Home » , » Θ. Παφίλης Mega 4/6 (Βίντεο)

Θ. Παφίλης Mega 4/6 (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 | 2:04 π.μ.

Το βίντεο που παραθέτουμε είναι αποσπάσματα από τις εκτιμήσεις που διατύπωσε το στέλεχος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στην εκπομπή του Πρετεντέρη «Ανατροπή».
Πέρα απ’ τις πάγιες απόψεις του ΚΚΕ ότι το κόμμα αυτό δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στις 17 Ιούνη, επανέλαβε ότι με οποιαδήποτε κυβέρνηση και να προκύψει ο λαός θα είναι σε χειρότερη.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ αυμπλήρωσε λέγοντας ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στο πρώτο τρίμηνο μετά τις εκλογές η χώρα να βρεθεί σε άτακτη χρεοκοπία και ζήτησε να ενισχυθεί εκλογικά το ΚΚΕ «για να μπορεί ο λαός να σηκώσει κεφάλι».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

Ανώνυμος
5 Ιουνίου 2012 στις 10:34 π.μ.

O Παφίλης ως δημοσιολόγος κανει προβλέψεις.
το να πρόβλέπεις τι θα σύμβει ειναί θετικό.
το ΚΚΕ όμως δεν είναι ομιλος που ενημερώνει την εργατική ταξη γιατί θα συμβει.
ειναι το κόμμα που λεει οτι εκφράζει τα συμφέροντας της .
προς το παρών μας καλει να αντισταθουμε στην λαιλαπα που έρχεται
δυό χρόνια τώρα αντιστεκόμαστε .
το ζητούμενο είναι:
να μας πει το κκε ποιές ειναι οι λυσεις που προτεινειγια να ξεπερασουμε αυτη τη καταστασή.
Σε μια απόστρόφη του λόγου του ο Παφίλης λέει:
εμεις έχουμε κυβερνητική πρόταση.......

αυτό που θα θέλαμε είναι να ξεδιπλώσει το κκε αυτή την κυβερνητική πρόταση , να αναλύσει και να εξηγησει τι ενοεί οταν μιλαει για λαικη εξουσία , να μας εξηγήσει την αποψη του για το πολιτειακό ζήτημα, πως αντιλαμβανεται την προοπτική της χώρας εξω απ' την ευρωπαικη ένωση.

Ανώνυμος
5 Ιουνίου 2012 στις 10:43 π.μ.

Ενα καλό λόγο για τον Ψαριανό να πούμε ρε παιδιά,γι'αυτό το διαμάντι της Αριστεράς...Μην αρχίσουμε,όμως,τα κομπλεξικός,ημιμαθής,νεοφιλελεύθερος,κάτοχος Ferrari κ.α...Ας είμαστε κόσμιοι..

Ανώνυμος
5 Ιουνίου 2012 στις 1:42 μ.μ.

http://2310net.wordpress.com/2011/11/11/%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%82-%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82/

(.. Δεν έχει πάψει να αναζητά έμπρακτα μια μεγάλη δημοκρατική αριστερά. Βρήκε το πολιτικό του καταφύγιο στο κόμμα του Κουβέλη. Στο κόμμα που διασώζει την τιμή της αριστεράς, κατά δήλωση της σοσιαλίστριας υπουργού παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου. Όπως και να ‘χει είναι σπουδαίο πράγμα να έρχεται η αναγνώριση από τέτοιες προσωπικότητες, και κυρίως από τέτοιους πολιτικούς χώρους..

..Τι είναι αυτό που υποκρύπτεται όμως πίσω από τον δυναμισμό του Γρηγόρη Ψαριανού; «Είχα πει πριν από ένα χρόνο περίπου ότι είναι απαραίτητη ανάγκη τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να συμφωνήσουν καταρχήν, να πάμε σε μια διαδικασία κυβέρνησης συνεργασίας, και με άλλες δυνάμεις, με ένα κοινό πρόγραμμα…». Ακροαριστερή αντίληψη. Να ενωθεί ο αστικός πολιτικός κόσμος, να δούμε επιτέλους ξεκάθαρα την πολιτική εκπροσώπηση του ταξικού αντιπάλου χωρίς αυταπάτες για τον ρόλο τους...

..«Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να αποτελεί εγγύηση, γιατί είναι αποδεκτός και από την κοινωνία και από το πολιτικό κατεστημένο και από τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια, την Ευρώπη και το μέσο πολίτη». Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε ο αριστερός Γρηγόρης τον νέο Πρωθυπουργό. Και πάλι βλέπουμε το βάθος της διαλεκτικής ανάλυσής του. Ο άνθρωπος που φέρατε για πρωθυπουργό είναι ένας άνθρωπος αποδεκτός μόνο από το τραπεζικό, οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, μας λέει ο Γρηγόρης. Εγγυάται μόνο τα συμφέροντα των τραπεζών και του κεφαλαίου. Είδατε καμία αναφορά στη λέξη λαός;..

..Κάποιοι γράφουν όλες αυτές τις μέρες ότι ο Γρηγόρης ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ, άρα με το πολιτικό κατεστημένο. Κάποιοι αχρείοι του αποδίδουν δόλο, καθώς όσο μοιράζονταν οι καρέκλες μπορεί να ήλπιζε σε μια θεσούλα κι αυτός. Άλλοι λένε ότι έκανε ένα πρώτο βήμα προς το ΠΑΣΟΚ. Άλλοι σχολιάζουν ότι έπαψε να είναι αριστερός, άλλοι πάλι επιμένουν ότι ποτέ δεν ήταν αριστερός. Άλλοι απλά τον αποκαλούν αριβίστα, αδίστακτο πολιτικό που τελικά γοητεύτηκε από αυτό που πολεμούσε. Κάποιοι, πιο αισιόδοξοι ευελπιστούν ότι ο Γρηγόρης δεν θα ξεχάσει ποτέ τα πιστεύω του, πως ο γεννημένος αριστερός άντρας θα αποδείξει στην πράξη ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Εμείς πιστεύουμε πως η Αριστερά ήταν για τον Γρηγόρη μια πράξη αντίστασης, όπως μια κλανιά στα βουλευτικά έδρανα που μύρισε και πάει…..)

Ανώνυμος
5 Ιουνίου 2012 στις 2:09 μ.μ.

Προς 10:34:
το ΚΚΕ εχει παρουσιασεθ, αναλυσει, τεκμηριωσει πρακτικα και επισημονικά το προγραμμα Λαικης εξουσιας και οικονομιας.
Πανεθνικός σχεδιασμος παραγωγικών φορεων: αγροτικη παραγωγή, εθνικό εμποριο, βιομηχανικός-βιοτεχνικός κλαδος, τηλεπικοινωνίες, ενεργεια.
Μεσα απο συνεδριακα κειμενα, ενθετα στον ριζοσπαστη, συνεντεύξεις τυπου το γεγονός οτι αυτό δεν προβαλλεται απο τα ΜΜΕ νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρο. Προφανώς και μέσα σε 3:39 δε μπορει να γινει η παρουσιαση και αναλυση οταν η μονοτονη ερωτηση των δημοσιογραφων ειναι τριπλη: 1 πτωση ποσοστών-δημοσκοπησεις, 2. συνεργασια σε αριστερη διακυβερνηση εντος της ΕΕ 3. απομονωτισμος-δογματισμός-δευτερα παρουσία.
Το πολιτειακο ζητημα επισης ειναι αναλυμενο: κοινοβούλιο με ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΝΤΠΡΟΣΩΠΟΥΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΚΛΗΤΟΥΣ και ΕΛΕΓΚΤΕΟΥΣ απο εργασιακους κλαδους, φοιτητες/τριες, συνταξουχους και οχι με κριτηριο τη ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ κριτητιο απολυτα ΑΤΑΞΙΚΟ.
Σαφώς και μια τετοια πορεια ρηξης δε θα ειναι "περιπατος στο δασος με τη κοκκινοσκουφιτσα" αλλά αν πραγματικα παταει σε εναν αποφασισμενο λαο να παρει την πραγματικη ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ στα χερια τοτε σιγουρα μπορει να τραβηξει προς το σοσιαλισμο με συμμαχίες ΛΑΩΝ που θα επιλεξουν την ιδια κατευθυνση.
Ελπιζω να σε καλυψα εν μερει...
Νίκος

Ανώνυμος
5 Ιουνίου 2012 στις 6:53 μ.μ.

Εργατική/λαϊκή εξουσία μόνο σε πολυκομματικό επίπεδο υπο σοσιαλιστικό σύνταγμα και με κατοχυρωμένη την ελευθερία λόγου και έκφρασης σε όλα τα επίπεδα μπορεί να υπάρξει.

Ο,τι άλλο θα είναι μια καρικατούρα του ανυπαρκτου σοσιαλισμού στην ανατολική ευρώπη και δεν θα το ανεχθούμε ως εργαζόμενοι, ούτε για μια μέρα.

Γιώργος Μήτρος
5 Ιουνίου 2012 στις 7:25 μ.μ.

KKE και τροτσκισμός μια κριτική προσέγγιση...

6 Ιουνίου 2012 στις 3:07 π.μ.

Εμένα,Νίκο,πάντως, δεν με κάλυψες.
Λαική οικονομία σημαίνει η παραγωγή,μέσα και προιόντα παραγωγής να ανήκουν στο λαό και η οικονομία στο σύνολο της,εργοστάσια,γη,τα πάντα να διοικούνται απο την κοινωνία και κυρίως από τους εργαζόμενους σε αυτά.Ο κεντρικός σχεδιασμός είναι απαραίτητος,το θέμα είναι όμως ποιός θα τον κάνει, γενικότερα ποιός θα κάνει κουμάντο και στην οικονομία και παντού.Ο λαός ή το κόμμα?
Έρχομαι δηλαδή στο θέμα της λαικής εξουσίας,για την οποία δεν μιλάτε αναλυτικά,γιατί αν πείτε αυτά που πιστεύετε θα σας πάρει ο λαός με τις πέτρες.Αυτό που λέτε όμως είναι οτι σε αυτή την ''λαική'' εξουσία το ΚΚΕ θα είναι πρωταγωνιστής.Αυτό και μόνο είναι
αρκετό για να δει κανείς την φάκα πίσω από το τυράκι.
Γιατί,από τα λίγα ελληνικά που ξέρω λαική εξουσία σημαίνει την εξουσία να την έχει ο λαός. Άρα εδώ δεν χωράνε πολλοί πρωταγωνιστές παρά μόνο ένας,ο λαός.Εκτός αν μας πείτε οτι το ΚΚΕ σαν ''κόμμα του λαού'' ,που είναι,γιατί έτσι λέμε εμείς κι έτσι το βαφτίσαμε,θα κυβερνάει στο όνομα του λαού αντί για τον λαό.
Η πραγματικότητα όμως και η ιστορία δείξανε οτι τα κόμματα τύπου ΚΚΕ,που βασίστηκαν στο μπολσεβικικό πρότυπο κομμουνιστικού κόμματος και που πολλά απο αυτά κυβέρνησαν για πολλά χρόνια κάθε άλλο παρά κόμματα του λαού ήταν.
Σκοπός ενός κομμουνιστικού κόμματος δεν είναι να έχει την εξουσία σε μιά σοσιαλιστική κοινωνία αντί για τον λαό αλλά να διαπαιδαγωγήσει τον λαό στις σοσιαλιστικές ιδέες,να τον διαφωτίσει
ταξικά,να τον κάνει δηλαδή να συνειδητοποιήσει οτι είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης και να τον καθοδηγήσει να πάρει αυτός την εξουσία.Αυτό είπε και ο Μάρξ,αν δεν κάνω λάθος και με αυτή την έννοια το κομμουνιστικό κόμμα είναι κόμμα νέου τύπου.Δυστυχώς οι μπολσεβίκοι και τα κόμματα που δημιουργήθηκαν στο πρότυπο τους παγκόσμια,ανάμεσα τους και το ΚΚΕ,διαστρέβλωσαν την μαρξιστική έννοια του κομμουνιστικού κόμματος καθιστώντας το κόμμα από κόμμα καθοδήγησης σε κόμμα διακυβέρνησης και εξουσίας,και μάλιστα μιάς εξουσίας τυρρανικής,χωρίς ελευθερίες.

Ανώνυμος
6 Ιουνίου 2012 στις 12:29 μ.μ.

Το 2% για το ΚΚΕ είναι μιά χαρά. Ούτως ή άλλως στη βουλή είναι παντελώς άχρηστο. Επι 2μισυ χρόνια η μόνη αντιπολιτευτική φωνή που ακούγαμε ήταν του Τσίπρα. Το ΠΑΜΕ μπορεί να κινητοποιηθεί και χωρίς το ΚΚΕ στη βουλή.

Ανώνυμος
6 Ιουνίου 2012 στις 5:43 μ.μ.

@6 Ιουνίου 2012 12:29 μ.μ.

Ευσεβείς πόθοι της σοσιαλδημοκρατίας..Δηλαδή του ΠΑΣΟΚ που αφού τα έκανε "μαντάρα", κρύφτηκε και μασκαρεύτηκε σε ΣΥΡΙΖΑ. Όμως για μία άλλη φορά θα απογοητευτεί με το δυνατό ΚΚΕ και μέσα και έξω από την Βουλή.

Ανώνυμος
6 Ιουνίου 2012 στις 8:02 μ.μ.

Προς spyros:
προφανως και ολα θα ανηκουν στο λαο (γη, εργοστασια, υπεδαφος) και θα διοικουνται απο το λαο απο αντιπροσωπους των σωματειων/συλλογων/συνεταιρισμων αμεσα ανακλητους ελεγκτεους ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ οτι αυτοι θα ανηκουν στην υψηλη ΝΟΜΕΝΓΚΛΑΤΟΥΡΑ του Κομματος.
Προφανως και το ΚΚΕ θα εχει καθοδηγητικο και διαφωτιστικό ρόλο μεσα στο λαο ως υπερασπιστης της εργατικής ταξης για την οικοδομηση σοσιαλιστικων δομων. Το ιδιο το Κομμα μιλαει για το δικο του πρωταγωνιστικό και διαφωτιστικό ρόλο σε μια ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ και οχι σε μια ΔΙΚΗ του εξουσια. Το αν δεν το πιστευεις ή δεν το εμπιστευεσαι για τις ειλικρινεις του προθεσεις ειναι ένα άλλο θεμα. Εγω απαντησα στο αν εχει το Κομμα προγραμμα γιατι υπαρχει διαχυτος αυτός ο μυθος περι "μονιμου αντιπολιτευτικού ρόλου".
Αν συμφωνουμε λοιπον οτι την εξουσια πρεπει να την ο λαος και οχι ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ και οτι η μονη λυση ειναι το περασμα στο σοσιαλισμο στο χερι μας ειναι να το προσπαθησουμε.
Δεν προκειται να υπερασπιστω ουτε τον Τσαουσεσκου, ουτε τον Χοτζα, ουτε τον Σταλιν, ουτε τον Φιντελ αλλα υπερασπιζομαι τις κατακτησεις του σοσιαλισμου απορριπτωντας τις ανελευθεριες, τη στρατοκρατια, τη γραφειοκρατία, την προβληματικη σχεση βασης και Κομματος που ολα μαζι βοηθησαν στις ανατροπες.
Αλλα δε θα επιλέξω την Ευρωζωνη γιατι η Β.Κορέα το παιζει κομμουνιστρια.
Ευχαριστώ πολύ
Νίκος

7 Ιουνίου 2012 στις 2:40 π.μ.

Νίκο
Από οτι βλέπω συμφωνούμε σε όλα.Και το ξέρω οτι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο ΚΚΕ που είναι πραγματικόι κομμουνιστές.
Το πρόβλημα σε αυτό το κόμμα είναι οτι διοικείται από μια ηγεσία,και εννοώ την συλλογική του ηγεσία,την Κ.Ε και το Π.Γ,που ακόμα πιστεύει σε ένα μοντέλο που μπορεί να είχε τα θετικά του, αλλά πολύ απλά δεν ήταν σοσιαλισμός και για αυτό κατέρρευσε χωρίς να το υπερασπιστεί ο απλός λαός των χωρών αυτών.
Όταν λοιπόν αυτή η ηγεσία του ΚΚΕ μού μιλάει για λαική εξουσία και οικονομία και ταυτόχρονα αποκαθιστά πολιτικά τον Στάλιν και υπερασπίζεται με πάθος αυτά τα καθεστώτα,είναι απόλυτα φυσικό για μένα να μην την πιστεύω.

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 8:42 π.μ.

Προς spyros:
δεν αμφιβαλλω οτι εντιμοι κομμουνιστες και ριζοσπαστες υπαρχουν σε διαφορους χώρους και ψηφιζουν διαφορα κομματα. Το ζητημα ειναι ποιες ειναι οι βασικες πολιτικες κατευθυνσεις των κομματων αυτών.
Αυτη τη στιγμη το ΚΚΕ ειναι το μονο μαζικο Κομμα που στηριζει ανοιχτα τη ριξη με μονοπωλιακους και ιμπεριαλιστικους οργανισμους.
Αμφιβαλλω πολύ αν στοχος του Κομματος ειναι η δημιουργια μιας νεας Σοβιετικής Ένωσης και δε διαχωρίζω τη "κακια" ηγεσία" απο την "καλή" βαση γιατι με την ιδια λογική το ιδιο θα μπορουσα να κανω αντιδιαλεκτικά με ολους τους κομματικούς σχηματισμούς αριστερούς και μη.
Προφανως και ο απλος λαος δεν υπερασπίστηκε τον Σοσιαλισμο γιατι ακριβως 1.ειχαν απονεκρωθει οι λαικες επιτροπες 2. το Κομμα ειχε χασει το διαφωτιστικο του ρολο 3. ειχαν υιοθετηθει καπιταλιστικοι τροποι επιλυσης κρισιμων παραγωγικών ζητηματων στην οικοδομηση του Σοσιαλισμου 4. υπηρχε τεραστια προσωπολατρεια. Αυτην την κριτικη την εχει κανει το Κομμα απο το 95 και εξης οταν ολοι εριχναν αλλαζαν ονομα, εβριζαν, εριχναν λασπη, ντρεπονταν να πουν καν τη λεξη Κομμουνισμος.
Αυτη η στιγμη δεν ειναι νομιζω η καταλληλη για το ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ Σοσιαλισμο θελει να φερει το ΚΚΕ αλλα για το γεγονος και ΜΟΝΟ οτι προτεινει τη ριξη με μονοπωλιακους και αντιμπεριαλιστικους οργανισμους. ΟΤΑΝ φτασουμε στο σταδιο να μιλησουμε για τους τροπους την οργανωση τη φυση κλπ του Σοσιαλισμου εδω ειμαστε να ξαναδιαφωνησουμε. Ως τοτε ομως δεν μπορω να στηριζω το καθε κομμα διαχειρισης στηριξης ή διασωσης του "καλου" (σοσιαλδημοκρατικου) καπιταλισμου σε αντιθεση με τον "κακο" (φιλελευθερο).
Νίκος

8 Ιουνίου 2012 στις 2:15 π.μ.

Πολύ φοβάμαι,Νίκο,οτι αν στηρίξουμε το ΚΚΕ για να φέρει τον σοσιαλισμό κρατώντας τις διαφωνίες μας μαζί του για μετά,όταν θα πάρει την εξουσία,μετά θα είναι πολύ αργά για να τα συζητήσουμε και για να διαφωνήσουμε,γιατί πολύ απλά συζήτηση και διαφωνία θα είναι τότε απαγορευμένος καρπός.

Ανώνυμος
8 Ιουνίου 2012 στις 9:41 π.μ.

Αρα τι κανουμε? Αφηνουμε αποδυναμωμενο το ΚΚΕ γιατι φοβομαστε οτι ΟΤΑΝ παρει δυναμη στο μελλον ΘΑ μας φιμωσει και Ή συμπαρατιθεμαι ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ με ενα ΜΑΖΙΚΟ σοσιαλδημοκρατικο κομμα διαχειρισης του καπιταλισμου (διατηρωντας τις αυταπατες μου) Ή συμπαρατιθεμαι με ενα ΜΗ ΜΑΖΙΚΟ ριζοσπαστικο κομμα που αποσκοπει στη ριξη αλλά δεν εχει τη δυνατοτητα να παρεμβει στο κινημα στη συνειδηση στις εξελιξεις στις αλλαγες. Μιλαω με ορους μαζικοτητας γιατι ειναι πολυ της μοδας τελευταια σχετικα με τις ψηφοφορικες δυναμεις των κομματων τις Αριστερας.
Νικος

12 Ιουνίου 2012 στις 1:58 π.μ.

Οτι είναι σήμερα μη μαζικό μπορεί να είναι αύριο.Τα πάντα ρεί.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger