Home » , » Όχι στην εργοδοτική τρομοκρατία της εργοδοσίας του Μπαχαράκη

Όχι στην εργοδοτική τρομοκρατία της εργοδοσίας του Μπαχαράκη

Από β.ariaditis , Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 | 8:02 μ.μ.

Οι εργατικές κινητοποιήσεις & διεκδικήσεις δεν ενοχοποιούνται, δεν ποινικοποιούνται, δεν απαγορεύονται.   

Η απόφαση 17315/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), που εκδόθηκε στις 2/7/12, απορρίπτει ουσιαστικά την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων του ομίλου Μπαχαράκη προς το Σωματείο μας, το ΣΜΕΘ, προς τον πρόεδρο του Σωματείου και τον παράνομα απολυμένο από τα φροντιστήρια Μπαχαράκη,  συνάδελφο Γ. Παπαγιάννη.

Η εργοδοσία είχε στήσει ένα βουνό από μηνύσεις και δικαστικές διώξεις, βασισμένες όλες σε ψέματα, για να κάμψει τον αγώνα του Σωματείου μας, για την επαναπρόσληψη του συνάδελφου και για την άμεση καταβολή διαφορών στα δεδουλευμένα.

 Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει στην εργοδοσία του Μπαχαράκη, τα εξής:

1.    Ότι τα χρήματα που παίρνει από τους γονείς κακώς τα σκορπάει σε μηνύσεις, παράβολα, δικαστικά έξοδα, έξοδα δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών.
2.    Ότι, αυτοί φέρουν το βάρος της απόδειξης των μηνύσεών τους και ότι αργά ή γρήγορα, όλα τα ψέματά τους θα αποκαλυφθούν.

Έτσι ακριβώς τον περασμένο Μάη, η εργοδοσία του Μπαχαράκη, έχασε το πρώτο δικαστήριο εναντίον του προέδρου του ΣΜΕΘ και του απολυμένου, με την κατηγορία της παρεμπόδισης της λειτουργίας του φροντιστηρίου, με την χρήση ντουντούκας/τηλεβόα. Είναι σημαντικό να θυμίσουμε ότι, όχι μόνο αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι αλλά και ότι «πιάστηκαν στα πράσα» τόσο ο ίδιος ο εργοδότης όσο και ο οικονομικός του διευθυντής να ψευδομαρτυρούν!

Στις αρχές Ιούλη, με την απόφαση 17315/2012, η εργοδοσία του Μπαχαράκη χάνει και τα ασφαλιστικά μέτρα, μιας και απορρίφθηκαν όλα αυτά που ζητούσαν, δηλαδή να απαγορευτεί στο Σωματείο:

1.     να πλησιάζει τα παραρτήματα του φροντιστηρίου σε απόσταση τουλάχιστον 300 μέτρων.
2.    να δημοσιεύει στο διαδίκτυο αλλά και να διανέμει οποιοδήποτε έντυπο, κείμενο, άρθρο ή σχόλιο που αναφέρεται στον εκπαιδευτικό οργανισμό (του Μπαχαράκη) άμεσα ή έμμεσα
3.    να επικολλά  σε οποιαδήποτε οδό αφίσες, με ανάλογο περιεχόμενο και ακόμη
4.    να απειληθούν «οι παραβάτες» με χρηματική ποινή 30.000ευρώ όπως και προσωποκράτηση διάρκειας ενός έτους για κάθε παράβαση της απόφασης που θα εκδοθεί,  και τέλος
5.    να καταδικαστούν το Σωματείο , ο πρόεδρος και ο απολυμένος, στα δικαστικά έξοδα.

Η απόφαση αυτή δεν τους «δίνει» απολύτως τίποτα, ούτε καν την απαγόρευση των 300 μέτρων, που την είχαν «κερδίσει» με μια προσωρινή διαταγή. 

Η καλλίτερη απόδειξη ότι η εργοδοσία του Μπαχαράκη έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα είναι ότι στις αρχές Αυγούστου απέστειλε προς τον πρόεδρο του Σωματείου, προς  τον παράνομα απολυμένο από τα φροντιστήρια Μπαχαράκη, προς τον αντιπρόεδρο του Σωματείου αλλά και προς το Σωματείο νέα αγωγή/μήνυση, η οποία θα εκδικαστεί στις 15-10-2013. Αγωγή με την οποία ζητάνε ξανά ότι ακριβώς ζήταγαν με τα ασφαλιστικά μέτρα, προσθέτοντας και την απαίτηση :

(α)να ζητήσει το Σωματείο δημόσια συγνώμη και
 (β)να τους καταβληθεί για ηθική αποζημίωση το ποσό των 100.000 ευρώ!


Για άλλη μια φορά εμείς σαν Σωματείο δηλώνουμε ότι  οι μηνύσεις και οι διώξεις δεν μας σταματούν, θυμίζουμε ότι αυτός ο αγώνας, κλείνει ήδη τον ένα χρόνο και καλούμε την εργοδοσία του Μπαχαράκη να αναλογιστεί τις ευθύνες της. Η επίθεση της εργοδοσίας, εναντίον του Σωματείου, η προσπάθεια να συκοφαντήσει, να ενοχοποιήσει και να ποινικοποιήσει έναν εργατικό αγώνα, τις κινητοποιήσεις, αλλά και τις στοιχειώδεις εργατικές διεκδικήσεις, θέτει σε εμάς το καθήκον, ιδίως στη σημερινή περίοδο, να συνεχίσουμε δυναμικά και αποφασιστικά μέχρι την δικαίωσή μας. Μέχρι να αποσυρθούν όλες οι μηνύσεις προς το Σωματείο και μέχρι να αποκατασταθεί ο παράνομα απολυμένος συνάδελφός μας.

Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ)
: Αριστοτέλους 32, 4ος όροφος,1ο γραφείο, στο ΕΚΘ
Εγγραφές-ενημερώσεις: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή,11πμ-1μμ.
:  2310-265 730,  e-mail: somiekth@gmail.com  , ιστοσελίδα:  www.smeth.gr





Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger