Home » , » Οι εκλογές, ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης και οι αντιδράσεις Σύριζα και ΚΚΕ

Οι εκλογές, ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης και οι αντιδράσεις Σύριζα και ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 | 8:29 μ.μ.

Μετά από έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων που συμμετέχουν στην συγκυβέρνηση, ορκίστηκαν τα πρόσωπα που παρακολουθούμε στο βίντεο και τα οποία συγκροτούν την νέα κυβέρνηση.

Πρόκειται για την ανασυγκρότηση του μαύρου μετώπου αλλά τούτη την φορά το αστικό σύστημα εξαντλεί όλες τις εφεδρείες του, αφού προηγουμένους όλες οι μνημονικές δυνάμεις ντόπιες και ξένες εξαπέλυσαν μια άκρατη εκφοβιστική-τρομοκρατική εκστρατεία για να χειραγωγήσουν το εκλογικό σώμα και να διαμορφώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα όπως το ήθελαν.

Χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα από συνέντευξη του Λ. Μαχαιρίτσα που δημοσιεύεται στο σημερινό «Ποντίκι».

 - Ποιο είναι το συμπέρασμα σας από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου;

 - Τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών δόθηκαν βάσει της τρομοκρατίας που υπέστη ο ελληνικός λαός τις τελευταίες 20 μέρες. Τέτοιο βομβαρδισμό φόβου δεν έχω ξανανιώσει στη ζωή μου. Τον κόσμο, κυριολεκτικά, τον έχουν τρελάνει. Και η άνοδος του ποσοστού της Χρυσής Αυγής είναι ένα δείγμα ότι ο κόσμος έχει μουρλαθεί και δεν ξέρει κατά πού να πάει. Και εγώ ένας από τους μουρλαμένους είμαι, γι’ αυτό και αποφεύγω να νουθετώ. Αλλά, λυπάμαι που το λέω, τα τηλεοπτικά κανάλια έπαιξαν φρικτό ρόλο σε αυτό το παιχνίδι.

Είδα δύο φορές στον ΑΝΤΙ μια εκπομπή με τις συνέπειες που θα έχουμε αν βγούμε απ’ το ευρώ και μου σηκώθηκε η τρίχα. Λες και τελείωνε η ζωή μας την επόμενη μέρα! Είμαι σίγουρος ότι πάρα πολλοί απ’ όσους είδαν αυτήν την εκπομπή, και Νέα Δημοκρατία να μην ήθελαν να ψηφίσουν, την ψήφισαν από τον φόβο τους μήπως πάμε στη δραχμή. Ενώ άλλοι από αντίδραση δεν ψήφισαν Δεξιά, διότι δεν άντεξαν τόση τρομοκρατία. Τι να πω στη Νέα Δημοκρατία; «Εντάξει, ηρεμήστε! Θα κάνετε κυβέρνηση, όπως τη θέλετε! Γιατί, απ’ ό,τι κατάλαβα, και οι άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να κάνουν κυβέρνηση». Έτσι τώρα είναι… όλοι ικανοποιημένοι.

- Τ ι περιμένετε από μια κυβέρνηση συνεργασίας; 

Το θέμα είναι τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση. Θα λειτουργήσει με προοπτική να πάρουμε ανάσα ή θα συνεχίσει αυτό το βιολί, εξαπατώντας τον κόσμο; Πάντως να έχετε υπόψη ότι των Βορειοευρωπαίων το αυτί, ούτως ή άλλως, δεν ιδρώνει. Έχω την αίσθηση ότι ακόμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσουν να υπογράψει… κάποιο χαρτί για να μας δώσουν την επόμενη δόση.Όσο και να τους εξηγήσουμε ότι με τέτοια λιτότητα στο τέλος θα διαλυθούμε και δεν θα πάρουν τα λεφτά που τους χρωστάμε, αυτοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Μας μιλούν για επενδύσεις. Μα πώς να κάνεις επενδύσεις, εάν δεν υπάρχει κόσμος να αγοράζει; Είναι ξεκάθαρο γιατί οι δανειστές μας συμπεριφέρονται έτσι. Δεν θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω, αλλά να πατήσουν το ποδάρι τους στην Ελλάδα. Αυτό είναι που τους ενδιαφέρει.

- Δηλαδή μόνο μαυρίλα διακρίνετε για το μέλλον; 

Γιατί, εσείς βλέπετε κάτι καλύτερο; Κάποια στιγμή, όταν ο κόσμος θα πεινάσει και δεν θα έχει τίποτε πλέον, θα τους κυνηγήσει όλους αυτούς που του ρουφούν το αίμα. Θα γίνει μια καθαρά κοινωνική επανάσταση και όχι με πολιτικά κριτήρια. Θα σηκωθούν οι μη έχοντες και θα κυνηγούν τους κατέχοντες. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε τη ζωή μας με λίγο καρότο και πολύ μαστίγιο.
 _______________




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης 

 Η νέα τρικομματική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να βαδίσει έξω από το μνημονιακό δρόμο. Τόσο οι επιλογές των προσώπων στα Υπουργεία, όσο και οι διαφαινόμενες προγραμματικές συγκλίσεις των τριών κομμάτων, δείχνουν μια κυβέρνηση με σαφές δεξιό περιεχόμενο και προσανατολισμό, στηριζόμενη κατά κύριο λόγο από τις δυνάμεις που ευθύνονται για την υπεράσπιση και την υλοποίηση των πιο ακραίων και αντιλαϊκών πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών. Ιδιαίτερα η επιλογή του υπουργού Οικονομικών από τον τραπεζικό χώρο είναι ενδεικτική των συμμαχιών που προτίθεται να οικοδομήσει η νέα κυβέρνηση, ακολουθώντας τον… «πετυχημένο» δρόμο της κυβέρνησης Παπαδήμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα σταθεί συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, για την έξοδο της Ελλάδας από τα καταστροφικά μνημόνια και την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/06/2012

 ______________

ΚΚΕ για την νέα συγκυβέρνηση 

Η νέα συγκυβέρνηση είναι δεσμευμένη απέναντι στην ΕΕ και την ελληνική πλουτοκρατία να φορτώσει στο λαό την καπιταλιστική κρίση. Η αναδιαπραγμάτευση δεν γίνεται για να προστατεύσει το λαό από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Μόνο η λαϊκή συσπείρωση και πάλη μπορεί να παρεμποδίζει, να ανατρέπει αντιλαϊκά μέτρα.

ΑΘΗΝΑ 21/06/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
____________________

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΟΙΚΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ!

 Κυβέρνηση συνέχισης και κλιμάκωσης της μνημονιακής πολιτικής και της επίθεσης του κεφαλαίου σχηματίζει η ...Τρόικα εσωτερικού, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά. Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης των πρόθυμων έχει καθοριστεί ήδη από τις ντιρεκτίβες της ΕΕ και των βιομηχάνων και δείχνει ότι η «επαναδιαπραγμάτευση» του Μνημονίου δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια να περάσουν τα άγρια αντεργατικά μέτρα πιο εύκολα. Η κυβέρνηση Σαμαρά και λοιπών μνημονιακών δυνάμεων είναι μια αδύναμη, ασταθής κυβέρνηση και αυτό φαίνεται και από τις αποστάσεις που κρατούν απ' αυτή το υπό διάλυση ΠΑΣΟΚ και οι νέοι Τσιριμώκοι της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Μια νέα περίοδος αγώνων για την ανατροπή της κανιβαλικής επίθεσης κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και της νέας κυβέρνησης που θα την υλοποιήσει ξεκινά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Για ένα μαχητικό, απειλητικό και ανατρεπτικό μαζικό κίνημα του λαού και της νεολαίας, που θα ανοίξει τον δρόμο για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης, για το Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία της εποχής μας. Για μια μαχόμενη κι ενωτική αριστερή αντιπολίτευση των δρόμων, των αγώνων και της προοπτικής και όχι των θεσμικών διαδρόμων και των υπεύθυνων ρόλων.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Πνουρος
21 Ιουνίου 2012 στις 11:39 μ.μ.

Εχω μια απορια: ο ΣΥΡΙΖΑ με την ιδια εξευτελισμενη ΔΗΜΑΡ προτιθετο να σχηματισει κυβερνηση της αριστερας? Δεν γνωριζαν? Συντροφοι τους δεν ησαν οι περισσοτεροι απο τους πολιτικους απατεωνες που ποζαρουν τωρα ως φρεσκια και υπευθυνη δυναμη εφαρμογης των πληρεξουσιων του ευρωενωσιακου προγραμματος νεοαποικιοποιησης της χωρας μας?

Η καιροσκοπικη εκλογικη τακτικη του ΣΥΡΙΖΑ που ειχε ως στοχο να καταδειξει την δυνατοτητα της αμεσης και ρεαλιστικης προτασης σχηματισμου κυβερνησης υπο την αιγιδα του, οχι μονον δεν βοηθησε να ξεσκεπαστει ο χαρακτηρας της ΔΗΜΑΡ αλλα πολυ φοβαμαι οτι αναγορευοντας την σε αριστερη πολιτικη συνιστωσα την κατεστησε ικανη να συγκρατησει και να παγιωσει την εκλογικη της δυναμη στις 17 του Ιουνη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger