Home » , » Η κυβέρνηση με τον Μάνεση

Η κυβέρνηση με τον Μάνεση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 | 5:31 π.μ.

Από τον "Ριζοσπάστη"

Είναι προκλητική η στάση της κυβέρνησης απέναντι στους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», στηρίζοντας τον καπιταλιστή ιδιοκτήτη της. Χτες ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος κάλεσε το σωματείο να σπάσει την απεργία για να βρεθεί τάχα λύση, λύση σε όφελος της εργοδοσίας, δείχνοντας το πραγματικό, το ταξικό πρόσωπο της κυβέρνησης που επιδίωξε να υποτάξει τους χαλυβουργούς στις αξιώσεις του Μάνεση.

Κυβέρνηση και εργοδοσία αξίωσαν από τους απεργούς να πάνε για δουλειά, ως προϋπόθεση για να γίνει συζήτηση με την εταιρεία για τις διεκδικήσεις τους. Και αυτό μετά από οκτώ μήνες ηρωικής απεργίας.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, στηρίζει τον καπιταλιστή - όπως όλους τους καπιταλιστές - ενάντια στους εργάτες, που έχει βγάλει τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση των χαλυβουργών, που του παραχωρούν το δικαίωμα να φτιάξει δικό του λιμάνι προκειμένου να αυξάνει τα κέρδη του, που στα εργοστάσιά του στη Μαγνησία επικρατούν συνθήκες δουλειάς κάτεργου, με εντατικοποίηση της δουλειάς, με ωράρια που εξαντλούν τους εργάτες, αδιαφορώντας ακόμη και για τη ζωή τους, αφού μόνο στο τελευταίο χρονικό διάστημα έγιναν δυο μεγάλα εργατικά ατυχήματα, ευτυχώς χωρίς νεκρούς, με τρομοκρατία, έχοντας την αμέριστη στήριξη των κατασταλτικών μηχανισμών και άλλων τραμπούκων, όπως στις απεργίες στη Μαγνησία. Αυτή τη βαρβαρότητα ενισχύει η κυβέρνηση.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ταμπαχανιώτης
5 Ιουλίου 2012 στις 2:39 π.μ.

Υπομονή συντρόφια και θα λυθούν όλα στη λα'ι'κή εξουσία! Με κυβέρνηση της αριστεράς "ΣΥΡΙΖΑ" τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα!

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2012 στις 1:19 μ.μ.

Ταμπαχανιωτη θα επιβαλουμε την υγειη επιχειρηματικοτητα του καλου καπιταλισμου που διατυμπανιζει η "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" του ΣΥΝ.Και μαζι με τις ευρωπαικες λυσεις εντος τις ζωνης του ευρω και με την αναγκαια"ΑΡΙΣΤΕΡΗ"χρηματοδοτηση των τραπεζων και με την εισοδο¨ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ"επενδυτων μπορει να προκυψει απο την"ΑΡΙΣΤΕΡΗ"εκμεταλευση κανα ξεροκομματο για τους εργατες.Αυτο ειναι μεσα στα πεντε σημεια που θετει ο ΣΥΝ και θα πρεπει να προσκυνησει η εργατια.Ειναι βλεπεις πολυ ουμανιστικο η εργατια να πολεμα για τα καθημερινα και παραλληλα για την ανατροπη των καπιταλιστων και την καταργηση της εκμεταλυσης ανθρωπου απο ανθρωπο.ΟΥ θΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΛΙΣΜΟ-ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ.ΓΙΟΥΠΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2012 στις 5:24 μ.μ.

Αν δεν υπήρχε ΚΚΕ με τη λογική που έχει τότε μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ήταν κυβέρνηση και τα πράγματα για τους Χαλυβουργούς να ήταν καλύτερα. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΜΩΣ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΑΚΟΥΣ ΤΑΜΠΑΧΑΝΙΩΤΗ. Επιπλέον Ανταρσύα και κυρίως ΚΚΕ μλ βοηθάνε συγκινητικά και με ορθό ταξικό τρόπο τον αγώνα των Χαλυβουργών ο Συριζα και οι συνιστώσες του με ποιο διακίωμα μιλάνε. Βασίλης

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger