Home » , » Οι αστυνομικοί είναι του λαού παιδιά; Και η Αριστερά των αστυνομικών και των Κυπατζήδων!

Οι αστυνομικοί είναι του λαού παιδιά; Και η Αριστερά των αστυνομικών και των Κυπατζήδων!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012 | 6:51 μ.μ.


Τι στιγμή που η εργαζόμενη πλειοψηφία στενάζει κάτω από τους αλλεπάλληλους γύρους των αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλουν το ντόπιο και το ξένο κεφάλαιο με τις πολιτικές τους μαριονέτες της αστικής πολιτικής σκηνής, οι φορείς της επίσημης αριστεράς προσπαθούν να βαφτίσουν «λαϊκό κίνημα» τη σιδερένια φτέρνα του συστήματος, τα σώματα ασφαλείας. Τη δύναμη εκείνη του συστήματος που ακόμα και όταν «αγωνίζεται» και κατεβαίνει σε κινητοποιήσεις, επί της ουσίας επιδιώκει να διαπραγματευτεί από τη μια πόσο θα κοστολογούνται οι υπηρεσίες τους εναντίων του εργατικού και νεολαιίστικού κινήματος και από την άλλη να ζητούν να διατηρήσουν και οικονομικά αυτή την «αδερφική» σχέση με την αστική εξουσία.

Αλήθεια, ποιος μπορεί να βρει το «δίκαιο των αιτημάτων» που βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις των σωμάτων ασφαλείας, όταν δηλώνουν ευθαρσώς, πως για το «ειδικό έργο» που προσφέρουν, δηλαδή την καταστολή του λαϊκού κινήματος και την υπεράσπιση της αστικής κυριαρχίας, θέλουν και «ειδική οικονομική μεταχείριση», άρα και ειδικό μισθολόγιο που δεν θα τους ομογενοποιεί με την εργατική πλέμπα που αύριο θα τσακίσουν στους δρόμους; Ποια «κοινωνική υπεραξία» υπάρχει στη δράση τους, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ; Η δήλωση αυτή πρώτα απ’ όλα είναι σαν να χλευάζει και να ομογενοποιεί τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους εργαζόμενους στους δήμους με τον μπάτσο της γειτονίας. Γιατί η μοναδική «κοινωνική υπεραξία» που προσφέρει το έργο της αστυνομίας για παράδειγμα, είναι η καταλυτική βοήθεια προς το κράτος και την εργοδοσία για την κλοπή της πραγματικής υπεραξίας από την εργαζόμενη πλειοψηφία.

Το γεγονός λαμβάνει τραγικές διαστάσεις, αν αναλογιστεί κανείς, πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι μόνο η στάση ενός απλού πολιτικού φορέα της αριστεράς, αλλά των χτεσινών και προφανώς μελλοντικών διεκδικητών της κυβερνητικής εξουσίας. Η ομογενοποίηση των βουλών του κεφαλαίου με τις ανάγκες των εργαζομένων δεν περνά για το ΣΥΡΙΖΑ μόνο μέσα από την υπεράσπιση των βασικών πολιτικών επιλογών της κυρίαρχης πολιτικής, όπως είναι η ΕΕ και η ευρωζώνη, αλλά από την αποκατάσταση όλων των θεσμών και πυλώνων του αστικού συστήματος, δίνοντας προφανώς προβάδισμα στην διαιώνιση της αστική κυριαρχίας και όχι στον κόσμο τις εργασίας που παλεύει ακόμη και για τη βιολογική του επιβίωση. Αν εν τέλει κάποιος μέσα από την πολυδιαφημισμένη «κυβέρνηση της αριστεράς» περίμενε κάποια έστω δημοκρατική αλλαγή που να έχει σχέση με το πολιτικό παρελθόν, μάλλον οι εικόνες των βουλευτών του, «αγκαλιά» με τους συνδικαλιστές της αστυνομίας και παραδίπλα τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, θα τον προσγείωσαν ανώμαλα στην πραγματικότητα.

Η μαζικοποίηση των σωμάτων ασφαλείας καθώς και των στρατιωτικών σχολών, έγινε στο έδαφός διαρκών πολιτικών λιτότητας, ανεργίας και ανασφάλειας για τη νεολαία, την οποία προωθούσαν διαρκώς οι εκάστοτε διαχειριστές της εξουσίας τα τελευταία χρόνια. Τα παιδιά που σήμερα το κράτος επιχειρεί να γενιτσαροποιήσει για να γίνουν η σιδερένια φτέρνα των μνημονίων, της ΕΕ, των τραπεζών, των πολυεθνικών και συνολικά της αστικής κυριαρχίας αποτελούν κατά κανόνα γόνους των πιο φτωχών περιοχών της χώρας μας. Σε καμία περίπτωση όμως η κοινωνική καταγωγή αυτών των ανθρώπων δεν μπορεί να μη μας κάνει να δούμε το ρόλο που αντικειμενικά παίζουν σήμερα τα σώματα ασφαλείας, ο οποίος είναι σε κάθε επίπεδο εχθρικός προς κάθε εργατικό και νεολαιίστικο αγωνιστικό και διεκδικητικό σκίρτημα. Η επιλογή της αστυνομίας εξάλλου ως μέσο επιβίωσης, δεν αποτελεί τίποτα άλλο από μια άλλη όψη του κοινωνικού κανιβαλισμού που μετατρέπει την ατομική επιβίωση σε αγώνα δρόμου επί πτωμάτων.  Το αυθεντικό λαϊκό κίνημα, αν θέλει να πετύχει έστω υποτυπώδεις διεκδικήσεις πρέπει να βάζει στο στόχαστρο και τους κρατικούς μηχανισμούς. Ο φυσικός σύμμαχος των εργαζομένων, δεν είναι οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί, αλλά οι εξαθλιωμένοι μετανάστες, οι εκατομμύρια άνεργοι που αναγκάζονται να γίνουν και οι ίδιοι μετανάστες, μεγάλα τμήματα της νεολαίας που οδηγούνται συστηματικά στο περιθώριο. Η αριστερά αυτούς πρέπει να εκφράσει. Αν δεν μπορεί ή δεν θέλει και καταφεύγει σε αλχημιστικές συμμαχίες, τότε καλύτερα θα ήταν να επαναπροσδιορίσει το όνομά της.

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΠΟΥ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ; Είναι σαφές ότι η ταξική επίθεση που διεξάγει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την πλήρη στήριξη Ε.Ε. και ΔΝΤ, ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου απαιτεί και διαφορετικές δυνάμεις καταστολής: πιο στρατευμένες, πιο επιθετικές, πιο αποτελεσματικές απέναντι στα κοινωνικά κινήματα και τις επερχόμενες κοινωνικές εξεγέρσεις. Ήδη εξελίσσεται ένας εκσυγχρονισμός, μια βαθιά αντιδραστική αναδιάρθρωση στις Ένοπλες Δυνάμεις και την ΕΛ.ΑΣ. Βασικό στοιχείο αυτών η έμφαση στο μικρότερο και πιο ευέλικτο σχήμα, στον καλύτερο και πιο τρομακτικό εξοπλισμό (Αύρες με νερό, σκυλιά, πλαστικές σφαίρες), στρατιωτικοποίηση τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας με ανώτερο πολεμικό εξοπλισμό. Στις αλλαγές όμως αυτές πρέπει να προσθέσουμε και το διαχωρισμό των Στρατιωτικών-Αστυνομικών σε «Μάχιμους και Μη Μάχιμους».

Σε τι αποσκοπεί αυτός ο διαχωρισμός που ουσιαστικά θεσμοθετεί την εμετική ορολογία του Πάγκαλου και την προβάλλει ως το κριτήριο καθορισμού της μισθοδοσίας των ένστολων; Παραφράζοντας τη Δήλωση Κοινωνικών Φρονημάτων του ΣΥΡΙΖΑ και την αποδοχή των αστικών θεσφάτων -των δογμάτων Άμυνας και Ασφάλειας, που σε εθνικό και Διεθνές επίπεδο καταγράφουν ως ασύμμετρη απειλή και εσωτερικό εχθρό το εργατικό κίνημα-, θα λέγαμε ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ-ΕΚΑΜ και τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, των υποβρυχίων και οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας  αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Στρατιωτικοποιημένης Αστυνομίας και του Στρατού που αναλαμβάνει αστυνομικά καθήκοντα, προκειμένου να εξασφαλίσει τα αστικά συμφέροντα εντός και εκτός συνόρων. O Υπουργός ΠΡΟΠΟ, Δένδιας, διασπά μισθολογικά τις δυνάμεις καταστολής, κατοχυρώνοντας την “στράτευση” των μεν και προκαλώντας τους υπόλοιπους να αποδείξουν τη μαχιμότητά τους για να απολαύσουν και αυτοί τα προνόμια!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία προβάλλει την αντίληψη ότι τα χρέη και τα ελλείμματα είναι «εθνική υπόθεση» και επιχειρεί να καμουφλάρει τους απίστευτα σκληρούς όρους διεξαγωγής της ταξικής σύγκρουσης, πρεσβεύοντας μια πρόταση εθνικής ενότητας, με προπέτασμα καπνού τα ιδεολογήματα της Κατοχής-Μπανανίας κλπ, αποκρύπτοντας τα τεράστια συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου από τις αντεργατικές αλλαγές, τη φορολογική πολιτική, την επέλαση της ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίσης κάθε κοινωνικού αγαθού. Προσέθεσε ότι ένστολοι, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, είναι κομμάτι του λαϊκού κινήματος. Οι κινητοποιήσεις των ένστολων μπορεί να αποτελέσουν το κρίσιμο εφαλτήριο για την αφύπνιση του λαϊκού κινήματος και να αποτελέσουν την αρχή του τέλους του πέπλου της σιωπής που έχει επικαθίσει πάνω στα πολιτικά πράγματα».

Αφήνουμε τον Τσίπρα να μιλά για την αφύπνιση του λαϊκού κινήματος από τον αγωνιζόμενο Ματατζή-Ασφαλίτη-Κυπατζή, όπου πίσω θα έρχονται ο απολυμένος απεργός της Ελληνικής Χαλυβουργίας και ο τραυματισμένος από πλαστικές σφαίρες διαδηλωτής ενάντια στα χρυσορυχεία του Μπόμπολα στη Χαλκιδική, οι κάτοικοι της Κερατέας, οι Αγανακτισμένοι και οι μετανάστες. Κρατούμε την φωτογραφία του πανό των αστυνομικών που κρατά από τη μια μεριά  η Ρένα Δούρου, Δ. Στρατούλης, ο Τσουκαλάς και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και από την άλλη μεριά ο Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής, που καταχειροκροτήθηκε από τους ψηφοφόρους του των Σωμάτων Ασφαλείας. Πιο πίσω στέκουν από το ΚΚΕ ο Σ. Χαλβατζής και ο Η. Σταμέλος (μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ), αλλά και στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ του Καμμένου.

Αυτή είναι η καθεστωτική αριστερά είτε στην κυβερνητική, είτε στην μικροαστική της εκδοχή. Αυτή είναι η ακροδεξιά του Καμμένου και της Χρυσής Αυγής. Όλοι αυτοί, από διαφορετικές αφετηρίες νοιάζονται για το «Μισθό του Αστυνομικού». Σφυρίζουν αδιάφορα για το αν ο Αστυνομικός πληρώνεται για να εξασφαλίσει με το γκλομπ, την αύρα και τα σκυλιά, σε ανοικτή συνεργασία με τα δολοφονικά-τραμπούκικα τάγματα της Χρυσής Αυγής, την εφαρμογή της ταξικής πολιτικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των Μνημονίων. Για να γίνει πράξη ότι:

*  Δε θα υπάρχει δωρεάν δημόσια παιδεία-υγεία, θα είναι διαλυμένα τα Σχολεία, τα Νοσοκομεία, τα Πανεπιστήμια.
*  ο συνταξιούχος θα πεθαίνει της πείνας ή από την έλλειψη φαρμάκων.
*  η Ανεργία θα είναι στο 30% και των νέων στο 50%
*  θα παίρνουμε μισθό 200-300 ευρώ, ανασφάλιστοι, χωρίς σύμβαση και δικαιώματα.
*  ο κόσμος των πλουσίων θα μένει αφορολόγητος και ασύδοτος. Ότι όλα θα είναι ιδιωτικά και εμπόρευμα. Θα αυξηθούν τα ποσοστά κερδών των επιχειρηματιών-επενδυτών.

Τα Σώματα Ασφαλείας δεν Εκδημοκρατίζονται. Είναι μηχανισμοί καταπίεσης-καταστολής-διάλυσης του εργατικού κινήματος, διαιώνισης της αστικής κυριαρχίας. Κάθε τίμιος άνθρωπος που αναζητά μια άλλη προοπτική στην ζωή του πρέπει να τα εγκαταλείψει.

Αναγκαιότητα όσο ποτέ μια σύγχρονη αντικαπιταλιστική αριστερά, ένα νέο εργατικό διεθνιστικό κίνημα ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΡΗΞΗΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της αστικής πολιτικής, της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και κάθε κυβερνητικού διαχειριστή, για την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩ, την ανατροπή της Δικτατορίας της Αγοράς και του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                    

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 14 σχόλια

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:56 π.μ.

Ότι να ναι το άρθρο. Οι ένστολοι δεν είναι εργαζόμενοι, συμπατριώτες, φίλοι, συγγενείς κλπ αλλά εξωγήινοι που κατέβηκαν για να πολεμήσουν το...λαικό κίνημα. Λες και υπάρχει πολιτισμένη χώρα χωρίς αστυνομία, στρατό κλπ αφημένη στη βία και την αναρχία...Αντί να φωνάζετε για τον εκδημοκρατισμο και την απο-φασιστοποίηση των σωμάτων τα βάζετε με τα παιδιά που απαρτίζουν τα απαραίτητα αυτά σώματα. Στην κοσμάρα σας

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:54 π.μ.

Μα πάντα η αστυνομία ήταν ενάντια στη "βία και την αναρχία". Τα παιδιά που λες, ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ-ΚΥΠΑΤΖΗΔΕΣ-ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ υπεράσπιζαν πάντα τον "Νόμο και την Τάξη", την Ασφάλεια του αστικού κόσμου.
Αυτά τα παιδιά δολοφόνησαν τον Γρηγορόπουλο, επιτέθηκαν δολοφονικά σε Κυπραίο-Κουτσουμπού-κίνημα αγανακτησμένων και δημοσιογράφους.
Φυσικά, είναι απαραίτητοι σε κάθε πολιτισμένη χώρα ενάντια στις κοιινωνιοκε΄ς διαμαρτυρίες και εξεγέρσεις: από την Αίγυπτο και την Συρία μέχρι τις ΗΠΑ, τη Βραετανία, τη Γαλλάι και την Ιταλία.
Μάλιστα, σε όλες τις χώρες της Αραβικής Άνοιξης ο ρόλος της αστυνομίας ήταν δολοφονικός και αναγορεύτηκε στο μεγαλύετρη εχθρό των αγωνιζόεμνων πολιτών.
Αλλά βέβαια, τα κομματικά δόγματα ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ πως να αφήσουν τους ανθρώπους να σκεφτούν...

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:36 π.μ.

Οι ένστολοι δεν ειναι μόνο μαtατζήδες-ασφαλίτες κυπατζήδες κλπ αλλά και απλοί αστυνομικοί, πυροσβέστες, στρατιωτικοί, πιλότοι κοκ Πως τα τσουβαλιάζεις όλα και απαξιώνεις μια μερίδα συμπατριωτών μας; Ξέρεις ποιο είναι το αποτέλεσμα; Να πέφτουν εύκολα στα δύχτια ακροδεξιών και ναζιστών που τους γλείφουν και να αποκτούν αρνητισμό προς κάθε τι αριστερό που τους απαξιώνει και εκμηδενίζει. Δεν αμφιβάλλω για το ψηφοθηρικό της συμπαράστασης από ΚΚΕ-Συριζα. Καλώς κακώς έτσι λειτουργούν όλα τα κόμματα για να επιβιώσουν. Άλλωστε δεν ανήκω σε κανένα από τα δυο (αν και τα έχω ψηφίσει κάποιες φορές ως "μη χείρον...")


Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:02 μ.μ.

Ο καλός μπάτσος και ο κακός μπάτσος.......Καληνύχτα

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:30 μ.μ.

Σίγουρα, η στάση της αριστεράς απέναντι στα σώματα ασφαλείας δε χωρά μισόλογα. Ο κάθενας μας κρίνεται από τι επιλογές κάνει, πως βγάζει το ψωμί του. Για την Αστυνομία απλώς δες τι έγινε το Δεκέμβρη του 2008, τι έγινε σε όλες τις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις όπου το γκλομπ δε πήρε μόνο ο Ματαζτής αλλά όλοιοι αστυνομικοί. Και ο καθένας μας έχει τέτοιες εικόνες. Ο ΕΠ.ΟΠ. που έγλυψε κατουρημένες ποδιές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για να τον πάρουν έχει υπογράψει σύμβαση ότι θα συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικές αποστολές και στο νόμο για τους ΕΠ.ΟΠ. που ψήφισε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην χρήση του στρατού σε έκτακτες ανάγκες, άρα και του ίδιου. Στην εκπαίδευση της 71ης Αεροματεφερόμενης Ταξιαρχίας συμπεριλαμβάνεται η Καταστολή Πλήθους-το ζήτημα βγήκε στο προσκήνιο αφού υπήρξαν αντιδράσεις φαντάρων και μόνο!
Πως τώρα μιλάς για "συμπατριώτες μας" παραβλέποντας ότι έδεσαν την ύπαρξη τους και τα συμφέροντα τους με την κυρίαρχη τάξη. Όσοι υπηρετούν σε φρεγάτες λαμβάνουν διπλό μισθό για να προστατεύουν εφοπλιστές.Στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν κλπ. παρακαλάνε να πάνε γιατί έχει καλά λεφτά! Οι αεροπόροι βρίσκονται πιο μοντά από όλους στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας-βλέπε ιδιαίετρα προνόμια-δεν συμμετέχουν σε καμιά κλοινή κινητοποίηση, ενώ μόλις πρόσφατα έκαναν κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ (και αεροπορία στρατού, αλλά και αντιπυραυλική άμυνα Κρήτης) στο πλαίσιο των ισραηλινών προετοιμασιών για χτύπημα στο Ιράν. Δε φαντάζομε ότι υπερασπίζεσαι το μισθό αυτών των ανθρώπων!
Σαφώς και οι περισσότεροι προέρχονται από τα λαικά στρώματα. Πληρώνονται όμως, εν γνώσει τους, για να τα συντρίψουν όταν αντιστέκονται στα μνημόνια και τις ταξικές επιλογές,, για να επιτύχουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Το θέμα επομένως δεν είναι απλώς πια κομματική επιλογή θα κάνουν, αλλά ότι στην ταξική πάλη επέλεξαν στο πλευρό ποιου θα είναι.
Από την άλλη μεριά, σίγουρα υπήρξαν και υπάρχουν εξαιρέσεις. Η αριστερά όμως είτε το 1922 είτε το 1941-44 κέρδισε μάζες στον στρατό, κυρίως φαντάρους και έφρεδρους, γιατί ήταν εν δυνάμει επαναστατική, μιλούσε το 1922 με ξεκάθαρο ταξικό διεθνιστικό λόγο.
Ποτέ δεν κέρδισε απλά υπερασπιζόμενη το μισθό.
Τώρα η Αριστερά παρουσιάζεται οικονομίστικη και καιροσκοπική.
ΛΑΘΟΣ.
(άποψη μου, φυσικά)

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:24 μ.μ.

Το πρόβλημα είναι η νομιμότητα που επιλέγουν να υπηρετήσουν συγκεκριμένοι κλάδοι των σωμάτων ασφαλείας. Όχι όλοι όσοι υπηρετούν τα σώματα ασφαλείας.

Γιατί δεν πρέπει να συμπαρασταθώ στον πυροσβέστη που διεκδικεί αξιοπρεπή μισθό; Ή στον τροχαίο που με βοήθησε να απεγκλωβιστώ πριν κανά 2μηνο όταν το αυτοκινητό μου είχε έρθει τούμπα;

Σαφώς στο ΜΑΤατζή, στον ΚΥΠατζή, στον Δελτά κτλ. δε συμπαρίσταμαι γιατί επ'ευκαιρία των διαδηλώσεων των σωμάτων ασφαλείας γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου, αποδείχτηκε περίτρανα (όχι πώς δεν το ξέραμε), ότι η καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων είναι επιλογή των εκτελεστικών οργάνων κι όχι μόνο θέμα εντολών. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν καμιά 15αριά χρόνια επί Σημίτη τα ΜΑΤ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου χτυπούσαν συνταξιούχους!

Άγνωστος Χ

ΥΓ: Να θυμίσω ότι το ΕΑΜ επί Κατοχής είχε στις τάξεις του και αστυνομικούς. Ας μη φασίζουμε. Δεν είναι όλοι ίδιοι.

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:30 π.μ.

Aγνωστε Χ έτσι άκριβώς έχουν τα πράγματα (είμαι ο...πρωτος και ο τρίτος ανωνυμος).Δεν έίναι όλοι ίδιοι, μην πέσουμε στην παγίδα. Και το λέω εγώ που έχω αλλέργία με τις στολές και κακές εμπειρίες. Και ξύλο έχω φάει και έχω μπει και 3 μήνες μέσα χωρίς να φταίω. Και γνώρισα μπάτσους και αστυνομικούς. καθίκια και ανθρώπους. Έναν αστυνομικό ειδικά την πρώτη μέρα κρατητήριο και με μπόλικες φάπες πλαράσημα δεν θα τον ξςεχάσω. μου έφερε τσιγάρα κρυφά και πήρε ένα σκαμπό και έκατσε όλο το βράδυ έξω απ το κρατητήριο να με παρηγορεί και έφτασε με τα πολλά μετά να μου λέει τα προβλήματά του και τους δικούς του πόνους. Πως να πεις "γουροϋνι"
έναν τέτοιον άνθρωπο; ποιος να με πείσει μετα ότι όλοι είναι ίδιοι και πρέπει να ριχτούν στη πυρά; (τα ματ, ασφαλίτες κλπ είναι άλλη κατηγορία, εντελώς αψυχολόγητη)

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:49 π.μ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΥΠΟ ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ:
Δεν είναι το ίδιο πράγμα οι πυροσβέστες για παράδειγμα, με τα ΜΑΤ. Αυτό είναι προφανέστατο.

Όταν όμως επιλέγεις να δείξεις την αλληλεγγύη σου στα σώματα ασφαλείας, τη δείχνεις και στα ΜΑΤ. Ή μήπως όχι;

Ας δεχτούμε ότι δεν τη δείχνεις και στα ΜΑΤ..Δεν πρέπει να πεις κάτι για αυτό; Δεν πρέπει να κάνεις μια αναφορά έστω στο ρόλο των σωμάτων ασφαλείας (και των ΜΑΤ συνεπώς) στο σύγχρονο αστικό κράτος;

Από την στιγμή που δεν το κάνεις (όπως και δεν έγινε) και είτε θεωρείς ότι με κάποιον άλλο διαχειριστή της αστικής εξουσίας είναι δυνατός ο εκδημοκρατισμός των ΜΑΤ ή ότι κι αυτοί εργαζόμενοι είναι, περικόπτονται οι αποδοχές τους (αν και παράγουν κοινωνική υπεραξία!) συνεπώς οφείλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, αναλαμβάνεις πλήρως την πολιτική ευθύνη των πράξεών σου και πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς και την συνεπαγόμενη πολιτική κριτική.

Συμφωνούμε απόλυτα με το κείμενο της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης, έχουμε τοποθετηθεί σχετικά και με δικό μας σημείωμα, επομένως δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του..


Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:13 π.μ.

πράγματι: στο πυροσβάστη και τον τροχονόμο, αλλά και στο δεσμοφύλακα που ακούει τον πόνο του αδίκως φυλακισμένου απευθύνονταν ο Τσίπρας, η Δούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΔΡΟΜΟΣ της ΚΟΕ.
Αλήθεια, τι άλλες δικαιολογίες θα βρείτε;

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:07 π.μ.

Ανώνυμε α+γ και πάλι συμφωνώ μαζί σου. Ορισμένοι έχουν μηδενική επαφή με την πραγματικότητα και σε αυτούς ανήκει και ο αρθρογράφος. Λες και έχουν μια ενδόμυχη επιθυμία να εντάξουν το στρατό και την αστυνομία στη ΝΔ και τη ΧΑ για να δικαιωθούν.

Ασφαλώς, τα σώματα ασφαλείας είναι δεόντως συντηρητικά. Αλλά είναι δυνατό να μην αδράζεις την ευκαιρία να αποσπάσεις έστω και κάποια από τα στελέχη τους από τα ιδεολογικά δίχτυα του συστήματος και της ακροδεξιάς; Θα ικανοποιηθούμε περισσότερο αν γίνουν φανατικοί εχθροί μας αυτοί που θεσμικά είναι αντίπαλοι; Διότι είναι ένα πράγμα η καταστολή ή η διαφωνία με τον αριστερό χώρο και άλλο η φανατική και μετά πάθους αποστροφή οτιδήποτε έχει σχέση με την αριστερά. Και μιλάω μετά λόγου γνώσεως και προσωπικής εμπειρίας.

Για το στρατό οι μπούρδες που λέγονται δεν έχουν όριο (όπως οι φανταστικές μονάδες που υποτίθεται πως είχαν αποβιβαστεί στην Ηγουμενίτσα για καταστολή πλήθους). Λες και όντως γουστάρουν ορισμένοι να δουν και στρατιωτικά τμήματα απέναντί τους. Αν μη τι άλλο, στρατιωτικοί έχουν δώσει δείγματα σχετικής πολιτικής ''απειθαρχίας'' προς το καθεστώς, αν και για πολλοστή φορά η αριστερά απέτυχε να το αποκομίσει κάποιο ουσιαστικό κέρδος...

Όσον αφορά την τρόμπα περί μισολόγων, ας έχουν ορισμένοι υπόψην τους πως όταν δίνεται η δυνατότητα να διασπάσεις τους αντιπάλους σου την εκμεταλλεύεσαι. Επιπροσθέτως,τα μισόλογα για τη δράση των ''συντρόφων'' αναρχικών τα ξεχάσαμε (Μαρφίν, επίθεση με μάρμαρα και μολότωφ στο μπλοκ του ΠΑΜΕ, τα πιο χτυπητά);

Για να εξηγούμαστε, ΔΕΝ ανήκω ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε στο ΚΚΕ...

Κωνσταντίνος

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:28 μ.μ.

Στη χθεσινή συγκέντρωση των στρατιωτικών απεύθυνε χαιρετισμό και ο γνωστός αστυνομικός συνδικαλιστής Χρήστος Φωτόπουλος στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση:
«Αν δε μας προσέξετε,
Δε θα σας προσέξουμε…»
Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε..
Με 8 λέξεις ο συνδικαλιστής αστυνομικός είπε τα πάντα!
Τώρα, τι απαντούν οι διάφοροι όψιμοι εισοδιστές στο Σώμα της Αστυνομίας ;;;

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:59 μ.μ.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΙΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ,ΒΙΑΣΤΕΣ,ΚΛΕΦΤΕΣ,ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ,ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΙ.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΡΑΕΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ.ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:48 μ.μ.

Κάτι ξέρει το Αστυνομοκό κόμμα απο Αστυνομία.. !

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:29 π.μ.

ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ.
ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟ: ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Μα τέτοιο κομμουνισμό τον ζήσαμε: είχε γκούλαγκ, τις δίκες του 30, σταζι,κάγκεμπε, εισβολές σε ξένες χώρες για την επιβολή του σοσιαλισμού.
Καλά μυαλά....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger