Home » , » ΛΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ: Το «περιτύλιγμα» των μέτρων

ΛΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ: Το «περιτύλιγμα» των μέτρων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 5:55 μ.μ.


Το «βαρύ πυροβολικό» της μνημονιακής προπαγάνδας βρίσκεται σε πλήρη δράση, εξαπολύοντας «βολάς κατά ριπάς» από τις συστοιχίες των ΜΜΕ, επί 24ώρου, μάλιστα, βάσεως... Στόχος, η αλλαγή της ατζέντας, η μετάβαση από τον πραγματικό κόσμο, από την αβίωτη καθημερινότητα, στον εικονικό κόσμο, σε μια κατασκευασμένη «κοινή γνώμη» που θα διαμορφώνεται από μια καθοδηγούμενη θεματολογία.

Πρώτος τίτλος στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των ΜΜΕ η «κάθαρση» του πολιτικού κόσμου, η «ηθικολογούσα» πολιτική, που προσφέρει ως βορά στην κοινή γνώμη λίστες παρανόμως (;) πλουτισάντων πολιτικών... Πότε δόθηκαν στη δημοσιότητα οι λίστες; Την ώρα ακριβώς που εξαγγέλλονται τα νέα καταστροφικά μέτρα... Όσο για το περιεχόμενο της λίστας των 32 (;) πολιτικών, αυτό είναι «κυλιόμενο», αφού ονόματα μπαινοβγαίνουν και διερευνάται ακόμα το βάσιμο των κατηγοριών. Το σίριαλ των πολιτικών προσώπων που θα ενοχοποιούνται από διαρροές και θα «απολογούνται» στα ΜΜΕ «από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός» θα «αξιοποιηθεί» στο έπακρο με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Είναι όμως αξιοσημείωτο ότι με την έννοια της διαφθοράς, της συναλλαγής, ταυτίζονται και υποδεικνύονται αποκλειστικά σχεδόν είτε κρατικοί υπάλληλοι είτε πολιτικά πρόσωπα. Ασφαλώς είναι αυτονόητη η καταδίκη κάθε ενόχου. Όμως πάντα από τις αναφορές αυτές απουσιάζουν τα όντως «ειδεχθή» οικονομικά εγκλήματα που διαπράττονται από μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεφοπλιστές, μεταπράττες και εργολάβους, ιδιοκτήτες ΜΜΕ...

Όλη η βασική δομή της διαπλοκής και της διαφθοράς παραμένει ανέγγιχτη, εγκατεστημένη σ' ένα σκοτεινό και απρόσβλητο περιθώριο, όπου ενδυναμώνεται και αναπαράγεται ανενόχλητη. Κάποιες φορές, μάλιστα, πρόσωπα-φορείς της δομής αυτής συμβουλεύουν και απειλούν τόσο την κοινωνία όσο και τα πολιτικά κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα... Κατ' αυτούς, η κοινωνία είναι «χειραγωγήσιμη» και το πολιτικό σύστημα και οι φορείς του αναλώσιμοι... Η πλήρης υποταγή και ενσωμάτωση των κυβερνήσεων της τελευταίας τριετίας στα μνημονιακά συμφέροντα και στους φορείς της «ξένης κατοχής» επιβεβαιώνει, δυστυχώς, τις εκτιμήσεις αυτές.

Ο αποπροσανατολισμός όμως της «κοινής γνώμης», πέραν της «κάθαρσης» του πολιτικού κόσμου, περιλαμβάνει και την εμφυλιοπολεμική κινδυνολογία... Στη γνωστή «θεματική» των «δυο άκρων» και της «σοβιετοποίησης» προστέθηκε το λήμμα (ορθότερον: το πολιτικό λύμα) των «Δεκεμβριανών»... Σ'αυτό το κατάντημα έφτασε το κόμμα της ΝΔ να ταυτίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά των καταστροφικών μέτρων με την εμφύλια σύγκρουση του Δεκέμβρη του 1944...

Εδώ ο πολιτικός κρετινισμός συναγωνίζεται την ανευθυνότητα, την αμετροέπεια, την περιφρόνηση προς ένα δοκιμαζόμενο λαό, που αυτές τις κρίσιμες ώρες χρειάζεται ενότητα, ομόνοια, συλλογική στάση για να αντιμετωπίσει την εθνική κρίση. Όμως η συνταγή του δόγματος «σοκ και δέος» συνεπάγεται πρωταρχικά μια προπαγάνδα που παραλύει τη σκέψη, μαυρίζει τις ψυχές, δημιουργεί εντάσεις και συγκρούσεις στο εσωτερικό της κοινωνίας.

Καμιά προπαγάνδα όμως δεν μπορεί ούτε να καλύψει ούτε να ωραιοποιήσει την οδυνηρή πραγματικότητα. Το πρόβλημα του Μνημονίου δεν είναι τεχνικό. Δεν πρόκειται για μια εξίσωση που έχει ως μεταβλητές τα ποσά των περικοπών που πρέπει να προσδιοριστούν, ώστε να βρεθεί η «λύση».
Το πρόβλημα είναι καθαρώς πολιτικό γι' αυτό και απαιτεί ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. Η «τριμερής» κυβέρνηση του Μνημονίου τελεί υπό συνεχή εκβιασμό: Ακόμα και η έκθεση της τρόικας, ακόμα και οι τελικές αποφάσεις είναι ενδεχόμενο να μετατεθούν μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, οπότε -υπονοούν οι αφέντες μας- η «εκπαραθύρωση» της Ελλάδας θα συναντήσει λιγότερες αντιδράσεις... Αυτός είναι ο στυγνός πολιτικός εκβιασμός στον οποίο υποκύπτει άνευ ουδεμιάς αντιστάσεως η «αξιόπιστος» τριμερής του Μνημονίου.

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου επιβεβαίωσε και επικύρωσε το ιστορικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα. Ήδη ολόκληρες δομές και λειτουργίες του κρατικού μηχανισμού και των κοινωνικών δεσμών καταρρέουν, ενώ η παραγωγική βάση διαλύεται. Από εδώ και πέρα -εάν δεν αναστραφεί αυτή η πορεία- οι επιπτώσεις δεν θα είναι πλέον ανατάξιμες. Ακόμα κι αν εξαφανιστούν τα ελλείμματα, ακόμα κι αν μηδενιστεί, υποθετικά, το χρέος. Η πατρίδα μας «πεθαίνει σαν χώρα».

Πηγή: Μενέλαος Γκίβαλος - "Επίκαιρα"


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger