Home » , » Το ΚΚΕ, καλεί το λύκο να φυλάει τα πρόβατα

Το ΚΚΕ, καλεί το λύκο να φυλάει τα πρόβατα

Από β.ariaditis , Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 7:25 μ.μ.

 Σε  προηγούμενη ανάρτησή μας(Εδώ)κάναμε αναφορά για την επίσημη μετονομασία πια από τα αφεντικά και το κράτος της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» σε «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων» και τονίζαμε  μεταξύ  άλλων πως :

«Είναι υπόθεση και μόνο αυτού του μαχητικού εργατικού κινήματος δηλαδή να εξοστρακίσει αυτούς τους αλήτες από κάθε χώρο δουλειάς βαθαίνοντας και οξύνοντας την αντιπαράθεση στο πεδίο του κοινωνικού πολέμου και δείχνοντας στους εργαζόμενους και τους άνεργους πως οι φασίστες είναι αποτέλεσμα της κρίσης του συστήματος και το μακρύ χέρι των αφεντικών και του κράτους.»

Σήμερα από αρθρογραφία στο  «Ποντίκι»  διαβάζουμε πως το ΚΚΕ  κατέθεσε επερώτηση  στη βουλή δια μέσου του βουλευτή του Θ. Παφίλη  που  ζητάει από την κυβέρνηση να βάλει τέρμα στη δράση της Ναζιστικής Οργάνωσης και   αναφέρει:

« Η φασιστική οργάνωση "Χρυσή Αυγή" δημιούργησε παραμάγαζο που αποκαλεί "Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων της Τ.Ο. Εύβοιας - Βοιωτίας;" ρωτάει ο βουλευτής και καλεί την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να περιορίσει το αγύρτικο και παράνομο εμπορίας ελπίδας που επιχειρεί η σκοταδιστική οργάνωση: «Με τη χρησιμοποίηση αυτού του παραμάγαζου επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αγωνία των ανέργων, να αναπτύξει πελατειακές σχέσεις, να καλλιεργήσει το ρατσισμό, το μίσος ενάντια στους μετανάστες για να διασπάσει τους εργαζόμενους που βρίσκονται απέναντι στην ενιαία, ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας, να εμποδίσει την κοινή τους δράση. Επίσης με τη χρησιμοποίηση τραμπούκικου μηχανισμού μπαίνει σε χώρους δουλειάς και στο όνομα της αντικατάστασης αλλοδαπών εργαζομένων με Έλληνες, προβάλλει την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων και συναινεί στην πρόσληψη εργαζομένων με μεροκάματο 18 ευρώ. Επί της ουσίας το νεοναζιστικό έκτρωμα της "Χρυσής Αυγής" λειτουργεί ως δουλεμπορικός μηχανισμός προς όφελος της εργοδοσίας με παρακλάδι το λεγόμενο "Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας".Ή πρακτική αυτή είναι άκρως επικίνδυνη, ανοίγει τον "ασκό του Αιόλου" δημιουργώντας προηγούμενο εκμετάλλευσης της αγωνίας των ανέργων από κόμματα και μηχανισμούς. Το γεγονός αυτό που συμπληρώνει τις εγκληματικές επιθέσεις κατά μεταναστών και τη γενικότερη ρατσιστική πρακτική της "Χρυσής Αυγής", τονίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης απέναντι στα φασιστικά "τάγματα εφόδου"» λέει ο Θανάσης Παφίλης. Και ρωτάει τους υπουργούς «τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση: α) Για να κλείσει το φασιστικό παραμάγαζο στην Εύβοια - Βοιωτία και ενδεχομένως σε άλλες περιοχές, β) Για να σταματήσει η δούλεμπορική δράση της "Χρυσής Αυγής" και η προσπάθεια της για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, να αντιμετωπιστούν οι πιέσεις κατά των μεταναστών». 

Και έχοντας στο μυαλό μας το απόσπασμα απο  την τοποθέτηση της Α. Παπαρήγα στο φεστιβάλ «ΚΝΕ-Οδηγητή» που έλεγε:

«Το αστικό κράτος και τα κόμματά του βρίσκουν άλλους τρόπους να ενσωματώνουν, να χειραγωγούν, νέους τρόπους εξαγοράς μαζί με νέα όπλα που διαθέτουν για να επιβάλλουν την βία, και τέτοιο όπλο είναι η Χρυσή Αυγή, που ξεκινά την βία από τους μετανάστες και θα την επεκτείνει στο κίνημα και στους αγώνες του. Είναι μόρφωμα ναζιστικό, φασιστικό, ρατσιστικό, με αιχμή μάλιστα το χρώμα του δέρματος, απολύτως συστημικό, λειτουργεί στο πολιτικό πεδίο σαν τους μπράβους της νύχτας. Στηρίζεται από θύλακες του συστήματος στο χώρο των ένστολων, στο παρακράτος που είναι προέκταση του κράτους. Μπορεί το αστικό πολιτικό σύστημα να την υπολογίζει κυρίως γιατί αφαιρεί εκλογική δύναμη, όμως από την άλλη την χρειάζονται για να δικαιολογήσουν μέτρα κατά του κινήματος, κατά του ΚΚΕ, με την γνωστή εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού».( Εδώ)

 Ρωτάμε το ΚΚΕ: Ποιός μπορεί να βάλει φραγμό στα εγκλήματα και τη δράση της  «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»; οι μηχανισμοί του κράτους,η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο; ή ένα μάχιμο επαναστατικό  εργατικό κίνημα;
  
β.ariaditis


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 13 σχόλια

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:06 μ.μ.

Ντροπή, μόνο ντροπή ΣΑΣ, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται ελπίζω, α! ναι
και αι στο @@@ όλοι σας΄, (ναι ο διαλεκτισμός "σύντροφοι" μας έχει αφήσει χρόνους)

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:17 μ.μ.

Σαφώς και το μάχιμο επαναστατικό εργατικό κίνημα θα αντιμετωπίσει τους φασίστες.

Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ξεμπροστιαστούν και οι άδηλοι (για τους λιγότερο πολιτικοποιημένους) υποστηρικτές τους.

Άγνωστος Χ

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:49 μ.μ.

οι κοινωνικα και υποπτα αομματοι,οι νανουριστές και οι εκμεταλλευτές με ποια μορφή διαλεκτισμού θα επιβιώσουν;Πάντως οχι του απαιτούμενου ριζοσπαστικού που διαφαίνεται.

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:39 μ.μ.

Αδελφέ η τυφλή αντιΚΚΕ προπαγάνδα βλάπτει, άσε που αποκαλύπτει εμπάθεια, προκατάληψη και πολιτική μυωπία. Μόνο εσύ κατάλαβες αυτό που περιγράφεις από την επερώτηση Παφίλη στη Βουλή. Το ΚΚΕ δεν είναι αδέσποτο γκρουπούσκουλο έχει και κοινοβουλευτική δράση, τί εμποδίζει ένα μαχητικό εργατολαϊκό κίνημα να απομονώνει και να παίρνει στο κυνήγι τους φασίστες, όπως έκαναν στο Σύνταγμα οι τρίτεκνοι και εργατικό σωματείο στην Εύβοια, και ταυτόχρονα στη Βουλή να καταγγέλλεις τη δράση τους και να τους αποκαλύπτεις; Γιατί πρέπει να ισχύει υποχρεωτικά ή το ένα ή το άλλο και όχι και τα δύο μαζί; Μπορείς να μου το εξηγήσεις;

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:15 μ.μ.

Η πρώτη λαθροχειρία που γίνεται σ' αυτήν την ανάρτηση
είναι εκεί που αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή είναι αποτέλεσμα της κρίσης τού συστήματος.

Ας μεταφράσουμε λοιπόν αυτό που θέλει να κρύψει.

1. Δεν υπάρχει κρίση συστήματος γενκώς και αορίστως.
Υπάρχει καραμπινάτη καπιταλιστική κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων και υπερπαραγωγής εμπορευμάτων που δεν μπορούν να διατεθούν. Άρα αιτία είναι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής. Ο ίδιος ο καπιταλισμός.

2. Ο φασισμός δεν είναι αποτέλεσμα της κρίσης τούς συστήματος,
όπως με πολλή θολούρα αναφέρεται στην ανάρτηση εδώ.
Ο φασισμός είναι μορφή διαχείρισης του καπιταλισμού,
όπως ο νεοφιλελευθερισμός
και η σοσιαλδημοκρατία.
Μόνο που είναι πιο ξεδιάντροπος ο φασισμός και γι' αυτό πιο επικίνδυνος στην άμεση συμπεριφορά του.
Καλείται δε να παίξει ρόλο
όποτε το κρίνει η αστική τάξη απαραίτητο.
Και πότε είναι απαραίτητοι οι ψυχροί φονιάδες; Όταν ο αρχηγός τής μαφίας κινδυνεύει... (Όπου μαφία=καπιταλισμός. Όπου φονιάδες=φασιστονεοναζί).

Ακριβώς όπως καλείται ο νεοφιλελευθερισμός
και η σοσιαλδημοκρατία να παίξουν τον κοινοβουλευτικό τους ρόλο,
είτε σαν κυβέρνηση είτε σαν αντιπολίτευση.

3. Κανείς δεν διαφωνεί ότι ο φασισμός είναι η σκληρότερη έκφραση του καπιταλισμού.

4. Ποιοι νομιμοποίησαν το παλκοσένικο τής Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα στην πλατεία των αγανακτισμένων; Ποιοι τους έστρωσαν το δρόμο να διαφημιστούν τότε; Ε...; Δεν το συνεχίζω γιατί όλοι ξέρουμε τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια...

5. Η θέση τού ΚΚΕ για το φασισμό, για τη φασιστική Χρυσή Αυγή και τη φασιστική δράση της, είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη.
Άλλο τόσο ξεκάθαρες είναι και οι κινήσεις τού ΚΚΕ.
Και για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια, παραπέμπω να διαβάσετε ξανά το σχόλιο
@ "Άγνωστος Χ" 9:17 μ.μ.

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:01 π.μ.

Ζητήθηκε από Σωματεία που έχει την πλειοψηφία το ΚΚΕ να συμμετέχουν στην οργάνωση αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού φεστιβάλ στην Καλαμάτα. Η απάντηση ήταν αρνητική.
Κατανοητό με βάση την αντίληψη για τα μέτωπα που έχει το ΚΚΕ.
Ζητήθηκε ύστερα από τα ίδια σωματεία να οργανώσουν αντιφασιστική πορεία ως πρώτη απάντηση στα χτυπήματα που δέχθηκαν μετανάστες στην Καλαμάτα.Η απάντηση ήταν αρνητική.
Ως πότε ρε σύντροφοι θα κοιτάμε τους φασίστες να παίρνουν γειτονιά τη γειτονιά;
Ποίες είναι οι πρακτικές απολήξεις της ξεκάθαρης θέσης του ΚΚΕ για το φασισμό;

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:35 π.μ.

...και ρωτάω τότε (επί πλατείας αγανακτισμένων στο Σύνταγμα) κάτι συριζαίους (ΣΥΡΙΖΑ) που δήλωναν και ανταρσίτες (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), κι έτυχε να γνώριζω από σχετικά παλιότερα:

"Καλά μωρέ, δεν καταλαβαίνετε ότι δίνετε βήμα στους φασίστες; Τι διάολο κάνετε εκεί στο Σύνταγμα μαζί τους; Γιατί δεν τους προγκάτε; Τι διάολο παρελαύονουν τα στελέχη σας εκεί;"

"Είσαι καλά; Γιατί να τους προγκίξουμε; Αγανακτισμένοι είναι και αυτοί", μου απάντησαν...

Τέτοιο αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό μέτωπο ορέγονται; Μαζί με τους φασιστονεοναζί;
Αγανακτισμένοι...

@ Προπαραμονή τής απεργίας που έγινε 26-9-12, μέλη τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ
στο μετρό, που διακινούσαν κάλεσμα για την απεργία καθώς και την
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ,
όταν τους είπα ότι με εμπαίζουν εφόσον με καλούν να διαδηλώσω με τη ΓΣΕΕ, μου απάντησαν ότι ΒΡΩΜΑΩ από μακριά ΚΚΕ...

Αυτός κι αν είναι ρατσισμός!!!

Κι αφού βρωμάω, πάνω στον ...αντιρατσισμό τους θα ...φάνε κι εμένα να ...ξεβρωμίσει ο τόπος...

Όλοι αυτοί είναι που καλούν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ να συνεργαστούν μαζί τους ...αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά...

ΥΓ
Και μη μου ζητήσετε αποδείξεις, διότι ήμουν μόνος κι αυτοί καμιά δεκαριά.
Εξάλλου, δε γνωρίζω τα ονόματά τους,
αλλά και δεν είναι προσωπικό το θέμα. Είναι πολιτικό.

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:39 π.μ.

Λάθη, λάθη, λάθη...
Νισάφι πια!

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:59 π.μ.

προς Βαθύ
Παιδιά, με τον τίτλο σας, με πάτε πινγκ πονγκ από Θυμό σε Απελπισία. Πολύ Βαρύ.

Ενώ συμμερίζομαι τον πρώτο σχολιαστή, προτίμησα τον "ελλιπή" διαλεκτισμό...

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:50 μ.μ.

καλή η κριτική στο ΚΚΕ, αλλα αυτό εδω είναι αντιΚΚΕ επίθεση ανευ σημαντικής αιτίας

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:27 μ.μ.

Δεν είναι μονο οτι το ΚΚΕ δεν δέχεται την κριτική από κανένα και για κανένα θέμα ,είναι και οτι τα μέλη του, οι φίλοι του και οι υποστηρικτές του, θέλουν να λοβοτομήσουν τους εγγεφάλους μας απο την προσφατη μνήμη για τα πεπραγμένα του ΚΚΕ περί της δρασης των φασιστών.
Τόσο αίμα και τόσο μακέλαμα αθώων εργατών μεταναστών και ούτε μια δράση απο το κόμμα της εργατικής Τάξης;
Αφού η αποτροπή των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να γίνει απο την ίδια την εξουσία που τους χρησιμοποιεί, δεν είναι καιρός το κίνημα ενιαία, καιμε το ΚΚΕ μαζί φυσικά να αντιπαλέψει αυτη την κατάσταση;
Προσπαθώ να θυμηθώ μια ενεργή απάντηση απο το ΚΚΕ στα Φσιστικά εγκλήματα και δεν μου βγαίνει.

Ανώνυμος
29 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:32 π.μ.

ρε σύντροφε Άνεργε και Άφραγκε αφού είσαι σε θέση να απαντήσεις με τόση "συνδικαλιστική" ευκολία, λογικά είσαι σε θέση να διακρίνεις και τη διαφορά ανάμεσα στην τοποθέτηση ενός συνδικαλιστικού οργάνου και την εκφορά λόγου ενός ή περισσοτέρων μελών ενός χώρου.
Στο φασισμό απαντάς ή σωπαίνεις και του δίνεις χώρο.
Όταν το ΚΚΕ αποφασίσει να αντιπαρατεθεί με το φασισμό θα είμαστε δίπλα του.
Μέχρι τότε όμως θα συνεχίσουμε την αριστερίστικη και οπορτουνιστική μας γραμμή.
Θα πολεμάμε τον φασισμό με τις μικρές μας δυνάμεις και θα συσπειρώνουμε την πόλη μας.
http://antiratsistikokalamatas.wordpress.com/createdby/

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2012 στις 9:58 μ.μ.

Άνεργε και άφραγκε, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ υπέσκαψαν το κίνημα των πλατειών με κάθε τρόπο.
Θυμάσαι τα χαρτάκια και τους δεκάρικους των πέντε λεπτών με του καθιστούς κάτω ;
Οι πάνω δούλευαν υπόγεια και δουλεύουν ακόμη, η γερασμένη υποκριτική αριστερά είναι που πρέπει να πεθάνει, τώρα όχι αύριο, από το πτώμα της αριστεράς τράφηκαν τα ναζιστικά σκουλίκια

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger