Home » , » Για να μην δημιουργούνται φρούδες ελπίδες για την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθήνας

Για να μην δημιουργούνται φρούδες ελπίδες για την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθήνας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 | 8:54 μ.μ.

 Για να μην δημιουργούνται αυταπάτες για την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθήνας που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ, να βάλουμε τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις. 

Αναλυτικά για την απόφαση γράφει η προηγούμενη ανάρτησή μας. Να προσθέσουμε κάποια πράγματα για να μην δημιουργούνται φρούδες ελπίδες. Επικεντρωνόμαστε στο αν και κατά πόσο η απόφαση αυτή είναι εκτελεστεί απ’ την Ελληνική Κυβέρνηση.

 Ξεκινάμε απ’ τα βασικά. Πέρσι, τέτοιο καιρό περίπου το Συμβούλιο της Επικρατείας, έκρινε Συνταγματικό το Μνημόνιο, άρα και τα μέτρα που το συνοδεύουν. Η σημερινή απόφαση του Ειρηνοδικείου έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την απόφαση του ΣτΕ.  Η επόμενη αντίδραση της κυβέρνησης θα είναι  να προσφύγει στο Εφετείο. Οταν πια η υπόθεση φτάσει στον Αρειο Πάγο, κάτι που θα γίνει σε μερικά χρόνια και αν απ’ τον Αρειο Πάγο έχουμε απόφαση αντίθετη απ’ αυτή που είχε λάβει το Συμβούλιο της Επικρατείας και ασπαστεί τις απόψεις του Ειρηνοδικείου Αθήνας  τότε η υπόθεση θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στις δικαστικές καλένδες. Θα υπάρξει κυβερνητική προσφυγή στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο και μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση … ποιος ζει και ποιος πεθαίνει ….
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

2 Ιουλίου 2012 στις 11:51 μ.μ.

Θα μπορούσαμε να μάθουμε ποιοι αποτελούσαν το ΣτΕ, που έκρινε το Μνημόνιο Συνταγματικό; Ένας ήταν ο Πικραμμένος, που έγινε Πρωθυπουργός μετέπειτα, άκουσα πως τα άλλα μέλη έγιναν σύμβουλοι του Γιωργάκη. Είναι αλήθεια;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger