Home » , , » Κακός και καλός μπάτσος.

Κακός και καλός μπάτσος.

Από mitsos175 , Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 | 4:12 μ.μ.


Το κολπάκι παλιό. Αλλά πιάνει ακόμα. Έρχεται πρώτα ο κακός μπάτσος σου κατεβάζει καντήλια, μπορεί να σου ρίξει και κάνα δυο ψιλές και μετά εμφανίζεται ο πονετικός που ψέγει το συνάδελφο του, για την συμπεριφορά και σου λέει: Υπέγραψε και πες τα μένα. Ας τον αυτόν, είναι οξύθυμος... Ή το αντίστροφο, άρχιζαν ευγενικά,  για να υπογράψεις δήλωση κοινωνικών φρονημάτων και μετά, αν δεν τσίμπαγες, άλλαζαν τροπάρι και σου άλλαζαν και φώτα στο ξύλο.
Ο λύκος κι αν γέρασε κι άσπρισε το μαλλί του μήτε την γνώση άλλαξε μήτε την κεφαλή του.

Αντιγράφω και θα σας πω μετά τι εννοώ.

"Η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια για τη Χρυσή Αυγή"! Το λέει αστυνομικός

Η φράση αυτή ανήκει στον επί χρόνια πρόεδρο της ομοσπονδίας αστυνομικών Δημήτρη Κυριαζίδη, ο οποίος προτείνει να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα η ακροδεξιά αυτοδικία.
“Η ηγεσία της αστυνομίας θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα έναντι των φαινομένων αυτοδικίας που παρατηρούνται σε όλη τη χώρα σε βάρος μεταναστών. Δεν μπορεί η ηγεσία της αστυνομίας να κάνει τα στραβά μάτια στις ακροδεξιές ομάδες που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή, οι οποίες αλωνίζουν σε όλη τη χώρα”.

Αυτά αναφέρει ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Ομοσπονδίας αστυνομικών και νεοεκλεγείς βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης. Σε συνέντευξή του στο pheme.gr ο κ. Κυριαζίδης προτείνει “να θεσπισθεί ως ιδιώνυμο το αδίκημα της αυτοδικίας ατόμων και ομάδων που υποκαθιστούν τα όργανα που είναι εντεταλμένα με την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας”.


Ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) δηλώνει "ανήσυχος" για τα αυξημένα κρούσματα αυτοδικίας ακροδεξιών ομάδων που επιτίθενται σε βάρος μεταναστών και τονίζει: “Τέτοια φαινόμενα εγκληματικών επιθέσεων σε βάρος αλλοδαπών, θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπίζονται. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, η αστυνομία πρέπει να αφεθεί να επιτελέσει το έργο της”.


“Το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας, το οποίο η πολιτεία έχει αναθέσει στην Ελληνική Αστυνομία, θα πρέπει να πάψει να αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης διαφόρων ομάδων ή πολιτικών οργανώσεων. Αυτές οι ομάδες που επιχειρούν να επιβάλλουν το νόμο, θέτουν σε πρωτοφανή δοκιμασία τους δημοκρατικούς θεσμούς, λειτουργούν κατά της Δημοκρατίας”, συμπληρώνει.

Στην επισήμανση ότι πολλοί πιστεύουν ότι η αστυνομία, αν και γνωρίζει τους δράστες, δεν τους συλλαμβάνει, ο κ. Κυριαζίδης απαντά: “Πολλοί από τους δράστες, είναι γεγονός ότι έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τις διωκτικές και δικαστικές αρχές. Πρόκειται για άτομα ανυπόληπτα, με βεβαρημένο παρελθόν. Η τεκμηρίωση όμως της συμμετοχής τους όμως σε πράξεις αυτοδικίας, προϋποθέτουν την ύπαρξη αδιάσειστων στοιχείων και φυσικά τις μαρτυρίες είτε των θυμάτων είτε αυτοπτών μαρτύρων. Κι αυτά τα στοιχεία δεν είναι πάντοτε εύκολο να βρεθούν”.

Αναφορικά, τέλος, με τα υψηλά ποσοστά που έλαβε η Χρυσή Αυγή στα εκλογικά κέντρα που ψήφισαν αστυνομικοί, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και νυν κυβερνητικός βουλευτής δηλώνει ότι “δεν είναι ανεξήγητα” και συνεχίζει:
“Όταν επί δεκαετίες η κοινωνία γυρίζει την πλάτη στους αστυνομικούς, όταν οι πολίτες δεν δείχνουν διάθεση να ακούσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όταν η πολιτεία τους αντιμετωπίζει σαν στελέχη δευτέρας διαλογής της δημόσιας διοίκησης, όλα αυτά επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία των αστυνομικών. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια”.  ΠΗΓΗ http://diktiospartakos.blogspot.gr/

Σύντροφοι του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, χαιρετίζω τις προσπάθειες σας, έχετε αποκαλύψει πολλά και σε κάθε περίπτωση σας θεωρώ αξιόπιστους και με καλές προθέσεις. Το τυρί το είδαμε όλοι, νοστιμότατο. Τη φάκα;

Εδώ, αν και η λέξη ιδιώνυμο μου θυμίζει άλλες εποχές, συμφωνώ να γίνει ιδιώνυμο η αιτία, δηλαδή ο παραλογισμός που λέγεται Ρατσισμός. Αν έλεγε κάτι τέτοιο, σύμφωνοι. Αλλά δεν το λέει, γιατί ρατσισμός είναι και αυτά που είπε ο ομοφοβικός παπάς, ρατσισμό έχουν και τα κανάλια κλπ.

Ακούστε και κρίνετε.  

1. Λέει ότι η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια. Σωστά λέει. Πως όμως το ιδιώνυμο θα ανοίξει τα «στραβά» της ΕΛΑΣ; Αν κάνουν τα στραβά μάτια στις ληστείες και τις δολοφονίες γιατί να τα ανοίξουν στο ιδιώνυμο;

2. Οι ναζί δεν κάνουν αυτοδικία. Είναι παγίδα αυτό. Αυτοδικία είναι, να ξέρω αυτόν που μου έκανε κακό και να πάω να τον τιμωρήσω εγώ. Κι αυτό άσχημο, συμφωνώ. Αλλά οι ναζί κάνουν το εξής: Με αφορμή αδικήματα, που μπορεί να κάνουν κι οι ίδιοι, χτυπάνε εντελώς αθώους με την υπόθεση. Δεν είναι το ίδιο, είναι πολύ χειρότερο έγκλημα.

3. Το να κάνεις έστω αυτοδικία ή να υποκαθιστάς αρχές του Ελληνικού κράτους είναι ΗΔΗ αδίκημα. Όπως οι δολοφονικές επιθέσεις (κακούργημα) οι ένοπλες  ληστείες, η λόγω και έργω εξύβριση και πολλά άλλα, που κάνουν οι φασίστες ατιμώρητα. Υπάρχει δηλαδή το νομικό πλαίσιο. Προς τι ο λόγος για το ιδιώνυμο; Η εφαρμογή της νομοθεσίας και της προστασίας των φτωχών από τους ναζί είναι το πρόβλημα, όχι νέοι νόμοι.

Όταν αφήνεις για ένα παράβολο εγκληματίες και ρίχνεις την ίδια ποινή σε θύμα (τον ιδιοκτήτη καφενείου) και σε θύτη (έναν μόνο από τους τραμπούκους), τότε δεν φταίνε μόνο οι νόμοι, αλλά και η εφαρμογή και η εξήγηση που δίνουν οι δικαστές.

Όχι μόνο αυτό, αλλά αυτοδικία είναι σύμφωνα με το σκεπτικό, αυτό που έκανε το θύμα, ο ιδιοκτήτης του καφενείου, που δεν έκαστε να τον σαπίσουν στο ξύλο!  Οι άλλοι, σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλευτή, κάνουν «απλά» επίθεση! Για προσέξτε λίγο τη «σύμπτωση» της απόφασης και των δηλώσεων…

4. Το ιδιώνυμο στερεί ελευθερίες. Πάντα έτσι γίνονταν. Τώρα, αν έχουν κάτι συγκεκριμένο που καταδικάζει ουσιαστικά και αμετάκλητα το ρατσισμό – φασισμό, να το δούμε, να το συζητήσουμε και αν πράγματι προστατεύει συνανθρώπους, εντάξει. Αλλά δεν έχουν. Δεν μιλάει για ακροδεξιούς καθαρά, αλλά για ομάδες. Προσοχή, διαβάζονται κι αλλίως οι δηλώσεις.

Μήπως λοιπόν πάνω σε αυτό πατήσουν αργότερα και φτιάξουν νόμους σαν του Πάγκαλου το 1924 και του Βενιζέλου το 1929 (Πάγκαλος - Βενιζέλος για δες συμπτώσεις...) και του 1947 μετά; Να σας πω τι έλεγαν «Ο Νόμος αυτός προέβλεπε ποινή φυλάκισης πάνω από έξι μήνες για όποιον, κατά το άρθρο 1, "επιδιώκει την εφαρμογήν ιδεών εχουσών ως έκδηλον σκοπόν την δια βιαίων μέσων ανατροπήν του κρατούντος κοινωνικού συστήματος ή την απόσπασιν μέρους εκ του όλου της επικράτειας ή ενέργεια υπέρ της εφαρμογής αυτών προσηλυτισμού". Ήταν το πρώτο νομοθετικό μέτρο κατά του Κ.Κ.Ε. και εγκαινίασε σειρά από έκτακτα μέτρα που θα θεσπιστούν αργότερα από τις νεότερες κυβερνήσεις κατά της αριστεράς.

5. Ποιος κερατάς εμποδίζει την αστυνομία να συλλάβει φασίστες; Η Αριστερά; Ίσα, ίσα. Φωνάζουμε συνέχεια επειδή δεν τιμωρούνται ενώ παρανομούν. Τότε ποιόν εννοεί ο μπάτσος με τη φράση  «η αστυνομία πρέπει να αφεθεί να επιτελέσει το έργο της»; Το Σαμαρά μήπως;

6. Κυριαζίδη είσαι πολύ έξυπνος. Σοβαρά μιλάω. Και τα λες ωραία. Άκου όμως και μένα τώρα.

Όταν επί δεκαετίες η ΕΛΑΣ χτυπάει τους ηλικιωμένους και τα παιδιά, καταστέλλει αγώνες και δηλητηριάζει, όταν οι μπάτσοι φυλάνε αυτούς που έπρεπε να συλλαμβάνουν, τότε οι εμείς ναι, δεν δείχνουμε διάθεση να ακούσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Η πολιτεία σας αντιμετωπίζει σαν στελέχη δευτέρας διαλογής της δημόσιας διοίκησης, ξέρετε γιατί; Γιατί υπακούτε σε παρανοϊκές διαταγές. Γιατί είστε απλά όργανα γι αυτούς. Γι αυτό κι αν δεν πάνε καλά τα σχέδια των πολιτικών αδειάζουν εσάς. Αλλά είστε απόλυτα υπεύθυνοι, γιατί το επιλέξατε. Αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα. 

Όσο για την οικογένεια σου την πολιτική ξέρουμε ποιός τους κάνει πλάτες. Πήραν 23 ψήφους στη βουλή παραπάνω οι τραμπούκοι. Κάποιοι μπλε τους συμπαθούν. Εμ, το αίμα νερό δε γίνεται.


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2012 στις 10:40 π.μ.

Κάτω οι φασιστονόμοι της καπιταλιστικής δημοκρατίας.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΟ-ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ




ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger