Home » , » ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Από β.ariaditis , Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 | 1:57 π.μ.



Δελτίο Τύπου
Θεσσαλονίκη, 4.9.2012

Πίσω στους δρόμους: Με συντονισμένους αγώνες διαρκείας, μπορούμε να ανατρέψουμε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ!
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου κι Ιδιωτικού Τομέα Θεσσαλονίκης, οι Πρωτοβουλίες-Επιτροπές Κατοίκων, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, οι κοινωνικές οργανώσεις και οι άλλες συλλογικότητες της πόλης που παραβρέθηκαν στη Συνέλευση των Συνελεύσεων τη Δευτέρα 27/8 στο Εργατικό Κέντρο, οργανώνουν μπροστά στα εγκαίνια της ΔΕΘ τριήμερο κινητοποιήσεων με κεντρικό σύνθημα «Πίσω στους δρόμους: Με συντονισμένους αγώνες διαρκείας, μπορούμε να ανατρέψουμε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ».

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων είναι το εξής:

Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη, 6.30μμ, στο άγαλμα Βενιζέλου: συλλαλητήριο ενάντια στο κλείσιμο των εργοστασίων, την ανεργία και το ρατσισμό.

Σάββατο 8 Σεπτέμβρη: όλοι στους δρόμους ενάντια στα μέτρα που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση, διαδηλώνουμε μπροστά στη ΔΕΘ.

Κυριακή 9 Σεπτέμβρη, 10.30 πμ, στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης: Πανελλαδική Συνέλευση Συντονισμών, Σωματείων, Πρωτοβουλιών-Επιτροπών Κατοίκων και κοινωνικών φορέων με θέμα το συντονισμό της δράση, την αντίσταση και τους αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. Στη διαδικασία αυτή επιδιώκουμε:

   Να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε δράσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση, τη φορολογική λαίλαπα, την ανεργία, τις απολύσεις και το κλείσιμο των επιχειρήσεων.

   Να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για την ενωτική κινηματική απεργιακή δράση και τη διεξαγωγή εργατικών λαϊκών κινητοποιήσεων με όρους συντονισμού και πανελλαδικά και πανεργατικά χαρακτηριστικά.

 Να διερευνήσουμε τρόπους σύνδεσης του αγωνιστικού συνδικαλισμού με τα εκατομμύρια ανέργων, που αναδεικνύεται ως το πλέον νευραλγικό ζήτημα του εργατικού κινήματος.

  Και κυρίως να συζητήσουμε και να βρούμε συγκεκριμένους τρόπους απάντησης στο πιο άγριο τρίτο μνημόνιο, που γκρεμίζει ολοκληρωτικά τα ερείπια που είχαν αφήσει τα προηγούμενα δύο. Μ’ ένα νέο εργατικό κίνημα, ταξικά συγκροτημένο, ν’ απαντήσουμε μαζικά και δυναμικά, για την ανατροπή των σχεδίων του μαύρου μετώπου της εξουσίας.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger