Home » , » «Ζήτω η 123η μονοήμερη γενική απεργία»… ή μπορούμε αλλιώς;

«Ζήτω η 123η μονοήμερη γενική απεργία»… ή μπορούμε αλλιώς;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 | 3:55 π.μ.


Σ.Κ.
Σκοπός του συγκεκριμένου σημειώματος δεν είναι η ανάλυση της κατάστασης του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας ενόψει της ψήφισης του 3ου μνημονίου. Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους…
Έτσι λοιπόν καταρχήν θα καταγράψουμε τις αποφάσεις των οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στο νέο πακέτο μέτρων:
Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε μια 24ωρη απεργία στις 9/11 και άλλη μια στις 14/11 (ημερομηνία κατά την οποία, πιθανόν, θα έχουν ήδη ψηφιστεί τα μέτρα).
Για το τι συνέβη στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥπληρέστερη ενημέρωση εδώΥπάρχει βέβαια ενημέρωση και εδώ: rizospastis.gr
Αλλά και εδώ: apnet.gr
Η ΟΛΜΕ τώρα, αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων καιπολύμορφες δράσεις. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ένα απογευματινό στην Αθήνα την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία στην πλατεία Συντάγματος (!)
Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε κινητοποίηση την Πέμπτη 1 Νοέμβρη με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Υγεία.
Σε ό, τι αφορά στη ΓΣΕΕ, την ώρα που διαλύονται και τα τελευταία απομεινάρια του εργατικού δικαίου, εκδίδει το παρακάτω απολαυστικό δελτίο τύπου, απευθυνόμενη προς τον ΣΕΒ. Το παραθέτουμε αυτούσιο, χωρίς σχόλια:


Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ – Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!
Εάν ο ΣΕΒ θέλει να διατηρήσει στοιχειώδη σοβαρότατα, συνέπεια και αξιοπιστία δεν έχει παρά να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου και στην υπογραφή Εθνικής Σύμβασης στη βάση της κοινής δέσμευσης και επιστολής εργαζομένων και εργοδοτών προς τον τότε Πρωθυπουργό στις 2/2/2012.
Με αυτόν τον τρόπο μόνο θα διαψευστούν και οι «συκοφάντες» που καταλογίζουν στον ΣΕΒ το ρόλο του μυστικοσυμβούλου της Τρόικα και της ανάθεσης σε αυτήν της διεκπεραίωσης του βρώμικου έργου.
Γιατί, μια οι «συκοφάντες», μια τα όσα αναφέρονται στην απάντηση-σύσταση του Γραφείου Τύπου του ΣΕΒ χθες 25/10/12 κινδυνεύουν να ταυτίσουν τον ΣΕΒ με επαναστατική-αντιμνημονιακή-αντιτροϊκανή οργάνωση!
Αλλά ας απαντήσουν επί της ουσίας:
Θεωρούν ή όχι το ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ (10%) «χαϊμαλιά και σκουλαρίκια»;
Και με την ευκαιρία της δημόσιας αντιπαράθεσης ευχόμαστε χρόνια πολλά στον εορτάζοντα Πρόεδρο του ΣΕΒ κ.Δημήτριο Δασκαλόπουλο.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

 «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»
Την ώρα αυτή το εργατικό κίνημα θα έπρεπε να έχει σαν στόχο να μη φτάσουν καν τα μέτρα στη Βουλή. Εξάλλου την ύπαρξη αγωνιστικών διαθέσεων την διαπιστώνουν όλοι. Όλο και περισσότεροι απεργοί «κατακρίνουν» τις 24ωρες ντουφεκιές, ενώ δυναμώνει η άποψη ιδιαίτερα στο δημόσιο, πως μόνο με απεργίες με διάρκεια μπορούμε να ορθώσουμε με αξιοπρέπεια το ανάστημά μας.
Όμως βλέπουμε πως οι αγωνιστικοί περίπατοι, οι 24ωρες απεργίες κατόπιν εορτής, δίνουν και παίρνουν. Αυτοί οι σχεδιασμοί δεν αποτελούν απλά ντουφεκιές στον αέρα αλλά συνειδητή βαλβίδα εκτόνωσης της εργατικής και λαϊκής οργής και υπονομεύουν τον αγώνα ενάντια στα μέτρα και την ανατροπή τους. Ο κατήφορος αυτός δεν έχει τέλος…
Το τελευταίο διάστημα χορτάσαμε ακόμα από τις αγωνιστικές διακηρύξεις ορισμένων συνδικαλιστών. Μόνο που για την ώρα δε βλέπουμε φως…
Δυστυχώς, το ΠΑΜΕ δεν διαφοροποιείται από το σχεδιασμό της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Συνδικάτα και εργατικά κέντρα που ανήκουν στη δύναμή του, καλούν σε 24ωρη απεργία την ημέρα κατάθεσης των μέτρων. Αντίσταση και πάλι.
Σχετικά με τους όρους που το ΠΑΜΕ διεξάγει την αντιπαράθεσή του με τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, σταχυολογούμε ένα απόσπασμα από τον Ριζοσπάστη σχετικά με το τι συνέβη στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ:
«Οι Παρεμβάσεις υπερπρόβαλλαν την πρόταση για απεργία διαρκείας (πρόταση που έκανε, μεταξύ άλλων, και η «Αυτόνομη Παρέμβαση») αλλά ως προς το περιεχόμενο έμειναν να εκφράζουν την αντίθεσή τους σε ορισμένους οργανισμούς των κεφαλαιοκρατών (σσ: ΕΕ…) αλλά όχι στον έλεγχο της οικονομίας από αυτούς». Για γέλια ή για κλάματα;
Η Αυτόνομη Παρέμβαση πλειοδοτεί στην απεργία … κατά μία ημέρα. Κατά την ψήφιση των μέτρων, έξω από τη Βουλή ο λαός θα κάνει το χρέος του και μέσα στη Βουλή υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση να αναλάβει δράση… Για την 28η Οκτώβρη και προκειμένου να τιμήσει το ηρωικό ΟΧΙ η παράταξη του ΣΥΝ προτείνει απογευματινό συλλαλητήριο (!)

ΩΣ ΕΔΩ! Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί – Η ζωή μας στα δικά μας χέρια
Όμως αυτή είναι η περίοδος που πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλες οι μορφές πάλης. Απεργιακή καταιγίδα διαρκείας , καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, διαδηλώσεις και πανελλαδική κινητοποίηση, ενώ η 28η Οκτώβρη είναι μια καλή μέρα για να κάνουμε αυτό που πρέπει το πρωί!
Ένα τέτοιο σχέδιο προϋποθέτει ένα άλλο κέντρο αγώνα, ένα κέντρο αγώνα ανεξάρτητο από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που θα συσπειρώσει, χωρίς αποκλεισμούς, όλες τις δυνάμεις που θέλουν πραγματικά να παλέψουν.
Και προϋποθέτει κυρίως να περάσει ο αγώνας στα δικά μας χέρια, στα χέρια των εργαζόμενων και των ανέργων, με ανοιχτές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.
Τελειώνοντας. Διαβάζουμε αυτές τις μέρες στα ΜΜΕ πως όλες οι ρυθμίσεις θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή ενιαία, σε ένα άρθρο.ΟΛΑ Η ΤΙΠΟΤΑ, έγραφε ΤΟ ΒΗΜΑ, συνοψίζοντας την στάση του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτή την περίοδο.
Αυτή οφείλει να είναι και η στάση του εργατικού κινήματος τώρα, συνολικός πολιτικός αγώνας διαρκείας με κάθε μέσο. Με μέτωποόλων όσων αναζητούν δρόμους ταξικής σύγκρουσης και θέλουν να μπουν στον πόλεμο για να ανατρέψουν την επίθεση. Μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρξει ρωγμή στον τοίχο που ορθώνει ο αντίπαλος και ένας διαφορετικός, νικηφόρος δρόμος για το εργατικό κίνημα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 43 σχόλια

27 Οκτωβρίου 2012 στις 7:27 π.μ.

Να σας περιμένουμε λοιπόν να τα πραγματοποιήσετε κιόλας αυτά που λέτε, αφού μάλιστα έχετε διαπιστώσει και πως "...Όλο και περισσότεροι απεργοί «κατακρίνουν» τις 24ωρες ντουφεκιές,...", οπότε θα πρέπει και να σας ακολουθήσουν λογικά.
Πάντως στις τρεις μέχρι τώρα απεργίες που κύρηξε την τελευταία τριετία το ΠΑΜΕ χωρίς την έγκριση της κατά τα άλλα "πουλημένης" ΓΣΕΕ, κανείς υπερεπαναστάτης δεν έλαβε μέρος, με την δικαιολογία πως "δεν υπήρχαν επαρκείς δυνάμεις για να στηρίξουν τέτοιες πρωτοβουλίες" (βλέπε και σχετικές κουβέντες της περιόδου στο ιντιμίντια).
Κατά συνέπεια το παραπάνω άρθρο δεν θα είναι τίποτε παραπάνω από μπαρουφολογία, εάν οι συντάκτες του δεν προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν τα όσα λένε. Αλωστε αυτός είναι και ο πιο ασφαλής δρόμος για να τους ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στον "νέο φορέα" που θέλουν να φτιάξουν. Αλλιώς πρόκειται για μπαρουφολογία εκ του πονηρού και εκ του ασφαλούς.
Υ.Γ.
Καλά, το ΠΑΜΕ είναι "διασπαστικό" για κάποιους. Ο "νέος φορέας" γιατί δεν θα είναι;
Μήπως γιατί θα λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΓΣΕΕ τελικά, ως αριστερός της ψάλτης;
Υ.Γ.2
Αν προβάλεται σαν πρότυπο ταξικότητας η Α.Π., τότε τα λόγια έχουν χάσει το νόημα τους....

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2012 στις 9:26 π.μ.

Αυτούς τους «αγωνισταράδες διαρκείας» που αποτελείται από "αριστερίστικες δυνάμεις" και την πέφτουν υπερεπαναστατικά στο Π.Α.ΜΕ με το επιχείρημα ότι μια 24ωρη απεργία είναι «τουφεκιά στον αέρα» δεν τους περνά από το μυαλό ότι η μάχη για μια επιτυχημένη 24ωρη απεργία μπορεί να γίνει το βήμα για κλιμάκωση του αγώνα. Αλλά και ότι η κλιμάκωση του αγώνα δεν κηρύσσεται, αλλά αποτελεί μια σύνθετη και επίπονη διαδικασία προκειμένου να γίνει υπόθεση των ίδιων εργαζομένων, προκειμένου να αντιπαλέψουν ουσιαστικά την πολιτική που ασκείται, να έρθουν σε ρήξη και σύγκρουση με αυτή.
«Οι μάσκες έπεσαν, στο όνομα τάχα της απεργίας διαρκείας οργανώνουν απεργοσπασία, υπονομεύουν τους ίδιους τους αγώνες και την αποτελεσματικότητά τους, ορθώνουν τείχος στη συμμαχία των εργαζομένων με τα άλλα λαϊκά στρώματα».

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2012 στις 10:38 π.μ.

ΝΤΡΟΠΗ στο ΚΚΕ για την στάση του στην ΑΔΕΔΥ.

http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2012/10/2510.html

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2012 στις 12:56 μ.μ.

..και όχι μόνον Trash..όταν το ΠΑΜΕ κατέβασε πρόταση για 48ωρη απεργία (νομίζω 23-24 Απριλίου του 2010) χωρίς την έγκριση της ΓΣΕΕ, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε σωματεία τυπου ΣΜΤ (το καμάρι της εξωκοινοβουλευτικής αριστερας) αποφάσιζε να στηρίξει την 24ωρη της ΑΔΕΔΥ (διότι η "ΑΔΕΔ ενώνει", διότι "ο κόσμος δεν είναι έτοιμος"κτλ).Φυσικά αυτό δεν τους εμπόδιζε την ίδια στιγμή να παραμυθιάζουν τον κόσμο τους (που σε σημαντικό του ποσοστό είναι φοιτητές) οτι ζητάνε κλιμάκωση με 48ωρη και το ακόμα χειρότερο να μιλάνε για την "πευχημένη" 48ωρη..
εν πάσει περιπτώσει το άρθρο είναι εκτός τόπου και χρόνου..όποιος κατεβαίνει μόνο στο συλλαλητήριο σίγουρα εντυπωσιάζεται απο το μέγεθος της διαδήλωσης..αλλά η απεργία δεν είναι μόνο αυτό..είναι και το τι γίνεται στην παραγωγή..και κακά τα ψέμματα το ποσοστό συμμετοχής είναι χαμηλό, όπως χαμηλός είναι ο βαθμός οργάνωσης και συνειδητοποίησης της ελληνικής εργατικής τάξης..χρειάζεται επίπονη δουλειά και με έμφαση στο περιεχόμενο,πράγμα που δεν πολυ απασχολεί το άρθρο- (ας κηρυχτει απεργία διαρκείας ας πούμε με αίτημα την "ανταγωνιστικότητα")..δεν λέω ότι δεν χρειάζεται κλιμάκωση των μορφών αγώνα, αλλα΄αυτό δεν γίνεται με κορώνες και παχειά λόγια αλλα με τονα γίνει υπόθεση των εργαζομένων η κατανόηση του προβλήματος και η λύση του..και δυστυχώς,μόνο το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ βλέπω να το κάνει (στην τελική όλες σχεδόν οι απεργίες διαρκείας έγιναν με την δική του καθοριστική συμβολή)..οι άλλοι αναζητούν διαρκώς προσχήματα (αγανακτισμένοι,ελε, δευτερα παρουσία κτλ)
..και στην τελική,τελικόςκριτής είναι οι εργαζόμενοι..αντι να κάνετε χαρτοπόλεμο,κατεβείτε στα σωματεία,στα εργοστάσια, στα γραφεία κτλ και προτείνετε απεργία διαρκείας! Και ξεκινήστε βέβαια απο τα πρωτοβάθμια όπου έχετε και δυνάμεις!

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2012 στις 2:58 μ.μ.

Ειναι για γέλια η προσπάθεια του κκε να δικαολογήσει και εξωραίσει την συμμαχία με την πάσκε.Χρόνια μαστόροι στην διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας.Το καλό είναι πώς δεν τους παίρνει κανείς στα σοβαρά πλέον.

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2012 στις 5:23 μ.μ.

Ρε παιδιά έχω μία απορία: Τόσοι απογοητευμένοι πασ(τ)όκοι, "αριστεροί", "τροτσκιστές", "υπερεπαναστάτες" κλπ, οι οποίοι θέλουν καταλήψεις, απεργίες διαρκείας, ίσως και ένοπλο αγώνα (!), γιατί όλοι αυτοί τώρα που λακίζουν από το ΠΑΣΟΚ όπου έκλεψαν και έφαγαν τον άμπακο τόσα χρόνια πάνε σε ΣΥΡΙΖΑ, ΡΗΜΑΔ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Γιατί όλοι ανεξαιρέτως αυτοί οι λεχρίτες διακατέχονται από αντικομμουνιστικό μένος ιδίως εναντίον του ΚΚΕ; Μήπως γιατί η μετακόμιση στο ΚΚΕ δεν θα έχει οφέλη; Μήπως γιατί περιμένουν στους νέους σχηματισμούς που εντάσσονται να ξαναγίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη τα παρτάλια;

27 Οκτωβρίου 2012 στις 5:24 μ.μ.

Δηλαδή για να καταλάβω, αν περνούσε η άποψη της γενικής απεργίας διαρκείας, την επόμενη μέρα «Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων-Κινήσεων στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ», θα κατέβαζε στον δρόμο 4.000.000 κόσμο σε απεργία διαρκείας στην Αθήνα? Αυτό είναι γενική απεργία, να βγαίνεις στον δρόμο, και να μην υπάρχει ούτε περίπτερο ανοικτό. Να περπατάς στον δρόμο και κινούνται μόνο τα ΙΧ …

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2012 στις 7:57 μ.μ.

α...θες και 4 εκ. στο δρόμο για να κάνεις πάνω από 24ωρη. Αλλά γιατί μόνο 4; Εγώ θέλω 6!
Ακόμη πιο....επαναστάτης!

Είστε ΤΡΑΓΙΚΟΙ πραγματικά.

Υγ: Ψιτ, εσύ με την απορία: Με τους πασ(τ)όκους πήγες μαζί στόκε. ΞΥΠΝΑ.

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2012 στις 8:07 μ.μ.

O λαός που εγκαταλείπει το πασοκ αλλά δεν στρέφεται στο κκε και προτιμάει άλλους αριστερούς χώρους,είναι λεχρίτες που φάγανε τον άμπακα,κατά και την Παγκάλεια θεωρία.Βεβαίως αν προτιμούσαν το κκε,τότε θα είσαν τίμιοι,αγωνιστές κ.λ.π κ.λ.π.Μετά σου λέει...τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε!

27 Οκτωβρίου 2012 στις 9:48 μ.μ.

@ Ανώνυμος 27 Οκτωβρίου 2012 7:57 μ.μ.
Δεν μιλάμε για γενική απεργία, όταν ένας συνδικαλιστικός φορέας και τα μέλη του, αποφασίσει να κάνει μια απεργία. Δεν μιλάμε για γενική απεργία, όταν εγώ που συνδικαλίζομαι απεργώ, και ο συνάδελφος μου που είναι αδιάφορος γενικά, εργάζεται. Δεν είναι γενική απεργία, όταν σε αυτήν συμμετέχουν κάποιοι κλάδοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, και κάποιοι άλλοι όχι … 48ωρη έκανε η ΟΤΟΕ την εβδομάδα που μας πέρασε( Τετάρτη 24/10 και Πέμπτη 25/10 ), και υπήρχαν ανοιχτές τράπεζες πανελλαδικά που εξυπηρετούσαν κανονικά τους καταθέτες…

27 Οκτωβρίου 2012 στις 9:58 μ.μ.

Αν είχα την αστική κουλτούρα να συμμαχώ με αστικές παρατάξεις όπως η ΠΑΣΚΕ, θα έπρεπε τώρα κανονικά να μηνύσω το μπλοκ όπου επιτρέπει υβρίστηκα σχόλια εις βάρος μου, όπως αυτά του Ανώνυμος 27 Οκτωβρίου 2012 7:57 μ.μ., αλλά ευτυχώς για εμένα, εγώ δεν είμαι τις αναίμακτης επανάστασης, όπως αυτοί που χρόνια τώρα έχουν βάλει χέρι και καπηλεύονται την ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ …

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2012 στις 10:21 μ.μ.

Βρε συ Βαθυ κόκκινο γιατι δεν λογοκρίνεις τα σχόλια;Θες να φάς καμμιά μήνυση όπως έφαγε ο Τατσόπουλος απο τον χρυσαυγίτη Παππά;Είπαμε ελευθερία έκφρασης αρκεί να μην κρίνουν εμάς!!













ε








Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2012 στις 11:09 μ.μ.

Έτσι είναι, που να τρέχουμε τώρα για πολυήμερες απεργίες και αγώνες, εξάλλου έχει διευκρινιστεί ότι στην πραγματική εξέγερση δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2012 στις 12:01 π.μ.

27 Οκτωβρίου 2012 11:09 μ.μ.

Μα φυσικά στη λαική εργατική εξέργεση δεν θα σπάσει ούτε μία βιτρίνα και ούτε θα πυρπολόνται καταστήματα και κτίρια και φυσικά δεν θα παιχτούν τα συνήθη και γνωστά θέατρα του στημένου κλεφτοπόλεμου με τους μπάτσους να δίνουν πάσες στους ασφαλίτες και τούμπαλιν.Και αυτό γιατί την λαική εργατική εξέργεση δεν θα την αναλάβουν και δεν θα πρωταγωνιστούν οι παρακρατικές ομάδες των κουκουλοφόρων και οι έμισθοι προβοκάτορες του 08 πλάι με τους μπαχαλάκιδες και τους χαρούμενους αλλά η ίδια η εργατική τάξη μαζί τους συμμάχους της που σκοπό θα έχουν να καταλάβουν και να πάρουν υπο τον ελέγχο τους νευραλγικούς κα στρατηγικούς τομείς και ύποδομές της οικονομίας και του κράτους.ΓΚΕ-ΓΚΕ

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2012 στις 12:55 π.μ.

Επομένως το δια ταύτα το ταξικού πόλου είναι εμπρός στις 9 Νοέμβρη για μια μεγάλη απεργία. Παιδία, είναι για γέλια. Και μετά θα αρχίσετε πάλι την κλάψα για το ΣΥΡΙΖΑ. Όμως τα ίδια είστε στην πράξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει να πέσει η κυβέρνηση σαν ώριμο φρούτο για να έρθει στα πράγματα. Και η ηγεσία του ΚΚΕ περιμένει σαν ώριμο φρούτο να πέσει ο καπιταλισμός και να πάρει υπό τον έλεγχο τους νευραλγικούς κα στρατηγικούς τομείς της οικονομίας και του κράτους.

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2012 στις 7:40 π.μ.

Che λυπάμαι πολύ που έχεις το θράσος να χρησιμοποιείς ως ψευδώνυμο το όνομα ενός ανθρώπου που το κόμμα σου κατασυκοφάντησε και λοιδώρησε επί δεκαετίες, για να τον ανακαλύψει μετά την πτώση ΚΑΙ του Γκόρμπι, του τελευταίου πουλέν του κόμματος.

Πιο πολύ όμως ρεζιλεύεις αυτόν τον άνθρωπο όταν σαν τον τελευταίο μικροαστούλη γερο λαδά μιλάς και για μηνύσεις για υβριστικά σχόλια εις βάρος σου! Που τα είδες ρε αϊτέ του μπλογκ; Εγώ είπα στόκο τον ανώνυμο, εσύ που είδες το υβριστικό σχόλιο που μας το παίζεις κι επαναστάτης επειδή δεν συμπεριφέρεσαι σαν την Όλγα Τρέμη;

Ντροπή σου ρε, στο λέω καθαρά. Ντροπή και σ' εσένα και στο κόμμα σου που έχετε πάρει απόφαση ότι τα μέτρα θα περάσουν. Που θα μας απολύσουν χωρίς να ρίξουμε ούτε μια τουφεκιά ρε ΜΑΛΑΚΕΣ. (και τώρα τράβα μου μήνυση άμα γουστάρεις)

Και ας αφήσουν μερικοί τα περί ομοιότητας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΨΗΦΙΣΕ την κινητοποίηση, παρόλο που περιμένει το ώριμο φρούτο. Ετούτοι εδώ οι επαναστάτες με τα μπέϊμπυλίνο πήγαν ακόμη και με την ΠΑΣΚΕ μη τυχόν και περάσει καμιά απεργία πάνω από 24 ώρες...

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2012 στις 7:54 π.μ.

Θελετε και απεργια διαρκειας τρομαρα σας..ποιος θα την κανει?τρεις και ο κουκος εισαστε μονιμως..με ποια πληθη θα πατε για απεργια διαρκειας?

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2012 στις 8:00 π.μ.

Μικροαστοι βολεμενοι στα ονειρα τους επαναστασεις αναζητουν..απο τον καναπε ευθεια στην επανασταση..δεν βλεπετε γυρω σας..ουτε σε 24ωρες δεν συμμετεχουν.....

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2012 στις 10:43 π.μ.

Καλύτερα μικροαστός παρά λακές.

Απορώ γιατί δεν ψηφίζετε το μνημόνιο! Αφού ο λαός είναι νωθρός και δεν θέλει το σοσιαλισμό. Δώστε του κι εσείς άλλη μία, τιμωρήστε τον που δεν ψήφισε το κόμμα που θα τον έσωζε από την...εσωκομματική κρίση!

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2012 στις 12:56 μ.μ.

Ακου λεει η Α.Π απεργία διαρκείας ,,σιγα καλε θα τρομαξετε κανα επενδυτή, και δεν θα εχετε
"ανάπτυξη" που δεν ειναι ανάπτυξη αλλα διεύρυνση ...ετσι λέγεται στον καπιταλισμό,, αλλα είπαμε
ποιος ειναι ο σκοπος σας..
Μας κουράζεται κυριοι ,μιλήστε μας για εσα,,ς ,καντε κατι τελος παντων και μην κρύβεστε πισω
απο αλλους(ΠAME),, ας μάθετε πρώτα πως ειναι το εργοστάσιο απο μεσα και εχετε καιρο για αλλα..
γνωστοί είμαστε μεταξύ μας και ξέρουμε...ποιο κανουν τι και πως....Εαν ειχε ίχνος ειλικρινείας η θεση σας
θα είχατε φροντίσει να έχετε σχεσεις με τους ανθρώπους της εργασίας απο καιρο, αλλα δεν εχετε, και οχι τυχαία ,να
τους εκμεταλλευτείτε πολίτικα θελετε και μονο ,αυτο που εχει το τυχοδιωκτικό και πονηρό μυαλουδακι σας ειναι
αριστερίστικο άλλοθι για την ωρα που θα κυβερνησετε και ενα κίνημα απογοητευμένο ,, κουρασμένο για
λιγότερη πίεση, αμ"δε ομως, θα φτύσει αιμα η "αριστερη" κυβέρνηση, την ωρα που θα στέλνεται τα ΜΑΤ να
δέρνουν.. και τοτε θα κάνουμε λογαριασμό.....
Απεργία διαρκείας,απεναντι σε ποιον στην Ε.Ε στο ευρω ,με το ΚΕΑ τον Φωτόπουλο η¨τους "εργατολογους" αστεία πράγματα
η" μηπως η Ευρώπη των μονοπωλίων αλλαζει..εδω κατούρηθηκαμε.. απο τα γέλια.. και εσεις με το σφυροδρέπανο
της ΚΟΕ..μεγαλο σθενος....
Η μονο εξήγηση που μπορεί να δώσει κανεις ειναι πως κάνετε χιουμορ Ευρωπαϊκό ,διοτι σε αλλη περίπτωση
αυτο που μενει ειναι μια βρώμικη τακτική πολυ προκλητική...Γιατι οπως ελεγε και ο Σηφης τα μεγαλα λογια εχουν
νερυλιασμενο περιεχόμενο και ειναι αναντιστοιχα της πορειας σας,, όψιμα πολυ για να πείσουν, ,ακομα και εναν λαο
σαστισμένο..Αντε ριχτε καμια μουτζα σε παρέλαση και πριμοδοτείστε το λουμπεναριο...
Γιατι οπως λεει και μια κινέζικη παροιμία ...Λαος χωρις μνήμη = ψαρι χωρις ποδήλατο

28 Οκτωβρίου 2012 στις 2:01 μ.μ.

Έχετε ακόμα το προνόμιο να παρερμηνεύετε τα γραφόμενα των ανθρώπων … το φάγατε «Αν είχα την αστική κουλτούρα» αμάσητο, και αυτό το «αλλά ευτυχώς για εμένα, εγώ δεν είμαι τις αναίμακτης επανάστασης, όπως αυτοί που χρόνια τώρα έχουν βάλει χέρι και καπηλεύονται την ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ …», γιατί ίσως σας τρομάζει να ανατρέξετε πίσω στην ιστορία και να δείτε τις διαμάχες του οπορτουνισμού με τον κομουνισμό. Μια ζωή το ίδιο έκφυλοι ( στον λόγο ) ήσασταν οι άναρχο – τροτσκιστές – « αριστεροί» …. Και καλό είναι να μην μιλάμε, όταν το χούι ορισμένων « αριστερών» στην επαρχία είναι να στέλνουν το κοσμάκη στα δικαστήρια, άνευ λόγο και αιτίας…

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2012 στις 3:07 μ.μ.

Aν κάποιοι είχαν αυταπάτες,ότι το πρόβλημα στο κκε είναι μόνο πρόβλημα ηγεσίας,και τα μέλη τους διαφέρουν,πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.Έχουν δημιουργήσει ένα στρατό φανατισμένων,που δεν διαφέρει απο τους χουλιγκάνους των γηπέδων.Μόνο με φανατισμένα μέλη μπορεί το ιερατείο του Περισσού να κρατάει καρέκλες και προνόμια.Χωρίς διάθεση διαλόγου με την άποψη που δεν συμφωνεί μαζί τους,χωρίς επιχειρήματα,μόνο με τον στείρο φανατισμό,οδηγούνται στην απομόνωση.Και επειδή προτιμώ τις Ελληνικές παροιμίες:Κακό χωριό τα λίγα σπίτια!

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2012 στις 4:35 μ.μ.

Αυτοί που προτείνουν στάσεις εργασίας και προκρίνουν τα απογευματινά συλλαλυτήρια απέναντι στις απεργίες.

Αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια και όλο αυτό το διάστημα καταψήφιζουν τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες του Π.Α.ΜΕ σε μια σείρα απο σωματεία και ομοσπονδίες για την πραγματοποίηση 24-48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακέων κινητοποιήσεων.

Αυτοι που εμποδίζουν την πραγματοποίηση γενικών συνελέυσεων και συσκέψεων μέσα στους τόπους και χώρους δουλείας για να καθορίζονται και απο τα κάτω,απο τους ίδιους τους εργαζόμενους δηλαδή οι τρόποι δράσεις και οργάνωσης της πάλης που θα παρακάπτει την συνδικαλιστική γραφειοκρατία και θα παραβλέπει τις αποφάσεις και τις συμφωνίες των ξεπουλημένων εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστικων ηγεσιών και παρατάξεων.

Αυτοί που βάζουν φρένο στις πρωτοβουλίες για την ανάλυψη συλλογικών αποφάσεων για κλιμάκωση του αγώνα και συμπόρευση απο κοινού με όλους τους κλάδους των εργαζομενων.

Αυτοί που εκφυλίζουν τις κινητοποιήσεις προτρέποντας τους εργαζόμενους σε διαφόρων μορφών πρακτικές απεργοσπασίας (να δηλώνουν ρεπό, ασθένεια και άλλα τη μέρα της απεργίας).

Αυτοί που στήνουν κοινά ψηφοδέλτια και φτίαχνουν κολεγίες με την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ για να χτυπήσουν και για να αναχαιτίσουν τις όποιες πλειοψηφίες κατακτούν οι ταξικές δυνάμεις μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Αυτοί που αποκλείουν τους συμβασιούχους απο τις ψηφοφορίες και τους πετούν έξω απο το εργατικό κίνημα για να μην λαμβάνουν μέρος στις διεργασίες και στις διαδικασίες των συλλογικών αποφάσεων.

Αυτοί που αλλάζουν τις πλειοψηφίες μέσο σύστασης σωματίων φαντασμάτων χωρίς Α.Φ.Μ χωρίς σφραγίδες και χωρίς να φέρουν έγκυρες απόφασεις πρωτοδικείων με σκοπό την νοθευσή των αποφάσεων σε ψηφοφορίες ομοσπονδιών.

Αυτοί που πρωτοστατούν στην δημιουργία αρνητικών συσχετισμών στον συνδικαλισμό προς όφελος της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων πράγμα που οδήγησε στην δημιουργία της κάκης εικόνας και στην απαξίωση του απο την μέρία των εργαζομένων με αποτέλεσμα την απογοήτευση και κατ΄επέκταση την αποχή.

Αυτοί που εκθίαζαν στα μάτια του κόσμου τα κινήματα των αγανακτισμένων και της πατάτας και παρακινούσαν τους εργαζομενους να λάβουν μέρος μακριά απο κόμματα και συνδικαλιστικές παρατάξεις προβαλοντας τα ως λύση.

Αυτοί οι ίδιοι λακέδες και τα ναυάγεια που ξέρασε το εργατικό κίνημα λοιπόν εμφανίζονταί τώρα στο προσκήνιο σαν υπερεπαναστάτες και υπερπροβάλουν τις προτάσεις τους για απεργίες διαρκείας χωρίς πρωτύτερα να έχει συντελεστή καμία ζυμώση καμιά προετοιμασία και καμια οργάνωση και χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η πλατία συμμετοχή αλλα και η έγκρυση απο την πλευρά των ίδιων των εγαζομένων που είναι καθοριστική για την πραγματοποίση και την επιτυχία μιας τόσο μεγάλης σημασίας κινητοποίηση όπως είναι η απεργία διαρκείας

Αυτό που επιδώκουν είναι να επιβληθούν και πάλι απο τα πάνω προς τα κάτω στους εργαζόμενους αποφάσεις για κινητοποιήσεις μεγάλων χρονικών διαστημάτων αυτή την φορά χωρίς να έχει προηγηθή καμία διεργασιά απο πριν και χωρίς να έχει συζητηθεί απο τα συλλογικά όργανα των εργαζόμενων.

Αυτό που επιδιώκουν μέσα απο τις νέες αναγεννημένες παρατάξεις τους που τις απαρτίζουν τα ίδια πρόσωπα με τις ίδιες πολιτικές είναι να ανακτήσουν το χαμένο κύρος τους και να αποκτήσουν πάλι ένα έρισμα μέσα στο κίνημα που είναι απαραίτητο για να μπορόυν να χτυπούν το Π.Α.ΜΕ και το Κ.Κ.Ε απο καινούργια πόστα αυτη την φορά και απαλλαγμένοι απο τα βαρίδια του παρελθόντος.

Επίσης θέλουν να σπείρουν την συνχύση μέσα στους κόλπους των εργαζομένων και να τους αποπροσανατολίσουν προβάλοντάς τους ελκυστικές προτάσεις αλλα μέσα σε ένα πλαίσο πάλης με θέσεις που δεν στοχέυουν στην ρήξη και στην σύγκρουση με την Ε.Ε και τα μονοπώλια.

Θέλουν να σύρουν με το στανίο τους εργαζόμενους σε μια καμοφλαρισμένη απεργοσπασία εν ωψη της επερχόμενης απεργίας αφου γνωρίζουν οτι η απεργία διαρκείας χωρίς τα στοιχιώδει εφόδια θα την ρίξει στα βράχια και τους εργαζόμενους την απογοήτευση και στον συμβιβασμό.

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2012 στις 6:17 μ.μ.

Τίποτε...ΤΙΠΟΤΕ ρε σεις δεν απαντάτε!
Τρία πουλάκια κάθονται...ειρωνείες και εξυπνακισμοί με ύφος αυστηρού πατέρα, λες και είσαστε τίποτε θεματοφύλακες του μαρξισμού!
Θεματοφύλακες ποιοί?
Αυτοί που καταψηφίζουν μαζί με την ΠΑΣΚΕ και μετά από 3 χρόνια μνημονίου οποιαδήποτε κλιμάκωση από τις 24ωρες!!!

Υγ: Σιγά τα αίματα "Che"
Ρεζίλια των σκυλιών δυστυχώς "σύντροφοι".
Το μόνο που σας έμεινε είναι να ανέβετε με κόκκινες σημαίες και στο κάστρο του Μυστρά. Από το 1825 έχει εγκαταλειφθεί, ελπίζω να μην σας δυσκολέψει η κατάληψή του.

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2012 στις 6:21 μ.μ.

"Θέλουν να σύρουν με το στανίο τους εργαζόμενους σε μια καμοφλαρισμένη απεργοσπασία εν ωψη της επερχόμενης απεργίας αφου γνωρίζουν οτι η απεργία διαρκείας χωρίς τα στοιχιώδει εφόδια θα την ρίξει στα βράχια και τους εργαζόμενους την απογοήτευση και στον συμβιβασμό. "

Ενημερώστε και την ΠΑΣΚΕ για το πόσο μεγάλη μαλακία έκανε, γιατί μπορεί να μην το γνωρίζει. Είχε την μοναδική ευκαιρία να πετάξει στα βράχια τους εργαζόμενους κι αυτή την πέταξε.

28 Οκτωβρίου 2012 στις 10:12 μ.μ.

Μην ξεχνάμε πως στις εκλογές, οι πρώην φίλοι του ΠΑΣΟΚ ( που ερχόντουσαν στις καταλήψεις του 1991, και μας εκβίαζαν με ότι λογίς απειλές μπορεί να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους )( γι αυτό και το λογοπαίγνιο μου παραπάνω ), άλλο κόμμα ανέδειξαν σαν αξιωματική αντιπολίτευση…

Και για πες μας ρε Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 6:17 μ.μ., τα υπόλοιπα ποιοι τα έχουν κληρονομήσει? τα ΜΛ μλ?? Που από την μια πλασάρονται ως υποστηριχτές του Στάλιν, και από την άλλη ευαγγελίζονται μια «αριστερά» και αυτοί?? Ο ΣΥΡΙΖΑ? Το ΑΝΤΑΡΣΥΑ???

28 Οκτωβρίου 2012 στις 10:18 μ.μ.

Υ.Γ.: και στις καταλήψεις του 99

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2012 στις 10:38 μ.μ.

απορώ με τη στάση των μελών του ΚΚΕ !!!!
Δεν μπορείτε να γαμοσταυρίσετε κανέναν συνδικαλιστή σας ;;; Τι στο διάολο τόσο πειθήνιοι είστε;;; Εσείς δε θέλετε να μην περάσουν τα μέτρα;; Δε θέλετε να τους νικήσουμε έστω για μια φορά και μετά πάμε παρακάτω;; όσα λένε οι συνδικαλιστάδες τους είναι μπούρδες μπούρδες και φτηνές έως ηλίθιες δικαιολογίες! ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ

29 Οκτωβρίου 2012 στις 12:48 π.μ.

Εδώ ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ «τσακώνονται» («Αλέξης Μητρόπουλους, κατά συνδικαλιστές ΣΥΡΙΖΑ») για τον αν στηρίζουν ή όχι τον Φωτόπουλο, και ζητάνε από τον κόσμο να κάνει και απεργία διαρκείας … Με τι κότσια και δύναμη, όταν ένα αριστερό κόμμα, με 27-30% δεν μπορεί να συνεννοηθεί, για το ποιους θα στηρίξει στις απεργίες που γίνονται ????

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2012 στις 9:17 π.μ.

Ανώνυμε 28 οκτωβρίου 10:38.Οχι μόνο είναι πειθήνιοι και φανατίλες,αλλά και με τα ίδια μυαλά.Σκοπός του λεγόμενου παμε είναι η διάσπαση του συνδικαλιστικού και λαικού κινήματος,ώστε να μην πετύχει ουτε μια νίκη.Αφού στις περσινές λαικές αντιδράσεις της 28ης είσαν παντελώς απόντες,φέτος αποφάσισαν να τις καπελώσουν κατά την προσφιλή τους μέθοδο.Με τα ματσούκια επ'ώμου,έκαναν την παρουσία τους σε διάφορες πόλεις της χώρας.Δυστυχώς γιαυτούς ο λαός τους απομόνωσε και απέμειναν να περιφέρονται μόνοι και έρημοι όπως πάντα.

29 Οκτωβρίου 2012 στις 10:51 π.μ.

Είδαμε και στην χαλυβουργία, όπου πολλοί κατηγορούσαν τον ΣΙΦΩΝΙΟ για κομματικά συμφέροντα κτλ, ποιοι ήταν αυτοί όπου έφυγαν πρώτοι πρώτοι, για διακοπές με το που έπιασε η ζέστη και το ξύλο …

http://www.youtube.com/watch?v=YRQNaYiYftc

29 Οκτωβρίου 2012 στις 12:36 μ.μ.

Δεν σας ενδιαφέρει το πλαίσιο του Π.Α.ΜΕ. αύριο αν σας έλεγε για απεργία διαρκείας, ΟΧΙ θα του λέγατε. Τόσα χρόνια στην κόντρα το είχατε καιτο έχετε το ΚΚΕ, και μας πουλάτε τα παραμύθια περί μιας ενιαίας αριστεράς κτλ, όταν δεν βγαίνουν τα «κουκιά», για αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ… έχετε καταντήσει χειρότεροι από την ΧΑ, απέναντι στο ΚΚΕ και στο Π.Α.ΜΕ. μας θυμάστε μόνο όταν έχετε να ικανοποιήσετε τις δικές σας μικροκομματικές σκοπιμότητες … όταν τρόμε μάρμαρα και μολότοφ στο κεφάλι, από (αποδεδειγμένα)φασίστες, είσαστε « σύντροφοι» από μακριά … Παραδεχτείτε πια πως μια ζωή με το ΚΚΕ, τα «παίρνατε» και μόνο … και όχι τώρα … Από το 1918-1924 η ίδια ιστορία γίνετε και τα ίδια λέγονται…

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2012 στις 4:25 μ.μ.

Μπράβο ρε τσε,τώρα που έβαλες και την φωτογραφία έδεσε το βύσσινο!Έγινες πιό αγωνιστής και επαναστάτης βρε παιδί μου.Και ας του έχετε σούρει τα εξαμάξης στο κόμμα σου.Μόνο που τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξειους κώλους.

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2012 στις 7:39 μ.μ.

επικό σχόλιο ενός φίλου :
"Εχει διευκρινιστεί ότι στην πραγματική εξέγερση δεν θα σπάσει ουτε ένα τζάμι. Τώρα ξεκαθάρισε ότι η απεργία θα επαναλαμβάνεται όπως η αντιβίωση. Μέχρι να γιάνει το σύστημα. Αν παρ΄όλα αυτά το σύστημα συνεχίσει να κινδυνεύει, θα σταματήσουμε και τις 24ωρες και θα περιμένουμε την λαϊκή εξουσία."
ΠΑΣΚΚΕ

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2012 στις 11:46 μ.μ.

Ανώνυμε 7:39 Τα είπες όλα.Έγραψες!Θα πρόσθετα ότι δεν χρειάζεται καν αντιβίωση.Έχει φροντίσει το κκε και με ειδικό εμβόλιο,παρασκευασμένο στα άδυτα του Περισσού,σε συνεργασία πάντα με την πασκε,να θωρακίσει το σύστημα απο πάσαν νόσον και μαλακίαν.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2012 στις 1:04 π.μ.

Γεια σου ρε μεγάλε πω πω τι ζούμε σήμερα,, πσσσ..
ζωγραφίζεις πες κι αλλα ....

30 Οκτωβρίου 2012 στις 2:26 π.μ.

@ Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2012 4:25 μ.μ.

Ας πρόσεχαν τα « αριστερά» κόμματα της Ελλάδας, τι λένε για το ΚΚΕ και τον Στάλιν, και άντε βρεις από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «μεταξωτό κώλο» σαν και αυτόν του Στάλιν, να φορέσουν και τα μεταξωτά βρακιά. Και επιτέλους ας κατασταλάξετε σε αυτό το μπλοκ για το τι λέει το ΚΚΕ για τον Στάλιν …

http://www.youtube.com/watch?v=UI49EqkrtUM

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2012 στις 3:58 π.μ.

Τώρα κατάλαβα τι εννοούσε το ΚΚΕ όταν καλούσε για... κλιμάκωση των αγώνων... συνεργασία με την ΠΑΣΚΕ για μια ακόμη συνηθισμένη απεργία!

30 Οκτωβρίου 2012 στις 9:02 π.μ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Τα «μαξιλαράκια» της νέας σοσιαλδημοκρατίας στο κίνημα σε ρόλο συκοφάντη

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7114124

30 Οκτωβρίου 2012 στις 10:49 π.μ.

«Η αλήθεια για την τοποθέτηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ είναι η εξής: «Απαιτείται πανστρατιά, συναγερμός για να μην περάσουν τα μέτρα. Κι εδώ το κύριο είναι μέσα από την οργάνωση, την ενίσχυση του ταξικού προσανατολισμού των αγώνων, τη σύγκρουση με κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ, να δημιουργούμε καθημερινά τις προϋποθέσεις για να μην περάσουν τα μέτρα. Στο βαθμό όμως που τα μέτρα ψηφιστούν στη Βουλή απαιτείται λαϊκό μπλόκο παντού, ώστε να μην περάσουν, να μην υλοποιηθούν στην πράξη».»

«Και μια χρήσιμη πληροφορία: Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ συνεδριάζει με πρακτικά μαγνητοφωνημένα κι αυτά είναι στη διάθεση κάθε εργαζομένου. Οχι πως έχουμε ανάγκη να αποδείξουμε κάτι παραπάνω επικαλούμενοι τα πρακτικά, αλλά είναι κι αυτός ένας τρόπος για να ξεσκεπάζονται οι αριστεροί συκοφάντες.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ πρότειναν γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Θα το ξαναπούμε. Καμιά μορφή πάλης δεν αποκλείουμε. Υπό όρους και προϋποθέσεις μπορούν όλες να αξιοποιηθούν από το λαϊκό κίνημα.
Ομως, οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, αντί να προβαίνουν σε μεγαλοστομίες και αγωνιστικές πλειοδοσίες, φρονιμότερο θα ήταν να πουν και δυο κουβέντες στους εργαζόμενους και με μια έννοια να απολογηθούν σε αυτούς για την απεργοσπασία που οργανώνουν οι συνδικαλιστές τους στους τόπους δουλειάς.

• Στο σωματείο των ΟΤΑ στην Καλλιθέα, όπου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ έχουν απόλυτη πλειοψηφία, πήραν απόφαση στο ΔΣ του σωματείου να προτείνουν τη μέρα της Γενικής Απεργίας στις 18 Οκτώβρη... στάση εργασίας!
• Στη Β' ΕΛΜΕ Αθηνών, όπου ο πρόεδρος είναι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, δε δήλωσαν απεργία επειδή το σχολείο τους ήταν σε... κατάληψη!
• Στο σωματείο των ΟΤΑ και πάλι στην Καλλιθέα ζήτησαν από τη δημοτική αρχή εξηγήσεις γιατί έγιναν περικοπές στα μεροκάματα όταν οι εργαζόμενοι έκαναν κατάληψη. Δηλαδή, τι ζήτησαν; Και κατάληψη, και απεργία, και το μεροκάματο να πέφτει!! Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν σε ακραία εκφυλιστικά φαινόμενα στο κίνημα, σαν τα παραπάνω που εκθέσαμε.

Γενική πολιτική απεργία διαρκείας πρότεινε με ενυπόγραφη επιστολή του και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας - ΟΕΝΓΕ (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά την ίδια στιγμή σε κάθε απεργία, είτε 24ωρη είτε 48ωρη, η απεργοσπασία από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ πάει σύννεφο. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.»

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2012 στις 7:28 μ.μ.

Τσε,μας πήρανε χαμπάρι ρε!Δεν σας είπανε εκεί στο Περισσό που σας δίνουν τα σχόλια,πως τα διαχειριζόμαστε;Απο μακριά φαίνεσαι ότι είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία.Είσαι και άσχετος είσαι και ατζαμής βρε παιδί μου!

31 Οκτωβρίου 2012 στις 12:35 π.μ.

@ Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 7:28 μ.μ.

Αν κρίνουμε ιδικά και από το μπλοκ που το γράφεις αυτό …. Για δημοσιευτεί ένα σχόλιο μας, πρέπει να το γράψουμε 3-4 φορές, να περάσει λογοκρισία πρώτου βαθμού, και αν αρέσει στου διαχειριστές του μπλοκ, τότε το δημοσιεύουν …. Εκεί να δεις διατεταγμένη υπηρεσία που πέφτει …. ( αν το διαβάσεις ποτέ )

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger