσι εκεί στο κόμμα,απλά θα το στηρίζουν οι γέροντες και οι γερόντισες του αντάρτικου,που σιγα σιγά μας αφήνουν χρόνους,και οι απόγονοι τους καθαρά για συναισθηματικούς και λόγους οικογενειακής παράδοσης,όπως ακριβώς και οι μοναρχικοί Μανιάτες.

lenin
9 Μαΐου 2012 στις 2:52 π.μ.

AYTOI θα σε προδόσουνε στη ΒΑΡΚΙΖΑ και πάλι !!

και μην μας πουν ότι "πάλεψαν" για τα δικαιώματα του λαού τόσα χρόνια....
και στις χώρες που δεν υπάρχει Κ.Κ. μια χαρά είναι τα δικαιώματα του λαού !!

problem ??

9 Μαΐου 2012 στις 3:04 π.μ.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ.Από τη στάση του μετά τις εκλογές φαίνεται,κατα τη γνώμη μου,κι όχι μόνο από αυτή τη στάση,οτι θέλει να κινηθεί στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.Και εξηγούμαι.
Ας δούμε λίγο το σκηνικό. 2 μέρες πριν τις εκλογές βγήκε ο Σόιμπλε και ειπε πολύ καθαρά.Δεν συζητάμε αναδιαπραγμάτευση,πρέπει να σεβαστείτε τις συμφωνίες αλλιώς ιδού η πόρτα της εξόδου απο την ΕΕ.Το είπε κομψά,η συμμετοχή στην ΕΕ δεν είναι υποχρεωτική.Κι αυτό δεν ήταν μόνο εκβιασμός στον ελληνικό λαό.Το ειπε απευθυνόμενος σε ΣΥΡΙΖΑ,Καμμένο,ΔΗΜΑΡ,τους αντιμνημονιακούς με κυβερνητικές βλέψεις.Γιατί μπορεί να είναι ανάπηρος,αλλά όχι νοητικά ανάπηρος,και ήξερε πάνω κάτω τα αποτελέσματα της κάλπης.
'Αρα λοιπόν οι επιλογές είναι 2.Το ειπε καθαρά ο Σόιμπλε,κι ο Σόιμπλε είναι η ΕΕ.Ή ΕΕ και μνημόνια και παραδάκι και euro ή χωρίς μνημόνια,χωρίς ΕΕ,χωρίς παραδάκι και euro.
O Σαμαράς λοιπόν κι ο Βενιζέλος δινουν ανοχή ο πρώτος και στήριξη ο δεύτερος στον Τσίπρα να κάνει κυβέρνηση και να δια πραγματευτεί στην Ευρώπη τα μνημόνια,με την προυπόθεση να μείνουμε στην ΕΕ,ξέροντας φυσικά οτι θα πάρει τα αρχ... μου και θα τον πάρουν μετά στο ψιλό οτι κι αυτός δεν έκανε τίποτα.Αλλά δεν είναι αυτό που τον πειράζει τον Αλέξη.Αυτό που τον πειράζει είναι οτι δεν θα μπορεί να μιλάει πια για ΕΕ.Γιατί αν το γυρίσει στο κατά της ΕΕ θα τον πάρουν στο ψιλό μετά στο ΚΚΕ.Και μέχρι να κατασταλάξει στις καινούργιες του πολιτικές θέσεις το 17% θα ξαναγίνει πάλι 4,5.Έτσι λοιπόν,για να μπορέσει να διατηρήσει ο Αλέξης τις φιλοΕΕ θέσεις του και να συνεχίσει να αλιεύει ψήφους στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και για να μην αναγκαστεί να γίνει ρεζίλι των σκυλιων απο ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να κάνει κυβέρνηση κάνοντας κι αυτός κωλοτούμπα,και δεν είναι η πρώτη,σαν τον Καρατζαφέρη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger