Home » » « Ένας Τούρκος αξίζει όσο ο κόσμος όλος»

« Ένας Τούρκος αξίζει όσο ο κόσμος όλος»

Από β.ariaditis , Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 | 9:00 π.μ.


Παρά τις εκ διαμέτρου αντίθετες προεκλογικές υποσχέσεις του ΑΚΡ, που στο πλαίσιο μιας διαφορετικής προσέγγισης των μειονοτικών ζητημάτων μίλησε για κατάργηση των εθνικιστικών, ρατσιστικών ρητών και σύμβολων που είχαν ζωγραφιστεί μαζί με την ανακήρυξη της Δημοκρατίας σε πλαγιές βουνών, η καθημερινότητα αποδεικνύει ότι η μισαλλόδοξη υστερία, υπό την υψηλή κυβερνητική καθοδήγηση, πρόκειται να ενταθεί.

Χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή του Μποτάν. Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα  «Από το Ντιγιαρμπακίρ ως το Χακκάρι και από το Μάρντιν ως το Καρς δίπλα σχεδόν σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες, είναι γραμμένο στον παρακείμενο λόφο ρητών του τύπου ¨Τι ευτυχία να λες ότι είσαι Τούρκος¨, ¨Πατρίδα θυσία για σένα η ζωή μου¨, ¨Ένας Τούρκος αξίζει όσο ο κόσμος όλος¨ κ.α. και σήματα με την ημισέληνο και το αστέρι. Ενώ λοιπόν στα πλαίσια του πακέτου εκδημοκρατισμού είχε δοθεί υπόσχεση πως θα τα καταργούσαν και θα τα έσβηναν, στην περιοχή του Μποτάν, είναι στην επικαιρότητα πάλι ο σχηματισμός τους σε βουνά και λόφους. Οι δραστηριότητες αυτού του τύπου που παραπέμπουν στην δεκαετία του 1990, άρχισαν πάλι να σχηματίζονται σε λόφο της περιοχής Ζόραν επί της οδού Τζίζρε-Σιρνάκ, υπό την μορφή ημισελήνου και αστεριού. Στην περιοχή που είναι υπό τον έλεγχο στρατού και στρατοχωροφυλακής, προς το παρόν έχει σχηματιστεί η ημισέληνος και θα ολοκληρωθεί και με το αστέρι».

Θα άξιζε όμως να δούμε τι σημαίνει στην πραγματική ζωή ¨Ένας Τούρκος αξίζει όσο ο κόσμος όλος¨ , πρώτα απ΄όλα για το ίδιο το κράτος. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ραντικάλ (10/7/2012) «Ο Ιαβέρης ζει…». Ποινή φυλάκισης 12,5 ετών αντιμετωπίζει άτομο που έκλεψε από μάρκετ στην Κωνσταντινούπολη 2 τυρόπιτες και δύο χυμούς!

Η Τουρκική κοινωνία που έχει στιγματιστεί από το γεγονός της 9χρονης φυλάκισης παιδιών που είχαν κλέψει μπακλαβά στο Γκαζιάντεπ, διαπίστωσε ότι αφενός τα κοινωνικά προβλήματα εντείνονται παρά την κυβερνητική προπαγάνδα για το περίφημο οικονομικό θαύμα, αφετέρου οξύνεται η κρατική καταστολή και η δικαστική εκδικητικότητα, με θύματα πάντα τους κοινωνικά αδύναμους.

Με βάση την είδηση από την εφημερίδα Habertürk, ομάδα της αστυνομίας περιοχής Μπέιογλου στις 14 Ιουνίου μετέβη σε μάρκετ όταν χτύπησε ο συναγερμός. 15 λεπτά αργότερα εντοπίσθηκε σε πάρκο και συνελήφθη ο Σ.Κ. ο οποίος βρέθηκε να τρώει τις τυρόπιτες που είχε κλέψει σπάζοντας με πέτρα το τζάμι του καταστήματος. Κατά την ανάκριση παραδέχθηκε το αδίκημα και είπε πως ¨Πεινούσα και δεν είχα χρήματα¨. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος βλέποντας πως είχε πάρει μόνο δύο τυρόπιτες και δύο χυμούς φρούτων χωρίς να ακουμπήσει χρήματα, δεν υπέβαλε μήνυση. Μετά από αυτό ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος. Του υποβλήθηκε όμως μήνυση για ¨ εκ προθέσεως παραβίαση του απαραβίαστου του χώρου¨,  για ¨φθορά περιουσίας¨ και για ¨κλοπή προϊόντων που ήταν κλειδωμένα¨ και αντιμετωπίζει έτσι ποινή από 4 έως 12,5 έτη φυλάκισης.

Σε Τουρκία και Ελλάδα βλέπεις η αστική δικαιοσύνη είναι τυφλή… Δε βλέπει τα εγκλήματα των κομμάτων εξουσίας, τα τεράστια οικονομικά σκάνδαλα, την ίδια την σκανδαλώδη ύπαρξη του εκμεταλλευτικού συστήματος.
Τιμωρεί τον κλέφτη της τυρόπιτας και όχι αυτούς, αστικό σύστημα εξουσίας, επιχειρηματίες, τράπεζες και Ε.Ε.-ΔΝΤ που δημιουργούν την ανεργία, την ανέχεια και την πείνα, που κλέβουν τον μόχθο και ιδρώτα του κόσμου της εργασίας και σε οδηγούν τελικά να κλέψεις την τυρόπιτα για να ζήσεις…
 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437       
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger