Home » , » Μήνυση και αγωγή κατά χρυσαυγίτη βουλευτή - Αύριο σχετική συνέντευξη Τύπου

Μήνυση και αγωγή κατά χρυσαυγίτη βουλευτή - Αύριο σχετική συνέντευξη Τύπου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 | 5:16 μ.μ.

Συνέντευξη Τύπου θα γίνει αύριο, στις 1 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ –Ακαδημίας 20- με θέμα: «Η φασιστική επίθεση του βουλευτή της Χρυσής  Αυγής Δ.Κουκούτση στις 24 Αυγούστου μέσα στη Βουλή και η συκοφαντική εκστρατεία κατά των διοργανωτών του αντιρατσιστικού αντιφασιστικού συλλαλητηρίου.»

Στη συνέντευξη συμμετέχουν:
Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος
Εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και Ένωσης Μεταναστών Εργατών
Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

Επίσης σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας και συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Πέτρος Κωνσταντίνου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δ. Κουκούτση για το επεισόδιο που σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο της Βουλής. (Εχουμε γράψει αναλυτικά εδώ).

Η μήνυση σε βάρος του Χρυσαυγίτη βουλευτή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι Δ. Κουκούτσης, επιτέθηκε στην αντιπροσωπία που είχε επισκεφτεί την βουλή «με προπηλακισμούς και χειροδικία, απειλώντας με χαρακτηριστικές χειρονομίας για μαχαίρωμα και κόψιμο του λαιμού».

_________________

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου

«Η Χρυσή Αυγή προχώρησε σε  βίαιη επίθεση μέσα στο χώρο της Βουλής σε βάρος της αντιπροσωπείας των διοργανωτών του συλλαλητηρίου της 24ης Αυγούστου. Συγκεκριμένα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δ. Κουκούτσης επιτέθηκε με προπηλακισμούς, σπρωξιές και απειλές για μαχαίρωμα κατά του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας, συντονιστή της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, κατά του Τζαβέντ Ασλάμ προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας και κατά του Φώτη Ανδρεόπουλου, εκπαιδευτικού του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά. Επίσης επιτέθηκε κατά της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου η οποία συνόδευε την αντιπροσωπεία στην επίδοση ψηφίσματος στο πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Την ώρα που η Χρυσή Αυγή είναι κατηγορούμενη για αυτές τις βιαιοπραγίες μέσα στη Βουλή (και πλήθος εγκλημάτων αλλού) επιχειρεί να τις συγκαλύψει με ψέματα και συκοφαντίες, ιδιαίτερα κατά του Π.Κωνσταντίνου και του Τ.Ασλάμ.
Υπάρχει θέμα με την βίαιη επίθεση του Δ.Κουκούτση  μέσα στη Βουλή για την οποία θα κατατεθεί μήνυση τις επόμενες μέρες. Υπάρχει ζήτημα με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκο για τις απειλές άμεσης δραστηριοποίησης των Ταγμάτων εφόδου που εκτοξεύει. Υπάρχει θέμα με το Η.Κασσιδιάρη και τις επιθέσεις του.
Η άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που ενέχονται σε εγκληματικές πρακτικές είναι στοιχειώδες μέτρο για την απόκρουση των αντιδημοκρατικών πρακτικών βίας στις οποίες προχωρούν δημόσια.»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:50 μ.μ.

H XA δεν νικιέται με μήνυση αγωγη έφεση κι ανακοπή. Θα τις κερδίσουν και θα μας τις τρίψουν στη μούρη. Το σύστημα είναι μαζί τους.

6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:01 μ.μ.

ο φασισμός αντιμετωπίζεται ιδεολογικά, πολιτικά και στο δρόμο.
Είναι τουλάχιστον αφέλεια να πιστεύει κάποιος ότι μπορει να αντιμετωπιστεί και μέσω των αστικών θεσμών και δει των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους.
Ας πάρουμε τα μετρα μας όσο υπάρχει ακόμα περιθώριο

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger