Home » , » Εσωκομματικά προβλήματα στο ΚΚΕ;

Εσωκομματικά προβλήματα στο ΚΚΕ;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 | 2:31 π.μ.

Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να αναδημοσιεύσουμε τι γράφουν τα αστικά έντυπα (η φωτογραφία που παραθέτουμε είναι  από το περιοδικό «Επίκαιρα») για το τι διαδραματίζεται στο εσωτερικό του ΚΚΕ μετά την πρόσφατη εκλογική ήττα.

Επίσης –και επειδή εμείς θέλουμε να έχουμε ατόφιες σχέσεις με τους αναγνώστες μας- δεν θεωρούμε σκόπιμο να αναπαράγουμε αυτά που μας έστειλαν και αφορούν απόψεις φερόμενων μελών και οπαδών του ΚΚΕ που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο.

Όμως δεν πρέπει να προσπεράσουμε την  «ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ» όπως υπογράφουν για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ.
Κι αυτό γιατί η πρώτη ανάλογη παρέμβαση που έγινε –πάλι από το ιστολόγιο neaspora, και πάλι με την ίδια υπογραφή όπως τώρα- προκάλεσε δισέλιδη απάντηση από τον «Ριζοσπάστη» που μάλιστα την σχολιάζαμε εδώ.

Το κείμενο για το οποίο κάνουμε λόγο βρίσκετε εδώ και δεν ξέρουμε αν αυτή την φορά υπάρξει απάντηση από το δημοσιογραφικό όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 66 σχόλια

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2012 στις 4:25 π.μ.

Το 2,9% είναι η μόνη λύση για να ξεκουμπιστεί από το κόμμα ο Γόντικας κι η παρέα του που κάνουν κουμάντο τόσα χρόνια και διαλύουν συνειδητά.

κουκουβάγια
22 Ιουνίου 2012 στις 10:04 π.μ.

Καταρχάς η κουβέντα αυτή (όπως απέδειξαν και οι επαναληπτικές εκλογές) δεν αφορά αποκλειστικά τα κομματικά μέλη. Πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι στήριξαν το ΚΚΕ στις εκλογές του Μαΐου, που μαζί με το 1,2% της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ και τα πολύ μικρότερα ποσοστά του μ-λ χώρου, έδειξαν με αρκετά συνειδητό τρόπο ότι ένα περίπου 10% πιστεύει πολύ συνειδητά ότι η ΕΕ και οι σοσιαλδημοκρατικές λύσεις δεν αποτελούν την ελπίδα και το αποκούμπι τους στην κρίση. Το ότι το 50-70% από αυτούς έφυγαν μετά από ένα μήνα για ΣΥΡΙΖΑ (κι εγώ ανάμεσα σε αυτούς) δεν δείχνει μεταβολή της αντίληψής τους, δείχνει ουσιαστικά την διαφωνία τους με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ στάση που επέλεξε τόσο το ΚΚΕ, όσο και οι υπόλοιποι μετά τις εκλογές του Μαΐου. Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς άλλωστε ότι ξαφνικά όλοι αυτοί είδαν το "φως το αληθινό" κι επένδυσαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την σταθερότητα του Ευρώ ή ότι παρασύρθηκαν από το Παπανδρεϊκό προφίλ του Τσίπρα. Και είναι δύσκολο να το πιστέψει, γιατί πολύ απλά δεν ισχύει. Οι ψηφοφόροι και γενικότερα ο περίγυρος αυτών των κομμάτων/οργανώσεων δεν είναι (κατά πλειοψηφία πάντα) τίποτε απολίτικοι που για πρώτη φορά άκουσαν για "πολιτική" στην κρίση της τελευταίας διετίας: Κατ' ελάχιστο ενημερώνονται, κουβεντιάζουν, διαβάζουν ή και δρουν σε χώρους με ή χωρίς την σημαία του κόμματος ή της οργάνωσης, και δεν αποφασίζουν με μόνο κριτήριο το "που πηγαίνουν οι πολλοί".
Μια κουβέντα λοιπόν είναι καλό να γίνει, έστω και με αυτούς τους όρους, που σίγουρα δεν είναι οι καλύτεροι.

Η "Νέα Σπορά" λοιπόν κάνει μια κριτική που έχει μία βάση πραγματική: Όντως το ΚΚΕ φαίνεται να στρέφεται προς νεοτροτσκιστικές απόψεις, όντως έχει μια τάση απομόνωσης όχι από τα άλλα κόμματα (τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται, όλα τα κόμματα "μόνα" τους είναι), αλλά από το λαό, και είναι πολύ χαρακτηριστική γι αυτό η σφοδρότητα με την οποία επιτίθεται στον κόσμο που δεν το ακολουθεί, τσουβαλιάζοντας μάλιστα κάθε τύπου διαφωνία και χαρίζοντάς την είτε στο μικροαστισμό, στην σοσιαλδημοκρατία είτε (ακόμη χειρότερα) στην...αντεπανάσταση! Ειδικά μετά τις εκλογές της 6ης Μάη το δάκτυλο κουνιέται επίμονα στον κόσμο από την πρώτη στιγμή (χαρακτηριστικό το "διορθώστε την ψήφο σας" που μετά μαζεύτηκε ότι δήθεν αποτελούσε κριτική στους ψηφοφόρους της ΧΑ) και κυριαρχεί ένας ουσιαστικά πανικός, με επιθέσεις (ειδικά στο δίκτυο) που ξεπερνούν τα όρια της φαιδρότητας.

κουκουβάγια
22 Ιουνίου 2012 στις 10:05 π.μ.

Ωστόσο η Νέα Σπορά δεν μας διευκρινίζει αρκετά πράγματα, όπως:
- Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ δεν βγήκε...χθες! Υπάρχει η ίδια Γ.Γ. τα τελευταία 20 χρόνια και φυσικά δημιουργεί το ερώτημα: Διαφωνούν με όλη την πορεία του ΚΚΕ τα τελευταία 20 χρόνια; Όλες οι βασικές της επιλογές είναι λάθος; Από πότε θεωρούν ότι έγινε "στροφή"; Ποιοί είναι οι (πολιτικοί) λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την στροφή; Ποιός ο στόχος; Είναι ερωτήματα στα οποία εγώ δεν μπόρεσα να δω μια απάντηση στα κείμενα των διαφωνούντων.
- Όταν στο μπλογκ τους βάζουν (μόνιμη) μια φωτογραφία/ρήση του Φλωράκη, αυτό παραπάμπει σε μια πολύ συγκεκριμένη περίοδο. Τι εννοούν; Ότι η πολιτική του Φλωράκη με τις δημοκρατικές δυνάμεις, τα κοινά πορίσματα και τις συγκυβερνήσεις με τους αστούς ήταν σωστή και αυτή θα έπρεπε να ακολουθηθεί και σήμερα;
- Όταν λένε ότι η ηγεσία "Αφαίρεσε το αντικείμενο δουλειάς των ΚΟΒ με αποτέλεσμα αυτές να γενικολογούν γύρω από το στρατηγικό στόχο του κόμματος, να αποσπαστούν από τη ζωντανή πραγματικότητα των εργαζομένων, να σπάσουν τους δεσμούς τους μ’ αυτούς." εννοούν ότι η κουβέντα για την στρατηγική του ΚΚΕ θα πρέπει να περιορίζεται μόνο σε κάποια υψηλά κλιμάκια "Ιδεολογικών Επιτροπών" με τις ΚΟΒ να διέπονται από ένα πρακτικισμό;

Όλα αυτά έχει σημασία να απαντηθούν κατά την γνώμη μου γιατί (πολλές φορές το έχουμε δει αυτό) το "ανεπαρκές" αντικαθίσταται από το "χειρότερο" κι όχι από το "καλύτερο". Στο κάτω-κάτω το όνομα του κόμματος είναι ένα σύμβολο κι όχι η ουσία. Σύμβολο που σίγουρα κάτι σημαίνει, κάτι δείχνει, κάπου παραπέμπει, αλλά μην ξεχνάμε ότι και το ΚΚΚίνας διατήρησε το όνομά του σε αντίθεση με διάφορους Ιταλούς/Γάλλους κλπ., αλλά αυτό είχε ως μόνο αποτέλεσμα την περαιτέρω δυσφήμιση του κομμουνιστικού κινήματος. Ας γίνει κουβέντα λοιπόν για την πολιτική/ιδεολογική ουσία κι όχι για το ποιός υπερασπίζεται καλύτερα τα σύμβολα ή ποιός ψηφίζει σταθερά ΚΚΕ τα τελευταία...50 χρόνια! Τα σύμβολα όταν αποστεώνονται μπορεί να λειτουργήσουν ανάποδα, όπως άλλωστε τόνιζε πολύ χαρακτηριστικά και ο Λένιν όταν έλεγε ότι "κάθε τι μπορεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες να μετατραπεί στο αντίθετό του".

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2012 στις 3:47 μ.μ.

η κουκουβάγια το τοποθετεί σωστά νομίζω αν και καλό θα ήταν η κουκουβάγια να μας πεί την γνώμη της για το σήμερα και αν θές και για το χθές . Απο πότε πιστεύεις ότι αλλάζει η πολιτική κατεύθυνση και η φυσιογνωμία του κκε απο το 1990 ? Σοβαρά ρωτάω. Εγώ πιστεύω ότι αλλάζει απο το τέλος του 1950 αλλά το σημερινό ΚΚΕ έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του (ιδεολογικο πολιτικα )στην μπρεζνιεφική περίοδο αν θέλουμε να γίνουμε πολύ συγκεκριμένοι .

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2012 στις 4:17 μ.μ.

Φαιδροτητα κουκουβαγια ειναι δημοσιευαματα σαν αυτο που δεν εχουν καμια υποσταση παρα μονο να αναμασουν την επι 20ετη αστικη μαυρη προπανγανδα περι εσωκομματικων αντιθεσεων στο Κ.Κ.Ε.Τα ιδια κεντρα διερεαν για τον Χαρυλαο οτι γερασε και δεν τραβαει και οτι παιζουμε μπουνιες μεσα στο κομμα.Δεν μπορουν να βαλουν το Κ.Κ.Ε στο χερι και ουτε προκειτε και τα υπολοιπα ειναι εκ του πονηρου.Για πες μας ποια πολιτικη/ιδεολογικη ουσια ζητατε απο το Κ.Κ.Ε να αλλαξει?Να προσκυνησει Ε.Ε και κεφαλαιο σαν τον ΣΥΝ?

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2012 στις 6:02 μ.μ.

καλα κρασια, 4:17 μ.μ. το ΚΚΕ το εχουν βαλει στο χερι εδω και δεκαετιες - το αφηνουν να λεει, να οργανωνει, να συσπειρωνει, να εμπνεει, και τις κρισιμοτερες, τις ιστορικοτερες στιγμες, να κανει χοντροειδεστατα, αν οχι μελετημενα λαθη.
Οσοι δεν το βλεπετε αυτο, οχι απλα ΜΛΚΚΕ, αλλα ΟΑΚΚΕ θα καταληξετε.

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2012 στις 6:32 μ.μ.

Κάποιες σκέψεις και προβληματισμοί για την συγκεκριμένη ανάρτηση και την κατά τα άλλα σημαντική συνεισφορά του παρόντος ιστολογίου:


Σύντροφοι του Βαθύ Κόκκινο, έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου για τη νέα σπορά, ωστόσο προτιμώ να μην δώσω μεγαλύτερη σημασία στους διαχειριστές της.
Μπορεί να λέτε ότι δεν αναδημοσιεύετε κείμενα κριτικής στο ΚΚΕ γενικά, αλλά η φωτογραφία είναι δική σας, όχι του blog από το οποίο αναδημοσιεύσατε. Επομένως, παίρνετε κι εσείς εμμέσως θέση.
Θα ήταν πολύ πιο γόνιμο να αναδημοσιεύατε ή ακόμα καλύτερα να κάνατε εσείς οι ίδιοι κριτική στην ηγεσία, στην πολιτική γραμμή, στην τακτική συμμαχιών του ΚΚΕ κοκ, παρά να το παίζετε "εγώ δεν ξέρω, άλλοι τα λένε". Εκτός από γόνιμο, είναι και πολύ πιο έντιμο!
Η εκλογική συρρίκνωση του ΚΚΕ, το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι ένα ρεφορμιστικό κόμμα, σίγουρα δεν αποτελεί θετική εξέλιξη, στον βαθμό που δεν έχει διαμορφωθεί, ούτε είναι υπό διαμόρφωση, ο σύγχρονος επαναστατικός κομμουνιστικός φορέας. Με βάση αυτό κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να γίνεται η παρουσίαση της κριτικής στο ΚΚΕ από κάποιους οι οποίοι στο κάτω κάτω δεν ξέρουμε και τι ρόλο βαράνε.

Ελπίζω να λάβετε υπόψιν τα παραπάνω. Καλή συνέχεια

22 Ιουνίου 2012 στις 7:32 μ.μ.

Ανώνυμε 6.32 μάλλον παρανόησες. Η φωτογραφία που δημοσιεύσαμε είναι από το περιοδικό «Επίκαιρα» και την παραθέσαμε για να τονίσουμε ότι δεν αναπαράγουμε δημοσιεύματα του αστικού τύπου που αναφέρονται στα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του ΚΚΕ.

Τα αναγραφόμενα στο μπλοκ neaspora έχουν άλλη βαρύτητα. Η πρώτη παρέμβαση αυτού του μπλοκ προκάλεσε δισέλιδη απάντηση από το δημοσιογραφικό όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ που μάλιστα υπογραφόταν από την «Συντακτική Επιτροπή του Ριζοσπάστη». Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Να απαντάει δηλαδή ο «Ριζοσπάστης» τόσο εκτενέστερα σε ένα ανώνυμο κείμενο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. Και αυτό σημαίνει πολλά.

Επίσης, αρκετοί σύντροφοι του μπλοκ μας έχουν κάνει εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα και την μείωση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ.

Στον προγραμματισμό μας είναι να οργανώσουμε μια συζήτηση –την οποία θα αναρτήσουμε σε βίντεο- στην οποία θα συμμετέχουν αγωνιστές από όλο το φάσμα της αριστεράς για να συζητήσουμε για τα εκλογικά αποτελέσματα.

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2012 στις 7:57 μ.μ.

οι πολιτικες δηλωσεις που γινονται απο ανωνυμους και μαλιστα τοσο γενικολογα που ο καθενας καταλαβαινει οτι θελει δεν βοηθουν σε τιποτα.αντι λοιπον οι κυριοι αυτοι να κανουν αοριστη κριτικη αν εχουν τα κοτσια να βγουν επωνυμα αποκαθιστοντας στην πραξη τους λεννινιστικους κανονες της λειτουργίας του κομματος και να μας πουν
1) τις αποψεις τους για το πως πρεπει να λειτουργει ενα επαναστατικο κομμα
2) τις θεσεις τους για τον // υπαρκτο σοσιαλισμο//
3)πως αντιλαμβανονται τι σχεση στρτηγικης και ταχτικης.
4) πια πρεπει να ειναι η ταχτικη του επαναστατικου κομματος στην δοσμενη ιστορικη στιγμη, το σχεδιο του , τα αμεσα πραχτικα του καθηκοντα, η πολιτικη συμμαχιων του στο κοινωνικο αλλα και πολιτικο επιπεδο.
5) πως αντιλαμβανονται τη δραση του κομματος
στο μαζικο κινημα , στα συνδικατα και ποιες μορφες οργανωσεις και παλης προτασουν.
κι ολα αυτα για να μη προσπαθουν να ψαρεψουν
στα θολα νερα
αλλιως, Η //ΚΡΙΤΙΚΗ// ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΟΥ.

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2012 στις 9:24 μ.μ.

Ανακαλώ το προηγούμενο σχόλιό μου μιας και δεν είχα προσέξει ότι η φωτογραφία είναι από τα επίκαιρα.

Όσο για τον τελευταίο ανώνυμο, ο οποίος μάλιστα βάζει και τους άξονες της "συζήτησης" χωρίς να σχολιάζει ο ίδιος (απαιτώντας όμως από άλλους να το κάνουν), καλεί δε τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του (;) και να γράφουν επώνυμα, τι να πει κανείς πέρα από το ότι το σχόλιο προέρχεται ΕΚ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ;


Ο ανώνυμος των 6:32

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2012 στις 9:26 μ.μ.

Εγώ νομίζω πως όταν ένα κόμμα βγαίνει φάτσα φόρα και λέει ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ και εργατικός έλεγχος στα μέσα παραγωγής και παίρνει 8% όπως το ΚΚΕ το Μάη κάτι σημαίνει αυτό. Σημαίνει πως ένας στους 10 ψηφοφόρους πιστεύει συνειδητά σε κομμουνιστική διέξοδο. Αυτό το νούμερο είναι κατά την άποψη μου μια καλή αρχή αφ ενός και αφ εταίρου καταδεικνύει σαφώς πως οι θέσεις του κόμματος και ορθές είναι και επίκαιρες . Το 4,5% είναι συγκυριακό νούμερο οφείλεται σε άλλους λόγους για τους οποίους το ΚΚΕ δε φταίει και τόσο πολύ .

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2012 στις 9:42 μ.μ.

Σαν φίλος του Κόμματος συμφωνώ με τα γραφόμενα των κυρίων του blog NeaSpora παρόλαυτα στηρίζω την υπάρχουσα γραμμή μέχρι οι κύριοι να βγούνε να μιλήσουν με τα ο-νο-μα-τα-κια τους και πιστεύω πως πρέπει όλοι να κάνουμε το ίδιο.

S.A

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2012 στις 9:45 μ.μ.

Εχουν πλακα μερικοί ,κανει λεει πολίτικη ο συριζα που μεχρι χτες
κατέβαζε σε απεργία 140 ανθρώπους και τρέχει/έτρεχε και θα τρέχει στους αιώνες
πισω απο τον ΣΕΒ και την ΓΣΕΕ το "κομμα" τις καρπαζιάς οπου σε ενα μηνα πιέσεων
εκανε πισω ολοταχώς λέγοντας πριν και μετα πράγματα αλληλοσυγκρουόμενα
Απέξω απέξω μας λεει η κουκουβαγια πως δεν πρεπει το ονομα να ειναι ταμπου,οριστε μας
θα μας πουν και την ονομασία που προτιμούν ,οπως και να το κανεις ειναι κομμάτι γελοίο αλλα
οχι καινούργιο απο την εποχή της ΕΔΑ και του ΣΥΝ το ιδιο πραγμα το ονομα να μην υπαρχει διοτι
γνωρίζουν οτι οσο υπάρχει κομμουνιστικό κομμα ο τυχοδιωκτισμός δεν τα καταφέρνει και βιάζονται γιατι
γνωρίζουν οτι αυτη η πρόσκαιρη άνοδος θα σβήσει μπροστά στην ανομοιογένειά της και τα αδιέξοδα της
ΜΗ σύγκρουσης με την Ε.Ε και την φαρσα του ευρωκομουνισμού.
Και εγω σου λέω λοιπον οτι ειναι φούσκα ο συριζας που μολις τωρα έγινε κομμα τυχοδιωκτικά
και ξαφνικά ,οτι του κατσει δηλαδή χωρις σταθερή γραμμή χωρις ιδεολογία (προς τα
αριστερά τουλάχιστον,διοτι προς τα δεξια εδω και ενα μηνα εύκολα έστριβε ).
Τελικα πως ειναι δυνατόν ενα "αριστερο" μόρφωμα σαν τον σφυριζα να διεκδικεί απο
το κρατος κατι χωρις κοσμο στον δρόμο και στην απεργια ,αυτο πως το εξηγεί η κουκουβάγια ?
Και χτυπάνε πρόσωπο δηλ την Γ.Γ που εχει κερδίσει τον σεβασμό όλων και της αξίζει σε μια εποχη που δεν
βλέπουμε ευκολα δυνατές και ανιδιοτελείς προσωπικότητες, απο εκει και περα για αλλαγές εκτος Π.Γ δεν
νομίζω να ρωτήσουμε τους αναγνώστες του ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ και αλλων, το κάνουμε και μονοι μας
Οσο λοιπον ο συριζα θα μαζεύει ψήφους που δεν ξερει τι να τους κανει εμεις θα στήνουμε χαλυβουργίες
και εδω θα είμαστε. για τον συριζα δεν ξερω που θα βρίσκεται σε 4-5 χρόνια .Αυτο λεω να το κρατήσουμε
να το θυμόμαστε.
Προτείνω να κρατήσουμε και κατι αλλο η σταση του κκε ηταν σίγουρο πως θα εφερνε απώλειες και προτίμησε
τις απώλειες ψήφου αντι την απώλεια του επαναστατικού Μαρξισμού
ΥΓ
Κουκουβαγια σου ξέφυγε κατι απο την ανταρσυα δεν έφυγαν μονο προς τον συριζα αλλα και προς αλλου
και αλλοι έδωσαν "ψήφο εμπιστοσύνης" στο ΚΚΕ επώνυμα και χωρις ψευδώνυμο σαν εσένα......

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2012 στις 10:21 μ.μ.

Στο γρώριμο ρόλο σας, στην γνώριμη αντιΚΚΕ προπαγανδα,.
Ερώτηση ποιός ξέρει πόσα άτομα εκπροσωπεί το ιστολόγιο "νέα σπορά"?
Απάντηση μπορεί και ένα (1) τόσα χρειάζονται για να στήσεις ένα blog, τόσα χρειάζονταν για να στήσουν τον χαφιεδίστικο λογαριασμό του ΚΚΕ στο tweeter, τόσα χρειάζονται για να στήσει ο καθένας μας ότιδήποτε στην μπλοκόσφαιρα και να γράφει ότι του κατέβει, ή ότι του υπέδειξαν να γράφει εξυπηρετώντας σκοπιμότητες της στιγμής.
Για να είμαστε σοβαροί , όλοι γνωρίζουν ότι οι συζητήσεις , διεργασίες, προβληματισμοί, αποφάσεις για τα εσωτερικά του ΚΚΕ τα αποφασίζουν τα ΜΕΛΗ του στα κομματικά όργανα.
Τουλάχιστον σεβασμός στα μέλη και στα όργανα του ΚΚΕ, δεν νομίζω να πέφτει σε οποιονδήποτε λόγος τι αποφάσεις παίρνουν οι δεν παίρνουν τα όργανα του ΚΚΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ .
Είναι ύπουλο , άνανρδο , αντιδεοντολογικό, αποπροσανατολιστικό και άλλους σκοπούς εξυπηρετεί αυτό που κάνετε.

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2012 στις 10:49 μ.μ.

Αλλη καινοφανής άποψη κι αυτή. "Τουλάχιστον σεβασμός στα μέλη και στα όργανα του ΚΚΕ, δεν νομίζω να πέφτει σε οποιονδήποτε λόγος τι αποφάσεις παίρνουν οι δεν παίρνουν τα όργανα του ΚΚΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ¨!!!!

Μην διανοηθεί δηλαδή κανένας να σχολιάσει τι αποφάσεις παίρνουν το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ., η ΔΗΜΑΡ! Αυτό το "προνόμιο" το έχουν μόνο τα οργανωμένα μέλη αυτών των κομμάτων!

Τι να πεις για κάποιους ΚΚΕδες .. το γαρ πολύ της θλίψεως ...

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2012 στις 12:02 π.μ.

"Aνώνυμε 10;49μ.μ." να στο εξηγήσω γιατί νομίζω ότι η ροπή σου στην προβοκάτσια δεν σε αφήνει να διαβάσεις και να κατανοήσεις κάποια πράγματα, εννοώ τα οργανωτικά τους, αυτός εξάλλου είναι ο τίτλος της ανάρτησης, δεν κατάλαβα σου πέφτει λόγος εσένα αν στο ΠΑΣΟΚ είναι πρόεδρος ο βενιζέλος ή ο τσίπρας?
Αν θέλεις να έχεις λόγο πήγαινε να γίνεις μέλος του πασοκ του συριζα και όποιου άλλου κόμματος, για να καθορίζεις τον αρχηγό σου.
Στο ΚΚΕ, όπως πάρα πολύ καλά γνωρίζεις λειτουργούν διαφορετικά και δεν θα δώσουν, ειδικά σε σένα, απολογία, για τις αποφάσεις τους.
Τελικά το μόνο που καταφέρνετε να κάνετε είναι να αυτογελοιοποιείστε και να ξεπέφτετε στα μάτια και των λιγότερο υποψιασμένων.

23 Ιουνίου 2012 στις 1:32 π.μ.

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι η κεντρική επιτροπή και το πολιτικό γραφείο ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ και ουσιαστικά επιλέγει ποιοι από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους περιοχών θα πρέπει να αποτελέσουν το συνέδριο στην Αθήνα?

Με λίγα λόγια η κεντρική επιτροπή, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ποιοι θα την ψηφίσουν!!!

Αυτό .. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ???

Έτσι εξασφαλίζει την εκλογή της η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, δηλαδή η κα Παπαρήγα τόσα χρόνια?
Καλά λένε λοιπόν κάποιοι παλιοί ότι πρέπει να είσαι τσιμέντο, δικός τους άνθρωπος για να μπεις εκεί μέσα!

Και μη μου πείτε ότι υπάγετε σε ΚΟΒ και άρα μπορεί να διαγραφεί όποτε θέλει από την ΚΟΒ στην οποία ανήκει!
Αφενός μεν γιατί η κάθε ΚΟΒ είναι μια μικρή ομάδα και άρα ΔΕΝ αντιπροσωπεύει το σύνολο των μελών του ΚΚΕ, αφετέρου δε, γιατί κανένας «στρατιώτης» δε θα τολμούσε να τα βάλει με τον αρχιστράτηγο του κόμματος.

Άσε που μπορεί να έχουν και οφέλη τα μέλη της συγκεκριμένης ΚΟΒ από μια "προνομιακή" σχέση με τη Γ.Γ μέσα στο κόμμα.

Υπάρχει ή δεν υπάρχει λοιπόν έλλειμμα δημοκρατίας μέσα στο ΚΚΕ?

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2012 στις 1:49 π.μ.

Αγαπητό Βαθύ Κόκκινο, παρά τη σημαντική σου συνεισφορά, πιστεύω πως η συγκεκριμένη ανάρτηση, όπως και η προηγούμενη αντίστοιχη πριν λίγο καιρό, είναι εντελώς άστοχη.
Επίσης να μας λες πως περίπου είχες προβλέψει την εκλογική καταβύθιση του ΚΚΕ, δεν λέει τίποτα, καθώς η ίδια η ηγεσία του το είχε εκ των πρότερων αναγγείλει.
Η εκλογική πτώση του ΚΚΕ είναι ένα γεγονός που σίγουρα θα λειτουργήσει αρνητικά, για την αριστερά, το λαϊκό κίνημα και για το ίδιο. Όποιος περιμένει πως μετά την ήττα του ΚΚΕ, θα μετατραπεί σε επαναστατικό κόμμα είναι βαθιά νυχτωμένος. Πιθανόν θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.. Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΚΚΕ, δεν αφορά μόνο στην πολιτική συμμαχιών του, την αλαζονεία του, την έλλειψη ταχτικής του ή τον τρόπο λειτουργίας του. Αφορά επίσης και τη στρατηγική φυσιογνωμία του. Και αυτό είναι ένα ζήτημα πολύ βαθύ και ουσιαστικό.
Τα προβλήματα αυτά δεν λύνονται με «ελαφρού» τύπου αναρτήσεις ή με κουτσομπολίστικο πνεύμα. Αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα, με ανοιχτό διάλογο, θεωρητική αναζήτηση και πρωτίστως με σεβασμό στα χιλιάδες μέλη και οπαδούς της κομμουνιστικής αριστεράς.

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2012 στις 1:55 π.μ.

Τελικά απο τα σχόλια πείστηκα ότι ποτέ δεν θα αλλάξει τίποτε στο ΚΚΕ.
Και μετανοιώνω που ήμουνα στο 4,5%.
Είναι καλύτερα να μην ασχολιόμαστε άλλο μαζί τους. Ας τους αφήσουμε στο Μαΐλη τους και την Αλέκα τους. Ακόμα και αν μείνουν εκτός βουλής (που είναι σίγουρο έτσι όπως πάνε) πάλι θα βρουν ένα σωρό δικαιολογίες.

Εδώ βρήκαν για τη Βάρκιζα...

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2012 στις 2:13 π.μ.

Νομιζω οτι η κριτικη στο ΚΚΕ τιθεται με βαση ενα λαθος κριτηριο που ειναι η "νικη"¨ή "ηττα" σε μια εκλογικη αναμετρηση σε μια περισταση αναδημιουργιας διπολισμου που καλλιεργηθηκε και απο του 2 πολους.
Οντως 50-70% των ανθρωπων της κομμουνιστικης αριστερας μετακινηθηκαν σε φιλοευρωνωσιακους σχηματισμους (κυριως προς συριζα) αλλα τα κινητρα δεν ηταν κοινα για ολους γιατι με αλλα κριτηρια τεθηκε το κλιμα τον Μαΐο και με αλλα τον Ιουνιο.
Τον Μαΐο ηταν κυριαρχη η ΟΡΓΗ του μικροαστου-δημοσιου υπαλληλου πασοκου που χανει τη βολη του, του εργατη που χανει τη δουλεια του και εξαθλιωνεται, του νεου που χανει την ελπιδα του και εκφασιζεται, του συντηρητικου "εθνικοφρονα" που θιχτηκε απο τη "νεα γερμανικη κατοχη".
Τον Ιουνη ηταν κυριαρχος ο ΦΟΒΟΣ εξοδου απο το ευρω και ολες οι γνωστες τρομοκρατικες εικονες (υπερπληθωρισμος, δελτια, ουρες, φαρμακα, πετρελαιο) μαζι με το εκβιαστικο διλλημα του εκλογικου νομου ο πρωτος ειναι ΝΙΚΗΤΗΣ ο 2ο ειναι ΧΑΜΕΝΟΣ.
Αυτο το διλημμα συσπειρωσε τον κοσμο της κομμουνιστικης αριστερας σε ενα σχηματισμο που δεν τους εξεφραζε αλλα ηταν ενα "αντιπαλο δεος" στο "μεγαλο κακο" που ηταν σιγουρο οτι θα ερθει.
Η αντιφαση ειναι οτι η ψηφος ειναι μονοσημαντη ενω η συνειδηση πολυσημαντη. Αρα δεν ειναι θεμα οτι ξαφνικα μεσα σε ενα μηνα οι μισοι και παραπανω ριζοσπαστες ειδαν "το φως το αληθινο" και αναγνωρισαν το ευρωπαϊκο μελλον της χωρας.
Ετσι πιστευω οτι διαμορφωθηκε καπως το εκλογικο αποτελεσμα οσον αφορα τους ψηφοφορους της κομμουιστικης αριστερας
1. ΦΟΒΟΣ για τη θυελλα της νεας δεξιας διακυβερνησης
2. ΕΛΠΙΔΑ για τα ψιχουλα που θα εδινε η κυβερνωσα "αριστερα"
3. ΠΑΝΙΚΟΣ για την αποπομπη απο την ΕΕ
Το εκλογικο αποτελεσμα εξαρτηθηκε ΚΥΡΙΩΣ σε αυτα τα κριτηρια και οχι τοσο στην τακτικη ή τη στρατιγικη του ΚΚΕ.
Το αν ειναι λαθος αυτη, ειναι ενα θεμα να το συζητησουμε αλλα πιστευω οχι με βασικο κριτηριο το 4,5 ή το 8,5 ή το οποιο ποσοστο γενικα
Νικος

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2012 στις 2:14 π.μ.

Σωστα και το ΚΚΕ το μονο που καταφερε ηταν να χασει κοντα 300.οοο ψ/φ αντε αλλες τοσες μεινανε μπορουμε....

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2012 στις 2:23 π.μ.

@ Άγνωστος 22 Ιουνίου 2012 10:49 μ.μ.
Ήθισται με τα οργανωτικά ενός κόμματος να ασχολούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τα μέλη ενός κόμματος. Για τους λοιπούς θα έπρεπε να είναι αδιάφορα...
Αν και σε άλλα κόμματα, τα οργανωτικά τους είναι ό,τι "καλύτερο" μπορούν να επιδείξουν για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα πραγματικά του προβλήματα (εσωκομματικές κόντρες, ρουφιανιές, ξεκατινιάσματα κτλ.). Άρτον και θεάματα.

Εμείς (όσοι δεν είμαστε μέλη κομμάτων και δε σκοπεύουμε να γίνουμε) διαβάζουμε τις θέσεις και τα προγράμματα των κομμάτων και ανάλογα με αυτά τα στηρίζουμε ή τα μαυρίζουμε.
Τι με νοιάζει αν η Χρυσή Αυγή έχει εκλέξει "δημοκρατικά" τον ΓΓ; Το θέμα είναι ότι οι θέσεις τις είναι καθαρά φασιστικές!

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2012 στις 2:53 π.μ.

Σεβασμός στα μέλη και στα όργανα του ΚΚΕ που έχουν το προνόμιο να παίρνουν αποφάσεις οι οποίες πρέπει να συμφωνούν με το Π.Γ. του κόμματος αλλιώς τη βάψανε. Ναι, ξέρω, είμαι προβοκάτορας για τους ΚΚΕδες αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

κουκουβάγια
23 Ιουνίου 2012 στις 8:58 π.μ.

Προς Διεθνιστή:
Δεν θα ήθελα να πάω τόσο πίσω και να αναπαράξω αυτή την στιγμή απόψεις και διαφωνίες που είναι γνωστές κι έχουν κουβεντιαστεί πολλάκις. Δόξα το θεό γνωρίζουμε όλοι μας ότι αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα καλό καυγά πετάς ένα "ζήτω ο Στάλιν" ή ανάποδα "εγκληματία Στάλιν" και γίνεται η κουβέντα μαλλιά κουβάρια. Ωστόσο σε γενικές γραμμές συμφωνώ με αυτό που λες, ότι το ΚΚΕ ταλαιπωρείται σήμερα από την Μπρεζνιεφική του περίοδο, μια περίοδο που κατ' εμέ στην Σοβιετική Ένωση τα λάβαρα ήταν ψηλά αλλά η επαναστατικότητα στα τάρταρα, γι αυτό και ο ιμπεριαλισμός μπόρεσε να είναι τόσο επιθετικός χωρίς ουσιαστικά πραγματική απάντηση.

Όμως δεν εννοούσα αυτή την στροφή. Είναι σίγουρο ότι το ΚΚΕ μετά την κρίση του 1990 έχει αλλάξει σε κάποια πράγματα σε σχέση με την δεκαετία του 1980. Και ήταν λογικό, το κόμμα κόντεψε να διαλυθεί από την προηγούμενη "εμπνευσμένη" τακτική. Κατά τη γνώμη μου δεν κατάφερε όμως ποτέ να ξεπεράσει πραγματικά τον εαυτό του εκείνης της περιόδου και σήμερα είναι μπροστά σε μια παρόμοια κατάσταση από τα..."αριστερά". Όμως το θέμα δεν είναι τι πιστεύω εγώ. Το θέμα είναι τι πιστεύουν αυτοί στους οποίους μας παραπέμπει το λίνκ. Γιατί μερικές φορές οι κριτικές είναι λίγο περίεργες: Καταλογίζουν πράγματα που είναι κάπως ευρείας αποδοχής ή δίνουν ένα ασαφές περίγραμμα για την άποψή τους, με το οποίο ο άλλος είναι δύσκολο να διαφωνήσει, αλλά κρύβουν ή αφήνουν ως υπονοούμενη την πραγματική δική τους πρόταση. Αυτή λοιπόν θα ήθελα να μας την εξηγήσουν λίγο παραπάνω οι της "νέας σποράς".

Προς 22 Ιουνίου 2012 4:17μμ:
Δεν υπάρχουν δηλαδή εσωκομματικές αντιθέσεις. Όπως θέλεις, όμως φαιδρότητα δεν είναι η άποψη που διάβασα, φαιδρότητΕΣ είναι τα διάφορα περί "αριστερών ασπόνδυλων", "προδοτών", "ύποπτων" κλπ. κλπ. που διάφοροι καλοθελητές διαδίδουν μέσα από τα αναλόγου επιπέδου μπλογκ τους. Να μην πω για το τι έχει δηλώσει η Παπαρήγα αυτή την περίοδο, που είναι πραγματικά ανεκδιήγητα. Εδώ η δήλωσή της στις πιο σημαντικές εκλογές της μεταπολίτευσης αφορούσε το...twitter!! Αν είναι ποτέ δυνατόν δηλαδή, να έχει αναποδογυρίσει η χώρα κι αυτή να καταγγέλλει ένα μαλάκα/πράκτορα/πες τον όπως θες γιατί άνοιξε λογαριασμό στο twitter!!

Όσο γι αυτά τα "απροσκύνητα" άστα καλύτερα στην άκρη. Το που προσκυνά ο καθένας και που όχι φαίνεται στην πράξη, όχι στα λόγια. Αν (αν λέμε) ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε όχι στα μνημόνια θα προσκυνούσε ή όχι; Αν πάλι κάποιος άλλος επιθυμούσε διακαώς -και το έδειχνε- να πει ο ΣΥΡΙΖΑ "ναι" στα μνημόνια, προσκυνά ή όχι; Ο καθένας έχει την δική του απάντηση σε αυτά.

Και κάτι για τον 22 Ιουνίου 2012 9:45μμ:
Ποιός σου είπε ότι έδωσα στο ΚΚΕ ψήφο εμπιστοσύνης;; Το άκουσες από εμένα αυτό φιλαράκο;
Εγώ είπα ότι του έδωσα ψήφο (κι όχι μόνο μια φορά τα τελευταία χρόνια). Τα περί "εμπιστοσύνης" όμως είναι δικές σου επινοήσεις και καλό είναι να τις επαναπροσδιορίσεις.
"Επωνυμία" λοιπόν ΑΝ και όταν αποκτηθεί η εμπιστοσύνη, που δεν το βλέπω και πολύ σύντομα.

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2012 στις 11:16 π.μ.

Αγαπητε των 12.02 εχουν λογο και αυτοι που ψηφιζουν ολα τους τα χρονια το ΚΚΕ.Σαν ψηφοφορος του ΚΚΕ εχω το δικαιωμα και την απαιτηση, το κομμα να σταθει μπροστα στις μεγαλες του ευθυνες και να αναλογισθει γιατι ενα κομματι του κοσμου του στραφηκε καπου αλλου.Το κομμα ολα αυτα τα χρονια δεν στηριχθηκε μονο στα μελη του αλλα και στους φιλους του,ολους αυτους που χωρις να ειναι εγγεγραμμενα μελη ασπαζονται το ιδια ιδανικα.Δεν εχεις κανενα δικαιωμα να μας πετας εξω,δεν ειναι μονο δικο σου το σπιτι ειναι και δικο μας.Ποναμε και εμεις για το χαμηλο εκλογικο αποτελεσμα.Περιμενουμε λοιπον απαντησεις και οχι κατηγοριες.Καταλαβες;

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2012 στις 12:25 μ.μ.

Η λογική του, "εσένα δε σου πέφτει λόγος τι κάνει το ΚΚΕ" είναι που έφτασε το κόμμα εκεί που εφτασε. Θα φτασει και στο 0.01% σε λίγο καιρο, και οχι αδίκα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως την έχετε δει τη δουλειά. Είστε οι εκλεκτοί του θεου και δεν κάνετε λάθη; Δεν μπορεί κανείς να έχει άποψη; Το κόμμα υπαρχει για να ακούει την εργατική τάξη και να δίνει κομουνιστική προοπτική στα αιτηματά της όχι να είναι αυτάρεσκο και κατα συνέπεια περιτό. Αν δεν αλλάξει αντιλήψεις ένα μαγάλο μέρος του κόμματος θα οδηγήσουν το κόμμα και το λαό στην καταστροφή. Η ηγεσία έχει αποτύχει και το μόνοι που μπορούν να κάνουν πλέον για το κόμμα είναι να παραιτηθούν άμεσα.

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2012 στις 12:40 μ.μ.

Αν δεν δω ονοματα δεν πιστευω ΤΙΠΟΤΑ!!!

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2012 στις 3:13 μ.μ.

@THANOS
.Η Κ.Ε και το Π.Γ δεν προτεινουν καν αντιπροσωπους για τα συνεδρια ποσο μαλλον δεν τους επιλεγουν κιολας αρα ΤΗΑΝΟΥLΗ εισαι αρες μαρες κουκουναρες,εισαι ενας κοινος ψευτης ενας επαγγελματιας προβοκατορας και ενας εμπαθης αντιΚ.Κ.Ες .Οι προτασεις για τα προσωπα των αντιπροσωπων ειναι δουλεια αλλων οργανων σε τοπικο επιπεδο(περισσοτερα δεν θα πω γιατι αυτο επιδιωκεται και σας εχουμε μαθει)οποτε δημοκρατικα τα μελοι του Κ.Κ.Ε επιλεγουν μεσο των Κ.Ο.Β τους αντιπροσωπους τους και δημοκρατικα τους εκλεγουν.Την λασπη σου ΤΗΑΝΟΥLΗ αλλου εκει που ποιανει.
ΑΝΩΝΥΜΟΥΛΗΔΕΣ(ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ)
Οσοι φιλοι οπαδοι και πρωην μελη βρισκονται κοντα στο κομμα και που για προσωπικους τους λογους δεν οργανωνονται γνωριζουν εξ αρχης οτι μπορουν να παιρνουν μερος σε συσκεψεις και συζητησεις που οργανωνει το κομμα ειδικα γι αυτους για να μπορουν να καταθετουν τις προτασεις τις γνωμες αλλα και τις ερωτησεις η τις αποριες τους.Ακομα να μεταφερουν στο κομμα την εικονα που εχουν απο τους χωρους δουλειας τις γειτονιες και των προσωπικων τους κυκλων.Οποτε γνωριζουν οτι ως σε ενα βαθμο λαμβανουν και αυτοι μερος στην διαμορφωση των αποφασεων και των επιλογων.Αλλα επισης γνωριζουν οτι τις τελικες αποφασεις για αυτες τις επιλογες τις καθοριζουν μεσο εσωκομματικων διεργασιων μονο τα μελη.Το Κ.Κ.Ε δεν ειναι μπατε σκυλοι αλεστε οπως επιδιωκεται να γινει ανωνυμουλιδες μεσο ταχα μου των παρατηρησεων και των ενστασεων σας.Οι πραγματικοι φιλοι και οπαδοι του Κ.Κ.Ε θελουν ενα κομμα μπετον αρμε μπροστα στους προβακατορες και στις σειρηνες των καιρων.

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2012 στις 3:16 μ.μ.

Πολύ χαρά έπεσε στην συζήτηση για την εκλογική πτώση του ΚΚΕ.
Αυτό απο μόνο του υποδηλώνει και την αγωνία των σχολιαστών, αγωνία που αντανακλάται μόνο στην επιθυμία τους να διαλυθεί το ΚΚΕ.
Είναι τουλάχιστον υποκριτικά τα σχόλια που αναφέρουν διάφοροι " ότι και εγώ ψήφισα ΚΚΕ, ότι και εγώ σαν ψηφοφόρος έχω λόγο για τις εσωκομματικές διεργασίες, ότι λυπάμαι που μειώθηκε η εκλογική δύναμη του ΚΚΕ" και άλλα μαργαριτάρια.
Απλά με όλα αυτά δεν κρύβεστε, δεν μπορείτε να εξαπατήσετε κανένα και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται ότι όχι μόνο δεν είστε φιλοΚΚΕ αλλά το αντίθετο είστε ταγμένοι εχθροί του.
Ο καθένας έχει τους λόγους του, βλέπετε η ανωνυμία των blogs, συμβάλλει σ' αυτού του είδους της "πολιτικής" αντιπαράθεσης.
Βέβαια μέχρι στιγμής δεν διάβασα κανένα σχόλιο, ούτε σ' αυτή την ανάρτηση, αλλά ούτε και σε άλλη αναρτημένη σ' αυτό το blog για την εκλογική μείωση κατά 70% της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σχετικά με τις εκλογές του Μάη.
Οσοι ουσιαστικά ενδιαφέρονται για το μέλλον του ΚΚΕ και του λαικού κινήματος γενικότερα, ευτυχώς δεν συχνάζουν σε τέτοιου ιδεολογικού προσανατολισμού ιστολόγια...

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2012 στις 3:43 μ.μ.

το ΚΚε δεν είναι κομμουνιστικο και επαναστατικό κόμμα.Είναι κόμμα βαθεια συντηριτικό που εκφράζει τα συμφέροντα του μηχανισμού του και των κύκλων γύρω απ' αυτό το
μηχανισμό.Η εργατίκη τάξη στην έλλαδα παρα τα 'οσα λεγονται δεν έχει κόμμα η οργάνωση να εκφράζει τα συμφεροντά της,να πασχίζει για την ενοτητα της ,να μην την ωδηγεί δεσμία σ' ενα αγώνα που εξυπερετεί τα συμφερόντα του λαου, δηλαδη των μικροαστών της πόλις και του χωριού και τον μικροαστων διανοουμενων.
η αναγκαιοτητα ειναι ολοφανερη:

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.....

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2012 στις 4:17 μ.μ.

Προς ανωνυμο 23 Ιουνιου 2.13.Ποιος σου εδωσε το δικαιωμα να χαρακτηριζεις καθε δημοσιο υπαλληλο,"μικροαστο πασοκο που οργιζεται γιατι χανει τη βολη του";Ειμαι δημοσιος υπαλληλος,ΔΕΝ με διορισε κανεις,δουλευω εντιμα,δεν λαδωνομαι,δεν εχω μικροαστικη νοοτροπια.Δεν οργιστηκα τωρα που"χανω τη βολη μου"οπως λες,οργισμενος ημουνα παντα και ΠΟΤΕ δεν ημουνα βολεμενος,απλα μια δουλεια ειχα και ζουσα με αξιοπρεπεια.Ψηφιζα ολα μου τα χρονια ΚΚΕ συνειδητα.Σ'αυτες τις εκλογες ψηφισα ΣΥΡΙΖΑ,οχι γιατι φοβηθηκα το ενδεχομενο μιας ακομη δεξιας διακυβερνησης,ουτε πανικοβληθηκα απο πιθανη εξοδο απο την ΕΕ.Ενιωσα ομως ελπιδα,οχι για τα ψιχουλα,οπως λες,που θα 'δινε η κυβερνωσα αριστερα.Η γενια μας ετσι ειναι ξεγραμμενη,ενιωσα ελπιδα για κατι καλυτερο για τα παιδια μου.Κανεις λοιπον δεν εχει το δικαιωμα να κολαει ταμπελες αυθαιρετα και να εκτοξευει κατηγοριες.Ας σκεφτει το ΚΚΕ σοβαρα τις δικες του ευθυνες για το εκλογικο αποτελεσμα.Υ.Γ.Οσο για την ευρωπαικη ενωση,μακαρι να βγαιναμε αυριο το πρωι και να γυριζαμε στη δραχμη.

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2012 στις 4:26 μ.μ.

κουκουβαγια εγω εγραψα αυτο
(Κουκουβαγια) σου ξέφυγε κατι, απο την ανταρσυα δεν έφυγαν
μονο προς τον συριζα αλλα και προς αλλου, και ΑΛΛΟΙ έδωσαν "ψήφο εμπιστοσύνης" στο ΚΚΕ
επώνυμα και χωρις ψευδώνυμο σαν εσένα.....

Εσυ μου απαντας γραφοντας

Και κάτι για τον 22 Ιουνίου 2012 9:45μμ:
Ποιός σου είπε ότι έδωσα στο ΚΚΕ ψήφο εμπιστοσύνης;; Το άκουσες από εμένα αυτό φιλαράκο;
Εγώ είπα ότι του έδωσα ψήφο (κι όχι μόνο μια φορά τα τελευταία χρόνια). Τα περί "εμπιστοσύνης"
όμως είναι δικές σου επινοήσεις και καλό είναι να τις επαναπροσδιορίσεις.
"Επωνυμία" λοιπόν ΑΝ και όταν αποκτηθεί η εμπιστοσύνη, που δεν το βλέπω και πολύ σύντομα.

Συνεχίζω
Αλλα αντι αλλων δηλαδη μας λεει η "σοφη"και νυσταγμενη κουκουβαγια
Και για να σε βοηθήσω την επώνυμη δήλωση την εκαναν η Αδαμοπουλου και ο φραγκομηχελακης
επώνυμα οπως σου ειπα και το επαναλαμβάνω κατι που εσυ δεν εκανες και προτίμησες
να γράψεις ως ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ δηλαδη τιποτα
Ειδες πως περνα ο καιρος γρηγορότερα απο οτι νόμιζες και ουτε επινόησις δικες μου βλέπω
ουτε τίποτα απο αυτα που θελεις να πιστεύεις
Περιμένω να ηρεμήσεις και να επανατοποθετηθείς εσυ,οπως και στα υπόλοιπα τα οποια εκανες πως δεν ειδες

Α και δεν ειμαι φιλαράκος σου γιατι τα φιλαράκια μου τα διαλέγω μονος μου
Σύνελθε κουκουβαγια σύνελθε
Και σιγα μην ανοίξουμε κουβέντα για τα εσωτερικά του κομματος με τους αναγνώστες του ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
λες και κανει τέτοιες χαζομάρες κανένας ,μιλάμε για γελοία πρόταση απο την παιδική χαρα της
εξωκοινοβουλευτικής "αριστεράς" με την ευγενικη χοριγια του ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
Το τι κάνουμε ειναι δικη μας δουλειά μαζι με τους ανθρώπους που γνωρίζουμε,, και το έχουμε κανει ηδη
απο την Τετάρτη ,εσεις μπορείτε να τα μάθετε στο βαθμο που εμεις θα επιλέξουμε απο
τον ριζοσπάστη


φελιξ τζερζινσκι(κοκκινιοτης της διασποράς)

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2012 στις 4:35 μ.μ.

σορυ λαθος το γένος Αδαμοπουλου

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2012 στις 5:54 μ.μ.

ΓΕΙΑ ΔΕΣ ΧΑΡΑ Η ΑΛΕΠΟΥ! ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΛΟΓΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ? ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ 4,5% ΠΟΥ ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ? ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΑΓΧΩΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ? ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ) ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΑΤΕ. ΤΡΕΜΕΤΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ.

κουκουβάγια
23 Ιουνίου 2012 στις 6:58 μ.μ.

χαχα, μόνο που "επώνυμε" εγώ δεν θέλω ν' ανοίξει κανένα κομματικό μέλος κουβέντα μαζί μου. Όχι οτι απαγορεύεται δηλαδή, αλλά δεν με ενδιαφέρει καν σε ένα συνοθύλευμα ανώνυμων ποιός είναι κομματικό μέλος και ποιός όχι.

Εγώ είπα απλά ότι αυτή η ιστορία αφορά πολύ περισσότερο κόσμο από κομματικά μέλη, κι ότι αυτοί δικαιούνται να έχουν και να πουν μια γνώμη σε μια κουβέντα και να μην υπολογίσουν την ψυχολογική τρομοκρατία γνωστών χουλιγκάνων που τριγυρνούν στα μπλογκς με τη γνωστή κασέτα για ασφαλίτες. Στο κάτω-κάτω προεκλογικά πάντα η Παπαρήγα μας λέει να στηρίξουμε το ΚΚΕ με τις διαφωνίες μας και την προσωπική μας άποψη. Δεν την άκουσα να λέει πουθενά ότι μόλις πούμε τις διαφωνίες και την προσωπική μας άποψη μετατρεπόμαστε από υποστηρικτές σε χαφιέδες. Είναι αρκετά πρωτότυπη η αντίληψη αυτή που κουβαλάς.

Στο κάτω-κάτω το ποιός είναι στημένος και ποιός όχι άσε να το συμπεράνουμε μόνοι μας. Δεν χρειαζόμαστε διερμηνέα και μάλιστα...στημένο.

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2012 στις 7:40 μ.μ.

Εγώ πάντως την καλύτερη κριτική στις τροτσιστικές απόψεις της καθοδηγητικής ομάδας Παπαρήγα--Μάλιου-Μπέλλου , τις διάβασα σε κείμενο του Νάσου Αλγερινού (δεν γνωρίζω αν είναι πραγματικό η ψευδώνυμο)που αναφέρεται στις θέσεις των κομμουνιστών για τα Μέτωπα!
Σχετικά με κάποια κείμενα της Ε. Μπέλλου: Ο Λενινισμός υπό αμφισβήτηση; http://www.inprecor.gr/index.php/archives/47175
ΜΑΝΟΛΗΣ

23 Ιουνίου 2012 στις 8:02 μ.μ.

Από πότε οι κομμουνιστές ντρέπονται ή φοβούνται να πουν επώνυμα την γνώμη τους;Από πότε οι κομμουνιστές φόραν κουκούλες για να απευθυνθούν στους συντρόφους τους;Τι φοβούνται δηλ,μην τους στείλουν ταξιδάκι στην Σιβηρία;
"Βαθύ Κοκκινο",ξέρεις ότι δεν υπάρχει καμία δήλωση "ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ",το ξέρεις κ άσε τις δικαιολογίες.

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2012 στις 12:41 π.μ.

Εχετε φοβερή πλάκα, ειδικα οι ανωνυμοι! Απανταει ο ένας ανωνυμος στον άλλο ανωνυμο που δηλώνει ΚΚΕ λες και απαντάει στην ΚΕ του ΚΚΕ. οΠΟΙΟς ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΈΝΑ ΚΌΜΜΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΤΑ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ, επίσημα η έστω φιλικά. Και πάντως όχι σε ανωνυμα σχόλια.Μην γελοιοποιείστε εντελώς. Πληροφοριακα παντως και χωρίς να θέλω να σας στεναχωρήσω σας λεω οτι δεν υπάρχει καμία ένταση στο ΚΚΕ. Γινεται μια ενδιαφερουσα και χρησιμη συζητηση που θα μπορουσε να ειναι και πολύ έντονη αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. Ειναι "απελπιστικά"-για τους οχτρους του- ψυχραιμη και ώριμη. Το ΚΚΕ θα βγει πολυ κερδισμενο από αυτην αφου δεν εχει να κανει μονο με το αποτέλεσμα αλλά συνολικα με το ανεβασμα της δουλειάς που πρεπει να γινει. Το ΚΚΕ θα κανει όλα όσα πρεπει να γινουν με τον τρόπο που θα επιλεξει το ίδιο και όχι οι "φίλοι του" που το βρίζουν από το πρωί μεχρι το βράδι. Μην ξεχνατε τέλος οτι το ΚΚΕ ΒΑΣΙΚΑ έπεσε στο 4,5% στη δευτερη αναμετρηση , αυτη των εκβιασμών και των διλημματων και από το σύστημα αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ(ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΤΟ "ΣΥΡΙΖΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ", ουτε το "ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΣΥΡΙΖΑ",το έγραψε πλέον η ιστορία) και οχι στην πρωτη όπου πήρε 8,5% έχοντας έστω και μικρή, έστω και όχι ικανοποιητικη ΑΛΛΆ ΑΝΟΔΟ. Οποιος μαλιστα είναι και λίγο μαρξιστής ξερει οτι ο λαός ποτε δεν ψηφιζει σύμφωνα με την ταξική του θεση και το ταξικο του συμφερον αλλά συνηθως ακολουθεί "αμεσες" και ευκολες λυσεις που παντα του προσφερει με το πανερι το συστημα.ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΔΕΞΙΕΣ, ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ ΔΕΞΙΕΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ,ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ Κ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΗΡΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60%!!! Το θεμα παρ'όλα αυτα είναι το ΚΚΕ. Αυτα που λεω δεν σημαινει οτι δεν ψαχνουμε τι δεν πηγε καλά.Η συζητηση που γινεται το αποδεικνύει.Ευχαριστω για το χωρο και ψυχραιμία.Επίσης λιγότερο αντι ΚΚΕ πάθος θα κανει καλό σίγουρα.Πιστέψτε με ΒΑΣΙΛΗΣ Μ.

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2012 στις 3:25 π.μ.

Προς Ανωνυμο 23 Ιουνιου 4:17μ.μ.:
σαφως και δεν τσουβαλιαζω ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ εγω μιλησα για το ΒΟΛΕΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ που ΟΝΤΩΣ εχασε τη βολη του και ΟΝΤΩΣ πανικοβληθηκε με την εξοδο απο το ευρω.
Εγω μιλησα για το κυριαρχο ρευμα που οδηγησε στο εκλογικο αποτελεσμα του Ιουνη.
ΣΑΦΩΣ και υπαρχουν πολλοι εντιμοι δημοσιοι υπαλληλοι κομμουνιστες και μη που πραγματικα ειδαν μια ελπιδα στο συριζα (το αν πατανε στην πραγματικοτητα θα φανει τα επομενα χρονια και μακαρι να αποδειχθουν αληθινες).
ΔΕΝ εκτοξευσα κατηγοριες εναντιον κανενος, απλα προσπαθησα να κατηγοριοποιησω τα κινητρα των κυριαρχων ρευματων στις εκλογες του Ιουνη.
Αν σε εθιξε προσωπικα η αποψη μου σου ζητω συγνωμη αν και δεν ηταν μεσα στις προθεσεις μου να τσουβαλιασω ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.
Νίκος

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2012 στις 4:10 μ.μ.

Προς ανωνυμο 23 Ιουνιου 3.13μ.μ.Δεν εχεις το δικαιωμα να χαρακτηριζεις αυθαιρετα"ασφαλιτες"οσους ασκουν ανωνυμα κριτικη στο ΚΚΕ.Το απαξιωτικο υφος που χρησιμοποιεις δειχνει δυστυχως τη δικη σου φασιζουσα νοοτροπια.Ενας σκεπτομενος ανθρωπος και μαλιστα αριστερος οφειλει να ακουει την οποια κριτικη και να απαντα με επιχειρηματα και οχι με κραυγες του τυπου"ανωνυμουληδες ασφαλιτες".Θελω να πιστευω πως μεσα στο ΚΚΕ υπαρχουν νηφαλιες φωνες και ανθρωποι σκεπτομενοι.

Μάρκομ Ξ
24 Ιουνίου 2012 στις 6:16 μ.μ.

Χωρίς να έχω διαβάσει τα παραπάνω σχόλια μια γνώμη.
Δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιώσιμο στοιχείο για το ποιοι/ ποιος κρύβονται/ -ται πίσω από το blog neaspora. Επομένως, όσο πιθανό είναι να βρίσκονται όντως διαφωνούντα μέλη του ΚΚΕ, άλλο τόσο πιθανό είναι να είναι προβοκάτορες ή πράκτορες, αλλά και άλλο τόσο πιθανό είναι να είναι προβοκάτσια από τη μεριά της επίσημης ηγεσίας του ΚΚΕ, προκειμένου να πείσει για το επιχείρημα που υποστηρίζει με σθένος, ότι "το σύστημα έχει βάλει στόχο τη διάλυση του ΚΚΕ". Είναι γνωστή μέθοδος της σταλινικής σχολής η κατασκευή ψεύτικων εχθρών, για να συσπειρώσει κόσμο και να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα...

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2012 στις 2:38 μ.μ.

Αγαπητά συντρόφια

Ο χορός καλά κρατεί. Πρώτοι εσείς σύρατε την ονοματολογία για την neaspora ενώ ταυτόχρονα θέτατε και το λογικό παράδοξο της ύπαρξης «διαφωνούντων μελών και στελεχών του ΚΚΕ».
Μέλη και στελέχη του ΚΚΕ το μόνο θέμα που μπορούν να βγάλουν δημόσια και αντι-καταστατικά είναι η έλλειψη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΥ στην λειτουργία του.
Διαφορετικές απόψεις ή αντίθετες θέσεις για τακτικές και πρακτικές καλύπτονται μέσα από τους κανόνες λειτουργίας του Κόμματος με τον Δημοκρατικό Συγκεντρωτισμό και τις αρχές του.

Δεδομένα: Υπάρχει «άτυπη ομάδα ΠΡΩΗΝ μελών του ΚΚΕ» που λέει ότι και η neaspora;Ναι, υπάρχει.
Υπάρχουν και συντεταγμένοι χώροι που κάνουν παραπλήσια κριτική στην ηγεσία του ΚΚΕ όπως η Ανταρσύα ή κάποιες από τις συνιστώσες του Συριζα κτλ.

Υπόθεση: άντε και κάποιος έκανε επαφή από τους χώρους αυτούς με ένα δύο μέλη του Κόμματος και; Αυτό τους δίνει το δικαίωμα να μιλάνε για «εν ενεργεία μέλη» που απλά δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι δεν ανήκουν στις τάξεις του;
Ταπεινά ζητά συγνώμη η πλειοψηφία των μελών και στελεχών του Κόμματος στην neaspora και τους καλεί να παρουσιαστούν και να αναλάβουν την ηγεσία του. Με τι κανόνες θα το λειτουργήσουν το Κόμμα; Όποιος διαφωνεί το σπέρνει ανώνυμα στο διαδίκτυο;

Ας χαλαρώσουμε και ας δούμε τα πράγματα απλά.
Η neaspora είναι ο ορισμός της Προβοκάτσιας γιατί χάνονται τα ίχνη των κινήτρων της μέσα στην θολούρα αυτών που εξυπηρετούνται από την ύπαρξή της.
Α. Ο Μπογιόπουλος είναι ηλίθιος και δεν έχει την στοιχειώδη πένα για να καταγράψει και να αποκαλύψει τις καταστρατηγήσεις του Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ κάτι δεν λειτουργεί καλά στο ΚΚΕ. Αντίθετα κάθεται και θεωρητικολογεί για άλλους κεντρικούς στρατηγικούς άξονες του Κόμματος και ΑΑΔμ ή ΕΚμ ή ΕΠΑμ αρκεί το μ να παραπέμπει σε μέτωπο. Σχετικά: http://enosy.blogspot.gr/2012/06/internet.html
Β. Μία καλή προβοκάτσια είναι αυτή όταν μπορεί να αντιστρέψει το κίνητρο, της δημιουργίας της και να αναποδογυρίσει στόχο και σκοπό. Η neaspora είναι δημιούργημα της Αλέκας για να πάρει κεφάλια αντιφρονούντων. Σχετικά: http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-02-04-20-01-31/271-l-r

Μία καλή προβοκάτσια μπορεί να σταθεί για πολύ καιρό αλλάζοντας στόχους. Στην Α περίπτωση να μπουν μετά: η Λιάνα γιατί πολύ δεξιά είναι, μαζί με την Γερασιμίδου που ως συνεργαζόμενη καλλιτέχνης είναι ύποπτη.
Στην περίπτωση Β να γραφτεί ο Μαίλης γιατί είναι ικανός για όλα, εφόσον πρώτα ο Χαλβατζής κατηγορηθεί ότι θέλει να στήσει δίκες της Μόσχας.

ΕΛΕΟΣ - ΕΛΕΟΣ – ΕΛΕΟΣ

Συντρόφια του κόκκινου θα παρουσιάζεται ως ΠΡΩΤΗ στις «δημοφιλείς αναρτήσεις» κάθε είδηση από αυτό το «μέτωπο». Μεγάλο το ενδιαφέρον.

Ενας Συνοδοιπόρος που τον φωνάζουν Πάνο.

ΥΓ. είχα γράψει ότι θα ήταν μία καλή πράξη εκ μέρους σας να δημοσιοποιήσετε τους κύκλους εκείνους που διέρρεαν ονόματα για την neaspora σε εσάς. Η ΕΟΣ επανέρχεται με «Άτυπες διαδόσεις από κύκλους του ΚΚΕ». Κάπως έτσι μπαίνουν και στο κάδρο οι Προβοκάτορες. Αυτοί που δεν λένε ποιοι τα διακινούν όλα αυτά …

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2012 στις 5:35 μ.μ.

Μηπως κουκουβαγια θα επρεπε και οι χρυσαυγητες η οι πασοκοι να εχουν την δυνατοτητα να ψηφιζουν για τον/ην Γ.Γ για να σου καλυψουμε εσενα το δημοκρατικου σου επιπεδο.Εισται τοσο εμπαθεις που περιμενετε απο τρυπες να κανετε αντιΚ.Κ.Εδισμο.Το κομμα θα το ξαναπω αφου δεν ξερεις να αναγνωσκεις(και καλα)με την πρωτη παρεχει την δυνατοτητα σε φιλους και οπαδους που πραγματικα αγαπουν το κομμα να μετεχουν μεσα απο καλεσματα σε συζητησεις οπου εκει καταθετουν τις γνωμες και τις προτασεις τους.Την προβοκατσια και την χολη σου απεναστι στο Κ.Κ.Ε για την εσωκομματικη λειτουργια αλλα και την συμμετοχη οπαδων και φιλων στα δρωμενα του κομματος να την περιορισεις μεσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

25 Ιουνίου 2012 στις 6:53 μ.μ.

Αυτό το κείμενο πάντως, είναι επώνυμο!

Θα ήταν καλό να το σχολιάσει ο Ριζοσπάστης.


http://xronika05.blogspot.gr/2012/06/blog-post_2555.html#more

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2012 στις 10:08 μ.μ.

Γ.Σ. Η ηγεσία του Κόμματος νιώθει πλέον απομονωμένη από τα απλά μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ. Σε μια θέση άμυνας μέσα στα όργανα οι καθοδηγητές συνιστούν στους διαφωνούντες υπομονή.Στις συσκέψεις για το εκλ αποτέλεσμα, με τους φίλους του Κόμματος, δεν πάνε ούτε καν τα μέλη του (αν και αρκετά ψήφισαν την εισήγηση για το αποτέλεσμα στις ΚΟΒ και ΟΒ, ωστόσο στα τελικά συμπεράσματα για το αποτέλεσμα αν η Κ.Ε. και το Π.Γ. αν δεν κάνουν τουλάχιστον αυτοκριτική- που απουσίαζε από την πρώτη ανάλυση-, τότε το ρήγμα θα είναι οριστικό.) Αν το κλίμα δυσαρέσκειας δεν ήταν τόσο διευρυμένο, τότε η ηγεσία πολύ απλά θα έκανε μερικές διαγραφές και μερικούς φραστικούς ελιγμούς και όλα θα θα κυλούσαν ήρεμα. Τώρα όμως προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, να κερδίσουν χρόνο και να προετοιμάσουν το διαβρωμένο κομματικό μηχανισμό(από την λογική και πρακτική της κομματικής υπαλληλίας), για να σώσουν τα τομάρια τους. Δεν πείθουν κανέναν απλό Κομμουνιστή!

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2012 στις 11:07 μ.μ.

τελικα θα μα πει κανεις τι φταιει που το ΚΚΕ
παρα τις προσπαθειες του τα προηγουμενα
χρονια πηρε στις εκλογες αυτο το μικρο ποσοστο;

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2012 στις 11:28 μ.μ.

Ο λαός διόρθωσε την ψήφο του,κοντεύει να πετάξει την κλίκα του ΚΚΕ έξω απ'τη Βουλή,αλλά τουλάχιστον το ΚΚΕ έχει πάρει πανάξια έναν τιμητικό τίτλο.
Είναι το μόνο κομμουνιστικό κόμμα Δυτικής χώρας που κατόρθωσε να περιφρουρήσει το αστικό κοινοβούλιο απ'τα εξεγερμένα πλήθη και να εισπράξει και μπράβο απ'τα καθεστωτικά ΜΜΕ για την σωτήρια πράξη του αυτή.
Το γεγονός ότι τα εξεγερμένα πλήθη διορθώνουν την ψήφο τους είναι ανεξήγητο.
Κανονικά θα έπρεπε οι Δεν πληρώνω και οι άλλοι που έτρωγαν το ξύλο απ'τους νυχτοφύλακες κρανοφόρους του Περισσού στις 20 Οκτώβρη,να πάνε να τους ψηφίσουν.
Ντροπή τους που δεν το έκαναν.Δεν κατανοούν ότι το ταξικό τους συμφέρον είναι να τρώνε ξύλο απ'τους κομματικούς υπαλλήλους,να λένε ευχαριστώ
και μετά να τους ψηφίζουν.
Επίσης,πρέπει να καταγγείλουμε το γεγονός ότι οι αστοί φανήκανε αχάριστοι και δεν χαρίσανε κανα πακετάκι ψήφων στο ΚΚΕ στις εκλογές.Είναι και μαλάκες οι αστοί βλέπετε.Που θα ξαναβρούνε τέτοια καλά παιδιά να φυλάνε τη Βουλή απ'τους κακούς;Α,ξέχασα.Τώρα έχουν και τη Χρυσαυγή για τέτοιες δουλειές.Κρίμα για τα παιδιά του Περισσού.Τα εκμεταλλεύτηκαν,τα χρησιμοποίησαν για σωματοφύλακες,αλλά τώρα θα τους πάρουνε τη δουλειά οι Κασιδιάρηδες καθότι πιο μαχητικοί και πιο μπρατσωμένοι.

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2012 στις 11:40 μ.μ.

Ελπίζω να μην μπει στον πειρασμό κανενας να απαντήσει σοβαρα στον
βλακα που ήδη γελανε ακομα και αυτοι που δεν ειναι μελη και στέκονται
κριτικά στο κομμα ,με τους κουταμάρες που δεν καταλαβαίνουν οτι δινουν
αλλη διάσταση στην έννοια της αυτο γελοιοποίησης

Γιατι οπως λεει και θυμόσοφος λαος .....Λαος χωρις μνήμη = ψαρι χωρις ποδήλατο

Φελιξ τζερζινσκι

κουκουβάγια
25 Ιουνίου 2012 στις 11:46 μ.μ.

προς 25 Ιουνίου 2012 5:35 μ.μ.

Πως μπορώ να σε βοηθήσω, πες μου. Μόνο μην μου ζητήσεις να ξαναεξηγήσω τα πάντα, γιατί βαριέμαι.
Που αναφέρθηκα εγώ στην εσωτερική σας λειτουργία ρε πειραγμένε; Μπορείς να μου πεις; Δεν έχω δικαίωμα να πω δημόσια την άποψή μου, όντας ΜΗ μέλος; Θα πρέπει να έρθω στα μαζέματα "φίλων"; Τι πάει να πει "αγαπώ το κόμμα"; Αυτοί που το πήγαν στο 4,5 το αγαπούσαν; Αλλά ξέχασα: Αυτοί μια χαρά τα πήγαν, ο τύπος που άνοιξε λογαριασμό στο twitτer φταίει.

Αναρωτιέμαι αν όντως είστε τόσο στον κόσμο σας ή τρολάρετε ακατάσχετα για να κόψετε κάθε κουβέντα, ακόμη και σε "εχθρικά" μπλογκ!

Ανώνυμος
26 Ιουνίου 2012 στις 12:59 π.μ.

TO 50% των ψηφοφόρων του KKE είναι η πιο ισχυρή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ! Αν είχαν και αντιπροσώπευση στα όργανα θα ήταν καλύτερα και για το ΣΥΡΙΖΑ και για το λαό...
συμφωνώ απόλυτα με το Μπιτσάκη
http://seisaxthia.wordpress.com/2012/06/24/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BD/

Ανώνυμος
26 Ιουνίου 2012 στις 4:22 μ.μ.

Κουκουβαγια η αγαπη στο κομμα δεν εκφραζετε μεσο τον ποσοστων.Τι ειναι αυτο καινουργιο παλι?Απο ποτε η ορθοτητα ενος Κ.Κ προσδιοριζεται απο τα ποσοστα του?Δηλαδη ο δικκοματισμος του 90% η η χρυση αυγη του 7% ειναι ορθο.Μην πουμε για το 27% του ΣΥΝ.Αντε βρες τιποτα αλλο πειραγμενε να πεις για το κομμα γιατι απο αστικα επιχειρηματα καλα πατε εκει στο ΣΥΝ.Την αποψη τους δημοσια την λενε και οι χρυσαυγητες και οι πασοκοι?Μηπως θα πρεπει να τους συμεριζομε κιολας?Απο την μια λες οτι ενα μεγαλο κομματι φιλοκομματικων(δεν το λεω για σενα μην ιδρωνεις) δεν μετεχει και απο την αλλη ειρωνευεσαι κιολας τα μαζεματα "φιλων" στα οποια δεν λαμβανεις μερος για να πεις την αποψαρα σου.Τιποτα,ειναι απλο ψναχνεται να ριξεται χολη για το Κ.Κ.Ε και αυτο ειναι ολο.
Οσο για τον ανωνυμουλη ασφαλιτη 10:08 που παρουσιαζει για εκατομμυριστη φορα την ξαναπαιγμενει βρομα των αστικων επιτελειων του αυριανισμου του ΠΑΣΟΚ το μονο που εχω να του πω οτι για εκατομμυριοστη φορα θα ξανακαταπιουν τα λεγομενα τους αφου αυτα περι διασπασεως και απομονωτισμου της ηγεσιας(αυτη η κασετα 20 χρονια τωρα παιζει)μονο στον ΣΥΡΙΖΑ ποιανουν και στους αναγνωστες του Κουρη που στηριζει μετα βδελιγμιας Τσιπρα.Δεν προκειται οσο και αν γαυγιζουν να δημιουργησουν ρηγματα μεταξυ της βασης και των φιλων του κομματος με την ηγεσια.

κουκουβάγια
26 Ιουνίου 2012 στις 7:01 μ.μ.

Η αγάπη δεν αρκεί, αυτό θέλω να σου πω ανώνυμε. Δόξα το θεό έχουμε κάμποσους που σκότωσαν από...αγάπη, είμαστε παθιάρικος λαός. Όταν λοιπόν ο μισός σου κόσμος φεύγει για να πάει σε αυτό που εσύ επί ένα μήνα περιγράφεις ως τέρας της αποκάλυψης, τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα επικοινωνίας ακόμη και με το δικό σου κόσμο.

Βέβαια εσύ τα λύνεις εύκολα τα προβλήματα: Δεν είναι δικός σου κόσμος, είναι του ΣΥΝ. Πολύ καλά, είναι του ΣΥΝ. Πρόσεξε όμως μη τρέχεις και δεν φτάνεις μετά, όπως με το "διορθώστε την ψήφο σας", που οδήγησε σε διόρθωση το μισό κόμμα.

Τα μαζέματα των "φίλων" δεν τα ειρωνεύτηκα. Απλά τα μαζέματα αυτά είναι για να αποκτήσει ο κόσμος επαφή με το ΚΚΕ, όχι για να τους κλείσεις το στόμα στο δημόσιο λόγο. Αυτό δεν έχεις καταλάβει, αλλά θα το καταλάβεις "the hard way".

Ανώνυμος
26 Ιουνίου 2012 στις 7:36 μ.μ.

Γ.Σ. Έχω ακούσει πολλά στην ζωή μου, αλλά να με κατηγορούν σαν ασφαλίτη πρώτη φορά το ακούω. Αν αυτά που γράφω δεν ισχύουν θα φανούν σε 2-3 βδομάδες και τότε κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Επίσης τότε να δούμε τι θα κάνουν κάτι κομματικοί υπαλληλισκοι (αρνούμαι να πιστέψω πως είσαι απλά ένας ηλίθιος) σαν και εσένα ανώνυμε 4:22 μ.μ. που θα έχουν χάσει το μηνιάτικο τους. Τέλος το να ταυτίζεις με τους συριζαίους όσους κάνουν κρητική στην ηγεσία του Κόμματος απλά και μόνο δείχνει την ανυπαρξία επιχειρημάτων.

Ανώνυμος
26 Ιουνίου 2012 στις 9:36 μ.μ.

παιδια , αφηστε τα παιγνιδια.
τα προβλημματα ειναι σοβαρα δεν εχουμε την πολυτέλεια για τσακωμους και αλληλοκατηγοριες.
ολοι μαζι μπας και σωσουμε τιποτα.
ενας ανεργος.

Ανώνυμος
26 Ιουνίου 2012 στις 11:42 μ.μ.

Άμα λες στο λαό ''διόρθωσε την ψήφο σου'' και ο λαός απαντά στις κάλπες κόβοντας τη μισή σου εκλογική δύναμη,σημαίνει απλά ότι έχεις χάσει κάθε επαφή με το λαό και ότι το κύρος σου είναι καταρρακωμένο.Άρα το μόνο που μπορεί να κάνεις είναι να πάρεις πόδι.
Όμως η πιο υποταγμένη στην άρχουσα τάξη ηγετική ομάδα που υπήρξε ποτέ στο ΚΚΕ,δεν θα πάρει μαζί της στην ανυποληψία και στην καταστροφή το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ θα κάνει 100χρονα όσο κι αν προσπαθεί η ηγετική κλίκα των φρόνιμων υπαλληλάκων να το διασύρει.

Ανώνυμος
27 Ιουνίου 2012 στις 3:59 μ.μ.

Ανωνυμουληδες προβοκατορες σαν τον 11:42 η οπως τελος παντων σας αποκαλουν οι συναδελφοι σας εκει στην ΓΑΔΑ μαζι με τους χρυσαυγητες η τα αποπαιδα ποσοκοσυριζα του Κουρη και του Λαλιωτη σαν τον Γ.Σ οσο και να σας τρεχουν τα σκυλοσαλια σας το Κ.Κ.Ε ειναι ορθιο για να στοιχειωνει με τη ζωη των αφεντικων του συστηματος που προσκυνατε και υπηρετητε.Η οσμη της βρομας που αναδυετε απο την μποχα των λαγουμιων οπου ειστε κρυμενοι δεν ξεπλεντε.Οπως και η ιστορικη μαυρηλα και ο σκοταδιμος που πρεσβευεται δεν αγγιζει το Κ.Κ.Ε.Οσους Μανιαδακιδες και να αμολαει το αστικο συστημα μεσα απο σαιτ και μπλοκς σαν το neaspora(τους εδωσε αλλη μια απαντηση σημερα ο συντροφος Μπογιοπουλος μεσα απο την στηλη του στον ριζοσπαστη)παλι στην τρυπα τους θα πεσουν γιατι η συνοχη του Κ.Κ.Ε ειναι αδιαρικτη και επειδη το εχουν παρει χαμπαρη εχουν λυσαξει γι αυτο και τα μαντροσκυλα τους σαν τον Γ.Σ να ριχνουν την χολης του κατα του κομματος.

27 Ιουνίου 2012 στις 6:53 μ.μ.

Ε δε θα πιστέψουμε και έναν ανώνυμο σαν εσένα ότι δήθεν εκπροσωπεί το ΚΚΕ!

Άντε χάσου από δω.

Ανώνυμος
27 Ιουνίου 2012 στις 10:40 μ.μ.

Ερχονται σειρά αντιλαικών μέτρων, έρχονται χαράτσια στους ελευθερους επαγγελματίες, έρχονται φόροι ΣΕ ΟΛΟΥΣ για τα εισοδήματα του 2011, είναι στα πρόθυρα η άτακτη πρώχευση της Ελλάδας, οι άνεργοι αυξάνονται με τρελλό ρυθμό, οι μικροεπαγγελματίες καθημερινά κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι στο στάδιο της εξαθλίωσης, έρχονται νέα μέτρα φωτιά για τα λαικά στρώματα και όλοι εσείς μαλακίζεστε.
Ξυπνήστε θα μας πάρουν και τα σώβρακα, αλλά ο καημός σας είναι πως θα διαλυθεί το ΚΚΕ.
Ρε ανεγκέφαλοι θα ήθελα να σας δώ τι θα κάνετε όταν εξαθλιωμένοι πλέον θα ζητιανεύετε στους δρόμους και τότε το ΚΚΕ θα σας φταίει?
Ρε ασπόνδυλα δεν σας προβληματίζει το ανύπαρκτο μέλλον που σας προσφέρει αυτό το σύστημα, αλλά σας προβληματίζει αν θα παραμείνει η Παπαρήγα γραμματέας του ΚΚΕ?
Ρε υποκείμενα του καναπέ και της πλύσης εγκεφάλου που σας έχουν κάνει τα αστικά ΜΜΕ γιατί δεν βάζετε το μυαλό σας να σκεγτείτε και να προβληματιστήτε?
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ...
Ο ΚΑΥΜΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΕΘΡΟΣ ΣΑΣ, ΑΝ ΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΩΡΑ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

ΣΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ :

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει...

ΤΟΤΕ ΘΑΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΟΠΩΣ ΑΡΓΑ ΘΑΝΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΕΝΕΙΣ ΑΝΕΡΓΟΣ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ,

Ανώνυμος
27 Ιουνίου 2012 στις 10:52 μ.μ.

3.59 που το παίζεις και υπερασπιστής του ΚΚΕ,
ΑΝΩΝΥΜΟΥΛΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ όπως βλέπω.Άρα γιατί λες για τους άλλους;Δεν κατάλαβα:οι ανώνυμοι επιτρέπεται να αποθεώνουν την υποταγμένη στο σύστημα ηγετική ομαδα,αλλά δεν επιτρέπεται να την κριτικάρουν;ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ...

Sotos
28 Ιουνίου 2012 στις 12:59 π.μ.

H anwnymi kritiki DEN EXEI KAMIA AKSIA. EGW OTAN PROTI FORA EKANA APERGIA KAI FOBOMOUN MIN APOLY8W DEN EIXA KOYKOYLA. SKATO TSOGLANA NEOPASOKOI

28 Ιουνίου 2012 στις 8:48 π.μ.

Το ΚΚΕ από το 1974 μέχρι το 1989 υπήρξε ένα συνετό κόμμα.Έκανε τους δικούς του ιδιότυπους Ιστορικούς Συμβιβασμούς,τόσο απέναντι στα λεγόμενα Αστικά κόμματα,όσο και απέναντι στις λοιπές ασθμαίνουσες Αριστερές Πολιτικές Δυνάμεις.
Από το 1993 και μετά ακολούθησε-όχι τυχαία και οπωσδήποτε όχι άδικα-τον δρόμο της απομόνωσης.
Αυτό το σέβομαι. Είναι θέμα επιλογής.
Εάν ήμουν μέλος του ΚΚΕ, τέτοιο ώστε, ο λόγος μου, να είχε την παραμικρή αξία, θα κατέβαλλα κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αποστρέψω το Κόμμα, από τέτοιου είδους επιλογές.
Το πρόβλημα του ΚΚΕ, ωστόσο, είναι ότι έπαιξε τον "Μικρό Χημικό" με εντελώς αυτοκαταστροφικό τρόπο. Ανακάτεψε στο ίδιο δοχείο ως αφελής πειραματιστής τρεις ουσίες :
Σεχταρισμό-Ρεφορμισμό-Αριστερισμό.
Και το χειρότερο, το εκρηκτικό μείγμα έσκασε στα χέρια του.
Το κακό του μείγματος δεν έγκειται στο γεγονός ότι είναι μονάχα εκρηκτικό, είναι και παραισθησιογόνο.
Οι παραισθήσεις στην πολιτική ξεκινούν με απλό βερμπαλισμό και καταλήγουν σε αχαλίνωτο παραλήρημα.
Ένα παράδειγμα ξετσίπωτου βερμπαλισμού :
Σχόλια για τις εκλογές.
"Οι εκλογές πρέπει να αποτελέσουν το επιστέγασμα, των σκληρών ταξικών Αγώνων, της εργατικής τάξης...κλπ, κλπ..."
"Δεν έχουμε καμία αυταπάτη, ότι αυτές ή όποιες άλλες εκλογές μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα του λαού..."
Να το θέσω αλλιώς
" Θέλω να πάω στη θάλασσα γιατί η επαφή με το νερό, κάνει καλό στην υγεία μου".
Από την άλλη όμως...
" Όσες βουτιές και να κάνει ο άνθρωπος στη θάλασσα, μοιραία, κάποτε θα πεθάνει, οπότε τι να μπαίνει σε έξοδα και ταλαιπωρία;".
Το ΚΚΕ γαλούχησε τα μέλη και στελέχη του σε τέτοιου είδους αφέλειες.
Φαίνεται από τα σχόλια των διάφορων φερόμενων ως οπαδών του ΚΚΕ στο site. (Σκυλιά, νεοπασόκοι)διάφορα gothic (όλεθρος, εφιάλτης, τάφοι, "στοιχειώνει με τη ζωη των αφεντικών" ) και άλλα "εμπνευσμένα", χωρίς καμία πνευματικότητα, καμία εσωτερική δύναμη κάτι τετριμμένα "μελό" της κακιάς ώρας.
Και για κάποιον που αναφέρθηκε στον Νίκο Μπογιόπουλο (κατ'εμέ εξαιρετική προσωπικότητα) να του καταστήσω γνωστό, ότι ο συγκεκριμένος πληρώνει τα νεανικά του "αμαρτήματα", της περιόδου 89-93, όταν πήγε στο Ν.Α.Ρ. Το πάντα εκδικητικό ΚΚΕ τον έχει βάλει στον "πάγο".

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2012 στις 4:35 μ.μ.

@theodorev theodore ο μπογιοπουλος ειναι ενας καθαρος κομμουνιστης με αποψη και αυτοσεβασμο.Ποτε δεν το ενδιεφεραν οι καρεκλες και τα αξιωματα στα οποια τον τοποθετης εσυ και το συναφη σου στον ΣΥΝ και εχει αποκαλεσει ο ιδιος πολλακις φορες μεσα απο την στηλη του στον ριζο ανθρωπους σαν και τα μουτρα σου ατιμους βρωμικους και χυδαιους προβοκατορες στο τετραγωνο γιατι χρησιμοποιουν το ονομα του για να λασπωσουν το Κ.Κ.Ε.Κατ εσε ειναι εμπνευσμενες με πνευματικοτητα και με εσωτερικη δυναμη οι αθλιοτητες των ανωνυμουλιδων ασφαλιτοπαιδων χρυσαυγιτοπουλων και επισης καλα και ορθα τα ωμα ψεματα που σουρουν τυπαδες σαν τα χαΛια σου για το Κ.Κ.Ε τετριμενες ομως και ολα τα πνευματοδη που εγραφες ποιο πανω οι απαντησεις των "φερομενων" οπαδων του Κ.Κ.Ε.Ακομα το ποσο σιχαμενοι αντιΚ.Κ.Εδες ειστε φαινεται και απο την απροκαλυπτη διαστρεβλωση και παραποιηση των θεσεων του Κ.Κ.Ε για της εκλογες οπως η δικης σου επνευσεως τοποθετηση που την χρεωνεις στο κομμα "Οι εκλογές πρέπει να αποτελέσουν το επιστέγασμα, των σκληρών ταξικών Αγώνων, της εργατικής τάξης...κλπ, κλπ..."Ενα πραγμα μονο εκτημησε ορθα κατα το ιμηση του το Κ.Κ.Ε οτι λαμογια κατ εικωνα και καθ μοιωση σου theodore οδηγουμενοι απο το πηγαιο μισους τους για το Κ.Κ.Ε φτανουν γρηγορα στον πατο.Η ολοκληρωμενη εκτιμηση ειναι οτι φτανοντας στον πατο τρυπατε και αυτον.

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2012 στις 6:02 μ.μ.

Η ζωη και ο αγωνας ειναι εκει εξω,οχι μεσα στο διαδικτυο.Καλο για ενημερωση αλλα η δραση ειναι εκει εξω.Οποιος καταλαβει καταλαβε.

10 Ιουλίου 2012 στις 8:26 π.μ.

Μία καθυστερημένη απάντηση-δήλωση στον Ανώνυμο 28 Ιουνίου 2012 4:35 μ.μ.
Ευτυχώς που κατάλαβες τα όσα γράφω.
Ο χείμαρρος των επιχειρημάτων σου και το αστυνομικό σου δαιμόνιο, δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή από το να ανακαλέσω τα όσα υποστήριξα.
Δεν γνωρίζω την ηλικία σου, αλλά προφανώς, για λόγους άγνωστους, σε εμένα δεν γνωρίζεις και πολλά για την ιστορία του ΚΚΕ παρά μόνο προπαγανδιστικές γενικότητες.
Επίσης πρέπει να σου επιστήσω την προσοχή σ' ένα άκρως ευαίσθητο ζήτημα.
Κάποιοι που αρθρογραφούν στο συγκεκριμένο blog,(εξαιρώ τον εαυτό μου, για αποφυγή παρεξηγήσεων) έχουν υπηρετήσει το ΚΚΕ σε πολύ δύσκολες εποχές και από πολύ υψηλές θέσεις. Σήμερα διατυπώνουν τις ίδιες σκέψεις και προβληματισμούς με εμένα...
Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα, να τις διαβάζεις.

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2012 στις 1:25 μ.μ.

ΕΡΓΑΤΡΙΑ, δυστυχώς ΑΝΕΡΓΗ, απαντά:

Για δείτε ορέ που γιόμισε ο τόπος κουκουεδολόγους! Κόπτονται για το ΚΚΕ οι άνθρωποι... Το ΚΚΕ όμως φταίει, που δεν τους κάνει το χατήρι να αυτοχειριαστεί. Να γίνει ολίγον από ΣΥΡΙΖΑ, ολίγον από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ολίγον από ΠΑΣΟΚ, από ΝΔ κλπ. Ε, ρε γλέντια οι καπιταλιστές αν το ΚΚΕ καταντούσε ουρά τους... Δυστυχώς όμως γι' αυτούς κι ευτυχώς για το λαό μας και για το κομμουνιστικό κίνημα, το ΚΚΕ είναι και θα παραμείνει επαναστατικό κόμμα! Αφήστε λοιπόν τις λαθροχειρίες και τα μυξοκλάματα κύριοι θιασώτες τού καπιταλισμού, αντικομμουνιστές αντικουκουέδες. Και χωρίς τα κροκοδείλια δάκρυά σας, άξιος είναι ο μισθός σας και θα συνεχίσετε να τον παίρνετε όσο αυτό το κράτος παραμένει καπιταλιστικό. Όσο...

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:34 π.μ.

το ΚΚΕ στης εκλογες τον ιουνη του 2012 εχασε την μιση του εκλογικη δυναμη οχι απο λαθη στρατηγικης και τακτικης αλλα απο το τροπο που ειχανε διαπαιδαγωγηθη οι οπαδοι του πριν το 1991 στην λογικη τον σταδιων. αν ειχε υποχωρηση στην πιεση του κοσμου και ειχε συνεργαστη με τους οπορτου νιστες θα ειχε σιγουρα παραπανω ψηφαλακια αλλα θα ειχε μετατραπη σε οπορτουνιστικο μορφωμα οπως αλλα ΚΚ στην ευρωπη

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger