Home » , » Η «Χρυσή Αυγή», αυτός ο ναζιστικός απόπατος,… (Βίντεο)

Η «Χρυσή Αυγή», αυτός ο ναζιστικός απόπατος,… (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 | 7:54 μ.μ.

Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε μερικούς απ' τους τραμπουκισμούς και τις άνανδρες ρατσιστικές επιθέσεις της νεοναζιστικής συμμορίας των χρυσαυγιτών

Με την ευκαιρία παραθέτουμε το σημερινό κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου – «Ριζοσπάστης»:

Η «Χρυσή Αυγή», αυτός ο ναζιστικός απόπατος, όχι μόνο δεν συνιστά «αντισυστημική» πολιτική οργάνωση, αλλά ενσαρκώνει το ίδιο το σύστημα και μάλιστα στο τετράγωνο.
Οχι μόνο δεν αποτελεί «πατριωτικό» κόμμα (τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας τους μιλούν από μόνα τους), αλλά αποτελεί τον ορισμό της προδοσίας του λαού.
Είναι η βρωμιά, η δυσωδία και η σαπίλα του υπάρχοντος συστήματος, στο τετράγωνο.
Αντίστοιχα, γέννημα αυτού του συστήματος και αυτής της δημοκρατίας, της αστικής δημοκρατίας του κεφαλαίου και των μονοπωλίων, ήταν και οι πυγμαλίωνες της συμμορίας των «κασιδιάρηδων» που έσυραν την ανθρωπότητα στον όλεθρο: Οι Χίτλερ, οι Γκέμπελς, τα «Ες – Ες» και οι Γκέρινγκ.
*
Η «Χρυσή Αυγή» είναι το παράγωγο, είναι το απόβλητο και – ως εκ τούτου – είναι το δημιούργημα της σαπίλας. Είναι το ταξικό δηλητηριώδες σαπρόφυτο που – με λίπασμα τόσο το φόβο όσο και το λούμπεν κατακάθι του κοινωνικού δαρβινισμού – ευδοκιμεί στο θερμοκήπιο των δημίων του λαϊκού εξανδραποδισμού.
Είναι το φρανκενσταϊνικό κατασκεύασμα της καπιταλιστικής αγριότητας. Βρίσκεται στην καρδιά της δυσωδίας του συστήματος της βαρβαρότητας, της πολιτικής χυδαιότητας, της ανελευθερίας και της κοινωνικής αγριότητας.
Γέννημα αυτής της ίδιας μήτρας ήταν και η επταετής σύμφυση μεταξύ της φασιστικής θηριωδίας και της άφατης γελοιότητας που εκπροσώπησαν τα ινδάλματα των «κασιδιάρηδων»: Οι Παπαδόπουλοι, οι Παττακοί και οι Μακαρέζοι.
*
Η «Χρυσή Αυγή», υποδυόμενη τον «τιμωρό των κακώς κειμένων», διεκδικεί το ρόλο του μαστιγίου και του «χωροφύλακα» στην υπηρεσία των αφεντικών ενάντια στους μισθωτούς σκλάβους.
Αυτή ήταν και θα είναι πάντα η ιστορία και η πρακτική του φασισμού.
Σε συνθήκες κρίσης είναι, που, μέσω τέτοιων ναζιστικών μορφωμάτων, όπως η «Χρυσή Αυγή», όπως η Γκεστάπο του Χίτλερ, όπως τα λεπενικά και φασιστικά κτήνη σε Γαλλία και Ιταλία, όπως οι ταγματασφαλίτες των «Τσολάκογλου» και των «Ράλληδων», το καθεστώς της κεφαλαιοκρατικής εκμετάλλευσης και της καταπίεσης πετάει από πάνω του όχι μόνο τη μάσκα και το φερετζέ, αλλά ακόμα και κάθε τάχα μου δημοκρατικό φύλλο συκής.
Ετσι, απαλλαγμένη πια από περιττά μακιγιάζ, η εξουσία των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, εμφανίζεται ενώπιον των ανθρώπων του μόχθου με το φαιό σουλούπι
άλλοτε του Χίτη και άλλοτε του γερμανοτσολιά και του ταγματαλήτη.
Αλλοτε του πολιτικού υποκόσμου και άλλοτε του πιο τραμπούκικου λαϊκισμού.
Αλλοτε του καρατέκα «άντρακλα» που χτυπάει γυναίκες και άλλοτε του νυχτόβιου μαχαιροβγάλτη που εξαπολύει πογκρόμ κατά του μετανάστη, του πολιτικού αντιπάλου, του «διαφορετικού».
*
Η «Χρυσή Αυγή» είναι η άλλη όψη του ίδιου πολιτικού νομίσματος της πλουτοκρατίας.
Είναι ακριβώς εκεί, στον κόρφο της πλουτοκρατίας, που επωάζεται το αυγό του φιδιού. Εκεί βρίσκεται η φωλιά του.
Γι’ αυτό και μόνο ένα ρωμαλέο, ταξικό, εργατικό, λαϊκό, αντικαπιταλιστικό κίνημα είναι αυτό που έχει τη δύναμη όχι απλά να λιώσει το φασιστικό φίδι, αλλά ταυτόχρονα να αχρηστέψει και την καπιταλιστική μήτρα που το συντηρεί και το αναπαράγει.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ο ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗΣ
13 Ιουνίου 2012 στις 11:26 μ.μ.

Η ναζιστική-δολοφονική συμμορία χύνει το αίμα των ξένων εργατών στους δρόμους των πόλεων, αποπροσανατολίζοντας τους ντόπιους εργάτες ως προς τα πραγματικά αίτια της δυστυχίας τους. Προσφέρει γι αυτό πολύτιμες υπηρεσίες στο κεφάλαιο ως συστημική δύναμη που είναι και υπενθυμίζει σ' όλο τον συφερτό της εκμεταλλευτικής παρακμής ότι υπάρχει ένα δολοφονικό χέρι το οποίο μπορεί να τον στηρίξει μέσα στην κρίση. Αυτό το δολοφονικό χέρι σήμερα στρέφεται κατά των μεταναστών, κατά κύριο λόγο. Δεν είναι αργά η μέρα που θα στραφεί κατά απεργών , κοινωνικών και πολιτικών αγωνιστών και συλλογικοτήτων με πολύ μεγαλύτερη ένταση και έκταση απ' ότι το κάνει σήμερα.
Σε περιόδους ανόδου της ταξικής πάλης και βαθιάς κρίσης του συστήματος, όπως σήμερα, ποτέ η καταστολή δεν γίνονταν μόνο μέσα από τους επίσημους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους. Πάντα είχαν ουσιαστικό ρόλο οι φασιστικές συμμορίες στο πνίξιμο των εργατικών και λαϊκών αντιστάσεων. Από το παράδειγμα της Βαϊμάρης με τη δολοφονία της κόκκινης Ρόζας και του Καρλ Λήμπνεχτ, ως τη λευκή τρομοκρατία του κράτους μετά τη Βάρκιζα και την τρομοκρατία της καρφίτσας στην Ελλάδα του εθνάρχη Καραμανλή , ο φασισμός πάντα στράφηκε ενάντια στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση της εργατικής τάξης. Δεν μπορώ στα πλαίσια ενός σχολίου να συζητήσω τα γενικότερα αίτια ανόδου του φασισμού που απαιτούν διείσδυση και ερμηνεία της συνολικότερης συγκυρίας κάθε κοινωνικού σχηματισμού. (η σημαντικότερη ανάλυση είναι ασφαλώς το βιβλίο του Ν. Πουλαντζά, ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ , Η Τρίτη Διεθνής απέναντι στον Φασισμό, εκδ. ΘΕΜΕΛΙΟ , Αθήνα 2006
Όσοι νομίζουν ότι η κοινοβουλευτική και πολιτική ανάδειξη της Χρυσής Αυγής ήταν ένα απλό λάθος κάποιων δυσαρεστημένων ψηφοφόρων που έριξαν την ψήφο τους όπου να ναι και άρα και στη Χρυσή Αυγή, πλανώνται πλάνην οικτρά. Όσοι ψήφισαν αυτό το εγκληματικό μόρφωμα το έκαναν στη βάση συγκεκριμένων προσδοκιών απ’ αυτό , δεν το έκαναν τυχαία και άρα δεν έχουν να διορθώσουν τίποτα. Η ψήφος προς αυτό εκφράζει μια σοβαρή και αντιδραστική αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος. Γίνεται μέσα σε συνθήκες που η ακροδεξιά ιδεολογία είναι οργανικό συμπλήρωμα της νεοφιλελεύθερης θέσης και απολαμβάνει για περισσότερο από μια δεκαετία προνομιακότατη προβολή από τα αστικά Μ.Μ.Ε. Θεωρητικοί και πολιτικοί εκφραστές του ναζισμού και του ρατσισμού παρελαύνουν σε καθημερινή βάση από αρκετές εκπομπές , χωρίς κανένα αντίλογο στις απόψεις τους αλλά μάλλον μέσα από μια άκριτη και θετική προβολή των απόψεων τους, που παρουσιάζονται ως φυσικές και αυτονόητες αλήθειες.
Η θεωρία της διόρθωσης της ψήφου προς το ναζιστικό-εγκληματικό μόρφωμα δεν καταλαβαίνει τις σοβαρές πολιτικές διεργασίες που έχουν συντελεστεί στην ελληνική κοινωνία τα χρόνια του Μνημονίου. Η κρίση από οικονομική έχει πλέον μετατραπεί σε πολιτική και λειτούργησε ως ένα πολιτικό εργαστήρι αντιδραστικής αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος , δίνοντας τη δυνατότητα ν’ αναπτυχθούν εργαλεία που θα εξοπλίσουν τον αστισμό απέναντι στην άνοδο της Αριστεράς και σε μια τυχόν αντισυστημική αμφισβήτηση στρατηγικών του επιλογών. Σε συνθήκες βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης του συστήματος , είναι αναγκαίο να υπάρχουν ακραία πολιτικά μορφώματα συστημικής βίας που θα τρομοκρατήσουν τους καταπιεσμένους και θα τσακίσουν αντιστάσεις. Ήδη τα καθάρματα έχουν αναλάβει δράση σ’ αυτή την κατεύθυνση. Κι αυτό όχι μόνο δεν ενοχλεί το σύστημα αλλά σήμερα είναι επιδιωκόμενο. Απέναντι στη βία της ναζιστικής συμμορίας δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα ούτε απλά στην ηθική και πολιτική καταγγελία της όσο κι αν το δεύτερο είναι απαραίτητο. Χρειάζεται η οργάνωση άμυνας για να καταλάβουν οι φασίστες ότι οι θρασύδειλες επιθέσεις τους δεν θα είναι δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα ούτε απλός περίπατος γι αυτούς.
«Ο ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗΣ»

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 11:53 μ.μ.

τρωω καθε μερα κονσερβες....... και φυλαω κονσερβοκουτια!!!!!!!!!!

Ανώνυμος
14 Ιουνίου 2012 στις 4:54 μ.μ.

εξαπολύει πογκρόμ κατά του μετανάστη, του πολιτικού αντιπάλου, του «διαφορετικού ...(SIC!!!)

Τόσο πολύ φοβούνται εκεί στον περισσό να πούνε τις λέξεις εξαπολύει πογκρόμ κατά αναρχικών και αντιεξουσιαστών;

Τόσο πολύ φοβάται ο Μπογιόπουλος που κατά τα άλλα είναι λαλίστατος επί παντός επί στητού, να αναγνωρίσει ότι αυτός ο χώρος είναι για δεκαετίες το αντίπαλο δέος στα καθάρματα;
Μη τυχόν και οι αναγνώστες του Ριζοσπάστη ανακαλύψουν ξαφνικά την Αμερική;
Συνεχόμενοι πνιγμοί από το κόμμα της εργατιάς που μας έχει συνηθίσει στην παραχάραξη. Ούτε μια καλή κουβέντα για αυτούς και αυτές που βάζουν πλάτη με κίνδυνο την ίδια τους την ζωή.
Αντιφασιστικός αγώνας από τα γραφειάκια δε νοείται...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger